krt ei tea... on "uue" genni e46 316(reaalselt 1.9 bena mootoriga) 2000a
ja on ka omega B 2.0 tdi 1997a
Kui võrrelda kahte autot siis e46 on küll tiba omega klassist väljas aga erinevalt mõndadest vendadest ma usun on mu jutt ikka rohkem väärt (sest ma päriselt sõidan ka mõlemaga mitte ei vaata netist auto pilte ja siis targuta nagu mõni vend siin)
Erinevad nagu öö ja päev:
Omega plussideks tooks:
idiootselt töökindel mootor*
väga väga öko - linnas kui 60 spido järgi sisse saab @ 5. käik siis ongi tiba alla 4L/100
odav pidada (nii mootor kui kere)
üllatavalt hea tehase audio
jõudu nagu loomal
täitsa mugav
ruumikas
BMW (e46) plussideks tooks:
tips ärksam minek (1.9L bena siiski)
läheb talvel soojaks

(omegaga peab ~10km linnas sõitma et sooja saada, talvel)
idiootselt hea juhitavus
parem nähtavus öösel
ilus auto välimuselt
väga tubli kliima (pole probleeme olnud vs opel)
Ma ostaks oopeli üle BMW "bang-4-the-buck"-i tõttu.
Kui lihtsalt vaja kestvat töö autot siis ma ei näe küll kust otsast e46 peaks konkurentsi pakkuma.
Eriti ei usu et vanemad ka töökindlamad oleks. (aga mayb on).
Samas omega, kui ma ta sain oli spido blokk noorte poiste poolt siniseid LEDe täis tinutatud nii et pool autot lühises ja aju võttis genekalt pinge maha. -20c' talv @ Kohila, lükkasin täiesti 0 akuga auto õhtul üksi käima (sest kedagi teist polnud appi võtta)... sõitsin tallinna nii et ainult mobla strobe light vilkus taga. Tegi küll looma häält aga sõitis vist ilma vooluta. Ma tahan näha mõnda BMWd sama läbi tegemas. (kuigi jällegi ei taha BMWd maha teha).
Siis hiljuti sõitsid töökaaslased lao tõstuki mutta kinni (ärge küsige mida nad sellega õues tegid) ... üritasid mingi nissan micra ja audi 80'nega välja tõmmata... nalja tilgad.
Opeli disla on ainuke masin mis oli piisavalt raske ja võimas et see käkk sealt välja vedada ja ei pidanud kuskil piirajas hoidma ega midagi.
Üldse pole mootoriga kunagi ühtegi jama olnud. Ja 380 000+ istub spidol ees.
Hiljuti jooksis küll kliima tühjaks aga seda on kerge parandada.
Peegli lasin ka parklas vastu tõkkepuu hoidjat otsast - elektri ja soojustusega peegli asendus maksis 10€
Autol on mingi aastast 0 makk, koos kassetikaga aga heli on stock koaksaalidest ~8x parem kui e46'el ja poole parem kui lexus 350rx'il.
Ruumi on nagu limusiinis ja pagassi mahub mingi ruum puid umbes

Tõeline töö loom ühesõnaga.
Ma võtaks BMW ainult juhitavuse pärast. See kuidas ta teel püsib on vist põhjus miks ma reporterist noori pidevalt puus näen. Sest selle juhitavusega ongi turvalistel kiirustel selline tunne nagu sõidaks trammiga, lihtsalt täiuslik täpsus. A no kui taha tips odavam kumm saab või parajasti vihma sajab siis ujub nagu opel : ). Lisaks välimus on kõvasti kenam. Peaks vastu ka nagu opel siis oleks üsna nii ja naa selle soovitamisega aga hetkel on küll e46'ega nii et 3 kuud sõitu ja siis jälle 3 nädalat remonti, 3 kuud sõitu ja jälle parandus... küll on termostaat, küll on mingi katt läbi... küll sureb vee pump, küll on radikas lambist peetis ja mingi hüdrotõukur ja kelbassaan... samas auto on siit samast foorumist saadud ja ajalugu suht ok. : /
Kogu teema kokku võtta:
Ma ostaks oopeli (2.0 diisel või r4 bena... kuidas ise tahad), paneks sama palju raha sisse, kui auto maksis ja siis rohkem enam remondi peale ei mõtleks, sest siis suht garanteeritud ka, et kestab + on tip-top korras. Minu meelest saad rohkem autot ka opeli raha eest vs e38/39/36 (e46'ega on keskeltläbi suht samal pulgal aga maksab poole vähem).
a muide roostega pole kummalgi probleeme olnud : /
Opelil paar täppi on aga mitte midagi tõsist.