speed fighter kirjutas:
AS, OÜ ja FIE lt auto ostes on olemas tarbjakaitse seadusest tulenev reegel, et 14 päeva jooksul võib auto tagastada, kui ilmnevad puudused millest ostja teadlik ei olnud.
Ega seadust kohe linkida ei oska? Minu mäletamist mööda oli 14 päeva tagastusõigus siiski elektroonilisel teel sõlmitud lepingutega ostetud kaubale. Ehk kui e-poest kaupa ostad, kus sa ei saa veenduda kas kaup on selline nagu pildil (või noh teinekord ju suisa, et pildid on illustratiivsel eesmärgil). Füüsiliselt kaupa ostes see klausel minu arust ei lainenud.
Küll aga VÕS annab 7 tööpäevase tagastamisõiguse sõltumata sellest, kes müüja on (juriidiline või füüsiline isik). Seetõttu ei kannagi liising müüjale raha enne üle kui see periood möödas. Mis teisalt on jälle nokk kinni saba lahti lahendus, sest müüja võib öelda, et mina ei anna enne vara üle kui raha käes (aga liising jällegi ei kanna raha kui auto pole ARK-s nende nimel ja üleandmis-vastuvõtmis aktil allkiri all). Mul on korra selline juhus olnud ja auto seisis need pea 2 nädalat valvega parklas, et kumbki ei kasutaks. Müüja seisukohast tegelt ka arusaadav, muidu keegi tundmatu lõhub su autot pea 2 nädalat ja siis toob tagasi, ei mulle ikka ei sobi. Keegi ei anna ju garantiid mis moodi seda hoitakse selle aja, võib-olla koguaeg kõik käigud piirajani ja kõikidest aukudest suvalt läbi.