Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 03.05.2025 23:54

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 41 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: K:Sõiduki müümine järelmaksuga?
PostitusPostitatud: 17.03.2009 10:35 
Kasutaja avatar

Odavam (arvestades närvi/ajakulu hiljem) on auto hinda veidi alla lasta, ning leida ostja, kes selle korraga ära võtab.

Järelmaksu andmise varianti olen kaalunud ainult autode ja tehingute pealt juhul, kui sissemaks ületab minu investeeringu.
Ma ei viitsi mingit tegelast, kes võibolla sai tulumaksu tagasi paar kilo, et see sissemaksuks anda, kuid muidu tööd ja raha kuskilt ei tule, taga ajada mööda ilma. Sõidab su auto puusse? Võltsib allkirja ost-müük lepingul ning annab auto heausksele ostjale soodsa hinnaga ära? Siis ostab saadud raha eest lennupileti hispaaniasse ja sina tuled siia kurtma, et auto läinud, raha pole.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.03.2009 02:10 
Kasutaja avatar

Täpselt, see tavaline paber ei maksa midagi. Teha sa võid selle aga kui midagi selle nimel nõudma hakkad!
Kohtuni polnud minul vaja minna ja ma arvan,et sellest lihtkirjalikust ostu-müügi paberist võib ainult seal mingit kasu olla.
Enne aga on see suhtelselt kehtetu dokument, see ei anna üühtegi seaduslikku alust midagi nõuda.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.03.2009 22:52 

mina müüsin enda audi90 järelmaksule maha,kohe spetsiaalset lepingut ei leinud kuid leidsin internetist mingise "laenulepingu" ja sinna siis panime kõik andmed peale et ostja on kohustatud maksma igakuu nii ja nii palju ja siis kuud ja kuupäevad millal ja hetkel veel 3000 saada ja ootangi kuu lõppu kuid siiani ilusti maksnud õnneks ja algul kui kartsin müüa et ei julge ju autot enda nimelt ära teha äkki ei maksagi kuid kui avarii teeb vastutab ju ikkagi omanik..ja siis läksime arki 2008a. sügisel ja tegime ostja vastutavaks kasutajaks mis maksab 225.- ja kui midagi nüüd juhtub ei ole mul sellega midagi pistmist:)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.10.2009 14:43 

Kas kellegil on lepingu blanketti või siis lepingut, mida ise kasutanud järelmaksu andmisel? Tahetakse osta järelmaksuga, aga ei viitsi nullist lepingut kirjutada. Ehk kui kellegil mingi näide olemas, siis palun saadke mulle mailie: priit@bytewind.com - suured tänud :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.10.2009 21:33 
Moderator

Järlemaksu puhul soovitan teha 50% - 50% tehing. 50% rahast kohe ja 50% õhtul. Või teha seda panga kaudu. Kõik kes minu käest on küsinud järelmaksu olen pakkunud võimalust sooritada järelmaks panga kaudu - mina saan oma raha kohe ja ostja maksab panka iga kuu oma nutsu. Kui pank sind ei usalda, miks mina peaks :).

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.10.2009 23:54 
Kasutaja avatar

Olen ka ise paar isendit järelmaksuga müünud, netist võtsin järelmaksu lepingu ja täitsin kenasti ära ja lõin allkirjad alla. ( ühel juhul lasin ka auto koheselt ostja nimele kijrutada ) Rahad laekusid igati õigel ajal ning rahul. Tulevikuski müün kindlasti järelmaksu võimalusega. See panga möla on nii haige. Mul endalgi näiteks on võetud 1,5 aastat tagasi pangalaen ning hetkel panka laenu juurde küsima minnes saan vastuseks EI! Kuna nende silmis ei jääks mul raha elamise jaoks. Seega sealt ei saa. Hetkel isegi siin otsin mingit teist liikurit juurde järelmaksu võimalusega, kuid jah. Leidub ka selliseid kes hakkavad mingist pangast mulle hämama. Olen terve oma elu linnas elanud ja tean mis asi on Pank ning isegi asukohad ja kellaajad on teada, kuid lihtsalt pangatingimused ei sobi kõigile ning seetõttu soovitakse sõiduk soetada eraisikult järelmaksuga. Ühtlasi järelmaksuga autot müües on konkreetselt näha milline see ostja ise on. Kui ikka tundub igati normaalne inimene ja ka foorumites suhteliselt pidev külastaja siis minu silmis on ta mingil määral kindlasti rohkem usaldusväärsem kui auto24 kuulutuse peale helistav Anatooli kes pakub 3000.- sisse ning ´´järgmised maksed´´ on 10-15000.- kuus.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.10.2009 11:41 
Moderator

andres393 kirjutas:
See panga möla on nii haige. Mul endalgi näiteks on võetud 1,5 aastat tagasi pangalaen ning hetkel panka laenu juurde küsima minnes saan vastuseks EI! Kuna nende silmis ei jääks mul raha elamise jaoks. Seega sealt ei saa. Leidub ka selliseid kes hakkavad mingist pangast mulle hämama. Olen terve oma elu linnas elanud ja tean mis asi on Pank ning isegi asukohad ja kellaajad on teada, kuid lihtsalt pangatingimused ei sobi kõigile ning seetõttu soovitakse sõiduk soetada eraisikult järelmaksuga.

Täiesti haige jutt :D. Pank ei anna laenu, sest elamiseks ei jää!! :D Et kui eraisikult võtad, siis jääb ? :D Mida kuradit... Panga tingimused ei sobi...mismõttes ei sobi? Et tahavad kindlasti oma raha kätte saada, see ei sobi? Et nad viitisvad su kohtusse kaevata iga võlgu oleva krooni pärast aga eraisik ei viitsi :D. Hea lugeda kohe sellist südantsoojendavat ausat ülestunnistust.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.10.2009 11:53 
Moderator
Kasutaja avatar

antsa911 kirjutas:
andres393 kirjutas:
See panga möla on nii haige. Mul endalgi näiteks on võetud 1,5 aastat tagasi pangalaen ning hetkel panka laenu juurde küsima minnes saan vastuseks EI! Kuna nende silmis ei jääks mul raha elamise jaoks. Seega sealt ei saa. Leidub ka selliseid kes hakkavad mingist pangast mulle hämama. Olen terve oma elu linnas elanud ja tean mis asi on Pank ning isegi asukohad ja kellaajad on teada, kuid lihtsalt pangatingimused ei sobi kõigile ning seetõttu soovitakse sõiduk soetada eraisikult järelmaksuga.

Täiesti haige jutt :D. Pank ei anna laenu, sest elamiseks ei jää!! :D Et kui eraisikult võtad, siis jääb ? :D Mida kuradit... Panga tingimused ei sobi...mismõttes ei sobi? Et tahavad kindlasti oma raha kätte saada, see ei sobi? Et nad viitisvad su kohtusse kaevata iga võlgu oleva krooni pärast aga eraisik ei viitsi :D. Hea lugeda kohe sellist südantsoojendavat ausat ülestunnistust.

Siin on vist pigem mõeldud seda, et kogu sissetulek pole ametlik.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.10.2009 12:17 
Moderator

Miks peaks keegi tahtma teenida mitteametlikult? Ei pensionit, ei tervisekindlustust, ei võimalust saada krediiti, ei sotsiaalkindlustust (sh. töötukindlustust). MIKS?

Kuidas on võimalik minul kui eraisikul hinnata mitteametlikke laekumisi? Järelmaksu tegemisel tahaks ikka inimese finantsolukorras veenduda.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.10.2009 12:32 
Moderator
Kasutaja avatar

Loomulikult ei ole mingit mõtet teenida mitteametlikult. Lihtsalt mõni tööandja püüab "makse optimeerida" :) ja mõni töötaja ei julge/taha/oska oma õigust nõuda (praegusel ajal muidugi on kindlasti nö. "tingimisruum" kõvasti väiksem.

Kui keegi soovib sõidukit järelmaksuga osta, siis ma soovitaksin kah kasutada panka, muidu pärast aja oma raha taga nagu kaamel.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.10.2009 14:27 
Kasutaja avatar

Minu soovitus on ka pank või siis vähemalt 50% sisse ja siis ülejäänuga võib optimeerida.

Müüsin ka ise ühe auto järelmaksuga. Auto hind sai jaotatud 8saks kuumakseks, millest esimese sain kohe ja teise kuu aja pärast. Sellega ka maksed lõppesid. Inimene kaotas vahepeal töökoha. Lisaks tehti autoga avarii, minu konfitsent tõusis kuna ostja nimele ei kirjutanud seda (polnud siis vastutava kasutaja võimalusest teadlik). Lõpuks pidin oma autot nagu loll taga ajama. Auto leidsin ühest valvega parklast üles, aga kätte ei saanud isegi politseiga kohale minnes. Et minul pole parkla tõendit ette näidata, mis anti kui auto parklasse jäeti. Teh pass ise oli parkla käes. Lõpuks parklast helistati ostja vanematele (valvur teadis neid inimesi) ja lõpuks ostja saatis siis oma ema parklale asju tagastama ja lõpuks sain õhtul auto kätte (tehti seda muidugi siis kui ma juba läinud olin). Muidugi enne tegin selle parklas liikumisvõimetus (käima mineku osas, kuna signa oli minu pandud ja teadsin mis ja kus).
Ühesõnaga autol oli ka nina sees, nii et nende kahe maksega ei saanud isegi autot taastatud. Kutilt võtta midagi polnud, kuna töötu. Mingi aeg hiljem läks soome ehitajaks, siis polnud kunagi kättesaadav kui siin jne. Ühesõnaga sa võid ju paberile kirjutada mida iganes, aga eraisik-eraisik on suht tüütu sealt midagi hljem kätte saada. Kui aega ja viitsimist palju siis äkki tõesti, muul juhul mitte.
Samuti oli auto seest ära läbustatud. el.akna lülitid puruks, suitsetatud, läbustatud, mingi olematu kvaliteediga toonklaas pandud jne. Kõik see taastamine oli pärast päris kulukas.
Nii et kui esimene sissemakse katab piisavalt kulusid (ka siis kui auto hiljem pead varuosadeks müüma peale avariid) siis on natuke mõtet sellel. Vastasel juhul tuleb igal juhul arvestada sellega et raha kätte saada võib suht võimatu olla ja/või autot taga ajada. Eriti veel kui kuskile teise eesti otsa müüa. Mina paneks ka lepingusse sisse auto pesemise kohustus iga nädal, ette näitamise kohustus iga paari nädala tagant jne. Minu oma ei olnud küll selle 3-4 kuu jooksul pestud ja koristatud.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.10.2009 00:41 
Kasutaja avatar

praegu ei ole mõtet ametlikult tööd teha, nagunii riik sulle pensionisambasse ei maksa (minagi pidin sellele alla kirjutama) ja enne kui riik seda ei taasta, pole mõtet. Hetkel nagunii töötu.
Aga tulles teemasse, siis kui inimest ikka ei tea ja ei tunne, siis mina äärmisel juhul annaks nii,et panen auto niikauaks seisma, kuni viimane makse on tasutud ja siis ARKi ees annan võtmed üle. :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.11.2009 00:08 

järelmaksuga müües teed korraliku laenulepingu, mille juhul sinu auto on laenutagatis.
Sissemakse võik vähemalt 30prossa olla ja hind millega sa autot müüsid võiks vähemalt 10prossa tõsta.
Auto jätad enda nimele ja ostja teed kasutajaks.
ARKs paned peale müügi keelu mis ei luba autot mingi volituse alusel müüa.

Kui teeb avarii siis tema on kasutaja ja sinu konfitsendiga ei juhtu midagi, samuti lähevad kõik võimalikud trafid ostja nimele.
Kui on korralik laenu leping saad näiteks mitte maksmise või avarii puhul rääkida ikka mitte lõpuni makstud laenust.
kui tekivad probleemid anna lepingu mõnele täiturile ja isegi kui ostjal pole raha pragu siis kõik tema arved ja varad
arestitakse ja üks kord sa oma raha ikka kätte saad.
Laenu leping soovitavalt kinnitada notaris, maksab kuskil 280.- hilisemate jamade puhul hakkavad täiturid lihtsalt kiiremini liigutama.
Korraliku lepingu või otsida näiteks autopant või mõnest muust taolisest firmast.

Järelmaksuga müümisel ei ole mitte midagi imelikku.
Eespool mainitud jutud pankadest on õiged, nendel oma konfitsendid mida nad arvestavad laenu andes, samuti mängib suurt rolli laenaja
eelnev koostöö pangaga.
Tavaliselt tahavad pangad et sinule jääks pärast maksude maksmist vähemalt 30prossa oma sissetulekutest alles.
See kui palju sul tegelikult seda 30prossa vaja on või kuhu sa selle paned neid ei huvita aga see summa peab nende arust alles jääma
isegi kui sul pole omaarust seda kuhugi panna :)
See jutt tuleks vee kuradi pikk kui hakkaksin lahti seletame seda kõike ....

Ühesõnaga 1.sissemaks võimalikult suur 2.tõsta auto hinda järelmaksuga müües 3. tee korralik leping notari juures.
EDU!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.11.2009 00:20 

Kes saab mulle järelmaksule müümis lepingu saata? :) oleks väga tänulik

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.12.2009 14:24 

Olen ka müünud järelmaksuga.
Tingimused:
1.Vähemalt 10% sissemaksu.
2.Intress 1,5% kuus maksmata osalt.
3.Viivis tähtajaks tasumata makselt 1% päevas.
4.Lepingutasu 1000kr
5.Vajalik 2 käendajat(solidaarset)
6.Järelmaksuperiood üldjuhul mitte üle aasta.
7.Teen ostja ja käendajate taustauuringut krediidiinfost ja ametlikkest teadaannetest ning googeldades.
Autod on olnud kuni 35 000kroonised.Praktika on näidanud,keskmiselt iga 15-daga on jamad,ehk siis on tulnud anda kohtusse.
ja neist iga teisega tegelevad senimaani kohtutäiturid(raha pole võtta),samas teine pool kohtusse antutest on võla ära maksnud 2 kordses ulatuses,põhivõlg+kõrvalnõuded(intress ja viivis).Seega keskmiselt kahju pole kannatanud.
Sageli on käendajad sattunud ostja sigaduse tõttu tanki(küll maksab sõber välismaale põgenenud ostja võlga,küll maksab üksikema oma vanglasse pandud eksmehe võlga jne.).
Autodele mingit registripanti pole seadnud ja kui auto polnud minu nimel(mul oli kas müügivolitus või müügileping),siis sai ka kohe arkis ostja nimele tehtud.
Autod mida müün,on Nivad,Uazid,Ladad,sekka ka mõni läänekas.Näha saab Motors.24-st ja kohapealt.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 41 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis