Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 02.05.2025 19:33

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 38 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: odavam auto järelmaksuga eraisikult
PostitusPostitatud: 21.12.2013 20:12 
Kasutaja avatar

GZM kirjutas:
Kui on võimalik liisinguga osta, on see muidugi mõistlikum kui väikelaen, aga kas keegi teemaalgataja postitusi ka luges? Küsiti ju 2k väikelaenu kohta, mitte 5.
2k väikelaen 2 aastaks, intress 16% aastas, igakuine makse 100 euri, kokku intressimakse 350 euri.
Osta uuem ja kallim auto ainult selle pärast, et pangale tuleb maksta väiksem % auto hinnast, ei ole küll kuidagi mõistlik.

Mine nüüd sinna algusse tagasi ja loe uuesti. Vihjeks olgu öeldud, et lause algab sõnadega "teine võimalus".

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.12.2013 22:21 

Ja mis sul siis segaseks jäi?
1. variant on 2000 euri maksev vanem auto järelmaksuga/väikelaenuga
2. variant on 4000(+) euri maksev uuem auto liisinguga
Sina aga räägid 4500'sest väikelaenust.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.12.2013 23:27 
Kasutaja avatar

GZM kirjutas:
Ja mis sul siis segaseks jäi?
1. variant on 2000 euri maksev vanem auto järelmaksuga/väikelaenuga
2. variant on 4000(+) euri maksev uuem auto liisinguga
Sina aga räägid 4500'sest väikelaenust.

Võrdlusest. Kui ta on võimeline võtma liisingusse 4000+ maksvat autot, siis see on tunduvalt kasulikum, kui osta väikelaenuga 2000-4000 eurone vanem auto. Intress on väärtust kaotava tarbeeseme eest meeletu, juhul kui laen ikka pangast tuleb.
Kas võtta liising lühema või pikemaaja peale, see on juba keerulisem ja tulevikuvaatav otsus. Vahepeal võibolla on kasulikum auto edasi müüa ja uuem liisingusse võtta.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.12.2013 14:10 
Kasutaja avatar

Ma usun, et kui sa ei suuda paari kuuga paari tuhande eurose auto ostuks seda raha koguda, on mõistlik see ka järelmaksuga ostmata jätta. Arvesta sellega, et paari tuhande eurone auto ei ole uus ega kesta samuti igavesti ning mõne suurema rikke korral tuleb ehk ka remondiarve suurusega 500 eurot.
Mitte ükski eraisik ei anna sulle mitme aasta peale autot järelmaksuga, veel vähem väikelaenu intressi eest ning sellises hinnaklassis, kuna :

1) inimene, kellel rahaprobleemi ei ole, ei soovi endale kopikate eest peavalu kaela võtta (99% juhtudest tuleb ette viivitusi jm jama)
2) inimene, kellel raha väga pole, ei hakka sulle oma viimast vara olematu kuumakse eest niikuinii ära andma

Mina soovitaks härrasmehel kuuks ajaks üle lahe tööle minna (ehitusele või lumetöödele näiteks) ja saad probleemivabalt endale soovitud auto sularaha eest osta. Sularaha eest ostes on kindlasti olemas ka märgatav tingimisvõimalus ning laiem valik.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.12.2013 15:15 
Kasutaja avatar

Mis lahendus see veel on? Keset päeva juba purjus?

tr22nsmees kirjutas:
...Mina soovitaks härrasmehel kuuks ajaks üle lahe tööle minna (ehitusele või lumetöödele näiteks) ...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.12.2013 17:22 
Kasutaja avatar

919 kirjutas:

tr22nsmees kirjutas:
...Mina soovitaks härrasmehel kuuks ajaks üle lahe tööle minna (ehitusele või lumetöödele näiteks) ...

See kusjuures on toimiv lahendus. Käivad õpetajad suvevaheajal ja hooajatöölised talvisel ajal.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.12.2013 21:13 
Kasutaja avatar

Jah pole mõtet auto osta kui raha pole :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.12.2013 00:56 

siiamaani on raha läinud elukoha soetamiseks,remondiks,sisustamiseks ja auto peale on ka jätkunud natuke.suuremad kulutused elukohale nüüd läbi ja oleks aeg natukenegi viisakam auto valida.
kõike korraga lihtsalt ei saa sulas välja osta.eks muidugi nüüd natuke koguda jälle siis oleks juba seis parem,aga nagu mainisin siis pikka pidu tema käes sel golfil pole.tema jaoks auto puhtalt tarbeese ja kui sisetunne ütleb ,et muretum sõit läbi selle autoga siis milleks selle auto alla raha matta?
samas ei ole ju kuus mingi 50-100eur autoliisingule suur summa."vaesed" tahavad ka ju uuemaid asju :)

äkki jagate siis ka soovitusi mida vaadata.
valikus näiteks need.pole vaatamas käinud.
http://www.auto24.ee/kasutatud/auto.php?id=1636134
http://www.auto24.ee/kasutatud/auto.php?id=742512

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.12.2013 10:05 
Kasutaja avatar

No muidugi ma saan aru, et on võimalus hooajaliselt tööd teha jne. Aga mis lahendus see on, et tahan autot osta, siis hopp laeva ja Soomes nühin katuseid kuu aega. Tulen tagasi, ostan auto, sõidan, käin tööl, elu ilus. Ühel heal öösel sõidan põdrale otsa, esinina sodi, kaskot ju ei soovitatud teha, seega hopp laeva ja Soome poole ajama, kuu aega tööd ja esiosa raha on jälle koos.

Otseloomulikult on see võimalus aga mitte lahendus. Viimasel ajal olen sattunud rääkima jälle liisingu teemadel ning mulle järjest rohkem tundub, et liisingu kõige suuremad vastased on need, kes mingil põhjusel ise liisingut ei saa. A´la on Krediidiinfos arvel ja nüüd on kogu maailma peale vihane.

Muidugi on võimalus, et igakuiselt paned 200 eurot kõrvale ja nii 5 aastat järjest, sõidad oma vana rondiga edasi ja remondid seda igakuiselt ca 300 euro eest. Lõpptulemusena 500 eurot igakuiselt palgasta maha. Aga vähemalt 5 aastat hiljem on sularaha olemas, millega auto osta. Äss diil ju.

Antud hetkel KÕIGE mõistlikum lahendus ongi liising. Arvutad välja oma igakuise võimaluse ja sõidad normaalse autoga edasi. Aru ma ei saa, miks peab elu keeruliseks elama.

Ja mis puutub neid Focuseid, siis Focus on hea lihtne auto, emotsioonitu sõit, tavalised istmed, lihtne mootor, odavad varuosad. 3 ukselistel autodel on tavaliselt esiuksed suuremad, kui 4/5 ukselistel autodel, mis tähendab, et neid on parklas raskem täiesti lahti saada. Teiseks, kui on töökindel ja sobiv auto, siis aegajalt tekib inimestel ikka soov kaugemale sõita ja siis võiks ju juba püsikiiruse hoidja olemas olla ning ehk võiks ka automaatkast igapäeva elu lihtsamaks teha? Aastaid aastaid tagasi müüsin kahel sõbrale 1 põlve Focused ja mõlemate esimesed laused olid, et ah mul vaja ainult tööle ja koju sõita, aegajalt maal käia ja kõik (otsisingi neile tavalised ja ilma varustuseta autod). Peale ostmist järgmisel suvepuhkusel üks käis autoga Prantsusmaal ja teine tegi mingi eriti suurel Ida- Euroopa tripil. Kolm korda võite arvata kas nad tundsid puudust konditsioneerist, automaatkastist ja püsikiiruse hoidjast.

Ja lõpptulemusena on igalühel oma arvamus ning tegutseb selle järgi, kuidas õigeks peab. Kasvõi nina veriseks poolele Eestile võlgu! Kah võimalus ju?

MDB kirjutas:
919 kirjutas:

tr22nsmees kirjutas:

See kusjuures on toimiv lahendus. Käivad õpetajad suvevaheajal ja hooajatöölised talvisel ajal.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.12.2013 18:22 
Kasutaja avatar

Tõsi see on - täna eraisikuna mulle liisingut ilmselgelt ei pakuta, küll aga oleks võimalus vormistada see elukaaslase või mõne firma nimele. Ei võta täna, ega kavatse ka tulevikus võtta.
Ei väidagi, et liising oleks läbinisti negatiivne lahendus, kuid reaalselt on ta siiski odavama otsa sõiduki ostu puhul üsna kulukas - lepingutasu + hindamine + asjaajamiseks kuluvad 2-3 päeva + kindlustusmaksed vastavalt liisinguvõtja rahvastikuregistri elukohale + intressid + kaskokindlustus (hetkel saab ka Swedbanki kaudu veel ilma, kuid mitte kauaks) + sisuliselt tingimisvõimaluse puudumine.
Kokkuvõttes soovitan inimestel mitte üle võimete elada ning tarbeesemete (nagu auto, kodutehnika, mobiiltelefonid jms) ostuks liisingu- ega laenuteenuseid mitte kasutada (mitte, et pooldaksin 40-aastaseid kinnisvaralaene).

Lisaks kõigele tasub mõelda ka sellele, et kui täna tundub 150-200eur kuumakse + kindlustused väga lihtsa vaevaga makstav, siis paari aasta pärast (töökaotuse, majanduskriisi, lähedase kaotuse vms sarnase olukorra tulemusel) võib see osutuda igakuiselt parajaks pähkliks.

Olen kogu protsessi ise läbi elanud ja olen asjaga väga hästi kursis - 2007 kuni 2009 maksin liisingfirmadele igakuiselt 20000-25000 vanas valuutas + eluase 15000 + muud kulud 10000-20000 ja ei olnud väga suurt probleemi nende maksetega. Aasta hiljem oli ka problemaatiline eluaseme ja ühe alles jäänud sõiduki eest igakuiselt 500 euro välja käimisega. Sellest viimasest liisinguorjusest vabanesin käesoleva aasta septembris - ainuüksi emotsionaalselt on kordades kergem olla.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.12.2013 19:52 
Kasutaja avatar

Bensiinimootoriga Focus on asine valik igati :) Vaata veel mida samas hinnaklassis pakkuda on äkki Toyota Corolla vms

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.12.2013 20:51 
Kasutaja avatar

tr22nsmees kirjutas:
Tõsi see on - täna eraisikuna mulle liisingut ilmselgelt ei pakuta, küll aga oleks võimalus vormistada see elukaaslase või mõne firma nimele. Ei võta täna, ega kavatse ka tulevikus võtta.
Ei väidagi, et liising oleks läbinisti negatiivne lahendus, kuid reaalselt on ta siiski odavama otsa sõiduki ostu puhul üsna kulukas - lepingutasu + hindamine + asjaajamiseks kuluvad 2-3 päeva + kindlustusmaksed vastavalt liisinguvõtja rahvastikuregistri elukohale + intressid + kaskokindlustus (hetkel saab ka Swedbanki kaudu veel ilma, kuid mitte kauaks) + sisuliselt tingimisvõimaluse puudumine.
Kokkuvõttes soovitan inimestel mitte üle võimete elada ning tarbeesemete (nagu auto, kodutehnika, mobiiltelefonid jms) ostuks liisingu- ega laenuteenuseid mitte kasutada (mitte, et pooldaksin 40-aastaseid kinnisvaralaene).

Lisaks kõigele tasub mõelda ka sellele, et kui täna tundub 150-200eur kuumakse + kindlustused väga lihtsa vaevaga makstav, siis paari aasta pärast (töökaotuse, majanduskriisi, lähedase kaotuse vms sarnase olukorra tulemusel) võib see osutuda igakuiselt parajaks pähkliks.

Olen kogu protsessi ise läbi elanud ja olen asjaga väga hästi kursis - 2007 kuni 2009 maksin liisingfirmadele igakuiselt 20000-25000 vanas valuutas + eluase 15000 + muud kulud 10000-20000 ja ei olnud väga suurt probleemi nende maksetega. Aasta hiljem oli ka problemaatiline eluaseme ja ühe alles jäänud sõiduki eest igakuiselt 500 euro välja käimisega. Sellest viimasest liisinguorjusest vabanesin käesoleva aasta septembris - ainuüksi emotsionaalselt on kordades kergem olla.

Kaks aastat maksid igakuu 60 000 eeki laene ja liisinguid? :kill Muidugi see oli siis ka buumiaeg ning eks igal vennal silmad sillerdasid peas, sest tooaeg anti kõike niisama. Aint võta! Mõistlikumad seevastu elasid "sitemalt" edasi ja helpisid sama putru edasi. Mis valdkonnas tegutsesid siis? Mõni ärimees või minicrip kotiga neiud käisid lõunas reisul? :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.12.2013 21:01 
Kasutaja avatar

tr22nsmees kirjutas:
Ma usun, et kui sa ei suuda paari kuuga paari tuhande eurose auto ostuks seda raha koguda, on mõistlik see ka järelmaksuga ostmata jätta.

me elame eestis siiski, paari kuuga paar tonni kokku koguv inimene sõidab siiski uue land cruisegiga mitte paari tonnise autoga. Eks, rahaboss?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.12.2013 22:11 
Kasutaja avatar

Buumiajal oli ehitusel ja sellega kaasnevas äris lihtne selliseid summasi kokkukraapida, kui oli piisavalt oskusi. Meil firmas maksis plaatija igakuiseid laene 50-60tuh krooni eest. Oli mis oli!

Igasugune majanduslik kohustus on halb. Elada mullis nagu seda tegid ameeriklased, kõik liisingus ja ükspäev avastad end olukorrast, kus oled töö kaotanud ja pank võtab liisinguvara... Kõnnid tänaval, käed taskus ja mõtled kuhu minna... Kodu ju enam ei ole!

Teemaalgataja pigem näitab end just inimesena, kes mõistusega kasutab raha. Kõigepealt kodu ja siis auto! Pole vaja Soome minna kui saab Eestis hakkama. Kuu ajaga teeniks seal pigem liisingu sissemakse summa, summa mis vähendaks igakuist kuumakset.

Nende kahe Focuse puhul tekkis mul kohe küsimus, kas käik sees on lihtsalt harjumus või on meelega pildid sellised tehtud. Tüüpveana kuluvad seal käiguhoovastiku puksid!!???!!??, mis põhjustab selle, et neutraalasendis käigukang enam korralikult keskel ei seisa, lisaks käiguvahetusel kaasnevad ebamugavused. Need vead ilmnesid mõne auto puhul juba 25000 km peal. Pluss tõesti, 2 uksega... Neid on tulevikus suhteliselt raske müüa, sest perekonnad otsivad ikka universaalkerega või vähemalt 4 uksega autot. Streetracerile aga Focus kupee kuidagi BMW kupeed ei asenda.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.12.2013 23:44 
Kasutaja avatar

Jäägu igaleühele oma arvamus. Ma leian siiski, et mõistlikum on paari tuhandene auto kohe välja osta mitte lisada sinna sujuvalt teise auto raha eest intresse, lepingutasusid jm lisakulusid. Aga see on vaid minu tagasihoidlik arvamus.

-60000 vanas valuutas moodustasid kunagi minu igakuised kulud, mis olid finantseeritud kinnisvara- ja autonduse vallas teenitud kasumiga. 4000 eurot kuus ei ole ka täna müstiline teenida kui kahe kõrva vahel midagi liigub ja tahtmist on. Ise veel päris konkreetse tasemeni ei küündi ning teatav osa igakuistest sissetulekutest läheb siiani nö augu katteks - paari kuuga suudaks mainitud summa sellegi poolest kõrvale panna ent tüüpilisele rehepapile omaselt liisingus Land Cruiserit ning laenuga soetatud kodu ei oma ega hakka ka omama.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 38 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis