Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 14.05.2025 02:03

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 3089 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 ... 206  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Tõelised ostjad vs. tilganäppijad
PostitusPostitatud: 11.02.2012 17:43 

Ükspäev helistas mingi vene tüdruk, kes oma härrale tõlgiks oli. Küsis kui suur on klaasipesuvedeliku paak. Ma vastasin, et 4 vvõi 4.5 liitrit ja selle peale paluti vaadata. Uurisin kapoti all, aga ei leidnud, kui suur ta on. helistasin tagasi, et 99% on 4.5 liitrit, kuna kankust jääb alati natuke järgi. Selle peale lubati homme vaatam tulla ning paluti, et paagi tühjaks selleks ajaks laseks. Tuldi siis kohale järgmine päev, aknapesuvedeliku kanku käes. Tehti autole ring peale, uuriti teisi asju, aga aknapesuvedelikku sisse ei valatudki :D. Lubati kindlasti helistada ja rohkem pole kuulnud ega näinud.

Paar päeva hiljem tuli üks vene mees autot vaatama. Näitasin paar viga ette, mida teadsin ning tingis regamise tasu maha ning läksime rõõmsasti arki poole. Autot proovis ta alles peale ümbervormistamist. Natuke liiga usaldav inimene, aga ega ta s?tta ka ei saanud minu käest.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.02.2012 17:46 
Kasutaja avatar

äkki tahtis kytuse jaoks lisapaaki :kill aknapesuvedeliku arvelt:D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.02.2012 18:08 
Kasutaja avatar

krss kirjutas:
freelander kirjutas:
Mis kuradi nuss on viimasel ajal piltidega? Küll tahetakse pilti katalüsaatorist ,starterist, antennist, hoorattast ja ma ei tea mis ime asjadest, mille pildi nägemine anna mitte midagi.
Tilganäppijate jaoks on pildid alati olulise tähtsusega olnud. Olen korduvalt juba toonud selle näite, et Saab 9000 kabrioleti projekti tooriku ostsin täiesti ilma pilte nägemata, kuna teadsin, milline auto välja näeb, omanik luges vead telefonis ette, kandsin kogu raha tema arvele pluss veel transpordiraha, et ta auto Lapimaalt Kesk-Soome tooks ja esimest korda nägin autot alles siis, kui sellele mõni nädal hiljem tasulisse parklasse järgi läksin. Viimase auto ostsin kah ilma pilte nägemata - kui inimene kirjutab kuulutuses margi, mudeli ja aastaarvu, tean juba niigi, kuidas see auto välja näeb. Ja kui ta ütles, et ühes küljelaiendis on mõra, siis kohale minnes teadsin juba, mida oodata, seejärel 1km proovisõitu ning otse ARKi ja oligi ostetud. Ja tõenäoliselt just selle pärast, et pilte polnud, ei olnudki keegi teine selle ostmisele ette jõudnud, kuna nii heas korras autod leiavad omale reeglina hetkega ostja. Nii et olen ikkagi väga lahe olukorraga, kus tilganäppijad nõuavad pilte (ei ole ju raske omal pilte teha, kui midagi müüd), aga häid asju leiab pigem nende kuulutuste hulgast, kus pilte juures ei ole :rokib

Jah, väga tore, aga kui palju on selliseid müüjaid kes ütlevad et mõni kriim, pindmine rooste on jne, aga tegelikult on karbid makrot täis, tiivakaared spreiga värvitud jne..

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.02.2012 19:41 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
Soovitakse sõitvast autost pilte või siis autost ja põhjapõdrast lapimaal. :D
Üldiselt võiks ikka olla pildid igast vaatest+seest ,võimalikult head .Ülejäänud igasugused kassiis niiöelda veidrad võtted ,et näiteks ainult salongist mingis vaates ja udune pilt jne.Aga eks paljudel asjadel ole tihtipeale ju tagamõtted ka kas üldse mitte piltide panekul või ainult roolirattast näitkes jne .
Mida võimalikult selgemaks on tehtud müüdav masi nseda parem ja õigem on.A24jas täidad vajalikud tulbad ära ja ongi ideaalne kuulutus.
Selline küsimus ka ,et kas näiteks selliste autode puhul mis on kriimulised ja karbid makrot täis kas nende hind pole olnud siis võimalikult reetev .Või on mindud turu keskmist masinat vaatama aga välja tuleb ,et tegu on kõige madalama otsa romuga sellest mudelist või umbes nii eks siis võib olla asi müüjas kuid sellised olukordi kas saab palju olla.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.02.2012 20:56 

freelander kirjutas:
Ma saan aru et teed autost pilti, näed enamvähem vead ja asjad ära, kuna seal on palju asju mis voib valesti olla.

Aga mida annab sulle hooratta pilt, mis on täpselt sama aasta, mootoriga auto pealt. Isegi koodi loen ette ja ta tahab pilti saada. Ütlen et hooratas igati korras. tema aga ikka tahab pilti saada.

Katalüsaatori kohta, tüübil täpselt sama auto sama aasta mootoriga ja tahab katalüsaatorit saada. Nõuab oma pilti ja asja, kuigi ütlen et kärg ja kõik korralik.

Kärukonks audi oma, mida sa teed selle pildiga, kui ma ütlen sulle et ei ole teisaldatav ja pistik on küljes. Ei tema tahab pilti saada.

Starter loen koodi ette, kood ühtib ja ütlen et korras. Ei tema tahab pilti saada.

Tagatulepaneel, mida on ainult ühesugust tehtud, õtlen et mõradetta ja igati korras ning toonimatta. Ei tema tahab pilti saada, tegin siis lopuks pildi, vaatas pildi ära ja ei vastanud enam.

Tegelt ajab ikka närvi kl.

Normaalne ostja on selline, küsib näiteks käigukasti, ütlen et korras ja õline ei ole. Tuleb kohale vaatab peale ja ütleb et sobib. Siis vaatab korvale et ma tahaks seda ja seda ja seda ka. Tostab asjad auto peale, annab raha, räägib muljeid oma autost, surub kätt ja sõidab minema.

Täpselt nende kahe kohta kommenteerin.

Kärukonks ei pruugi üldse tollele masinalegi külge minna. Bolt-on maksab jop-antonio kui palju või ei olegi saadaval, kuid teise margi-mudeli oma võiks piirduda 2 poldi augu ümber tegemisega. Isegi niimoodi taga ajanud.

Olen 2 käigukasti ostnud täpselt sellise jutu peale nagu sa seletad. Kumbki kasti ei töödanud lõpuks. Käigud viskasid välja, ragisesid ja õli oli miljon km sõitnud. Hiljem müüjaga kontakti ei saanudki, kuna oli tõsine till kuubis.

Vot sellepärast tahetaksegi pilte, garantiid, pool raha ette jne.
Tee kohe pilt ära ja hea kvaliteediga. Kui pilt juba sitt (ei ole raha, et korralik pildimasin osta) siis ei ole auto hooldamiseks ammugi raha.

Reaalsus näitab, et pildiga kuulutusega toode on suurema tõenäosusega kaubaks saanud.
Parem ikka, kui kohapeal hakkab pistiitama, mida kõike ei teadnud. :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.02.2012 21:02 
Kasutaja avatar

No siis äkki järgmine tahab kärukonksu korvale juba suplerit ja joonlauda ka? Siis ennem uurid välja, kas sulle sobib see konks voi mitte, kas üldse kannatab ringi teha. Ja alati on võimalus ju seletada et näe pilti oleks vaja selleks, et teada kas minu autole sobib jne...

Kast on tõesti selline asi, mille peale voib ime jutte ajada. Aga kahjuks ei ole ühelgi tavalisel inimesel kaamerat mis suudaks pildi teha sedasi, et näeks kasti sisse ja kirjutaks veel korvale, et õli on vana voi mida iganes. Seega ei anna sulle superhyper nikoniga tehtud pilt mitte midagi.

Garantiist saan aru, see teine teema. Piltidest aga ei saa, mingi mõttetute asjade kohapealt.

Äkki peaksin siis juba igast poldist ja igast keermest ka pildid tegema, et ostja ikka aru saaks, et keermed asjad korras, enne kui kohale tuleb. Hoorattal peaks veel igast hambast tegema HD kvaliteedis pildi? Et ometigi ostja saaks oma pildi kätte ja oleks rahul?

Ma saan pildi teemast väga hästi aru mingi auto,valuvelgede,kapoti ja taoliste asjade puhul aru, mis jäävad nähtavale kohale ja kus välimus on tähtis.

Kuid mingi starteri,konksu,hooratta jne puhul on see ju haige.

JA ei ole mul ka kodus korraliku fotoaparaati kuna sellisele asjale ei ole vajadust minu elus. Telefon ajab minu jaoks piisavalt asja ära. Kas see näitab et ma ei hoolitse auto eest?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.02.2012 21:17 
Kasutaja avatar

freelander-Ära vingu,masuaeg ja inimesed tahavad veenduda ,et nad ei sõida teisest eesti otsast kohale,vaatamaks detaili mis ei sobi nende autole.
Kui müüd varuosasid,siis pead sellega arvestama,et tuleb idiootseid küsimusi ja vastuseid,tuleb tingimisi ja muud jama.Klient on kuningas ja kui sina otsustasid müüja rollis olla siis sorri,ise t6mbasid endale selle peavalu kaela!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.02.2012 21:23 

Ega siis ainult nähtavatele kohtadele jäävatest asjadest pilti pole vaja teha.

Pealegi välimus annab ka päris palju juurde. Ka mootori siseste ja silla juppide juures. On ka hoorattaid, mis on "korralikud", kuid tegelikult sinised, mõradega ja kõverad.

Telefonil ja telefonil ka vahe. 6a tagasi olid 0.1 megapikslised lutsud nn parima kvaliteediga ever. Tänapäeval on 2 kuni 7 mp. Vb enamgi. Mõni on ikka luts.

Tee pilt, ja päästad oma päeva :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.02.2012 21:30 
Kasutaja avatar

Ma olen varuosasid müünud piisavalt kaua aga see on mingi viimase aja teema.

Ma teen hoorattast ühe pildi ja saa saad kohe aru et ta on kõver, ja mõradega?

Ütleme ausalt, huviline, kellel on vaja see tuleb vaatama asja. Saadab mõne sõbra vaatama asja, kes soidab mööda. viin mina asja temani, kui satun sinna kanti. Kui ei meeldi ära osta, aga no see pildi asi mõttetutest asjadest on ikka vale minu meelest. Selle ühe pildi pealt sa nagunii ei saa aru, kas on sellel detailil viga midagi voi ei ole.

Tõsine huvi siis ikka orgunnid midagi välja, ja kui väga vaja tuled ise kohale, vaatad, katsud, lakud, näpid mida iganes. Kui maitse ja asjad meeldivad siis ostad ära!

On alati ka olemas varjant, et helistad. Siis palud vaadata seda kohta ja seda kohta ja seda kohta. Kui nii tark oled, et piltidelt juba välja võlud, kas on pragu voi ei ole.
Ja kui müüja jama ajab siis on alati varjant lihtsalt kümpi sõita voi sõiduraha nõuda. Ennemgi nii tehtud ja tehakse edaspidi.

Järgmine kord korrutan hinna kahega, kui keegi pilti küsib.

Põhimõtteliselt ei tee mõttetust asjast pilti.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.02.2012 22:13 
Kasutaja avatar

Ärimeeees,pole midagi öelda!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.02.2012 01:21 

Mingi starterist või genekast pilti nõuda on täitsa mõistlik jah, kuna neid pannakse erinevaid samade autode peale aga pildi järgi kärukonksu tuvastada on juba omaette tase :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.02.2012 11:45 
Kasutaja avatar

loen ja imestan...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.02.2012 16:09 
Kasutaja avatar

sander147 kirjutas:
bla-bla-bla

Ma ei leia küll, et mingite kasutatud varuosade müümiseks peaks mingi kaamera eraldi ostma.
Samahästi võib ju öelda, et "normaalne autoomanik", kes oma terasratsu eest "hoolitseb" EI OSTA igasugust kasutatud janti kokku.

Otsisin autole ilukilpe. Vectra originaal 15". Tuli 1 pakkumine. Ja kuna müüja ei suutnud mulle saata pilti ei kilpidest endast, ega isegi netist otsida, siis sorry, aga mina põrsast kotis ei osta. Tahtsin lihtsalt teada millised kilbid välja näevad, kuna nn originaalkilpe on väga mitmeid erinevaid.

P.S. minu telefonil 12MP kaamera(nokia N8)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.02.2012 20:03 

SpikeBMW kirjutas:
sander147 kirjutas:
bla-bla-bla

Ma ei leia küll, et mingite kasutatud varuosade müümiseks peaks mingi kaamera eraldi ostma.
Samahästi võib ju öelda, et "normaalne autoomanik", kes oma terasratsu eest "hoolitseb" EI OSTA igasugust kasutatud janti kokku.

Otsisin autole ilukilpe. Vectra originaal 15". Tuli 1 pakkumine. Ja kuna müüja ei suutnud mulle saata pilti ei kilpidest endast, ega isegi netist otsida, siis sorry, aga mina põrsast kotis ei osta. Tahtsin lihtsalt teada millised kilbid välja näevad, kuna nn originaalkilpe on väga mitmeid erinevaid.

P.S. minu telefonil 12MP kaamera(nokia N8)

Keegi ei olegi rääkinud üüber kaamera ostust. Lihtsalt pildil ja pildil ka vahe sees.
Lihtsalt ütlen, et pelgalt pildi mitte viitsimise tegemise pärast, jäävad paljud asjad müümata. On võimalik ka pildita müüa, kuid inimesi on erinevaid.

Kärukonkse pakutakse ka mitmeid erinevaid ühele mudelile (ei ole saksa autost jutt) ning pelgalt kinnitused on erinevad ja tee mis tahad, teine ei sobi. Olgu siis stange erinevus või tagavara ratta kronsa.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.02.2012 21:03 
Kasutaja avatar

Olin täna auto ostja rollis. Leppisin müüjaga kokku, et sõidan Tartu ja kui auto meeldib võtan ära.
Hinnaks 999euri. Müüjaks noored poisid(20-23 vb)Jõudsin kohale, tegin prooviringid, vaatasin silmaga üle ja auto sobis. Sain hinna 900euro peale
Edasi oli vaja ostu-müügi leping teha. Tuli välja, et kummalgi pole neid. Müüja pakkus välja, et käib töö juures või kus iganes ja saama poole tunni pärast kokku.
Tegin siis linna peal aega parajaks, käisin mc jne.
45minuti pärast helista auto õige omanik(arvatavasti poisi isa vms) ja ütleb, et auto ilgelt korras jne ning alla 1300 ei müü.
Ütlesin, et meil juba kaup koos ja suht tund aega linna peal passinud. Tal tõesti kahju, et nii läks vastas.
Kokkuvõtteks mõtetu ajaraiskamine jälle.

Kui keegi seda golfi osta tahab, siis tehnika on korralik, kere tiba siit-sealt roostetab, aga hind vägagi vale, mis kuulutuses kirjas.

http://www.auto24.ee/used/979571

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 3089 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 ... 206  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis