Ma ostsin ka omal ajal läpaka, järkamaks kestis 6 kuud, 14.000 asjale maksin 600 peale - normaalne
Küsimus ongi, et millise dealiga liisingu saad (ja kui pika aja peale). Max aja peale võtta tuleb see juurde makstav summa jah päris arvestatav osa toote omahinnast.Aga 1000€ lcd võtta kahe aasta peale nt ja maksad peale 125€ siis pole väga hull.
ja oopc ...
Ma ei saagi aru, milles su probleem täpsemalt on? Kas selles, et keegi suutis endale liisingut lubada ja sõidab nüüd viisaka pilliga ringi (mis pole tema oma,ja on väärakas niimoodi teha) aga sina kärutad oma välja ostetud kapsariiviga ja teised naeravad? Või on tõesti see lugejate autode teema nii südamelähedane, et 2 lk-d toodab mingit kama teemal "liisingu mehed on värdjad valevorstid ja üldse mõttetud tondid".
Ma küsiks parem teistmoodi, palju on inimesi, kes pole kodust mitte midagi saanud ja kõik ise ülesse ehitanud? ja ma pean silmas MITTE MIDAGI?
Kasvõi seda, et kas sa saad öelda, et sul on 9 klassi haridust, kui ema andis sulle töövihiku raha?? Minu arust on ebaaus, sest keegi kunagi müüs ajalehti, et töövihikuid osta, nii et sa peaks ikka ytlema, et ma olen loll nagu suur silotorn, aga ema töövihiku rahade peal õppisin lugema ja kirjutama.
Või on sul kodust mingi trauma kaasa saadud, et penskarist vanemad kaagutavad hommikust õhtuni kuidas ansip on s*tapea, pangad myydi maha ja nüüd koorivad meie rahvalt 9 nahka ja et liising on nii kurjast ning tuleks tuleriidal põletada?
Iga üks elab oma elu nii nagu oskab ja võimalik on. Ilmselt elad sa veel kodus ja ei mõista vb liisingu plusse. Kui sul pysikulud on piisavalt suured ja autot / eluaset / telekat / tolmuimejat / mida iganes vaja, siis annab see võimaluse oma tavapärast elu jätkata ilma suuremate kärbeteta, samas saada ka mõne aja möödudes mingi (tihti lugu väga praktilise ja vajaliku) asja omanikuks. Kodus emme seljataga elades on jah suffel palju sul palgast maha läheb korraga, kui kogu teenitav raha on pm nö joogikaart, kuna üüri maksma ei pea, söök tuleb "isetäituvast" külmkapist ja emaga poes käies õnnestub teinekord mõni riidehilp ka selga kelmata.
Üsna mugav elumudel seegi, aga siis vähemalt püüa vähegi mõistlik olla. See, kui sulle mõni üldlevinud mudel ei sobi, siis mis seal ikka, sa ei pea kraaksuma mitu lehekylge, et võrreldes poole Eestiga oled sa ainuke tehtud mees. (PS! enneteades su ebaloogilist mõttekäiku, mida pole võimalik ennetada, siis lisan kohe ära, et ma ei viitsi langeda arutellu "üle võimete elamine, hapuks läind liisingud, välja tõstetud perekonnad majadest jne"). See on kindlasti valus teema, aga nagu elus ikka, et valed otsused maksavad varem või hiljem ühte või teistpidi kätte. Lihtsalt süüdi pole selles liising, vaid inimese enda suutmatus, adekvaatselt hinnata oma võimeid ning näha ette ohte ja riske (kui endal pädevus puudub, saab vastavat teenust ka sümboolse tasu eest osta)