Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 02.05.2025 01:35

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 19 postitust ]  Mine lehele 1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Opel Vectra B
PostitusPostitatud: 26.03.2009 23:23 

Tere. Tuttavad tahavad omale Opel Vectra B'd soetada, et nende võsuke saaks peale lubade kätte saamist millegagi liigelda.
Eelkõige huvitab kuidas Vectra B kere vastu peab, kas roostetab nagu Kadetti aegsed Opelid või on juba tsingitud kerega.
Opeli nimi ütleb juba, et tükid on suhteliselt soodsad, kuid mida tuleks jälgida enne ostu, mis võib kulukaks muutuda, loogiline et mootor ja kast, kuid kas on veel mida tuleks jälgida.
Millised tüüpvead on? Kadettil ntx roostetas koopaäär ja tagamine karbiosa läbi, kas Vectra B ka mõni kinde koht on, mis roostetab?
Samuti on valikus nii manuaal kui ka automaad käigukast, kuidas nende vastupidavus on?
Kas lapsehaigusi esineb, mis on likvideeritud aaste jooksul jne?

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: Opel Vectra B
PostitusPostitatud: 27.03.2009 00:55 

opel vectral tuli tsingitud kere vista alles 03/1999.
mul endal oli 2.0 100kw. 01 või 02/1999 aasta oma,roostetas päris kõvasti,vb sellepärast kah et eelmine omanik oli halvasti hoidnud.Mootor sõi jubedalt õli.Naise papsil on 1.6 96a veccu ja see roostetab kah päris kõvast ning sööb õli.Muidu oli täitsa hea auto ja mugav ja üks parim asi oli opelil veojõu kontroll(TC). Jäärajal auto hoidis sellega väga hästi teel.Isegi paremini kui mazda 6 ja mondeo.
Veccu üldjuhul on odavate varuosadega auto ja suhtkoht mugav.Minu keskmine küttekulu oli 9-10l sajale aga ma suht raske jalaga sammuti ning, sõite oligi 50/50 linn maanttee pooleks.
Üldjuhul too 2 liitrine liigutas veccut päris hästi edasi ja oli isegi ülimalt mugav auto ning ruumikas.Jaksas isegi vedada ja liigutada auto kui 5 inimest autos ja suur supakas pagassis.Minul roostetas kapoti äär eest(iluvõre juurest) ukse alt äär sammuti ning bensu korgi juurest.
Üheks veaks mis ma olen kuulnud et esiklaasi tihendite juurest roostetas kõvasti tihendite alt.(sammuti roostetas ka mul sealt)
Manuaali kohta oskan aint niipalju öelda, et minukäes sai too auto päris hästi vatti, kuid üllatavalt hästi pidas vastu.

Vaata, et minu vana auto otsa ei satu. 950 MCB oli number ja värvus tumeroheline ning originaal läbisõit oli siis kui mina ära müüsin oli ~230tuhhi ja siis paar kuud hiljem, kui uuesti nägin müügis siis oli läbisõit imekombes 190tuhhi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.03.2009 10:39 
Kasutaja avatar

Otsid kohe korraliku Vectra. Mis oleks roostet puhas, siis lähiajal ta ei hakka roostetama midagi. Kere tuleb lihtsalt aeg-ajalt üle vaadata ja vajadusel hooldada. Kui käest ei lase siis on tip-top. Muidu jah suht viisakas masin on Vectra B. Aga üht ma ütlen, ära ECOTEC motoga isendit kindlasti osta :devil Paras peavalu nendega. ( vähemalt suurema kubatuuriga ECOTEC´iga on jama alati, küll söövad õli ja siis mingid andurid lähevad lampi peeti ) Ise vast võtaks 1,6 74kw. On küll ka Ecotec kuid väike mootor ja neil jama vähem. ( Siiani on sedasi mul kogemusi olnud :D )

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.03.2009 13:50 

No seda küll, et tuleks korralik kohe osta, aga lihtsalt, kui on teada, kust auto põhiliselt roostetab on seda lihtsam üle vaadata, kas seda on tehtud korralikult või müügi jaoks või pole üldse vaja teha olnud, kuna ei roosteta. Ecotecide kohta tean jh neid hirmulugusid :D
Kui keegi veel midagi lisada oskab, siis ande aga vabalt tuld :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.03.2009 18:09 
Kasutaja avatar

Põhiliselt kust auto roostetab on sellised kohad kuhu koguneb niiskus või siis lendab kiviklibu mis lööb väiksed täkked sisse ja hiljem asenduvad need täkked roostega.
Peamised kohad:
- Karbid
- Koopaääred
- Uste ääred ( seest/väljast )
- tagaluugi alumine osa
- liistude ümbrus

Rohkem nagu ei oska kuidagi abiks olla:)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.03.2009 20:09 

Selge, siis roostetab nagu Kadett :d tänud info eest

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.03.2009 20:07 
Kasutaja avatar

Loe ja imesta, oman 97a Vectra B-d ja roostet, nagu eelpool värvikalt kirjedati, pole kuskil, isegi ukse ääred seestpoolt on puhtad. Kui ikka autoga mingi litter pandud või siis kasimise-puhastamise pealt kokkuhoitud siis võib tulemus olla selline küll. Pealgi peab mainima, et tegu, vähemalt mul, probleemivabama autoga, mida omanud. peale ostu tegin korraliku hoolduse Opelaasis, peale sele mõni puks vahetatud veel ja kõik, sõidab hästi, seest võrdlemisi vaikne, minu oma hästi varustatud-kliima, püsikas, suur kompu jne.
Mina olen igatahes rahul.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.03.2009 21:56 
Kasutaja avatar

Ma kirjeldasin käest lastud Vectra B´d kuhu võib tekkida roostet. Mitte et kõik Vectrad on roostes. Vähesed mis on nendest minupoolt mainitud kohtadest ussitama kippunud. Üldjuhul on neil kere ikkagi suhteliselt korrosiooni kindel. Üldjuhul odavama masti autodest on Vectra kui ka Omega B suhteliselt head masinad. Varuosad on odavad ning midagi keerulist ei ole, disain on ilus kaasaegne.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.03.2009 23:55 
Kasutaja avatar

Välimuse suhtes olen nõus, nt Vectra luukpära on tolleagsetest luukpäradest (võrdle nt Mazda 626 või veel hullem Nissan Primeraga) üks ilusamaid:
Pilt

Aga välimus on muidugi maitse asi, ärge nüüd 626 ja Primera omanikud südamesse võtku. Samas üks asi millega Vectra pika puuga sama hinnaklassi japse lööb on heliisolatsioon, kui korralikud rehvid all siis on pikki otsi täitsa hea lasta.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.04.2009 10:11 
Kasutaja avatar

Mul selline tunne, et see tsinkimine oli kas väga kõikuva kvaliteediga või siis auto ostmisel 'optional'.
Minu 97 a Vectra B oli päris kindlasti tsingitud kerega ja roostet ei olnud kusagil. Või ok, tegelikult tagaluugi all servas oli, miskipärast oli vesi vmt sisse saanud ja punnitas talvega lahti ja siis hakkas seal jama pihta. Universaalkerega mudel oli.
Muidu 2.0L 100kW mootor on päris õudne, sellest soovitan kaugele hoida. Mina sain mingi aastaga mootorisse terve auto hinna sisse matta ja ikka oli veel kahtlane.
1.8 või 2.2 oleks märksa mõistlikumad, minu teada. Või siis vanem, 2.0L 85kW.
Automaatkast töötab iseenesest korralikult, mis hakkab trikke tegema on kasti lüliti. See väljendub siis selles, et käigu ümberlülitamisel läheb 'safe mode' reziimi - tuli põlema ja kolmas käik ainult. Selle peaks korda saama lüliti klemme puhastades või kui uus osta (3,5kEEKi).
Aga sõitmiseks on vectra väga hea - maanteel stabiilne, enamasti suht vaikne (minu oma oli väga vaikne :) ), lisasid ka enamasti piisavalt.
Sõitsin mingi 3,5 aastat enda omaga, üle 100kkm.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.04.2009 13:18 
Kasutaja avatar

Terve auto hinna mootrisse? :lol Sind tõmmati küll t_llist siis, kasutatud mootori saad juba 4k eest.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.04.2009 14:26 
Kasutaja avatar

.Alar. kirjutas:
Terve auto hinna mootrisse? :lol Sind tõmmati küll t_llist siis, kasutatud mootori saad juba 4k eest.

Võib-olla see Vectra maksiski niipalju...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.04.2009 15:47 
Kasutaja avatar

Ehh... 2L ecoteci puhul sa selle 4k eest saad teise täpselt samasuguse laiba.
Aga mis sa tahad - väljalaskekolle lõhki, keevitamine ei aidanud, uus ca 3.5k; nuka andur puru, mingi 3-3.5k, krdi plastikust klapikambri kaas ei pea õli 3k+tihendid ja asjad, peatihend otsustas puruks minna - radikas+ploki lihv+õlid ja jahutusvedelikud ja kõik muu jura jälle mingi 5-6k jne.
250kkm paistis sellele masinale küll ülim võimete piir olevat.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.04.2009 16:12 
Kasutaja avatar

Vaatasin seda juttu opelist ja nagu ikka enamike juttudest siis opel pole endiselt auto :D mis sest et tal on vead nagu igal teisel margil mönel rohkem probleemsemad, möned vähem,aga tekkib küsimus kas ostate töesti autosid silmad kinni vöi ei vaata mis üldse kapoti all toimub mina olen alati lasknud ka kompressiooni testi teha mootorile ja pöhalikult üle vaadata sest autosid turul jägub nii et ei tasu vinguda et oi kus mootor vötab öli ja panete aastas teise mootori hinna eest remonti,mina olen omand juba 4 opelilt ja ostnud nad pigem turu keskmisest hinnast vöibolla pisut kallimalt aga alati kah pöhjaliku ülevaatuse teinud pole kah siiani tulnud pettuda önneks veel, eelmise opeliga söitsin üle 100 tuhande km maha peale korraliste hoolduste ja veermiku remondi pole suurt midagi teind ja juppid on keskmised pereautost ikka oluliselt odavamad pean silmas bmw,audisid jne,tösi ta on et ecotec mootorid on kapriisemad ja nöuavad keskmisest rohkem tähelepanu aga et midagi muud rohkemat kui teised mootorid seda nöuaksid ja mis puutub roostesse siis selles suhtes enamasti on süüdi kas halvasti taastatud avariist olev kere vöi omaniku laiskus,suutmatus autot öigesti hooldada kaasarvatud kere korras hoida mina isiklikult olen rahul,nagu paljud ütlevad et opel pole auto see arvamus jääb inimestesse vist kyll koguaeg,olen aru saand et ainuöige mark on ikka bmw,audi jne :kill paraku aga ei ole ma nii rikas inimene et korraliku audit vöi bmw hooldada seni söidan opelitega edasi :uhoh

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.04.2009 08:48 

kossa82 kirjutas:
Vaatasin seda juttu opelist ja nagu ikka enamike juttudest siis opel pole endiselt auto :D mis sest et tal on vead nagu igal teisel margil mönel rohkem probleemsemad, möned vähem,aga tekkib küsimus kas ostate töesti autosid silmad kinni vöi ei vaata mis üldse kapoti all toimub mina olen alati lasknud ka kompressiooni testi teha mootorile ja pöhalikult üle vaadata sest autosid turul jägub nii et ei tasu vinguda et oi kus mootor vötab öli ja panete aastas teise mootori hinna eest remonti,mina olen omand juba 4 opelilt ja ostnud nad pigem turu keskmisest hinnast vöibolla pisut kallimalt aga alati kah pöhjaliku ülevaatuse teinud pole kah siiani tulnud pettuda önneks veel, eelmise opeliga söitsin üle 100 tuhande km maha peale korraliste hoolduste ja veermiku remondi pole suurt midagi teind ja juppid on keskmised pereautost ikka oluliselt odavamad pean silmas bmw,audisid jne,tösi ta on et ecotec mootorid on kapriisemad ja nöuavad keskmisest rohkem tähelepanu aga et midagi muud rohkemat kui teised mootorid seda nöuaksid ja mis puutub roostesse siis selles suhtes enamasti on süüdi kas halvasti taastatud avariist olev kere vöi omaniku laiskus,suutmatus autot öigesti hooldada kaasarvatud kere korras hoida mina isiklikult olen rahul,nagu paljud ütlevad et opel pole auto see arvamus jääb inimestesse vist kyll koguaeg,olen aru saand et ainuöige mark on ikka bmw,audi jne :kill paraku aga ei ole ma nii rikas inimene et korraliku audit vöi bmw hooldada seni söidan opelitega edasi :uhoh

lõpuks üks asjalik tegelane ka ... ise sõidan juba aastaid Opelitega ja väidaks , et enamjaolt on auto jamades kinni ikkagi omanik ise ... rooste vastu aitavad sellised asjad nagu pesemine (rohkem kui korra aastas või veel hullem kui autot pestakse korra ja see ka enne maha müümist) , paar korda aastas vahatamine ja korrosioonitõrje (meie oludes vanematel autodel võiks paari aasta tagant üle käia) ... samuti võiks autot ka veidi tihemini hooldada ... õlivahetus vastavalt ettenähtud intervallide järgi või vastavalt kasutustingimustele (kui ikka ainult linnaauto või raske jalg pedaalil siis isegi tihemini) ... veermikku ja pidureid võiks ka kontrollida enne kui jupid lendama hakkavad jne.jne.jne.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 19 postitust ]  Mine lehele 1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis