No eks sularaha kaasavedamine sõltub juba auto hinnast ka. Ilmselt mitukümmend tuhat maksvat autot ei hakka keegi sulas ostma. Raha jõuab kohale siiski suhteliselt kiirelt ju. SEPA maksed liiguvad 2-3h (eeldusel et tööajal tehtud, ehk enne 16:30).
Teine asi on aga see, et igas riigis on ilmselt regamisprotsess erinev. Saksas näiteks on autoregister lahti enamasti ainult hommikupoolikutel ja tööpäeviti, seega tõenäoliselt jah on sul ülekandega makstes raske ühe päevaga asju korda saada. Kõik muidugi sõltub. Oleme toonud Saksat Audi esindusest, auto sai hommikul üle vaadatud ja leping ära tehtud (ettemaks teatud summas oli juba varem tehtud). Siis tehti kuskil peakontoris arve ja sai ära makstud ja neile ka tõestuseks maksekorraldus e-mailiga saadetud. Siis firma esindajaga käisime autoregistris ära ja tegime transiidid ära. Õigemini enne oli veel ülevaatus ka vaja teha, sest seda millegipärast ei olnud 3a vanal autol

. Päris napiks läks see asi lõpuks, sest jõudsime vist isegi paar minti peale ARK sulgemist, aga noh eks esindusel oli seal vähe rohkem tutvusi kui suvaliselt jorsil välismaalt. Saime siis numbrid tehtud ja esindusse tagasi. Käisime vahepeal veel ise söömas oma autoga ja tulime tagasi. Raha ikka veel polnud. Kell oli muidugi juba suht palju, korra tekkis juba tunne, et terve nädalavahetus nüüd tuksis ja peame hakkama plaane ringi tegema. Oli reede õhtu ja oli esmaspäeval vaja juba sama autoga sveitsis olla. Õnneks siiski lõpuks said nad laekumise kontrollitud ja saime liikuma. Mis Saksamaasse ja koos registrisse minekusse puutub, siis esmalt pead välja uurima kas müüdav auto on arvel või arvelt maas. Kui müüjaks eraisik ja ta sellega igapäevaselt liikleb, siis on arvel ja sina jah ei saa enne midagi teha, kui tema selle arvelt maha võtnud. Siis jah valik, kas lähete koos või tema käib ära ja siis saad sina minna. Ehk eks tuleb arvestada, kuidas inimese töögraafik jne, et kas saab sinuga mässata. Platsidel või nii öelda teise auto korral on see tavaliselt maha võetud. Siis võid rahulikult ostu-müügi lepingu ja dokumentidega üksi registrisse minna. Siin tuleb jälle mängu see, et kas müüja usaldab sulle paberid enne kätte, kui sa ülekandega maksab. Samas on mul ka juhus olnud, kus platsil olev auto oli ka veel arvel ja müüja ütles, et tule järgmine õhtu tagasi, et selleks ajaks on tema "agent" paberid registris korda ajanud. Ma olin seal umbes 14:00 ajal päeval

. Lõpuks nõustus, et mine siis ise registrisse ja võta enne maha ja sain auto koos vanade numbrite ja paberitega enda kätte. Siis ma aga mõtlesin, et milleks ma enda aega raiskan ja asusin Eesti poole teele hoopis

(müüja enne ülbitses ja üritas ka üle lasta, sest kuulutuses oli kirjas valuveljed kaasa, millest pärast enam juttu polnud - mingi türklane Berliinis). Tegin lihtsalt kindlustuse peale ära ja saingi rahulikult kodupoole sõita

. Kuidas see auto pärast Saksas maha saadi registrist pole küll minu mure, nagu küla koerale nii koer külale oli seekord

. Sellist varianti Saksas pole veel kohanud, et müüja ise annaks vanad numbrid ja dokumendid ja ostu-müügi lepingu ja sooviks head teed. Seega ei tasu loota, et saad ära sõita autoga kohe nagu meil, et leping ja tuld. Transiite pead ilmselt ka ikka oma transpordiga tegema minema, kui just müüjal sinuga aega mässata pole. Üks väike tähelepanek veel, on mõned maakonnad / külakesed, kus on jäänud ka transiidid tegemata, kuna Eesti dokumentides pole sissekirjutust, aga nemad ütlevad, et kohalik seadus käsib aadressis võtta dokumendist ja muud moodi ei saa. Õnneks nendel paaril korral on olnud nõus müüjad transiidid enda nimele tegema, aga noh mingi varuplaan peab olema.