Minu elukaaslane sõidab juba teist aastat 1,4 63 kw isendiga aastast 2007 ning maanteel on selle küttekulu ca 6 kanti, linnas 7,5 ning alla selle väga ei saa. läbisõitu on tänaseks 95 000 km ning auto peab väga hästi vastu. Eks need vabalthingavad natuke jõuetud ole, kuid vähemalt selle 1,4 isendiga saab päris nobedalt liikuda, kui hirmsasti kräunutada. Enne sõitsin ma ise 1,2 mootoriga ning sellel ei aidanud ka kräunutamine eriti vilkalt edasi liikuda maanteel - sellest ka valik 1,4 mootori kasuks hiljem. Aga kui linnas sõita ning igapäevast värki, siis pole ka 1,2 mootoril midagi viga.
Üks näide 1,2 mootorist - kui auto on maksimaalselt koormatud, siis maanteel 5. käiguga ei jaksa ta isegi kergel ülesmäel 105 km/h kiirust hoida. 1,4 mootor suudab. See ongi nende peamine vahe. Linnas ei ole sisuliselt mingit vahet

Garantiikorras vahetati meie isendil kunagi ära salongiventika mootor, mis hakkas kõrisema, just äsja vahetasime tagumised pidurisupportid, mis olid kinni jäänud (pidi olema VAG tüüpviga). Aga kuna need maksid ainult 100 EUR paar, siis ei ole 100 000 km peale kulu märkimisväärne. Ülejäänud hooldused on olnud mahlad ja filtrid. Ühe korra on vahetatud kettad ja klotsid 85 000 km pealt, sest vanad olid kõverad. Vahetatud on ka üks sisemine rooliots ning amordi tugilaagrid. Kuid selle viimase panen ma selle arvele, et auto sõitis esimesed 80 000 km oma elust suurte ja raskete 16" velgedega ning tugevdatud vedrustusega, mis praktikas tähendab seda, et kõik ebatasasused peksab kenasti keresse. Õigem valik on "tavaline" ehk pehmem vedrustus ja väiksem/kergem velg. Kusjuures originaalsest 16" veljest loobumine ja 15" pleki ja "balloonrehvi" peale üle kolimine vähendas ka kütusekulu ca 1 l / 100 km peale.
Nüüd teeb kondi pump häält (ilmselt laager läbi), kuid midagi muud tal häda ei olegi. Roostest pole jälgegi, minul ei ole ka värvkatte kvaliteediga mingeid probleeme olnud (kollane). Eelmine omanik harrastas linnas 5. käigu kasutamist ning seetõttu 5. käik nüüd vilistab natukene maanteel, kuid uue õliga ja lisandiga kestab ta tõenäoliselt veel 100 000 km enne kui probleeme tekib

Ehk siis 100 000 km reaalsed remondid omast taskust on olnud üks sisemine rooliots, tagumised supportid, tugilaager. Hetkel ei ole näha, et miski lähiajal läbi kulumas oleks - käis just eile hoolduses ja kõik on tiptop. Väga hea auto!