Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 02.05.2025 17:48

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 76 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Civic Type-R ja konkurendid.
PostitusPostitatud: 06.10.2013 20:36 
Kasutaja avatar

Anduu kirjutas:
Siim kirjutas:
Type-r eeldan siis et vaatad seda ufo kerega,eelmine oli kyll yks pask röökiv sitanikerdis,alati kõik hakkavad mingit rajateemat ajama,no krt mees kirjutas selgelt et naisele ja lapsed ka sisse :D

Eredamalt meelde jäänud seik on et selle elektrooniline roolivõim jäi mulle paar korda aeglaseks,ei jõudnud talvel piisavalt kiiresti keerata,lihtsalt ei lase ja see tekitab vähe ohtlike olukordi.

Tagapidurisadulad lähevad perse,uus maksab 300+ eur tükk...

Roolilatt kestab vist aint 2000km ja on koos el võimuga,maksab jälle milku.

ok mootor kestab,aga kast on sitt ja annab saba tihti,jälle vaja palju raha....

läheks siis edasi vägevalt,ei tee seda ka ja öko ka pole,

linnavahel on muidugi lyhikeste käikudega äge hullata aga yherattavedu rikub kõik ilusa ja veab autot kuhu jumal juhatab

Maanteel 100 peal pöörded mingi 3000 6 käiguga....

Tõsiselt BS jutt!
See, et sa kunagi mingi urna otsa sattusid, on juba sinu draama.

Kõige suurem ja tihedam probleem :D
Well, if you go over to civictype-r.co.uk there is a 14+ pages thread on the "2nd Gear Fix From Honda!"

järgmine asi,kui tead kuidas google töötab,see ei ole minu väljamõeldis,google on täitsa olemas,siis kirjuta sinna type r steering rack problems ja vaata mis juhtub...

Viimati muutis Siim, 15.10.2013 10:39, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.10.2013 21:25 

Minu kogemused antud autoga on juba üle 5 ja poole aasta!
Auto LS hetke seisuga on 220k ja tõesti sinu üles loetud vead on hoolimatusest kasutamisest tingitud(minu arvamus sellest lihtsalt).
Ainuke asi, millega ma nõustun, on roolilati kulumine aga nüüdseks saab seda juba taastada ja juppide hind minu mäletamist mööda jäi kokku 300 euri kanti. Ning lati jupid vahetasin ära 180k juures, mitte iga 2000km tagant!
Tagumised suppordid töötavad endiselt mul, sest ma suudan aegajalt liugureid määrida ja klotse vahetada enne nende lõppu jõudmist.
Samuti ei esine mul käigukasti probleeme. Endiselt olen ma arvamusel, et kastid lõhutakse vale käiguvahetuse tagajärjel. Isiklikult olen selle läbisõidu juures kastis õli vahetanud 2 korda. Ainuke asi, mida hetkel vahetada võiks, oleks hoovastiku puksid.
Täpselt sama teema on näiteks impreza gt kastidega. MÕned suudavad paar korda aastas kastid pilbasteks lasta, samas nii mõnedki sõidavad rahvarallisi ja asju ning kastid kestavad all.
Avalaksul sõitsin enda civic-ga tõesti 14.7. Salong oli täiesti komplektne ning isegi ~90kg jagu muusikat jätsin sisse. Kasutasin täiesti tänava legaalseid rehve.
Kas need on piisavad põhjendused sulle?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.10.2013 21:43 
Kasutaja avatar

Tagasadulate sees kuluvad need nn hõõrdsidurid ära mille tulemusena kässar ei piisa ntx ülevaatusel enam,ehk jah entusiast kaevab ka sinna mingid varuosad välja,aga tavainimene viib remonti ja talle müüakse uued sadulad. Mina sinna siit riigist varuosi uusi ei leidnud,no sai kolbi aga mitte tagapoolel, asetsevat hoova ja tapi kombinatsiooni.

Käigukasti naise autol ma ära ei lõhkunud,küll aga nägin et see on väga lihtne vähe saamatuma sidurdamise ja käiguvahetuse kombinatsiooniga,juhtus vahel endalgi et tõmbasid nagu metallkaika kreissaagi kinni,lihtsalt kuna ei sidurdanud piisavalt hoolikalt.

roolilatti taas keegi ei taha remontida ja pakutakse remondis uut osa,jälle sama jutt,foorumites kolaja ja autofanatt leiab osad sinna.

teepeal pysivus.... seda pole :D naisterahva käes kiirendades võib mida iganes juhtuda,auto on sitaks närviline,pikemat maad piin sõita,migid lapsed ka veel kaasas,ei ole just parem valik.

Loomulikult igav sellega ei hakka,linnavahel päris pull,maanteel suht mõtetu.

Teised pakutud versioonid on igal pool igavad :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.10.2013 23:18 

Olen läbi pidanud 4 TypeRi: Accord Type R, Civic Type R 1gen ja 2 tk viimast "ufot".
Olles nende 4ja autoga kokku läbi sõitnud 200000km aga ometigi ei suuda nende Siimu poolt loetletud vigadega väga kaasa rääkida. Kindlasti on Siimul osades asjades tõsi taga selles osas, et tõesti nii sadulad kui roolilatt on originaaldetailina kuid seda on praktiliselt kõik selle generatsiooni jaapanlastel paraku.

Roolilatt on aga enamustel kasutatud autodel probleemiks, mis pikemalt Eesti teedel liigelnud ja ka minul sai roolilatt vahetatud ühel "Ufol" kuid see ongi paratamatus ja pigem olen arvestanud, et autol millega sõidan ikka asjad kuluvad ja remont on igati loomulik nähtus. Kindlasti aga on TypeR üks murevabamaid ja vähem hooldustvajavad kui enamus konkurente.

Sõidumugavus paraku ehk pole parim perega linna vahel kruisimiseks ja autode omamise ajal sai kritiseeritud seda piisavalt, et kui jäik ja kuidas rool on natukene "närviline", ent minul sai elukaaslane sellega igati hakkama ja peale Type müüki tunduvad kõik ülejäänud autod talle jällegi liiga pehmed ja tavalised. Alati on rõõm võimalusel taas istuda ja nautida TypeR-i.Ehk tegelikult on tegu teatava sõltuvusega.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.10.2013 22:27 
Kasutaja avatar

Julgeks veel konkurendina ära tuua Renault Clio Spordi. Vanemate mudelitega (Clio 172 ja Clio 182) on endal kokkupuuteid päris palju olnud ja üsna terava minekuga putukas. Kiirendustel ja muudel radadel Type-R´ile alla ei jäänud. Peamiseks eeliseks Type-r ees hind ja minek madalatel pööretel. Miinusteks siis paljude arvates kummaline välimus ja keredetailide saadavus (esitiivad plastikust ja stange plastikust, mis lisaks veel laiemad kui tavalisel Clio`l, samuti alumiiniumist kapott, mida kusagilt ei leia). Eestis eriti neid saada ei ole aga Lätis ja Leedus liigub päris palju. Mootor hea aga kast samuti nõrk, eriti kui mootorit järgi aidata. Tasuks eelistada Clio 182, sellel juba kast tugevdatud. Uuematega Clio Sportidega olen ka proovinud aga need nii väga muljet ei avaldanud (tunduvalt raskemad ja uimasemad). Kui kellelgi siiski soov vaielda, siis rahvarallidel ja sprintidel ning ka sportrallis Clio`d piisavalt ennast tõestanud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.10.2013 12:26 
Kasutaja avatar

Kuna tegemist on igapäeva autoga, siis jaapani auto kvaliteet vs prantsuse auto kvaliteet ei vaja üldiselt eriti pikka arutelu :) No brainer...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.10.2013 12:31 

Ohjah...prantslaste kvaliteet on selline teema, mis puudutab rohkem rikkalikuma varustusega (elektriga) vanemaid autosid ( uumate kohta ei oska kaasa rääkida).selle generatsiooni Clio ja Clio sport on lihtsad autod, vastupidava tehnika / veermikuga. Ainsad miinused e. kast ja keredetailide saadavus Eestis toodi juba välja.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.10.2013 17:31 
Kasutaja avatar

Tuu või? http://www.auto24.ee/used/1551340

Cliot pidid rallimehed ise ka kiruma kehva tükkide saadavuse osas. Muidu võiks isegi päris tore aparaat olla.

Cupra-R sain proovida, mingit pinget ei pakkunud. Pigem uimasepoolne emotsioonitu pereauto.

Praegu on jälle Civic ainus kandidaat :D sellega pole veel sõita saanud siiani. Kui selles ka pettuma peab, siis ostan punnsilm-WRX`i.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.10.2013 23:40 

Kui vähegi rahakott kannatab ja omanikuga hinnas kokkuleppele jõuate, soovitan ka kindlasti seda proovida:
http://www.auto24.ee/used/1507073

Tegemist peaks olema väga käreda civic-ga ;)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.10.2013 13:26 
Kasutaja avatar

Kogu see kollektiivne internetitarkus ja "naised saunas" vada võtab muigama (no offence) :)

Annan oma hääle samuti 2. gen. Clio Spordile. Omasin facelift mudelit natuke üle aasta ja ei pidanud kordagi pettuma. Juhitavus oivaline, edasi käib hästi (ca 7.2 sek 100ni), väänet juba madalalt tunda. Kütusekulu linnas rahulikult töristades 8-9l, maanteel tšutt alla 7l. Juppide saadavust miinuseks ei loeks (tellisin UK lammaritest eBay kaudu nii mõndagi), küll aga isteasendit (istud kõrgel auto "otsas") ja suuremapoolset rooli. Mõlemad vead aga parandatavad - istet saab selle all olevaid pukse eemaldades madalamaks ja näpuvahele sportrooli sebida.

Seega, kui toorest elamust pakkuvat hot hatchi otsid, millega isegi stock seades ka rajal hätta ei jää, siis on sama raha eest minu arvates paremat raske leida. Kui otsid aga mugavust ja/või vaja pikki maanteeotsi teha, siis look elsewhere (nt S3).

Siin prefacelift Clio Sport, mis puusalt tulistades tundub ülehinnatud (korras auto eest oleks ca 3-3.5k OK):

ARSmotors kirjutas:

Korralik EP3 CTR tundub samuti üpris lollikindel ja hea variant: http://www.auto24.ee/used/1561569.

P.S. Kui ainult teiste soovitusi kuulata, siis võib hulluks minna. Head proovimist!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.10.2013 18:40 
Kasutaja avatar

Civic type-r ostes tuleb muidugi auto ajalugu kontrollida . Enamus sõitnud rahvarallisid jne .

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.10.2013 16:29 

Endal ka umbes taoline soov oli ja otsustasin 2001-2004 impreza WRXi kasuks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.12.2013 12:59 

C4 2,0 130 KW on ka juba cupe kohta hea minekuga masin.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.12.2013 13:39 

snaiper kirjutas:

8,9 seki sajani küll eriti ei hiilga :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.12.2013 15:41 
Kasutaja avatar

snaiper kirjutas:

Jutt käib siin autodest, millel on ka mõningane juhitavus

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 76 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 8 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis