Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 03.05.2025 22:00

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 76 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Kas on mõtet vahetada E36 omega B vastu
PostitusPostitatud: 10.02.2011 16:15 
Kasutaja avatar

100kw. Opeli ecotec on tõepoolest paras peavalu. Omanud ise nii Omega B´d 2,0 100kw. kui ka BMW 320 2.0 110kw. siis mootor on 100% parem just BMW´l. Omega suur pluss on. Küllaltki kena disain, salong on suur ja väga mugav. Hiigelsuur pagasnik. Kui kere soetades korralik siis on tegu igatepidi hea autoga. Kuid see 100kw. ecotec mootor on tõrvatilk selles meepotis. Pigem tasub eelistada vana tüübi 2.0 85kw´st isendit. Mis on suht pommi ja lollikindel eksemplar. Kui sul E36 on tõesti hetkel heas korras. ( st. kere tugev, sile. Mootor töötab probleemideta. Sillad korras ) Siis minu puhul antud vahetus jääks tegemata ( st. liiguks edasi E36´ga )

***Kui suuremat masinat tõesti vaja, siis oleks juba mõistlikum vaadata lisaderohke 2,5 V6 125kw. mootoriga korralik Omega. Nii kaua pigem liikle bemmiga edasi.***

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.02.2011 16:47 

andres393 kirjutas:
100kw. Opeli ecotec on tõepoolest paras peavalu. Omanud ise nii Omega B´d 2,0 100kw. kui ka BMW 320 2.0 110kw. siis mootor on 100% parem just BMW´l. Omega suur pluss on. Küllaltki kena disain, salong on suur ja väga mugav. Hiigelsuur pagasnik. Kui kere soetades korralik siis on tegu igatepidi hea autoga. Kuid see 100kw. ecotec mootor on tõrvatilk selles meepotis. Pigem tasub eelistada vana tüübi 2.0 85kw´st isendit. Mis on suht pommi ja lollikindel eksemplar. Kui sul E36 on tõesti hetkel heas korras. ( st. kere tugev, sile. Mootor töötab probleemideta. Sillad korras ) Siis minu puhul antud vahetus jääks tegemata ( st. liiguks edasi E36´ga )

***Kui suuremat masinat tõesti vaja, siis oleks juba mõistlikum vaadata lisaderohke 2,5 V6 125kw. mootoriga korralik Omega. Nii kaua pigem liikle bemmiga edasi.***

ma ei ytle et mul oma auto mingi prillikivi on, aga mootor korras veermik ok (eks tln teed teevad oma tööd ja miskit vajab ikka vahetada) Kerel leidub ka roostet aga mitte midagi hullu.
Aga bmw varuosade turg on suur ja jupid saadaval ning hea hinnaga;)
sellel omegal on see keiss et tal sumputil mingi osa puudu/katki ( peale katti ja ennem lõpupytti)
ja soojast peast pidi jamama st et poob nagu mootori kinni kiirendades ...see nagu eriti ei inspireeri vms aga teaks et see viimane kala midagi hull ei ole siis oleks ok;)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.02.2011 16:53 
Kasutaja avatar

Ma ütlen sulle sõbralikult, unusta selle mootoriga Omega heaga ära. Sellel mootoril on neid andureid seal kapoti all nii palju mis jebima hakkavad. Mul alguses hakkas sumps läbi laskma ( enne tagumist pütti ) Peale seda minestas lamda ära. OK, vahetasin ära. Natukese aja pärast õhulugeja õhtal. Mul oli automaat kastiga isend ning viga ilmnes niiviisi, et kui kohapealt D-peale panned suri see lihtsalt välja. Samuti tõusis märgatavalt kütusekulu. Peale seda aga lendas veepump laiali, peale mida ma sellest isendist loobusin ja vahetasin ta 92a. BMW 525 vastu. Opel oli mul täislisadega (v.a nahksisu) Sõita oli sellega ülimõnus, kõik püsikad ja muud vidinad olid peal. Kuid saatuslikuks sai ka minule see kuramuse 100kw. ecotec mis ei kõlba mitte kuhugi. Kui juba sellel pakutaval Omegal mingid anomaaliad küljes, siis hoia eemale sellest. Neid Omegaid on küllalt auto 24´s kellele võid omapoolseid vahetuspakkumisi teha. Saad ehk korraliku Oomi omale. :)

edit: Omega jupid on samuti igalpool saadaval ja väga mõistlike hindadega. Kuid A-osad on nagu ikka - Kallid. ( ntks. Lambda-andur mis maksab ca. 100€ )

Mõned pildid minu kunagisest isendist, mis mulle väga meeldis ja millega sõita oli väga hea. ( Kuid nagu eelpool mainitud, mootor mootor ja veelkord see fking ecotec )
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt

Katsu omale selline lisadega asi saada, see eelpool mainitud Omega kuidagi Plank.

Viimati muutis Andres003, 10.02.2011 17:00, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.02.2011 16:55 

Mõtetu jutt see et kellegil on jooksnud kokku 3 omega 100kw mootorit jne.

100kw mootor, on vastupidav, omega kerel normaalse minekuga(ei võrdle mingite ulme mootoritega), kütusekulu ka normaalne, ainult miks paljud teda 85 kw mootorile eelistavad on see et ühel ei teki suuri probleeme rihma purunemisel teisel aga küll. Asja peab hooldama et ta kestaks.

Selles hinnaklassis millega normaalsed omegad liiguvad ei ole vastast omegale, mugavuselt, hoolduskuludelt jne.

Praegusel hetkel ei ole omas hinnaklassis müügiliselt võttes ka miskit paremat kui omega, sööda ainult inimestele ette.

Ennem sõidan omegaga kui e36, audi 80,100 , ford mondeo jne jne.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.02.2011 16:56 

andres393 kirjutas:
Ma ütlen sulle sõbralikult, unusta selle mootoriga Omega heaga ära. Sellel mootoril on neid andureid seal kapoti all nii palju mis jebima hakkavad. Mul alguses hakkas sumps läbi laskma ( enne tagumist pütti ) Peale seda minestas lamda ära. OK, vahetasin ära. Natukese aja pärast õhulugeja õhtal. Mul oli automaat kastiga isend ning viga ilmnes niiviisi, et kui kohapealt D-peale panned suri see lihtsalt välja. Samuti tõusis märgatavalt kütusekulu. Peale seda aga lendas veepump laiali, peale mida ma sellest isendist loobusin ja vahetasin ta 92a. BMW 525 vastu. Opel oli mul täislisadega (v.a nahksisu) Sõita oli sellega ülimõnus, kõik püsikad ja muud vidinad olid peal. Kuid saatuslikuks sai ka minule see kuramuse 100kw. ecotec mis ei kõlba mitte kuhugi. Kui juba sellel pakutaval Omegal mingid anomaaliad küljes, siis hoia eemale sellest. Neid Omegaid on küllalt auto 24´s kellele võid omapoolseid vahetuspakkumisi teha. Saad ehk korraliku Oomi omale. :)

edit: Omega jupid on samuti igalpool saadaval ja väga mõistlike hindadega. Kuid A-osad on nagu ikka - Kallid. ( ntks. Lambda-andur mis maksab ca. 100€ )

ok tänud;) väga väga mõistliku vastu eest;) eks otsin uurin veel;)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.02.2011 16:58 

Ja kui andurite peale jutt läks, kah asi 3 aasta tagant need nukkvõlliasendiandurid, lambdad vahetada.
Kokkuvõttes siiski ju see summa olematu, kui sõidad jälle 3 aastat muretult.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.02.2011 17:49 

Aa,ununes see et venna vectra 2,0 100kw lendas ca kuukene tagasi laiali,lihtsalt lampi tuli kolin sisse ja hetk hiljem enam ringi ei käinud :? enne seda oli kaaneremont ja kolvid vahetatud kuna samamoodi lampi viskas hammasrihma üle,rihmad & pingutid & rullikud olid uued :o

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.02.2011 00:29 

mul tuttaval läks e36 lampi katki peale remondist tulekut .........
nii et kindalsti vaheta ära, sest kindlasti läheb su oma ka lampi katki!!!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.02.2011 00:47 

Selle mootori laialilendamise müüdi kummutaks küll sinna kust ta tuli.
Sugulasel Omega B 100 kw Ecotec 6-dat aastat, ja sõitnud igasugu õlidega ja üle välba tihtipeale ning pole küll mingit märki sinnapoole. Kokkusattumus ka võibolla.

Üldiselt see E36 on igavene kipakas kits, Omega B on sõidumugavuselt taevakõrguseni üle- pehme, stabiilne, vaikne, ruumikas.
Kiiremal sõidul on e36 veidi etem, sest 100kw omegat väga nobedalt ei liiguta + ta on e36-st raskem, kuid on täiesti piisav igapäevasõitudeks ja mööda sõidab ka kui vaja.
Ühesõnaga, kui soovid mugavamat, suuremat ja inimlikumat autot, võta Omega. ainult vaata rooste suhtes kriitilise pilguga, rooste abistab Opelit rohkem kui beemveed. Ja pealegi otsusta ise, mitte ära jäta vahetamata kui kari tüüpe SR-is Oopelit kui sellist emeksiga seostavad ja BMW-d ülistavad.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.02.2011 01:32 

Ei üldista bemareid,pigem ei salli neid,aga omega kah ei hiilga oma *luxusega*.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.02.2011 10:33 

Vana 3.0 on rida 6 uuem on ecotec ja v6, hoolduskuludel vahe sees ja ökonoomne ta ka pole.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.02.2011 10:44 

krss kirjutas:
Kui ei põe teiste arvamuse pärast ja tahad suuremate bemmidega võrreldavat sõidunaudingut, võta 3L mootoriga, vähemalt vanem 3L oli mul endal üllatavalt öko, uuemate kohta ei tea. Kõik need vahepealsed mootorid... uuena oli neil mõte, aga vana autot ostes eelistaksin ise kindlasti just neid kahte äärmust. Omega on äärmiselt praktiline valik suure auto otsijale.

olenemata vigade loetelust soovitan siiski 3liitrise mootoriga omegat, aga osta tasub ainult enamvähem korras tehnikaga auto, kui ise auto remondiga ei tegele...
Isal 2000 aasta 3.0caravan automaat ja normaalselt sõites oli keskmine alguses 10.3 liitrit sajale,
maanteesõidul 1500 km tripil 7.6 l/100
220tkm ja edasi praeguseks 360-400 tkm asjad, mis on otsad andnud selle aja jooksul, 2x süütepool 150euri teisel korral arvan, et põhjuseks yle löövad kyynlajuhtmed originaal juhtmekomplekti hind 400€ bosch omad120€ jamingid tundmatud olid vist 60,€kanti; klapikambrikaaned kõveraks läinud vahetatud ca 600euri esinduses koos vahetusega; pea kõik simmerid vahetatud, kastipoolse simmeri vahetus oli päris kulukas ei mäleta kas tehti midagi veel või mitte aga arve oli 600€kanti..
summuti jooks suri ära 2009 kevadel.. uus jooks keskelt taha originaal maksis 600euri kuskil ja lõpupüti gm kirjadega ei saanudki...
2010 suvel lõpetas töölepingu pysikiiruse hoidja ( sees läks lint katki, mille kyljes gaasitross) abs aju suri ära...
ja automaat käimakast andis otsad lisaks veel ( põhjustatud sellest, et auto vedanud kogu oma eluajal suht suuri koormaid)
starter kah praegusl hetkel ei võta taha iga kord...
2010 lõpus lendas ka plokikaane tihend
2011algus kõrvalistuja elektriakna mootor läks siutsema..

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.02.2011 16:33 

Lähen nii kui nii esmaspäev vaatama;) Olgu ta mis on!!;) Aga no, kuna tal nii kui nii summuti viimane osa katki, ja nagu omegaclubist võis lugeda, et kiirendades poob ...mhh siis kahtlustan, et lambda ka...:S kuna autot ikkagi suht mul igapäeva vahend, siis nagu ei ole kohe soov sinna suuri summasid sisse laduda;)
nii et eks näis;)
Mul ei ole e36 juhitavuse kohta kyll miskit halba ette heita, kui ainult seda et tagumine ots on suht suht kerge ja tänu sellele on talvel kinnijäämine suht tavaline;)
Teine asi on see et jääb lihtsalt kitsaks;) kuna ise pikka kasvu:)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.02.2011 18:06 
Kasutaja avatar

Kui lambda läbi siis mootorituli armatuuris põleb! ( juhul kui pirn ikka alles sees, süüte sisse paned siis saab teada )

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.02.2011 19:01 
Kasutaja avatar

Tegelikult oleks parim lahendus Diisel Omega

Saab 2in1: Omega rõveda kere ja bemmi sita diiselmootori.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 76 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis