Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 02.05.2025 19:54

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 52 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Esimene auto vol.2
PostitusPostitatud: 04.11.2013 12:03 

jannu kirjutas:
e36 1.8is esimeseks autoks hea ja vahva. kütet võtab väga vähe ja edasi liigub väga hästi :) 1500 jewri eest leiab juba päris normaalse isendi. auto kestab hästi ja varuosad on väga odavad. välimuselt kena ja aegumatu ning sõiduomadused on head. kindlasti tasub end rohkem ära kui mingi diisli käkk, millega pärast ainult jamades vaevled.

Ma miskipärast ikkagi kalduks Audi poole. Samas räägitakse jälle, et Audidel on esisildadega mingi jama koguaeg... Ausalt öeldes mulle meeldib BMW ja ma TEAN, et BMW on hea auto. Aga see, et igal teisel rullnokal on see perse all ja see mis maine eesti liikluskultuuris need kolm tähte on saavutanud panevad mind ümber mõtlema vähemalt niikauaks kuni teisi võimalusi veel on.

Mul oli ühe sõbraga paar päeva tagasi nalja pärast selline diskussioon, et kui ostaks äkki BMW ja paneks Audi märgi sinna peale. Mitte, et ma seda reaalselt teeksin, aga nalja mõttes kas selline asi on üldse seadusega lubatud? :twisted:

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.11.2013 12:40 

Vana sa oled? :uhoh

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.11.2013 12:50 

tomcraft kirjutas:
Vana sa oled? :uhoh

tomcraft wrote:
"Las ma pakun kaabakaz? Sa oled umbes......16 või tsipa peale, kes just just on load saanud? Mul oli ka sama põhimõte kunagi aga ma olin siis 14-15, kui ema-isa autoga sai salaja kimamas käidud, siis oli ka ainus mõte pedal 2 medal. Täiesti normaalne nähtus, samamoodi ka see, et normaalsetel inimestel läheb see kiiresti yle.....ja kindlasti pole paljudel asi selles, et palju bena võtab vaid erinevalt mõnest teisest on neil kahe kõrva vahel ka midagi - äkki nt seegi tõsiasi, et kui sul on ilgem parsa asconn vms ront siis seda lausa peab hoorama, kuna see niigi prses omadega aga kui sul ikka korralik auto, siis on ka põhjust hoida, samas hea on teada, et ei pea iga möödasõidu peal pead vaevama, kas ma nyyd jõuan kui 3 käiku alla vahetan või jookseb ennem piirajasse ja sõidan rekka alla....."

Juhuslikult eelnevalt olles lugenud streetrace.org diisel vs. bensiin teemat jäi sinu nimi just kõige ebameeldivama alatooniga meelde. ;) Pole sinu asi kui vana keegi on.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.11.2013 12:51 
Kasutaja avatar

Hakkab tunduma, nagu oleks mingi trolli ja naljateemaga tegu tõesti juba, kui ei, siis :kill

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.11.2013 13:02 
Kasutaja avatar

Xibalba kirjutas:
.
Mul oli ühe sõbraga paar päeva tagasi nalja pärast selline diskussioon, et kui ostaks äkki BMW ja paneks Audi märgi sinna peale. Mitte, et ma seda reaalselt teeksin, aga nalja mõttes kas selline asi on üldse seadusega lubatud? :twisted:

WTF?

Aga teemasse ka, endal oli esimeseks autoks just e36 318i ja leian, et ideaalne auto millega sõita vahtralehe ajal ja pärast sedagi, minek on mõistlik ja mootor kestab kui on asja hooldatud, veermik samamoodi, aastas mõni puks või rooliots ära vahetada ise, pole raketi teadus. Minu enda puhul, sai määravaks, et oleks tagavedu, pole just mis teab rullnokk aga vahest ikka tahaks talvel maal metsavahel drifti lasta, see selleks muidugi. Aga jätta mingit marki auto selle pärast ostmatta, niinimetatud kehva maine pärast no kuule. Mina soovitan proovida autot, enne kui asja listist maha tõmbad ja ise otsustada, mitte kellegi teise arvamuse järgi tegutseda.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.11.2013 13:03 

kj kirjutas:
Hakkab tunduma, nagu oleks mingi trolli ja naljateemaga tegu tõesti juba, kui ei, siis :kill

Ilmselgelt ei tea siin keegi, kas on seadusega keelatud automargil märgi vahetamine muu automargi märgi vastu või mitte...

Ma ei pea õigustama enda motiive ega huvisid sellise küsimuse puhul. Kui tead vastust, siis ole normaalne inimene ja vasta. Kui ei tea, siis mine vala oma ülbe Eestlaslik kibestumus kuskil mujal välja.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.11.2013 13:10 

Reio91 kirjutas:
Xibalba kirjutas:
.

WTF?

Aga teemasse ka, endal oli esimeseks autoks just e36 318i ja leian, et ideaalne auto millega sõita vahtralehe ajal ja pärast sedagi, minek on mõistlik ja mootor kestab kui on asja hooldatud, veermik samamoodi, aastas mõni puks või rooliots ära vahetada ise, pole raketi teadus. Minu enda puhul, sai määravaks, et oleks tagavedu, pole just mis teab rullnokk aga vahest ikka tahaks talvel maal metsavahel drifti lasta, see selleks muidugi. Aga jätta mingit marki auto selle pärast ostmatta, niinimetatud kehva maine pärast no kuule. Mina soovitan proovida autot, enne kui asja listist maha tõmbad ja ise otsustada, mitte kellegi teise arvamuse järgi tegutseda.

Olen terve elu Eestis elanud ja selle aja jooksul ka näinud igasuguseid BMW omanikke.... protsent mida ma normaalseteks inimesteks nende seast loeksin on ühe käe sõrmedel. Kuid samas ma loeksin võibolla 1% planeedil elavatest inimestest üldse normaalseteks... niiet võibolla ma olen vales kohas üldse oma küsimustega... sest kui küsimuse sisu on liiga jahmatav... siis reaktsioon on selline mida ootaks hüsteeritsevatelt naistelt.

Ma ei viitsi vaielda, ega ilma asjata sitta laiali loopida. Iga autoteemaline foorumi postitus või argumentatiivne küsimus mida ma olen viimaste päevade jooksul erinevates foorumites lugenud ja mujal, on täis 90% üksteise kallal mölisemist. Minu jaoks on see juba piisav indikaator sellest kui arenenud Eesti autokultuur on... nii raske on viisakas olla tõepoolest.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.11.2013 13:32 
Kasutaja avatar

Viska a24 linke millised autod sind huvitavad, mida proovimas vaatamas oled käinud. foorumisse postitamisega autot ei osta ju. ära nüüd solvu aga nii on, minu eelmine post, oli sulle selle mõttega, et bmw´st ei tasu enne proovimist, kaarega mööda jalutada võib meeldima hakata.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.11.2013 13:40 
Kasutaja avatar

Müstika, et igas teemas hakkab see hala pihta, et diisliga peab sõitma aastas vähemalt 30 000. Ma ei viitsi neid kalkulatsioone enam üles otsida, mis mingis teemas tegin, aga mina sain aastas 15000 sõites sama võimsusega või siis ütleme õigemini samade kiirendusomadustega vaheks äkki 700 eurot. Piisavalt mõistlik summa minu jaoks, et eelistada diislit.
Sellised autod nagu sina otsid on ju juppe jalaga segada. Ma usun et 100ga saab kindlasti pumba kätte, pakuks et isegi odavamalt. Ma ei tea kuidas nende vanemate 2.5stega on, pole nagu niipalju kuulnud vigasid. Uuem C5 2.5 110kw on küll nukra asjaga tegu, nende pumbad lähevad jah nagu soojad saiad. Samas 1.9 kõrgsurvepumbad ootavad mul juba mitu aastat ostjat. Kui natuke ootad ja vaatad võib mõni 1.9 Passat B5 küll sisse sattuda. Pead lihtsalt Auto24 kuulutustel iga tund silma peal hoidma. Eks muidugi B4 puhul saaks natuke rohkem korrasolekut valida sama raha eest.
Loomulikult oleks tore noorena ju igasugused autosid proovida, ise olen kuni 5.4 ära käinud, aga täna enam ei ostaks, pea sama kiirelt saab diisliga kordades odavamalt liigelda.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.11.2013 13:58 

Reio91 kirjutas:
Viska a24 linke millised autod sind huvitavad, mida proovimas vaatamas oled käinud. foorumisse postitamisega autot ei osta ju. ära nüüd solvu aga nii on, minu eelmine post, oli sulle selle mõttega, et bmw´st ei tasu enne proovimist, kaarega mööda jalutada võib meeldima hakata.

Ega ma ei solvunudki, pigem viskasid üle võlli eelnevate postitajate kommentaarid. BMW-d olen ise proovinud ja palju aega veetnud sõpradega kellel on olnud bemm, sellest ka kogemus. Auto iseenesest mulle meeldib ja ostaksin hea meelega, kui muud valikuvariandid ennast ei õigusta. Siiski Audi või MB sümpatiseerivad rohkem. Ma tean, et autot ei osteta märgi poolest aga nohjah mis teha...

http://www.auto24.ee/kasutatud/auto.php?id=1583746
Vaatasin toda, kuid nüüd olen enamvähem diisli kahjuks ostustanud ja omanik saabub kah alles detsembris eestisse. Muidu see auto meeldiks.

Enamus lingid mis ma vaatasin olid kõik diisliga audid või MB-d... need on nüüdseks pmts mängust väljast ja ma polegi edasi vaadanud. Ennem teooria siis praktika niiöelda. Tahan paika seada kõige optimaalsemad kriteeriumid, ja siis asuda auto otsingule. Aga kui möla nüüd kõrvale jätta ja kohe asja juurde asuda, siis:

http://www.auto24.ee/kasutatud/auto.php?id=1600217 (tundub natuke liiga üleslöödud, ehk müügiks tehtud, aga minu pilku see püüab ning kütusekulu tundub ka väiksem olevat)

http://www.auto24.ee/kasutatud/auto.php?id=1559143 (kliima olemas ja puha, aga samas võtab kindlasti ka rohkem benssu ja universaal on selline jeelijeeli ilmselt tuleb kasuks kui kolida vaja ja asju viia ühest kohast teise)

http://www.auto24.ee/kasutatud/auto.php?id=1602272 (oleks ka väga viisakas, aga ei tea palju elektroonikat tol ja eelmisel peal on)

http://www.auto24.ee/kasutatud/auto.php?id=1574403 (see väga ilus, kliima olemas ja lihtne auto tundub olevat)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.11.2013 14:14 

dellu kirjutas:
Müstika, et igas teemas hakkab see hala pihta, et diisliga peab sõitma aastas vähemalt 30 000. Ma ei viitsi neid kalkulatsioone enam üles otsida, mis mingis teemas tegin, aga mina sain aastas 15000 sõites sama võimsusega või siis ütleme õigemini samade kiirendusomadustega vaheks äkki 700 eurot. Piisavalt mõistlik summa minu jaoks, et eelistada diislit.
Sellised autod nagu sina otsid on ju juppe jalaga segada. Ma usun et 100ga saab kindlasti pumba kätte, pakuks et isegi odavamalt. Ma ei tea kuidas nende vanemate 2.5stega on, pole nagu niipalju kuulnud vigasid. Uuem C5 2.5 110kw on küll nukra asjaga tegu, nende pumbad lähevad jah nagu soojad saiad. Samas 1.9 kõrgsurvepumbad ootavad mul juba mitu aastat ostjat. Kui natuke ootad ja vaatad võib mõni 1.9 Passat B5 küll sisse sattuda. Pead lihtsalt Auto24 kuulutustel iga tund silma peal hoidma. Eks muidugi B4 puhul saaks natuke rohkem korrasolekut valida sama raha eest.
Loomulikult oleks tore noorena ju igasugused autosid proovida, ise olen kuni 5.4 ära käinud, aga täna enam ei ostaks, pea sama kiirelt saab diisliga kordades odavamalt liigelda.

Okei tundub, et arvamusi on sama palju kui aatomeid kehas... mis sa ütleksid, mis on peamised põhjused miks diisel ülesse ütleb? Mitte, et ma nüüd hüppaksin jälle mõtte peale, et ma nüüd kohe ostan diisli ikka, vaid puht huvi pärast. Niipalju kui ma diislikeskuse mehaaniku jutust aru sain, siis pmts kui sa pumba ja pihustid korda teed, siis korda nad ka jäävad... KUNI midagi need pekki keerab. Ehk misasi see täpselt on mis need pihustid või pumba pekki keerab?

Kuskilt lugesin, et peamine põhjus on sitt kütus. Mida ma üldse ei imesta, et Eesti oludes ei pruugigi head saada. Niiet siis on juba see, et pidevalt muretse selle pärast kas on suvekütus/talvekütus või et üldse mingi halvasti määritud solk ei oleks.

EDIT:

Ma nõustun sinuga... minu arust ei õigusta ära diislit, mitte see kui PALJU sa sõidad, vaid kui hästi su diisel vastu peab. Ehk siis kui tihti sa teda remontima pead. Ja noh kui vanema diisli puhul on tõepoolest jubinad odavad jne, siis kas see kui sa ütleme mingi rondi diisli ära lased lappida, uued pihustid ja pumbad särgid värgid, millest ta uuesti persse võib minna?

Loogika peaks nagu üle kaaluma igasugused kuulujutud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.11.2013 14:32 
Kasutaja avatar

Kõik autod, mis sa oma eelmises postituses välja tõid on vähem või rohkem sitad. B3 ja B4 Audide eest selliseid summasid välja käies peab raha peale ikka väga vihane olema, vahet pole kas diisel või bensukas. Järgmised A4jad näevad üsna räsitud välja ja viimane C4 100 on imo tugevalt ülehinnatud, sama raha eest saab C4 A6 quattro.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.11.2013 14:33 
Kasutaja avatar

nii odava klassi auto kohta tundub küll et põed liiga palju,nii vanadel ja levinud autodel ei maksa kuluosad ammu enam midagi.+ järelturg.
ja igalühel neist võib kojusõites mootor kotti joosta või mis iganes.

see bmw maine ja rullnokkade jutt on ikka täielik debiilsus.
pigem vaata mis autodega praegu noored sõidavad,igal teisel on passat või 80/a4.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.11.2013 15:31 

fedja. kirjutas:
nii odava klassi auto kohta tundub küll et põed liiga palju,nii vanadel ja levinud autodel ei maksa kuluosad ammu enam midagi.+ järelturg.
ja igalühel neist võib kojusõites mootor kotti joosta või mis iganes.

see bmw maine ja rullnokkade jutt on ikka täielik debiilsus.
pigem vaata mis autodega praegu noored sõidavad,igal teisel on passat või 80/a4.

Oehjah....... mida ma siis teen, ostangi endale BEMMI või? :?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.11.2013 15:35 
Kasutaja avatar

Ma vahetasin oma usaka diisel saabi vastu. usakas võttis keskmiselt mul alla 10 sajale, aga saabiga on ikka, tänu odavale diislile, poole odavam sõita. edasi liigub ka 3.8 usakaga võrreldes täitsa viisakalt. Mootoriks palju kirutud opeli 2.2 disla, kuigi ma ei mõista mida seal kiruda on, paar tüüpviga egr-i ja andurite tahmumisega, muidu kestab hästi, kui viisakalt hooldada. Juppe saab suht kilo hinnaga jne.
Mina ka ei saa aru, et miks peaks olema diislit kallim hooldada. Võibolla tõesti uuemad pumppihustitega diisli hooldus kisub kallimaks, aga vana diisel on ju lihtne.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 52 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis