Täis talasildadega masinatel on üldiselt teada veoskeem. Samuti on neil normaalne kliirens, mootor asub sillatala peal, mitte ees või taga - vigastamise oht on siis talasillaga väiksem. Aga liikuv mass läheb suureks, sõidumugavus kaob, pikkadel sõitudel võib sildade müra väsitada. Korraga kõike head ei saa.
Poolassidega sillad on kergemad, kuid liigendite vastupidavus on siiski teadmata suurus. Rasketes oludes võib ka sildade artikulatsioonist puudu jääda - kui siis samal ajal on tegemist ka avatud sildadega (tavaliselt on) siis määrime ainult auto ära edasiliikumise asemel.
L400 on vist ainuke millele annab sillalukud nii ette kui taha korraldada. Poolassidega masinatest on vist Volkar selline kus võivad juba lukud peal olla. Teistega tuleb vist aga piduriga lukke imiteerida.
Milline on näiteks Previa/Estima nelikveo toimimine? Möödunud talvel olen pidanud kolmel korral ühte aitama, ometi mees väidab et kõik peab töötama.
Voyaga on asi lihtne, mingit liigset mõtlemist ei ole, vahekasti väljundist saadakse 100% veojõudu, mis tähendab et isegi kui esisild on täielikult jääl, saab ikka ära minna, veojõu suunamine tagasillale sõltub vaid viskomuhvi headusest (teoreetiliselt saab seda ka lukku panna).
Gaasiseade...
Pihustiga bensakad on tavaliselt CAI (cold air intake) tüüpi õhuvõtuga, mis mõistagi tagab meeldivalt hobujõude. Kuid kas see on alati vajalik?
Ma katsetasin 3,3L mootoril WAI (warm air intake) peale sättimist. Kui eelnevalt oli trassikulu ca 9,4l/100 siis pärast nina sulgemist ja eelistatavalt kapotilause sooja õhu andmist õhu sissevõttu langes kulu trassil isegi kuni 7,6l/100 peale. Jah, selge see et hobuseid on vähem, kuid rahuliku inimesena ma ei sõida ka nii et peeglid vastu äärekivi käivad (eks ole nii juba küll sõidetud

). Ausalt öeldes, ma ei pannud nagu tähele et midagi vajaka oleks, ka metsast puid välja tuues oli kõik nagu ikka...
Kas gaasiseade annaks (arvestades näiteks ka soetusmaksumust/hinnalisa) piisavalt kokkuhoidu per km et loobuda WAI kasutamisest (või mis juhtuks kui WAId koos gaasiga edasi kasutada)? Eeldatav tasuvusaeg?