Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 08.05.2025 04:44

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 83 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Maanteel öko bensukas
PostitusPostitatud: 08.03.2012 15:48 

1998-00 Corolla 1.3 63kW mootoriga ... Pidasin sellist neli aastat ... kannatab ka korralikku tallamist ja suveperioodil jäi kütusekulu keskmiselt alla 6.5 sajale ... Rahulikul sõidul ja piirangutest kinni pidades sain isegi 5.5 keskmiseks ...
Talvel jäi keskmine siiski pigem sinna 8 kanti sajale ... Ise sai antud eksemplariga läbi sõidetud zirka 140k kilomeetrit ... selle aja jooksul läks vahetusse paar andurit ... Muidu tavapärane õlivahetus ja veermiku ning pidurite hooldus (remont) ...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.03.2012 15:52 

919 kirjutas:
Focus 1,4 ja 55kw. Õudne on sõita sellega, aga kütusekulu maanteel ongi ca 5-6 l/100 km kohta. Corolla bensukas ja 6 käiku? Pole sellist enne näinud, aga kui on olemas, siis ma usun, et see on kõige mõistlikum variant.

Ja kui diislit otsima hakkad, siis Audi A6 C4 2,5 103kw. Püsikaga sõites olen Tartu-Võru otsa kompuutri järgi ühe korra ka 4,9 saanud, aga muidu 5,3/100 km kohta.

Toyota Corolla G6 on sellise asja nimi ning täitsa juhuslikult üks selline foorumis kaa müügis.

viewtopic.php?f=13&t=81610&start=60

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.03.2012 18:00 
Kasutaja avatar

Kui teemaalgatajale 2 ust sobib, siis ökomat ja töökindlamat auto selle raha eest tõenäoliselt ei saa. Minul oleks see esimene valik.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.03.2012 18:31 
Kasutaja avatar

919 kirjutas:
Kui teemaalgatajale 2 ust sobib, siis ökomat ja töökindlamat auto selle raha eest tõenäoliselt ei saa. Minul oleks see esimene valik.

See gorilla?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.03.2012 18:42 
Kasutaja avatar

Astra/Vectra kere, hooldatud 85kw mootor, kõige pikemate käikudega kast (5. käik 100km/h alla 2k rpm) ja maanteekulu tuleb 6l/100km. (Kui isa sellisega mööda Eestit müügitööd tegi, siis sõitis keskmiseks gramm üle kuue)
Plusspooleks on see, et vajadusel kannatab ka möödasõitu teha, kätte tuleb peaaegu tasuta, juppe auto ei küsi ja need ei maksa ka midagi.
Miinuspoolel võivad jalad läbi põhja vajuda :D ja otseloomulikult feimi ega respekki sellega ei saa.

Viimati muutis jyrgenpii, 08.03.2012 19:33, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.03.2012 19:28 

Heigo kirjutas:
919 kirjutas:

See gorilla?

Corollat soovitaks just sellise kooslusega : 1.6l r4 bensiinimootor võimsusega 81kW (110hp), 6-käiguline manuaal. Ise sai omatud pikki aastaid ja tõesti ainult kuluosad ning õlivahetus.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.03.2012 20:47 
Kasutaja avatar

Kõige õkonoomsem bensukas, millega mina liigelnud olen oli Honda Civic vist 1,3 või 1,4 mootoriga. Golf 3 1,8 tundus selle kõrval bensuröövel. Jõgevalt-Tallinas käis edasi tagasi ära mingi 200-250 krooniga. Maanteekulu üle 5l ei saanud küll olla.
Fordid, Opelid, Volkswagenid Civicu küttekuluga(vähesusega) ei konkureeri. Raudselt.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.03.2012 20:48 

Sai omalajal see 1.3 G6 punnsilm tööasjade ajamiseks uuena saadud ja 3a peetud. Selle 6nda käigu mõttest ma selle aja jooksul aru ei saanud. Küll aga olid käigude süsteem selline, et mina kasutasin lõpuks enamjaolt 2-4-6 süsteemi sõitmiseks (ei viitsinud heebeldada enam ühekaupa sinna kuuendani). Uus oli muidugi uus ja ega ta juppe ei küsinud. Nii üliväga ökonoomne ta ka ei olnud, kui eelnev mudel (oli kah uuena ja 2a kasutuses), aga eks ta on eelkäijast omajagu raskem ka. Igaljuhul võttis ta keskmiselt kütet vähem, kui mul viimati olnud 2005a D4D universaalkerega mudel. Juhitavuse koha pealt on nad kõik ühte auku, libeda peal ikka otse.

Kui ostma hakkad, vaata põhjaalune kriitilise pilguga üle. Mul seisab kuuri all 1996 valge gorilla, mis näeb välja nagu prillikivi: ei ühtegi roostetäppi ja täiesti kulumata salong. Küll aga pole tagasillast tahapoole enam poolraamist midagi alles ja kütusepaak ripub traadi otsas.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.03.2012 20:54 
Kasutaja avatar

IMHO on nende siivikute ja gorilladega tln-trtu otsa ikka suht piin lasta, oleks mõnekümne km kaugusele tööle käia, siis veel. Isiklikud kogemused siivikuga.
Vana Vectra/Mondeo oleks optimaalne valik küttekulu ja mugavuse vahel.
Eks ise tead.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.03.2012 21:10 

Rexxx kirjutas:
IMHO on nende siivikute ja gorilladega tln-trtu otsa ikka suht piin lasta, oleks mõnekümne km kaugusele tööle käia, siis veel. Isiklikud kogemused siivikuga.
Eks ise tead.

Too kaheukseline punnsilm on täitsa ok, kui tahaistmele kedagi ei lase. 1996a 1.6 universaalmondeo tõin mööda maad Londonist Tartusse, ehk siis täpselt 2960km maanteesõitu. Oli mugavam kui gorilla. Suusaboksiga katusel bahni peal üle 145 ei läinud. Kliima sisse lülitasin, kukkus 140 peale ;P Pärast arvestsin, et nii 6-6,2 see kulu tuligi. Boks maha ja on 6l masin olemas küll.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.03.2012 21:13 
Kasutaja avatar

Rexxx kirjutas:
Eks ise tead.

Täpselt, enne sõidaks 2,0 oomuskiga kui 1,3 Corollaga pikka otsa. Endal kogemus mingi kiviaegse 90 alguse diisel Corollaga, võib öko olla aga igapäev mingi sada kilomeetrit poleks nõus sellega sõitma.

quote oopc /naljakas ka neid videoid näha kus mingi aeg tuntakse eest sõites end nagu mingis kosmose laevas kuid muis politsei auto kaamerast näeb välja nagu ajast räsitud silo käru kus lugematu hulk hingavaid organisme sees./

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.03.2012 21:28 

Tegelane5 kirjutas:
Rexxx kirjutas:
Eks ise tead.

Täpselt, enne sõidaks 2,0 oomuskiga kui 1,3 Corollaga pikka otsa. Endal kogemus mingi kiviaegse 90 alguse diisel Corollaga, võib öko olla aga igapäev mingi sada kilomeetrit poleks nõus sellega sõitma.

Nuh, ma nüüd ei võrdleks 90 alguse diiselgorillat (kah omanud, aga bensukat) 10a uuemate bensukatega. Erinevad maailmad. Ooplitest rääkides, siis isikliku omandina sai esimese põlvkonna Astrat ka peetud jupp aega. 85kw 2.0 tagas eeskujuliku dünaamika ja kah nii umbes 6l maanteekuluks. Aga nood on ilmselt kõik juba pressi all.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.03.2012 21:42 
Kasutaja avatar

No näiteks see. Sõitsin E10 kere Corollaga ca pool aastat, järgmiseks sai E11 kere. Kütusekulu andmeid enam ei mäleta aga suht ökod olid. Ma küll ei ütleks, et nendega piin sõita oli, kuigi jah müratase on suurem, kui "sakslastel" aga samas remonti kumbki neist ei tahtnud ja tuttavate gorillad on samuti "kalla ja talla" reziimil olnud.

Heigo kirjutas:
919 kirjutas:

See gorilla?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.03.2012 12:17 

krss kirjutas:
Siin kiidetakse Corollat, aga see on auto, milles pikem inimene end mugavalt ei tunne. Õemehel 2002a masin, linnas sõidan hea meelega, aga peale Tartu-Tallinn otsa tahaks kohe 5ks minutiks pikali visata, just istumisasend on äärmiselt väsitav. Ja sealsamas sama aastakäigu Avensis on täiesti rahuldava mugavusega, sellise 1.6L isendiga tulin Euroopast koju 26+ tunniga JÄRJEST sõites, vahele vaid mõned kiired pissipeatused, isegi sõime sõidu ajal ja ausalt, selle autoga sõidaks sama maad hea meelega ka uuesti. Kusjuures see 1.6L vtec Avensise aiste vahel on üllatavalt asjalik, jõuetus häirib pigem linnaummikus passides (kerge hooratas), pöördesse lastes elab korralikult ja kerge kiiruseületamisega minu käes ülekoormatud autoga tuli 5.6L/100km, kui nüüd õigesti mäletan, isegi 150-ga Saksas kiirteedel lastes jäi kulu täiesti mõistlikuks. Igal juhul soovitan võtta valikusse Corolla asemel, kui minu pakutud "alla 5 liitri japsid" ei sobi ;)

Tahtsin just kobiseda, et Avensis on juppmaad kallim ka. Vähemalt vanasti oli. Nüüd tuleb välja, et need jäävad ka vanemaks ja muutuvad odavamaks ja polegi enam väga vahet Corollaga. Seega õige mõttekäik krss poolt.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.03.2012 14:46 
Kasutaja avatar

Mina kiidan sellist asja nagu e36 318 IS, rahulikult sõites kuskil 6 sajale reaalne, samas kannatab ka vähe kiiremini sõita ilma et bensukulu lakke ei läheks, st 100-120 pealt on ökom kui mõni 1.3 jurakas, samuti, kui sul ka rahvast peal on. pane sinna hondasse 4 inimest, hui ta sul alla 7me võtab 90ga sõites, samas IS-i kulu jääb suht samaks. Samuti, on suht madal ja madal isteasend, mis maanteel ilge mugav, hea juhitavusega, kuna Tartu maantee suht hirmus koht minu meelest, kus palju ohtlikke olukordi, siis mõne hundaiga istud pärast ohtlikumat olukorda kraavis, kuna juhitavus suht nullilähedane. Ja samuti mis Seal maanteel minu arust oluline on, on möödasõiduvõimalus, kui seal samuti mingi honda vms jurakaga möödasõite rekkast tegema hakkad, võid sitta seisu kiiresti sattuda.

St räägin oma kogemustest, kuna nühkisin IS-iga 2 aastat tallinna-saaremaa vahet lasta. Ainus miinus oli see, et kuna olen 195 cm pikk ja üle 100kg raske, siis 5ekesi läks vähe hapuks, aga sai hakkama isegi kusjuures.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 83 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis