dellu kirjutas:
Müstika, et igas teemas hakkab see hala pihta, et diisliga peab sõitma aastas vähemalt 30 000. Ma ei viitsi neid kalkulatsioone enam üles otsida, mis mingis teemas tegin, aga mina sain aastas 15000 sõites sama võimsusega või siis ütleme õigemini samade kiirendusomadustega vaheks äkki 700 eurot. Piisavalt mõistlik summa minu jaoks, et eelistada diislit.
Sellised autod nagu sina otsid on ju juppe jalaga segada. Ma usun et 100ga saab kindlasti pumba kätte, pakuks et isegi odavamalt. Ma ei tea kuidas nende vanemate 2.5stega on, pole nagu niipalju kuulnud vigasid. Uuem C5 2.5 110kw on küll nukra asjaga tegu, nende pumbad lähevad jah nagu soojad saiad. Samas 1.9 kõrgsurvepumbad ootavad mul juba mitu aastat ostjat. Kui natuke ootad ja vaatad võib mõni 1.9 Passat B5 küll sisse sattuda. Pead lihtsalt Auto24 kuulutustel iga tund silma peal hoidma. Eks muidugi B4 puhul saaks natuke rohkem korrasolekut valida sama raha eest.
Loomulikult oleks tore noorena ju igasugused autosid proovida, ise olen kuni 5.4 ära käinud, aga täna enam ei ostaks, pea sama kiirelt saab diisliga kordades odavamalt liigelda.
Okei tundub, et arvamusi on sama palju kui aatomeid kehas... mis sa ütleksid, mis on peamised põhjused miks diisel ülesse ütleb? Mitte, et ma nüüd hüppaksin jälle mõtte peale, et ma nüüd kohe ostan diisli ikka, vaid puht huvi pärast. Niipalju kui ma diislikeskuse mehaaniku jutust aru sain, siis pmts kui sa pumba ja pihustid korda teed, siis korda nad ka jäävad... KUNI midagi need pekki keerab. Ehk misasi see täpselt on mis need pihustid või pumba pekki keerab?
Kuskilt lugesin, et peamine põhjus on sitt kütus. Mida ma üldse ei imesta, et Eesti oludes ei pruugigi head saada. Niiet siis on juba see, et pidevalt muretse selle pärast kas on suvekütus/talvekütus või et üldse mingi halvasti määritud solk ei oleks.
EDIT:
Ma nõustun sinuga... minu arust ei õigusta ära diislit, mitte see kui PALJU sa sõidad, vaid kui hästi su diisel vastu peab. Ehk siis kui tihti sa teda remontima pead. Ja noh kui vanema diisli puhul on tõepoolest jubinad odavad jne, siis kas see kui sa ütleme mingi rondi diisli ära lased lappida, uued pihustid ja pumbad särgid värgid, millest ta uuesti persse võib minna?
Loogika peaks nagu üle kaaluma igasugused kuulujutud.