JAANUS01 kirjutas:
part1 kirjutas:
BMW veaks on tagavedu, mis talvel on üsna paras murehunnik, aga kui sõita oskad siis saad hakkama, esivedu selles osas kindlasti passati näol talvel rahulikum, ei pea pidevalt rooli taga valvel olema, milllal nüüd jälle külje ette viskab, et saaks otseks tõmmata.
vaidleksin vastu selle talve ja tagaveo kohapeal, kui aga tõesti eriti sõita ei oska,
osta parem üldse bussi kuukaarte ja ei pea mingeid juppe vahetama ega rooli keerama
Vaidle palju tahad, aga praktika räägib enda eest.
Talvel libedag tagaveod venivad ja esiveod lendavad mööda.
paraku ise kogetud kah, ma saan tagaveoga hakkama, aga esiveoga on palju rahulikum sõita ja turvalisem.
selle aja peale, kui esivedu kurvis otse läheb on tagavedu ammuilma teelt läinud.
Olin ise ka kunagi tagaveo pooldaja, kuni sain endale esimese esiveolise auto, peale seda enam tagavedu ei taha, talvel on esivedu ikka tunduvalt kiirem kah.
Tagaveo juhitavus talvel jääb ilmselgelt esiveo omale alla.
Tagaveo miinuseks on see, et kui ratast lased veidi ringi, mis juhtub ilma gaasi muutmata libeda ala peale jõudes, siis selle väikse ringi minekuga kaob pidamist ja siis läheb ratas üha enam ringi.
Üleüldse tagaveoga kui ta sul natuke vibab või kasvõi kurvis veidi libiseb, juba siis muutub olukord tunduvalt libedamaks ja ratas läheb üha rohkem ringi ja tagaots läheb üha enam minema, enamik meist, 100-ga maanteel tagavedu enam sellisest olukorrast tagasi ei too ja seda on ka näha, pean silmas olukorda, kus tagavedu on risti teega.
Kuid mida teeb esivedu? tagaots natuke vibab teel, kõik midagi ei juhtu, kuna tagurattad ringi ei käi, siis mingit erilist libedamaks muutumist taga ei toimu ja kõik, lisaks kuna esirattad veavad veab esivedu end pidevalt otseks kah kogu aeg tagaosa toimib stabilisaatorina.
Olen märganud ,et esivedusid teevad maha tagaveo kiitjad, kes esiveoga sõita ei oska lihtsalt ja kes pole esivedu omanudki tavaliselt või ei suhtu sellesse objetiivselt.
Ma oskan mõlemaga sõita, aga kinnitan endiselt, et esivedu on palju rahulikum, läbivus on kah mootoriraskuse tõssu parem, ei hakka siin rääkima tsemendikotist pagassis, kuna see pole normaalne olukord.
Tagaveoga on ikka pidevat mängimist päris palju, kui sa just teel venida ei taha, esiveol aga ei pea suurt midagit tegema libedaga.
Tagaveo omadused tulevad välja sportautodel ringrajal kihutades ja võibolla kiirteel, aga minu teada, meil eestis üle 90 sõita ei tohi, mõned valitud kohad kohad, mis 100 lubavad ja 110 lubavaid kohti on veel enam ja neid kahte viimast ka ei saa aastaringi.
Volvo, Audi ega Saab ei ole teps mitte odavad autod, millegipärast on nad ikkagi teinud esivedu, eriti toome välja Volvo ja Saabi, mis on tuntud põhjamaa autod, miks nad tagavedu ei tee, kui see nii hea on? Nad on kallid autod, neile pole kokkuhoidu vaja, sellist nagu näiteks dacia loganil.
Ma usun, et saan kõvasti vastu vaidlejaid, aga mis parata osad ei suuda oma ego maha suruda. Esivedu võib olla kohati üllatuslikum, aga sellega on tunduvalt kergem harjuda ,kui tagaveoga, ühesõnaga esiveol tekib alajuhitavus tagaveol ülejuhitavus, kuid alajuhitavusega on tunduvalt kergem toime tulla.
ka jääraja ajad on esiveolistel paremad tunduvalt.
Muidugi parim on 4vedu, aga sellest siin hetkel juttu pole.
Ma tunnistan muidugi, et osad BMW-d on head autod, aga kindlasti mitte 3 seeria. Kuid rahaliselt on passat mõtekam, samas on passat ka igati hea auto.
BMW pole mingi üliauto, lihtsalt on tegemist natuke kallima autoga ja kogu lugu on palju paremaid autosid olemas.
Kui inimesed ei tule tagaveoga toime ja esiveoga tulevad, siis järelikult on esiveol midagi paremat talvel või mis?