Võtan ka sõna kuna olen erinevatel aegadel automüügiga kokku puutunud.
Inimesed ei suuda ju enam auto eest mõistliku raha maksta. Näitena, et tood Saksamaalt korraliku auto, korralik auto ka maksab korralikult ja seega hind turu keskmisest kõrgem. Nii, nüüd tulevad kohale aga ostjad, kes ütlevad et hind liiga kõrge ja saadaval on samasuguse kerekujuga

poole odavamalt, hakkame aga tingima...
Seega inimesed ise tekitavad sellise situatsiooni, et korralikke vanu autosid Saksamaalt enam ei tooda ja turu on üle võtnud Eestis juba mõnda aega rüsatud sõidukid. Korralikke vanu autosid õige raha eest osta ei soovita ja niikaua kui selline olukord kehtib ei toimu ka mingisuguseid muutusi. Inimestele ei jõua kohale, et parem maksta rohkem raha ja osta kohe korralik, kui vigane ja hiljem oma närve ja raha märksa rohkem kulutada.
Selline teema minu arvates täiesti mõtetu. Tõesti kui ei ole raha, käi jala. Ise kui ostan omale teistest müügisolevates mudelitest odavama mudeli, siis arvestan ka sellega et ükskõik mida müüa räägib( rihmad, õlid vahetatud, kuid mingeid arveid näidata ei ole, siis igaks juhuks teen need tööd ikkagi ära ) arvestan siiski sellega et auto nõuab raha.
Kui ise ei oska autot osta, tasub mingi tuttav kaasa võtta kes asjadest teab, samuti ei osta ju autot igapäev nii et võib mõned päevad rikkuda ja kulutada, sellest on pikemas perspektiivis kasu ja on võimalik saada korralikum auto.
Samuti kui müüa klähvib kõrval, olen maininud, et olgu kenasti kuss ja vaatame auto üle ja korras. Tihti on tulnud sellist nähvamist jne kui vaatad autot veidi lähemalt. Kõik on endas kinni ja tuleb ise võimalikult palju kontrollida, et hilisemaid üllatusi vältida. Diiselid tasub ostma minna nii, et ütled inimesele, et tahad autot vaadata üle külma mootoriga( käivitus jne ) ja kui on mingeid pretensioone ja ei sobi, siis jääb lihtsalt ostmata ja kogulugu

Nt selline auto:
http://www.auto24.ee/kasutatud/auto.php?id=1224555 Inimene on toonud korraliku sõiduki ja küsib ka seisukorrale vastavat hinda. Selline hind aga Eesti ostjaid ei tõmba, sest turul ju saab samasuguse keretähisega( E36 ) ka 1000.- euriga. Kahjuks nii see asi käibki, selle ~2200.- euroga tahetakse juba E46 kerega Bmw`d, kuigi korraliku E46 saaks tegelikult alles vähemalt 4000.- euri +
Ja selline seis kõikide autodega, ostetakse juba Eestis arvel olevaid autosid, millel ülevaatus kindlustus peal ja saaks kohe sõitma hakata ning odavalt.
Minu arvamus.