Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 14.05.2025 02:00

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 28 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: auto toomine välismaalt?
PostitusPostitatud: 24.10.2012 20:18 
Kasutaja avatar

E36 platsidel küll seismas pole, pead netist välja enne valima..

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.10.2012 13:54 

Väikse eelarvega pole mõtet Leetu minna, kuna kokkuvõttes maksad 1500-le juurde veel 500. Arvuta kokku transport, regamine eestis, hooldused jne ning võib juhtuda, et sobivat autot ei leiagi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.10.2012 14:04 
Kasutaja avatar

Gert001 kirjutas:
Väikse eelarvega pole mõtet Leetu minna, kuna kokkuvõttes maksad 1500-le juurde veel 500. Arvuta kokku transport, regamine eestis, hooldused jne ning võib juhtuda, et sobivat autot ei leiagi.

Regamine eestis on kahe otsega, lisada tuleb umbes 120, mitte 180 nagu enamus teeb. Omanikuvahetuse 60 eurot maksab viisakas inimene ka Eestist ostes. Aga jah, kui just väga erilist eksemplari ei otsi, siis nii vana auto puhul väga võitu ei saa. Ega üldse euroopa hinnad enam väga odavamad pole, pigem just valik kui otsid midagi ideaalselt. Odavad asjad kaovad ka seal tundidega ja siit näppu vahele saada on päris keerukas.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.12.2012 00:54 

Raatsiks keegi äkki välja tuua konkreetsed sammud, mida peaksin tegema, et tuua Lätist auto (~1500€)? Ütleme, et masin on välja vaadatud, bussiga vms. kohale, auto sobib, mis edasi? Mingi kohalikukeelne ostumüügileping, raha/võtmed pihku, dokid kaasa ja tuld? Tänud!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.12.2012 05:38 
Kasutaja avatar

Päris nii lihtne see pole, tuleb kohalikus ARK`s ka transiitnumbrid autole sebida ja vanad loovutada.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.12.2012 13:52 
Kasutaja avatar

Ei pea, võib ka sõita ära originaal nr-itega, selleks lõigatakse pass keskelt lahti ja omanik kirjutab, kuna ja kellele auto loovutas.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.12.2012 23:50 

Ühesõnaga - hommikul 6.30 läks buss, 2-paiku hakkasin tagasi tulema :) Asi lahenes siiski ilma transiitnumbriteta, kohalikus "ark"'is solgutati ühest järjekorrast teise, vahepeal angaari kerenubreid kontrollima. Tädi letitaga ise uuris, kas mul ikka hädasti vaja transiitnumbreid, et hoopis kallimaks läheks... Arvasin, et kui ilma saab, on ka hästi. Nii tegimegi. Asjaajamise (lätipoolne) viimane etapp oli minu jaoks üpris kahtlase varjundiga - talutati kuhugi imenigelasse putkasse, mis tegutses pandimajana, seal trükiti müüja ja minu dokumentide alusel ametlikuna näivale blanketile midagi ostu-müügi lepingu sarnast, anti see paber, võtmed ja lahtilõigatud/täidetud dokid pihku ja sooviti head teed. Eks näis, kas meie ARK jääb rahule..

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.12.2012 01:05 
Moderator
Kasutaja avatar

Mul hoopis vaja Saksamaale üks auto maha müüa. On's kellegil kogemusi? Teen kah suva ostumüügi lepingu ja annan numbrid-dokustaadid kaasa ja aidaa? Aga kui ta seda järsku arvele ei vöta Saksas, siis jääb ikka minu nimele tilpnema ju? Äkki vötan numbrid omale ikka?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.12.2012 01:56 

saarlane kirjutas:
Mul hoopis vaja Saksamaale üks auto maha müüa. On's kellegil kogemusi? Teen kah suva ostumüügi lepingu ja annan numbrid-dokustaadid kaasa ja aidaa? Aga kui ta seda järsku arvele ei vöta Saksas, siis jääb ikka minu nimele tilpnema ju? Äkki vötan numbrid omale ikka?

Teed 2 ostu-müügilepingut, siis lähed Eesti ARK-i ja teed nn "võõrandamisest teatamine". Kui Saksas müüd, siis parem kui täidad saksakeelse ostu-müügi lepingut, siis sakslasel väheke lihtsam seda arvele võtta. Siin, poole aasta pärast võiks uurida, kas euroinfo alusel sai siit sõiduk ärakustutatud, kui ei ole siis ark spets saadab ise sinna päringut ja kustutab ära (seda ei pea tegema, aga mina alati igaks juhuks kontrollin ära. Rootsist ja Soomest vahest ei jõudnudki info siia).

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.12.2012 11:21 
Kasutaja avatar

Kloun kirjutas:
saarlane kirjutas:

Teed 2 ostu-müügilepingut, siis lähed Eesti ARK-i ja teed nn "võõrandamisest teatamine". Kui Saksas müüd, siis parem kui täidad saksakeelse ostu-müügi lepingut, siis sakslasel väheke lihtsam seda arvele võtta. Siin, poole aasta pärast võiks uurida, kas euroinfo alusel sai siit sõiduk ärakustutatud, kui ei ole siis ark spets saadab ise sinna päringut ja kustutab ära (seda ei pea tegema, aga mina alati igaks juhuks kontrollin ära. Rootsist ja Soomest vahest ei jõudnudki info siia).

Sellest O-M ARKi viimisest ei ole mingit tolku. Sinu nimelt seda maha ikka ei võeta. Öeldakse, et teade peab tulema välisregistrist ja alles siis kustutakse. Mul üks selline surnud laip on registris. Väidetavalt läks veel Saksast prantsusmaale edasi (siit sai Saksa platsile saadetud). Ehk endal on lihtsam, kui transiidid teeb uus omanik. Samas Soome läks mul samuti auto Eesti numbritega ja paar nädala hiljem oli ilusti kadunud. Selle surnud laiba kohta olen juba korra pidanud seletuskirja kirjutama seoses oma töökohaga, et miks ma pole selle auto olemasolu näidanud (kuigi reaalselt on ARK informatiivne register) ja nii ka põhjendasin, et reealselt on auto müüdud.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.12.2012 12:11 

Kui OM leping korrektselt täidetud, mina alati lisan sinna dokumendi nimetus ja number, seega ostja nö juriidiliselt tuvastatud, siis kindlasti võetakse sinu nimelt maha ja arvutis on ta uue juba omaniku nimel, vahet pole kas ta on soomlane, sakslane, ukrainlane jne. Auto siiski jääb nö rippuma eesti regitris niikaua kui tuleb info teiselt riigilt, kui auto läheb väljaspoole EU siis saab OM lepingu alusel kohe seda autot siit ära kustutada.
Minul oli just Soomega 2 korda, vaatasin et isegi aasta pärast auto veel rippus siin registris, siis palusin teha sinna päringut ja 3 päeva pärast helistati, et saime kinnituse ja kustutame ära. Ja üks kord sama case oli Rootsiga.
Oletan, et sinu poolt müüdud auto läks lõpuks kuhugi väljaspoole EU.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.12.2012 13:33 
Kasutaja avatar

Kuidas sa näed, et need Eesti rigistris, kui nad sinu nimel pole? Märge tehakse jah, see on ka mul olemas, aga paberivabas ARK-s näed ikka ennast omanikuna ja see info on ka teatud ametkondadele nähtav ja nemad seda võõrandamise märget ei näe. Seetõttu ka seletusi andma pidin.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.12.2012 14:55 

dellu kirjutas:
Kuidas sa näed, et need Eesti rigistris, kui nad sinu nimel pole? Märge tehakse jah, see on ka mul olemas, aga paberivabas ARK-s näed ikka ennast omanikuna ja see info on ka teatud ametkondadele nähtav ja nemad seda võõrandamise märget ei näe. Seetõttu ka seletusi andma pidin.

Jätan omale kopia OM-st ja siis poole aasta pärast kontrollin üle kas sai lõpuks kustutatud või mitte. Kusjuures kui abikaasaga tegin vara jagamise lepingut, siis notar küll ei näinud need autosid, mis nö rippusid õhus(minu nimelt olid mahavõetud OM lepingu alusel, aga pole veel registrist kustutatud).

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 28 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis