Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 09.05.2025 20:56

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 135 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Mis auto osta töötule õpilasele?:P
PostitusPostitatud: 29.11.2009 15:46 
Kasutaja avatar

Korras diisel on sama hea, kui korras bensukas - ka käivitamise osas. Ja see must suits ei tule ka sealt just kogu aeg, vaid siis kui koormus suur on või mootor kehvas seisus on.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.11.2009 16:04 

Üks vähe võimsam variant:
http://www.auto24.ee/webcache_kasutatud ... 24_ee.html

Üks vähe ökonoomsem variant:
http://www.auto24.ee/webcache_kasutatud ... 24_ee.html

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.11.2009 16:44 

omatud sama aasta chryslerit ja sama motoga.Suur tüüpviga on 2.7l et hakkab õli sööma ja võivad õlikanalid ära ummistuda.Liikumiseks ja möödasõidud on nägu alati naerul.Keskmiseks sain mina oma raske jalaga 12l/100-le ja 70%maantee ja 30% linn.Sammuti ei soovita seda algajale juhile.Veojõukontrollid ja asjad puuduvad,nii et raske mootor ja esivedu teevad oma töö.Ülalpidamine ei ole ka just ei tea mis odav asi.Mootoriõli pluss automkasti õli vahetus ja küünalde vahetus läx silberis mul mingi soodusega ~5000eeku.

Üleüldiselt see teema on täiesti ajuvaba.Kui tahad liikuda odavalt ja mõnusalt ning,et remont oleks odav ja hooldused sammuti odavad.Vaata mõni univ focus vms.Mitte ära osta viimase raha eest suurt autot suure mootoriga,sest nagu teada on kasutatud auto ost on täielik loterii.Võib jopata ja vahetad õli ja rooliotsi,samas võib mitte joppata mis on tõenäolisem ning matad sinna kakskorda rohkem raha kui auto väärt on.Alustuseks võta mingi audi 80 mida on odav remontida ja õpid ise ka auto eest hoolt kandma.
Enamik inimesi just esimese autoga õpivad sõitma.Alguses on tore peenestada ja palju sõita aga kui pärast remondiarveid näed siis hoiad kahe käega peast kinni.

Edu auto leidmisel.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.11.2009 16:50 

Sebringu poolelt: 2.7 V6 hakkab õli sööma ainult siis, kui eelmine omanik on olnud lohakas ja jätnud hooldusvälbad pikaks või sootuks õlivahetused tegemata.
Puudulik hooldusajalugu on aga iga auto puhul järgmise omaniku rahakotile hävitavaks. (kui just pommikindlat g2-te ei osta, aga selle välistame me teemaalgataja soovidest lähtudes ning pole mõtet siinkohal rohkem vaielda)
Ehk et see tuleb iga auto puhul selgeks teha niikuinii, kas masin on olnud hooldatud või mitte. Korralikult hooldatud Sebringu 2.7 V6-l pole häda midagi ja ka kütusekulu on omas klassis üsna hea. (mitte siinkohal võrrelda muidugi 1.9 diislite või 1.6 bensukatega)

Sellise läbisõiduga nagu see töötu õpilane kavatseb hakkama saada, ei jõuagi ta nii palju sõita, et seda autot remontida vaja on (eeldusel, et masin on ostujärgselt korda tehtud).
Selleks, et jahuda, et "ta niikuinii ei hakka 8km päevas sõitma, vaid poole rohkem", võib kasutada mõnda muud läbuteemat.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.11.2009 16:52 
Kasutaja avatar

Kainelt ja loogiliselt mõtlevale inimesele on see paras huumori teema :D
Töötule õpilasele 135kw auto, hooldada seda hiljem romula juppidega ja sõita 5km päevas ...

Säästlikule õpilasele soovitan mina jaapani autosi, corolla/civic 1.4/1.6 vms.
Ei lagune need ja mootorid on eriti vastupidavad !

Või on see fenomen mängus, et esimene auto, vaja kamraadidele näidata midagi ?
Enne võiks sõitma õppida ...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.11.2009 16:55 

5-15km teeb vaevu mootori soojaks (mul jõuab 4.4i temp.näit ligi viie minutiga keskele). Juba sellest lähtudes ei soovita võimast masinat, sest külm mootor kulub kõige rohkem ja kütet tahab ka poole rohkem. Lisaks see, et kui mingil põhjusel pole alati piisavalt kütust paagis, siis võib küttepumba ja/või lambdaga suht kiiresti hüvasti jätta. Nii lühikeste otste pärast on ka mõttetu kõige kallimat kindlustust maksta.
Honda Accord, Opel Vectra/Omega, MB 190E / C-klass, BMW E34 soovitaks, kui üldse. Audit ei soovitaks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.11.2009 18:15 

ViktorT kirjutas:
Või on see fenomen mängus, et esimene auto, vaja kamraadidele näidata midagi ?
Enne võiks sõitma õppida ...

Ütleme nii, et sõitnud olen juba 16. eluaastast saati (praegu vanust 20) ja päevas nii 100 km ligidale. Kui Soomes tööl käisin, oli minu liikuriks tööandja V8 mootoriga pill. Kuna perekonnas on samuti suure kubatuuriga masin (4.4 v8) ja teine 2.2l turbo, siis lähtun just sellest vaatevinklist. Hätta mind ei jäetaks auto ülalpidamise poolelt, kuid üritaks vanemaid just vähe segada. Ja kui sa ikka üle 200 kW-se masinaga oled sõitnud aastaid, siis on lihtsalt ebamugav minna 1.6l masina peale.

Viimati muutis heytherechaps, 29.11.2009 18:42, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.11.2009 18:37 

Kusjuures see chrysleer on ka ysna öko pill arvestades auto suurust ja mootori suurust. Mingid inimesed küll kiruvad seda 2,7, pidi kehva mootor olema aga noh....

Aga ma ei saa aru, et kui su eelarve vb suureneb 2 korda ehk sis ~40k korda 2 = ! 80k, sis mille krdi pärast sa kõsid kas 20k maksev audi 80 on norm vä :help :lol :lol

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.11.2009 18:42 

Nuclear M.A.N kirjutas:
Aga ma ei saa aru, et kui su eelarve vb suureneb 2 korda ehk sis ~40k korda 2 = ! 80k, sis mille krdi pärast sa kõsid kas 20k maksev audi 80 on norm vä :help :lol :lol

Aga ikka seepärast, et ei pea ju kogu raha auto alla panema? Ei pea ju vanemaid röövima max summas. Konkreetse 80 tõin välja sellepärast, et visuaalselt näeb asi korralik välja ja ülevaatus hiljuti tehtud. Suvaline stock 80 poole muidugi ei vaataks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.11.2009 18:48 

Millises mitte ülikoolis käib 20 aastane?
Minul on vanust 19 ja ütlen ausalt, mul on/oleks 20 aastaselt häbi küsida vanemate käest mingeid suuri summasid auto ostmise/pidamise jaoks. Sai ka 18 aastaselt ostetud auto ja käidud koolis, auto maksis 40 000kr. Poole raha kinkisid vanemad 18ndaks sünnipäevaks ja ülejäänud sai ise teenitud. Pakuti ka mulle võimalust, et ostavad ise mulle auto, midagi uuemat ja korralikumat, millest ma aga keeldusin, oleks liiga sõltuv nendest olnud, mida iseseisvam, seda parem. KÕIK kulud mis autol tekkisid ja mida ei olnud vähe, sai laenatud vanematelt ja nüüd maksan neid tasapisi tagasi(PS! pole kunagi peres rahalisi probleeme ega midagi olnud, asi pigem kasvatuses ja selles, et pole ära hellitatud.). Elus on muid asju ka peale uhke auto ja ma korrutan juba siin teemas mitu korda seda ühte ja sama lauset, osta midagi ökonoomset ja odavate ülalpidamiskuludega, mille remontimisega saad ise ka õppust teha. Terve elu ees omada suurte mootoritega uhkeid masinaid. Audi B4 on juba õige suund, mootor küll võiks olla 2.0.
Tagantjärele mõeldes oleks olnud mul endal ka mõistlikum osta odavam-veel lihtsam auto ja kulud oleksid väiksemad olnud. Aga kes õpib enda vigadest, kes teiste.
Lugesin välja, et õppisid autoga sõitma 16 aastaselt. Ma õppisin autoga sõitma 8 aastaselt ja vanaisa oli rallisõitja kunagi, kes mind ka õpetas, osalenud ka kunagi ammu jääraja võistlustel. Fakt on aga see, et esimeste autodega käib nö. ''asjade järgi proovimine'' ja suutsin ka mina esimese autoga esimesel talvel tagasilla kõveraks sõita ja seda mitte niisama rahulikult sõpradega ringi ''chillides''. Ikkagi oma auto ja julged proovida asju mida nt. vanemate autodega ei teeks, paratamatult alati need ei lähe nii nagu planeeritud. Sellisel juhul oleks hea, kui auto on odav ja jupid oleksid odavad, et väiksema plekimõlkimise korral ei peaks poolt auto raha maksma. Ja reegel on ka see, et mida võimsam auto, seda rohkem paned ennast-autot proovile ja seda suurema tõenäosusega võib juhtuda õnnetus. Ja see, et oled sõitnud võimsate autodega ei tee sinust head sõitjat. Heaks sõitjaks saad läbi sõidukogemuse-harjutamise.

Selline on minu arvamus asjast :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.11.2009 19:07 

Ma siin pisidetaile ja muid rahalisi asju ei maini, kuid pool auto hinnast pean minagi tagasi maksma lähitulevikus :)

Ja 20selt on viimane kursus ametikoolis käsil, kuna ühe aasta sai Soomes keskkoolis käidud + tööl oldud. 18selt sai siis 10ndasse astutud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.11.2009 19:23 
Kasutaja avatar

Mul oli esimeseks autoks Audi 80 b4 avant, 2.0 mootoriga. Siiamaani tunnen puudust. Audi 80 puhul näeb minu arvates avant ikka kordades kenam välja aga see on kõigest minu arvamus. Selle 2.0 mootoriga liikus täitsa eduliselt edasi ja sõbra 2,6 sedaan b4-ga võrreldes oli minu oma ikka kuidagi parem. Mul sõbrad kah rääkisid kes mõlemaga sõitsid, et see 2.6 oli kuidagi halvema juhitavusega ja mineku poolest ei olnud kah erilist vahet. Ise kah mõlemaid proovides oli koguaeg tunne, et selle v6 audi nina on kuidagi väga raske. B4 on esimeseks autoks väga hea valik. Juppe on lademetes ja kere ei idane ega mädane. Endal ka ikka juhtus igasugu asju selle autoga aga mitte ükski asi ei läinud ulmeliselt kalliks maksma.
Avandi plus on veel see, et helitehnikat on palju parem sisse panna :D Pagasiruum oli ikka koguaeg subwoofrit täis ja kogu sisu võisin silmad kinni kah lahti võtta, sest süsteeme sai ikka päris palju vahetatud. :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.11.2009 21:30 

heytherechaps kirjutas:
Nuclear M.A.N kirjutas:

Aga ikka seepärast, et ei pea ju kogu raha auto alla panema? Ei pea ju vanemaid röövima max summas. Konkreetse 80 tõin välja sellepärast, et visuaalselt näeb asi korralik välja ja ülevaatus hiljuti tehtud. Suvaline stock 80 poole muidugi ei vaataks.

See on muidugi väga üllas, aga kui sa neid räöövida ei taha, sis unustaksid kik suured masinad ära(sinna alla käivad ka omaaegset tipp-pillid, S`id jne, mis praegu pael kaelas veel liiguvad). Samuti ENNEM sellise teema tegemist, mõtle välja palju vanemaid pigistad(kui yltse on sul midagi seal pigistada - ses osas ma ei tea kedagi, kellele pakutakse stiilis "ma ostan sulle 100k eest auto" ja vend panen et eieieiii, osta mulle audi 80 :D ).

Aga jutu mõte see, et kisub kuidagi tavapärasesse olukorda. Pärast 10lk-st juttu tuleb varsti kuskilt lause, et lukku" ei ostagi veel" vms.....

Loodetavasti saad ise ka aru, et väga mõttetu niimoodi, et 10lk-d pyytakse aidata sind normaalse auto ostu osas eeldusel et sul on 40k eeku summasummaarumis ja vahepeal on 80 ja sis 20 on kuidagi....naljakas.Mõtle asi enda jaoks läbi, ennem kui uuesti postitad ja sis saab vaadata juba konkreetsemalt :beer

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.11.2009 21:40 

Ma ütlesin mitu korda, et soovitage max 40k masinaid. Sama lehe peal. 80k on teoreetiline summa, sellest annaks alles teada, kui võiks nii palju kulutada.

Konkreetne 20k-ne Audi meeldib välimuselt.

Ma ostaks ka ennem 140k-ga w220 s500 mersu kui uue Golfi sama hinna eest.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.11.2009 23:28 

Word!

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 135 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis