Neid ringi tõstmist vajavaid asju on tegelikult oluliselt rohkem kui võib esialgu tunduda. Mul enda Bora hetkel ringitegemisel. Alustasin oktoobri alguses, hetkel juba sõidan detsembri keskpaigast, aga salong on sisuliselt laiali siiamaani. Juhiiste ja taga üks pool ainult sees. Armatuuri konstruktsioone ega midagi pole. Teen seda töö kõrvalt õhtuti või ka nädalavahetusel kui vaba momenti on. Ausalt öeldes hakkab siiber saama ja teistkorda enam teha ei viitsiks. Mina tegin siis nii, et võtsin doonoriks ja panin enda auto peale tehnika, vana tehnika müün maha. 1 kõvasti kaabeldusega mõllamist, sest kõik on ju valel pool. Mul õnneks sisse tuleb ikka samas kohast, seega mingi osa lühemaks ja teine osa pikemaks. K.a Kaitsemepesa oli peeglid. Igasugu roolisambad jne on samad. Igasugu salongiplastikud on ka vale nurga all. 2. Igasugu piduri võimendid, pedaali hoidikud jne olid erineva pikkusega. Kahe auto peale sai midagi kokku kombineeritud, aga piduripedaal on sidurist nüüd paar cm kõrgemal. Õnneks ei häiri. Õlipotsik piduril ka ju teisel pool, seega ka kõik need torud samuti. 3. Kliima siseneb teisel poolt, seega ka kõik need torud 4. Tulemüüri plekk? Minu autol olid augud universaalsed, seega ei pidanud õnneks midagi ringi tegema (automaadist sai manual ka samal ajal). 5. Bora piisavalt uus, et igasugu keskluku moodulid, el akna mugavusmoodulid jne on tööks vajalikud. Seega ka kõik selle tõstsin ringi ja vedasin akende juhtimise paneeli ühest uksest teise. 6. Nagu mainiti siis jah tuled, edal see mure jäi ära 7. Peeglid on erineva kujuga. Ehk kui sa teise serva istud, siis sa ei regulli neid enam enda järgi paika. Seal ka vaja vastavaid aluseid vähemalt, kui mitte muud samuti. 8. Teinekord on ka juhiistme regullimise võimalusi oluliselt rohkem, minu autol õnneks samad 9. Spidokal mul õnneks miilid ja kilomeetrid mõlemad olemas, igasugu muud näidud sai datakaabliga väga lihtsalt ringi tuunida
Ühesõnaga nii palju on vale, et ilma doonorita mina pointi ei näe. Kui ise elektrit ka ei jaga, siis on tööd veel kõvasti sisse ka osta ja neid töötunde sinna ikka läheb, vähemalt kui korralikult teha. Mina muidugi võtsin ka tehnika ette korraga. Mootoril rihmad, mahlad jne. Esisild sai sisuliselt kõik detailid uued. Hea oli käru peale tõsta ja remondimehele viia vahepeal (ainult esisild siis). Noh samas peab tunnistama, et esimene proovisõit viis masenduse ja "miks ma seda teen" sai natukeseks rahuldatud. Mootori jne varuosadeks on juba mõtekam. Kui ma saaks oma juppide müügiga doonori raha tagasi, oleks väga rahul. Uusi juppe sisse ei loe, sest see on niikuinii enda rahulolu tagamiseks. Sellega sai auto sisuliselt "3 aastat nooremaks", vähemalt tehnika poolelt ja jõudu ka juurde.
Aga mis puutub sõitmisesse valel pool, siis mina küll midagi nauditavat ei näinud. Mul toomine oli selles osas natuke mugavam, et tegelikult läksime üldse teisele sõbrale Saksamaalt autot tooma, aga kuna see oli pikka aega ainult jutuna olnud, siis sattus mulle hoopis Inglismaal üks sobilik doonor kätte. Läksime koos sellele järgi ja pidime teepealt talle korjama. Auto oli Londonis ja Saksamaani oli enamasti ainult kiirteed. Küll aga helistas vahepeal teine sõber, et ta tuleb ka Saksa ühe auto järgi ja tulge võtke peale . Nii me siis saimegi hoopis temaga veel kokku. Sõber kellele autot otsima läksime midagi väga põnevat leidnud polnud ja nii oligi juba laupäev käes. Laupäeval käisime veel ühte vaatamas ja seal ei õnnestunud osaliselt diagnostika ja võimsam mootor liikus nagu kehvemini kui minu oma. Siis veel avastasime, et esmaspäev püha ka ja ei viitsinud nii pikalt passima jääda. Tulime hoopis hiljem järgi lennanud sõbraga koos tagasi sõita. Tema sõitis siis ees ja andis teada läbi raadiosaatja kui möödasõit vaba. Võib – olla see sõltub tempost (sõidustiilist) ka, aga minuarust oli küll päris tüütu neid möödasõite teha. Kui maanteed vähe või enamasti sinust möödutakse, siis äkki jah, aga ise kiirem olles küll ei ole just kiita. Vaatasin eile just neid venemaa avariisid ja seal jäi ka silma, et kuskile vasakpööret oodates pandi ka hea litter (vasakpööraja keeras ette) ja mis siis videos silma jäi, parempoolse autoga oli tegemist pöörajal. Nii et ei ole nii hea nähtavus ühti.
_________________ Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335
|