Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 11.05.2025 02:23

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 3089 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 206  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Tõelised ostjad vs. tilganäppijad
PostitusPostitatud: 21.07.2011 01:04 
Kasutaja avatar

Hiljuti oli samasugune situatsioon BMW foorumist ühe tegelasega. Müüs autot varuosadeks. Pakkuda oli ka korras käigukast ja paar tuhat km sõitnud sidurikomplekt ehk asjad, mida ma osta tahtsin. Kirjutasin talle nädala algul ostusoovist. Ütles, et reedeks või laupäevaks on hiljemalt alt ära võetud. Plaanisin laupäeval järgi minna. Tüüpi enam siis kätte ei saa. Nädala algul kirjutasin uuesti ja siis vastas, et kiire ja ei jõudnud asju küljest ära võtta. Et õhtul maale ja suure tõenäosusega jõuab asjad maha võtta ja annab märku kohe. Paar päeva oli vaikus ja uurisin uuesti. Päev või 2 hiljem tuli vastus, et tal ikka keegi sõber lubas kindlalt asjad koos mootoriga ära võtta ja eraldi ei müü. Siis oli küll mõte, et :? miks sa paned kuulutuse, kui asju müüa ei taha? Peale seda hämamist lõin käega ja hakkasin edasi otsima. Sain asjad kätte 2 päevaga ja veel erinevatest kohtadest.
Kõige humoorikam asja juures oli veel see, et umbes 2-3 nädalat peale meie viimast vestlust, ja kui mul jupid juba ammu auto küljes, tuli talt kiri sisuga, et sa kunagi otsisid käigukasti ja sidurit, et mul oleks need pakkuda. siis oli minu nägu jälle :? - vot selline. :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.07.2011 18:33 

qpi kirjutas:
Närvihaige oled või tilganäppija?
Kui auto vastu ikka huvi on, siis oleksid olukorraga leppinud ja järgmise korrani oodanud.
Inimesed unustavad, eriti kui elus muud ka toimub peale automüügi. Ma helistan igakord hommikul üle inimestele, isegi kui mul kokkulepe on ja siis avastan ka, et pooled on ära unustanud üldse. See on täiesti inimlik.

See ei ole inimlik. See on lihtsalt nahaalsus. Kui keegi müüb midagi, siis on see tema asi õigel ajal õiges kohas olla. Sellise inimesega lihtsalt äri ei aja enam, rikub minu väärtuslikku aega. Miks ma peaks sellist inimest "aitama" ja talt auto ikkagi ära ostma? Asi on põhimõttes, kui tahad midagi müüa siis näe vaeva, kui ei taha midagi müüa, siis ärgu pangu lihtsalt kuulutust üles või öelgu konkreetselt et diagnostikasse ta ei tule. Pole vaja sellist soga ajada :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.07.2011 19:26 
Kasutaja avatar

Noh olles ka natuke varuosadega kokku puutunud, siis loendamatu hulk tilganäppijaid on ka ostjate poolel. Mootor on mul keset garaazi siiamaani ees, vend kindlalt järgi tulemas. Ei hakkanud seda niiöelda lattu vedama, et hea vintsiga otse peale tõsta kärru. Nüüd hakka seda eraldi transportima (ehk otsima võimalust seda käruga ära viia jne).
Eriti kui inimene ei tegel varuosade müügiga oma põhitegevusena. Näiteks mulle käis korduvalt pinda mingi kutt, kes tahtis ühte ukselinki osta. No küsisin vist ala 5 eurot ja pakkusin ka teatud ajad välja kui kätte saaks. Alati aga oli vaja a la laupäeva õhtul (mida mina polnud pakkunud), kuna garaaz päris kaugel või oli muud teha. Päevasel ajal oleks mul olnud võimalik paari minutiga kohal olla. No tõesti ei viitsi 5 euro jaoks sõita maha 3-4 eurot kütuseraha ja kulutada pea 1h. Pakkus küll ka korra, et tulen võtan su peale ja toimetan tagasi, aga no andke andeks, teatud maalt maksab ikka oma aeg ka midagi, tule siis kui sulle on välja pakutud. Ei ole siiski ostja ka kuningas, kes sõltumata tehingust 24h peab teenindust saama. Kui siin välja toodud varuosad ka kuskil maakodus olid, siis arusaadav, et ei käi ju koguaeg seal. Kui keegi rohkem juppe korraga ära viib on ju ka müüjale alati mugavam. See kuidas või mida hoida on lubatud on juba iseasi. Mina 90% juhtudel alati öelnud, et kes ees see mees. Ühe siinse foorumikasutaja isa on mul ka korduvalt juppe küsinud, aga järgi ei tule, lubab alati mõelda ja teada anda. Vahepeal muidugi juba mõne jupi jälle ära andnud ja siis kuula a la 5 minutit heietamist, et nii kahju et sa ikka ära müüsid vahepeal.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.07.2011 00:03 
Kasutaja avatar

Pajatan siis ka enda praegusest pooleliolevast saagast, kus mina olen ostjarollis ja müüja kohta võiks hoopis öelda tilganäppija. Käisin teisipäeval vaatamas ühte Galanti varuosadeks. Kuulutuses oli hind 200€ tingi ja kui hommikul helistasin, teatas mees mulle, et auto sai eelmine õhtu metssea käest paugu. Noh hääküll, et lähen vaatan asja üle, et kui tõsine jnejne. No see pidi ikka väga kõva kult olema, mis sellise matsu andis, et geneka kinnitus kõver oli. Ja siis hakkasime hinnast rääkima. Kuna kuulutuses oli 200 tingi ja auto väga kurvas seisus, siis alustasin pakkumist 150€ pealt. jõudsin 180 peale ära, kui mees teatas, et ärgu ma mängigu lolli, et talle on pakutud 230€ ja üleüldse hind on 300€. Hääküll, saime kokkuleppele, et hinnaks jääb 200€ ja tulen millalgi treilaga järele, kui olen kindla otsuse teinud. Pidasin veel tuttavatega läbirääkimisi ja otsustasin auto ära osta. Mõtlemisaja tähtajaks ütlesin kolmapäeva hommikupooliku. Helistasin siis müüjale, et küsida, kas võin järele tulla, et olen ostja. Sellepeale sain vastuse, et nemad kodust ära ja ei tea millal tagasi jõuavad. Läksin siis treilerimehega rääkima, et millal tal oleks võimalik tuua või nii. Pärast seda, et leppida kokku mingi aeg, helistasin umbes 15 korda, aga telefoni vastu ei võetud. Täna hommikul helistas siis tagasi pärast paari vastamata kõnet. Vastus oli, et võin järele tulla millal tahan. Kui uuesti helistasin tagasi, et öelda, et olen laupäeva hommikul platsis toru vastu ei võetud JÄLLE. Nüüd saatsin sõnumi ja loodan, et laupäeva hommikul on auto omanik kodus ja ma saan oma masina kätte või on hobusepidajad jälle kusagil ära.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.07.2011 01:18 

kaabakaz kirjutas:
Ise müüsin 97a galanti 3k eek eest ja küsiti, kas mõni viga ka leidub!? EI TEAD !?

See on üle prahi anekdoot ju :D Peaks küsima mis, mitte kas.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.07.2011 16:42 
Kasutaja avatar

auto on minu käes ja teemal lõpp

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.07.2011 13:05 

kaabakaz kirjutas:
Kle ma ei viitsiks ka mingi kuusakoski hinna eest koguaeg kodus passida ja ausaltöeldes oleks müügist ka täiesti suva.
Oma asi, et kohe treilaga ei läinud, saad kuusakoskis sama hinna ju :kill

Ma oleks "ma mõtlen" jutu peale selle auto lammarisse viinud, et edaspidi aega säästa....
Ise müüsin 97a galanti 3k eek eest ja küsiti, kas mõni viga ka leidub!? EI TEAD !?

97a Galanti 3k euri eest müües, võiksgi olla ikka väga heas korras isend :think
"kalaseid" ja mäda kerega liigub 1k € juba ju....

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.07.2011 13:23 

tomcraft kirjutas:
kaabakaz kirjutas:
Kle ma ei viitsiks ka mingi kuusakoski hinna eest koguaeg kodus passida ja ausaltöeldes oleks müügist ka täiesti suva.
Oma asi, et kohe treilaga ei läinud, saad kuusakoskis sama hinna ju :kill

Ma oleks "ma mõtlen" jutu peale selle auto lammarisse viinud, et edaspidi aega säästa....

97a Galanti 3k euri eest müües, võiksgi olla ikka väga heas korras isend :think
"kalaseid" ja mäda kerega liigub 1k € juba ju....

Eek mitte eur :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.07.2011 13:37 

aa,krt jah my bad :beer :beer :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.07.2011 01:25 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
Liisiad ei kvalitseeru ostjate alla.Mõni ütleb .et ostis aga tegelikult liisis.Järelikult tal pole autot vaid kasutab kellegi teise oma.
Jutt sellest .et palju on kuulda sellist asja .et ostsin ja soovin osta aga liisingusse kuigi müüjatel vahet pole kes omanik aga lihtsalt suur vahe on asjadel.
Naabrimehe naine pole minu naine sa ehk saad teda kasutada kuid ta pole sinu oma.Oled poissmees tegelikult aga naaber mitte.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.07.2011 12:17 

uups mis juhtub kui sa omale kunagi krediitkaardi saad? hakkad 110% teist juttu ajama? Sest krediitkaardiga ostetud asjad pole ka sinu omad ju... Ah õigus, sa ei lähe eestist välja nagunii, siis pole ju vahet 8)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.07.2011 12:22 

"edit"

Viimati muutis coche, 06.01.2013 19:27, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.07.2011 12:26 

Päris paljudest kohtadest saab ainult visa või taolisega asju tellida näiteks. Hotelli ei saa ilma kaardita broneerida. Palju muudki. Laeva-lennuki peal ei saand teistega minuarust maksta.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.07.2011 12:40 
Kasutaja avatar

Ärge liigselt erutuge, oopci sugune vend sõidab nagunii bussiga, mille piletid ostab talle emme isiklikult. Eks seetõttu ongi tal vaja igas teises teemas sonida midagi liisingust jm asjadest, millega elus pole ise reaalselt kokku puutunud.

Tõnu

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.07.2011 12:45 
Kasutaja avatar

MantaOwner kirjutas:
Ärge liigselt erutuge, oopci sugune vend sõidab nagunii bussiga, mille piletid ostab talle emme isiklikult. Eks seetõttu ongi tal vaja igas teises teemas sonida midagi liisingust jm asjadest, millega elus pole ise reaalselt kokku puutunud.

Tõnu

Juttude järgi sõidab oopc hoopis CL'iga...

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 3089 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 206  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis