DevilDeVille kirjutas:
Scorpio Ghia kirjutas:
DevilDeVille kirjutas:
pealkiri miskipärast ei ühti järgneva aruteluga. juudimersu, mersu, audi, pemm ja jaaguar ei ole luksusautod. rolls näiteks on. ja et vältida mõttetut asiotaaži, siis Cadillac ka enam ammu ei ole. ja tõesti Pullman on luksusauto, a see on seeriamersust ikka väga kaugel.
Mis rollsis on luksuslikumad kui testes autodes

? mulle endale väga meeldivad nii kui Bentley (Mulsanne, Turbo jne) nii ka Rolls (Spirit), kuid vaevalt kingivad juhile naudingu, olgu isegi kui kapotti all oleks turbokas
ma saan aru küll, Alex, et sa tahaksid siinkohal pikalt rääkida, kui tore on jaaguariga kurvilisel teel sõita:) paraku antud teema kontekstis tähendab luksus seda, et härra istub mugavalt oma rollsi (või muu võrreldava) tagaistmel ja libistab golfiklubi poole kulgedes väikest single malt-i või konni, luksusauto juhile kingib naudingu palgapäeval sõitmise ja usteavamise/kohvritõstmise eest saadav summa. luksus ei tähista ka ilmtingimata seda, et on nahk ja pähklivineer (või roosipuu vms) . sellisel juhul on mul sõbra raili haldjas ka luksusauto. luksusauto võib olla ka klaverilakk ja alcantara. või kui omanik niiviisi tahab, siis kasvõi käsitsikootud villasest riidest istmete kattematerjal. brokaatigi on kasutet etc. etc.
No aga selge ju, et inime otsib autot mitte tagumise istel istumiseks, vaid soovib ise sõita roolis, kus juures viimane Autolehe test on "vanadest luks autodest", ja seal "võistlevad": W126, E32, Deville ja GAZ 3102. Ok, kui tähe norida, siis need pigem "ESINDUSLIKUD" autod, mitte luks, olen nõus, et täna mingi uus Polo omab rohkem lisasi kui vana MB W126, XJ või E32.. Ehk siis teema algataja väljendas ennast valesti, pidi kirjutama: vana esindusliku auto soetamine..
btw, mul olemas vanad briti testid, ja seal nt oli võrdlus test: Bentley Mulsanne, Daimler Double Six ja BMW 750 E32, ja imelik see, et CAR-is ei võitnud ega Bentley ega Daimler(Jaguar), vaid sakslane, ehk siis ise inglased positsioneerisid nt Bentley Bemmile konkurendiks