Millises mitte ülikoolis käib 20 aastane?
Minul on vanust 19 ja ütlen ausalt, mul on/oleks 20 aastaselt häbi küsida vanemate käest mingeid suuri summasid auto ostmise/pidamise jaoks. Sai ka 18 aastaselt ostetud auto ja käidud koolis, auto maksis 40 000kr. Poole raha kinkisid vanemad 18ndaks sünnipäevaks ja ülejäänud sai ise teenitud. Pakuti ka mulle võimalust, et ostavad ise mulle auto, midagi uuemat ja korralikumat, millest ma aga keeldusin, oleks liiga sõltuv nendest olnud, mida iseseisvam, seda parem. KÕIK kulud mis autol tekkisid ja mida ei olnud vähe, sai laenatud vanematelt ja nüüd maksan neid tasapisi tagasi(PS! pole kunagi peres rahalisi probleeme ega midagi olnud, asi pigem kasvatuses ja selles, et pole ära hellitatud.). Elus on muid asju ka peale uhke auto ja ma korrutan juba siin teemas mitu korda seda ühte ja sama lauset, osta midagi ökonoomset ja odavate ülalpidamiskuludega, mille remontimisega saad ise ka õppust teha. Terve elu ees omada suurte mootoritega uhkeid masinaid. Audi B4 on juba õige suund, mootor küll võiks olla 2.0.
Tagantjärele mõeldes oleks olnud mul endal ka mõistlikum osta odavam-veel lihtsam auto ja kulud oleksid väiksemad olnud. Aga kes õpib enda vigadest, kes teiste.
Lugesin välja, et õppisid autoga sõitma 16 aastaselt. Ma õppisin autoga sõitma 8 aastaselt ja vanaisa oli rallisõitja kunagi, kes mind ka õpetas, osalenud ka kunagi ammu jääraja võistlustel. Fakt on aga see, et esimeste autodega käib nö. ''asjade järgi proovimine'' ja suutsin ka mina esimese autoga esimesel talvel tagasilla kõveraks sõita ja seda mitte niisama rahulikult sõpradega ringi ''chillides''. Ikkagi oma auto ja julged proovida asju mida nt. vanemate autodega ei teeks, paratamatult alati need ei lähe nii nagu planeeritud. Sellisel juhul oleks hea, kui auto on odav ja jupid oleksid odavad, et väiksema plekimõlkimise korral ei peaks poolt auto raha maksma. Ja reegel on ka see, et mida võimsam auto, seda rohkem paned ennast-autot proovile ja seda suurema tõenäosusega võib juhtuda õnnetus. Ja see, et oled sõitnud võimsate autodega ei tee sinust head sõitjat. Heaks sõitjaks saad läbi sõidukogemuse-harjutamise.
Selline on minu arvamus asjast