Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 02.05.2025 19:34

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 35 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: VW Passat- Millist mootorit eelistada?
PostitusPostitatud: 09.09.2010 11:46 

tomcraft kirjutas:
No 1.9 disla autom, 4wd on suht kehv kombo, kuna jõust jääb väheseks. Samuti sellise komboga ryypab kytti ka mõnusalt.

Kas sa teed nüüd nalja või? See jõu vähesuse ja kütuse rüüpamise jutt on vist kohvipaku pealt võetud või kust pärinevad sul kogemused?
Sõitsin 23 kuud 1,9 mootoriga 110kw 4vedu diisel golfiga. Kütet rüüpas mul keskmisel 6,6-6,9 kanti ja sealjuures linnasõidu mahuks oli umbes 70%. Jõust ei jäänud no kuidagi üldse väheks, sest pannkoogid ja moosid, mis sai neljapäeviti tehtud, olid vägagi produktiivsed. Eks mul oli ka chip sinna lastud paigaldada, mis selle jõu vähe asisemaks muutis kuid liigub ka see 96kw juba tehasest tulnuna vägagi eduliselt.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.09.2010 11:53 

suusabaas kirjutas:
tomcraft kirjutas:
No 1.9 disla autom, 4wd on suht kehv kombo, kuna jõust jääb väheseks. Samuti sellise komboga ryypab kytti ka mõnusalt.

Seal oli minu apsakas, kuid siiski...
Tuttaval on 74kw automaat 1,9 ja astub ka see eduliselt edasi. Ei ütleks et ta nüüd niivõrd aeglane on, mina seda hundijuttu ei usu :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.09.2010 12:08 

corbe kirjutas:
suusabaas kirjutas:
tomcraft kirjutas:

Seal oli minu apsakas, kuid siiski...
Tuttaval on 74kw automaat 1,9 ja astub ka see eduliselt edasi. Ei ütleks et ta nüüd niivõrd aeglane on, mina seda hundijuttu ei usu :)

Linnas saab kindlasti hakkama aga maanteel jääb hätta. Enda kogemusest, et 66kw aut. maanteel polnud küll midagi teha ja see 8kw nüüd väga suurt rolli ka ei mängi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.09.2010 13:10 

Defineeri saab hakkama? Smartidega tripitakse ka tlnast tartusse, SAAB HAKKAMA! Aga ei näe mõtet mõttetult väikest motot toppida kuna sis kyttekulu ja sooritus ei ole enam proportsioonis. (st kyttekulu pm sama, mis 20-30 kw rohkema jõuga pillil, aga liikumine on way sitem-milleks? Kuigi jah, saab hakkama tõepoolest. Jah, teised variandid on kõik ok, aga just see autom+4wd+1.9(loe: väike moto). Ja 6.6 jne numbreid näed sa manuaal kastiga, kyll aga mitte autom. 1.9 passat autom passat(ei mäleta kas oli 4wd või tavaline) sõitis 10l sajale linnas, mida on ikka selgelt palju, samas kui tavalise kastiga pill võttis paar litra vähem....Aga tavaline 1,9 disla golf on täitsa nobe. Kyll aga teema algataja soovis vist just autom+4wd kombot.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.09.2010 15:23 

tomcraft kirjutas:
Defineeri saab hakkama? Smartidega tripitakse ka tlnast tartusse, SAAB HAKKAMA! Aga ei näe mõtet mõttetult väikest motot toppida kuna sis kyttekulu ja sooritus ei ole enam proportsioonis. (st kyttekulu pm sama, mis 20-30 kw rohkema jõuga pillil, aga liikumine on way sitem-milleks? Kuigi jah, saab hakkama tõepoolest. Jah, teised variandid on kõik ok, aga just see autom+4wd+1.9(loe: väike moto). Ja 6.6 jne numbreid näed sa manuaal kastiga, kyll aga mitte autom. 1.9 passat autom passat(ei mäleta kas oli 4wd või tavaline) sõitis 10l sajale linnas, mida on ikka selgelt palju, samas kui tavalise kastiga pill võttis paar litra vähem....Aga tavaline 1,9 disla golf on täitsa nobe. Kyll aga teema algataja soovis vist just autom+4wd kombot.

No mida nüüd räusata :D
Point on sama mis sinu jutuski.

Saab hakkama tipptunnil Tammsaare pikenduselt, 4-realise pealt, vasakusse ritta e. Viljandi mnt. peale jõudmisega. Teisisõnu, vahele sööstmisega. 66kw aut.iga, pidi seda väga hästi planeerima. Igaljuhul saab ju hakkama 50/60ni kiirendamisega ilma munemata või kahtled selles?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.09.2010 16:15 

sry, ei olnd räuskamisena mõeldud :)
Ja saabaki hakkama, lihtsalt pole kõige ratsionaalsem...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.09.2010 16:44 
Kasutaja avatar

Ma olen nende 2.5 disladea niipalju kokku puutunud, et kui keegi omale jälle ostab, saan kõva häälega naerda. Okei, võibolla juhtubki, et nukad tehtud, siis lendab pump. Mitte vb vaid täiesti kindlalt. Igaljuhul laod autosse pappi sisse ja nutad, et miks miks miks. :)
Natside kättemaks on see mootor.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.09.2010 16:46 
Kasutaja avatar

Mis vaidlete, minu teada Passatil polegi kombinatsiooni 4motion+1.9tdi+automaat. :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.09.2010 17:21 
Kasutaja avatar

milkogreen kirjutas:
Okei, võibolla juhtubki, et nukad tehtud, siis lendab pump. Mitte vb vaid täiesti kindlalt.

Küll mulle sattus siis hea isend. Enne, kui ma enda auto omandasin, sõitis sellega perekonnatuttav, ehk siis auto ajalugu oli teada 120k km - 300k km põhimõtteliselt ja pump ei lennanud kordagi. Mootoriremonti pidi 240k km pealt tegema küll, sellest ei pääse.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.09.2010 00:06 
Kasutaja avatar

cigaro kirjutas:
milkogreen kirjutas:
Okei, võibolla juhtubki, et nukad tehtud, siis lendab pump. Mitte vb vaid täiesti kindlalt.

Küll mulle sattus siis hea isend. Enne, kui ma enda auto omandasin, sõitis sellega perekonnatuttav, ehk siis auto ajalugu oli teada 120k km - 300k km põhimõtteliselt ja pump ei lennanud kordagi. Mootoriremonti pidi 240k km pealt tegema küll, sellest ei pääse.

räägid c5 kerest ?
sõbra autol hetkel juttimööda kõik need põhihädad läbi käidud viimase aasta jooksul.
revali päevilt mäletan küll neid sõna otseses mõttes pisarais inimesi, kellele arveid ette anti.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.09.2010 00:28 
Eliit
Kasutaja avatar

Kurjam. Mul on aeg-ajalt siuke tunne, et mu 2.8 V6 142kw jääb ka lahjaks :P.
Ma ei tea, mida ma selle 66kw-ga küll peale hakkaks sama kere peal :S

Aga see 2.8 on täitsa hea mootor. Maanteel võtab mingi 9.8 ja linnas mingi 12. Talvel on linnas paar liitrit juures. Maanteele ma talvel ei sattunud, sest esituled ei võimaldanud seda. (Seasilmad)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.09.2010 01:04 
Kasutaja avatar

milkogreen, C5 kerest rääkisin ma, õnnelik inimene, jah. :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.09.2010 16:57 

krss kirjutas:
jazz kirjutas:
Linnas saab kindlasti hakkama aga maanteel jääb hätta. Enda kogemusest, et 66kw aut. maanteel polnud küll midagi teha ja see 8kw nüüd väga suurt rolli ka ei mängi.
Automaatkasti puhul pole vast asi mitte võimsuses vaid iseõppivates automaatkastides - kui oled rahuliku sõidustiiliga, ei ole vist mitte ükski iseõppiv automaatkast võimeline aru saama sellest, et ka rahuliku sõidustiili puhul võib tekkida mõnikord harva VAJADUS teha üks sööstkiirendus. Mulle meeldivad väga automaatkastid, aga ainult need, mis toimivad mingi etteaimatava loogika järgi, kuid mitte need, mis juhi eest ise otsuseid vastu püüavad võtta.

Saan su mõttest aru aga...
No vaevalt nüüd ´90ndate odavama otsa mudelitele mingeid iseõppivaid süsteeme rakendati. Kui 0-100ni sama mootoriga masinate aeg erineb 2,5-3sek võrra, siis peaks vast viga otsima käigukastist. Vähemalt maanteel möödasõite harrastades tuli põhikooli füüsika jälle meelde. Niisama 80-ga liiklevast teetöömasinast mööda ei andnud minna. Kui lasid natuke tagasi, olid juba tagumised sinust möödasõitmas jne.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.09.2010 13:53 
Kasutaja avatar

jazz kirjutas:
krss kirjutas:
jazz kirjutas:
Automaatkasti puhul pole vast asi mitte võimsuses vaid iseõppivates automaatkastides - kui oled rahuliku sõidustiiliga, ei ole vist mitte ükski iseõppiv automaatkast võimeline aru saama sellest, et ka rahuliku sõidustiili puhul võib tekkida mõnikord harva VAJADUS teha üks sööstkiirendus. Mulle meeldivad väga automaatkastid, aga ainult need, mis toimivad mingi etteaimatava loogika järgi, kuid mitte need, mis juhi eest ise otsuseid vastu püüavad võtta.

No vaevalt nüüd ´90ndate odavama otsa mudelitele mingeid iseõppivaid süsteeme rakendati. Kui 0-100ni sama mootoriga masinate aeg erineb 2,5-3sek võrra, siis peaks vast viga otsima käigukastist. Vähemalt maanteel möödasõite harrastades tuli põhikooli füüsika jälle meelde. Niisama 80-ga liiklevast teetöömasinast mööda ei andnud minna. Kui lasid natuke tagasi, olid juba tagumised sinust möödasõitmas jne.

Mis mõttes ei saa mööda sõita? Isegi 1.9d 47kw Golfiga saab seda üsna edukalt teha. Mootorid tehke korda.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.09.2010 14:03 
Eliit
Kasutaja avatar

iliketits kirjutas:
jazz kirjutas:
krss kirjutas:
jazz kirjutas:

Mis mõttes ei saa mööda sõita? Isegi 1.9d 47kw Golfiga saab seda üsna edukalt teha. Mootorid tehke korda.

Jah, isegi 30kw Daewoo Ticoga SAAB, aga kui junn on pooleldi p****st väljas ja silmad hirmust punnis, siis see normaalne igaljuhul ei ole.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 35 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis