No muidugi ma saan aru, et on võimalus hooajaliselt tööd teha jne. Aga mis lahendus see on, et tahan autot osta, siis hopp laeva ja Soomes nühin katuseid kuu aega. Tulen tagasi, ostan auto, sõidan, käin tööl, elu ilus. Ühel heal öösel sõidan põdrale otsa, esinina sodi, kaskot ju ei soovitatud teha, seega hopp laeva ja Soome poole ajama, kuu aega tööd ja esiosa raha on jälle koos.
Otseloomulikult on see võimalus aga mitte lahendus. Viimasel ajal olen sattunud rääkima jälle liisingu teemadel ning mulle järjest rohkem tundub, et liisingu kõige suuremad vastased on need, kes mingil põhjusel ise liisingut ei saa. A´la on Krediidiinfos arvel ja nüüd on kogu maailma peale vihane.
Muidugi on võimalus, et igakuiselt paned 200 eurot kõrvale ja nii 5 aastat järjest, sõidad oma vana rondiga edasi ja remondid seda igakuiselt ca 300 euro eest. Lõpptulemusena 500 eurot igakuiselt palgasta maha. Aga vähemalt 5 aastat hiljem on sularaha olemas, millega auto osta. Äss diil ju.
Antud hetkel KÕIGE mõistlikum lahendus ongi liising. Arvutad välja oma igakuise võimaluse ja sõidad normaalse autoga edasi. Aru ma ei saa, miks peab elu keeruliseks elama.
Ja mis puutub neid Focuseid, siis Focus on hea lihtne auto, emotsioonitu sõit, tavalised istmed, lihtne mootor, odavad varuosad. 3 ukselistel autodel on tavaliselt esiuksed suuremad, kui 4/5 ukselistel autodel, mis tähendab, et neid on parklas raskem täiesti lahti saada. Teiseks, kui on töökindel ja sobiv auto, siis aegajalt tekib inimestel ikka soov kaugemale sõita ja siis võiks ju juba püsikiiruse hoidja olemas olla ning ehk võiks ka automaatkast igapäeva elu lihtsamaks teha? Aastaid aastaid tagasi müüsin kahel sõbrale 1 põlve Focused ja mõlemate esimesed laused olid, et ah mul vaja ainult tööle ja koju sõita, aegajalt maal käia ja kõik (otsisingi neile tavalised ja ilma varustuseta autod). Peale ostmist järgmisel suvepuhkusel üks käis autoga Prantsusmaal ja teine tegi mingi eriti suurel Ida- Euroopa tripil. Kolm korda võite arvata kas nad tundsid puudust konditsioneerist, automaatkastist ja püsikiiruse hoidjast.
Ja lõpptulemusena on igalühel oma arvamus ning tegutseb selle järgi, kuidas õigeks peab. Kasvõi nina veriseks poolele Eestile võlgu! Kah võimalus ju?
MDB kirjutas:
919 kirjutas:
Mis lahendus see veel on? Keset päeva juba purjus?
tr22nsmees kirjutas:
...Mina soovitaks härrasmehel kuuks ajaks üle lahe tööle minna (ehitusele või lumetöödele näiteks) ...
See kusjuures on toimiv lahendus. Käivad õpetajad suvevaheajal ja hooajatöölised talvisel ajal.