Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 07.05.2025 21:55

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 78 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: mida valida: x5 või vw touareg
PostitusPostitatud: 25.08.2012 10:39 

Vot ma ei saa aru. Land Cruiser on minu arvates kole nagu öö. Eriti see uus v8 versioon, tavalisega veel kanntaks sõita. JGC on välimuselt ilus, aga sellega ka asi piirdub, sõita on ebamugav, õõtsub ak uuest peast nagu vana kalapaat.(Sõidan ka ise ameeriklasega, Chevrolet Venturega), aga GC on sellega võrreldes ikka nagu kalapaat. Õõtsub meeletult, samas on seest metsikult kitsas. X5-st meeldib ainult kõige uuema kerega, vanemad on ka koledad minu arvates, Touaregiga sõitnud päris pikalt nii 5.0 kui 3.0 diisliga, ei ole lagunenud midagi. Ja välimus on ka OK.

Lõpptulemusena otsustab igaüks ikkagi ise, mis auto ta ostab ja mis mootoriga.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.08.2012 12:27 
Kasutaja avatar

Olen enamvähem sama valiku ees nagu teemaalgatajagi. Autod ainult natuke uuemad.
Maasturit vaja meie Tallinna teede ning Talve jaoks, võibolla kord aastas roniks kusagile metsa grillima või seenele.

Ega valikut niipalju ei olegi:

BMW e70 x5 (3.0 diisel SD) - internetis eeltööd tehes tundub, et mitu korda kehvem kui vana x5, materjalide kvaliteet, koliseb, liiga jäik, tüüpilised probleemid panoraam luugi lekkimise/mittetöötamise ning tagumise luugi kolisemisega. Tagumised kliima nupud ebamugavas asendis ning kerge murda. Hooldus kallis.

VW touareg - salong kohe mitte ei meeldi, vähe lisasid. Kole disain.

Mercedes ML - nüüd tuli uus ML välja ning vanade hinnad hakkavad kukkuma. Muidu vägahea valik, hoolduskulud mõistlikud ning vastupidav.

RR Sport - jällegi vähe lisasid, salongis palju plastikut.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.08.2012 13:39 

NIi puht huvist, et mis on need lisad, mida sa sooviksid, aga mida pole võimalik osta Touaregile ja teistele on? Ok vb mõni vidin aga vähe lisasid ei tundu küll olevat sellele mudelile võimalik peale kruttida?
Ja kas ML hoolduskulud on tõesti väiksemad kui konkurentide masinal? Nagu aru olen saand, siis mersu pommikindlusest on ka aastatega järgi jäänd aint pomm....kindlust enam ammu pole :D
Mitte et otseselt laidaks maha X5 RR jmt autod pole ju kunagi erilised vastupidavuse etalonid olnud...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.08.2012 14:18 

ML 3.0 diisel, kestab suht enamvähem. Servomootorid kipuvad riknema, tingitud õlist, mis neile peale valgub(turbo külmkoja sisstevõtu juurest annab tihend läbi ja tilgub pidevalt peale).
Suuremat sorti õlilekked on ka sellele mootorile omased, kas siis turbo õlituse tihendid või siis vahejahuti tihend, mis on V keskel.
Õhkvedrustusest vast pole mõtet üldse rääkida, suht ära leierdatud teema.
Sama mootor on ka Cherokeel

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.08.2012 14:24 
Kasutaja avatar

tomcraft kirjutas:
NIi puht huvist, et mis on need lisad, mida sa sooviksid, aga mida pole võimalik osta Touaregile ja teistele on? Ok vb mõni vidin aga vähe lisasid ei tundu küll olevat sellele mudelile võimalik peale kruttida?
Ja kas ML hoolduskulud on tõesti väiksemad kui konkurentide masinal? Nagu aru olen saand, siis mersu pommikindlusest on ka aastatega järgi jäänd aint pomm....kindlust enam ammu pole :D
Mitte et otseselt laidaks maha X5 RR jmt autod pole ju kunagi erilised vastupidavuse etalonid olnud...

X5'l näiteks sportpakett (sportistmed ees), tagumisele istmereale TV'd, Pro Logic 7 muusikasüsteem, masaazi istmed, vent istmed.
ML on samuti lisaderohke ning nagu enne mainitud ainus suurim probleem on õhkvedrustus.

Touaregil ei ole ei normaalset helisüsteemi, tagumiste reisijate multimeedia paketti jms. Sama asi JPC ning Cayenne jms teiste maasturitega.

Ma räägin kasutatud autodest siis, uut tellides võibolla tõesti on kõike võimalik peale kruttida, kuid kasutatud autode turul on Touaregid ning Ml'id, Cayenned suht plangud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.08.2012 16:28 

Eks ta nii kipub olema, aga kes endale kõikide lisadega masinat tahab ja imeliste helisüsteemidega, see võib Bentley poole pöörduda, tehakse vastavalt vajadusele valmis. Ise olen just nimelt touaregi poolt, pigem siis juba 3.0 kui 5.0 aga mõlemad on siiski head. Helisüsteem sees originaal, valmistajat ei mäleta, aga väga piisav normaalse inimeste kõrvade jaoks. Kvaliteetne ja puhas heli.
Ja näiteks võin tuua, et olen ka tagumiste väntadega akendega Land Cruiserit näinud :D Väga nilbe ikka.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.08.2012 23:07 

VW kirjutas:
tomcraft kirjutas:

X5'l näiteks sportpakett (sportistmed ees), tagumisele istmereale TV'd, Pro Logic 7 muusikasüsteem, masaazi istmed, vent istmed.
ML on samuti lisaderohke ning nagu enne mainitud ainus suurim probleem on õhkvedrustus.

Touaregil ei ole ei normaalset helisüsteemi, tagumiste reisijate multimeedia paketti jms. Sama asi JPC ning Cayenne jms teiste maasturitega.

Ma räägin kasutatud autodest siis, uut tellides võibolla tõesti on kõike võimalik peale kruttida, kuid kasutatud autode turul on Touaregid ning Ml'id, Cayenned suht plangud.

eks on kindlasti inimesi kelle jaoks sõna "originaal" on tõmbenumbriks, aga mis puudutab audiot, siis ma ei saa aru, millest siuke "pissimine"? Arvestades täiesti lambi default "bose" hinda paljude uute autode puhul ja selle kvaliteedi vastamist hinnale, siis isiklikult läheks iga kell tunnustatud soundi ateljeesse ja laseks endale sobiva soundi sisse ehitada (see ei tähenda et kolaks supakas on pagassis jalus, aga nendel masinatel on tajooba ruumi ehitada nn panipaikadesse kõike, mida hing ihaldab, ja olgem ausad, neid panipaiku ei kasuta keegi nagunii). ERITI mis puudutab tagumist istmerida...saan aru jah, et alati ei peagi lastel olema hd monitor taga, aga arvestades uuest peast ostes uue hinda ja selle eest saadavat siis jah....
Eks ta ole muidugi lisakulu, aga eeltoodudud mudelite puhul, kui plaanis pikemalt sõita ei näe väga probleemi paar kilo euri auto hinnale juurde panna, et korralik heli ja pilt autosse saada.
Ja kõik mis sai tehasest juurde kerida, on kindlasti pakkuda ka järelturul, kui raha ja huvi on, siis keerake silmad välismaa poole, ja ei tohiks probleemi olla. Muidugi kui jutt käib "jupi hinnast" ja "benakulust" antud masinate puhul, siis "full options" ja "individual" mudelid ei mahu tõenäoliselt hinnapiiri.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.08.2012 17:08 

krss kirjutas:
Tsiteeri:
Land Cruiser on minu arvates kole nagu öö. Eriti see uus v8 versioon, tavalisega veel kanntaks sõita. JGC on välimuselt ilus
Ei käi mitte ainult selle postituse kohta, aga kas natuke imelik ei ole "vaielda" teemal, et mis on ilus ja mis kole? Äkki kellegi teise ilumeel on veidi mitmekülgsem? Ma üldse ei saa aru, mis see auto välimus siia puutub, sest kui palju te oma autot ikka väljast vaatate? Mingi naiste edvistamise meeste versioon?

Aga teemasse ka
Tsiteeri:
sõita on ebamugav, õõtsub ak uuest peast nagu vana kalapaat.(Sõidan ka ise ameeriklasega, Chevrolet Venturega), aga GC on sellega võrreldes ikka nagu kalapaat. Õõtsub meeletult, samas on seest metsikult kitsas
Millisest põlvkonnast me räägime et kitsas? Aga küsimus oli rohkem õõtsumise kohta - nimelt kus see õõtsumine siis häirib, maasturiga ringrajal? Eestis sõites häirib ikka pigem jäikus (aukus tänavad) ja ükski tänapäevane auto pole "liiga" pehme, mis suudaks need augud hoomamatuks teha. Enamikel autodel peaks olema võimalik ka vedrustust seadistada, et seda soovi korral jäigemaks saada, kuid talasillast sõltumatu vedrustuse linnasõidumugavust loomulikult välja ei võlu, samas talasilla eelised tulevadki välja maastikul, mille jaoks eeldatavasti inimesed maastikuauto omale ostavad...

Millise autoga siinsest valikust julged sa maastikule minna? x5?touareg? Ainuke reaalne auto, millega kannatab ka tõesti teelt väljaspool sõita on land cruiser, ja sedagi vastavate modifikatsioonidega. Aga jumala eest ära nimeta x5, touaregi ja igasugu cayennesid küll maastikuautodeks.
Edvistamise kohta, kas siis enamusel inimestel polegi auto edvistamiseks? Miks siis ikka soetatakse 50k euri maksvaid audisid ja bemme? Sinu tutvusringkonnas on teisiti, ma tean, ma tean, kõik on arstid ja professorid ja polaarjoonetagused maadeuurijad, aga ma mõtlen pigem sellist endasarnast keskklassi.
Ländika välimuse üle ma ei vaielnudki, lihtsalt minu arvates on see kole nagu Iraagi öö.

E: Minu arvates on kõik GC alates 1999 aasta kitsad seest. eriti just tagaistujale. Vanemaga pole kahjuks sõitnud, selle kohta ei oska kommenteerida. Ahja, kõige uuemas mudelis pole ka kahjuks saanud istuda.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.08.2012 10:16 

Mida teemat :D
No Krss-i palvel ma võin ju mõne rea kirjutada.

Touaregi jätaks ma kohe välja.
Selle auto eluiga on ca 150000km.
Lihtsalt ei kesta rohkem-hoolda ja laku kuidas tahad.
Eriti -2005a mudelid.
Piisavalt kuulnud tuttavate hädaldamisi nendel teemadel.

X5 peale võiks mõelda kui enne natuke raha kulutada ja lasta
pädevatel inimestel üle vaadata-olgu selleks siis UM või
Carmasters või keegi kolmas.
Liiga palju on viimase piirini raipeks aetud "saane" turul.
Sillad lagunevad-auto on raske.
Pooltelje otsi ja pooltelgesidki on viimasel ajal vahetada tulnud päris tihti.
Esikettad kõverduvad-eriti diislitel- rohkem kui normaalne oleks.
Kehva kütet ei kannnata absoluutselt. Seega kui kavatsed a`la Vene kütust
kasutama hakata siis palju õnne!

Volvot julgeks soovitada alates MY2008.
Siis tehti ca 300 muudatust nii elektroonika kui liikuvosade juures.
Enne seda on küll parajad "loodusõnnetused".
Eeliseks on see,et sillapulki on vähe ja need ei maksa suurt midagi.
Samuti ei ole 136kW diislil peale "swirlklappide" suuri probleeme.
150000km hooldus on kallis(jutt D5 136kW mootorist)
Siis lähevad vahetusse hammasrihmakomplekt,veepump ja KÕIK vedelikud.
Inchcape hind ca 1200€, Infos veel kallim...

Jeep GC-ga igasugused kogemused-suhted puuduvad.

Vaadates sinu väljatoodud valikute hindu siis LC, Q7 või RR Spordist ma
rääkima ei hakka.

Kõige lihtsam minu meelest oleks sulle see, kui sa võtad liisingule mineva
summa kuus ja liidad sinna ca 400€ lisaks. See sisaldab kütust, kaskot ja
igaks juhuks "backup" raha, sest tegu on kasutatud autoga.
Siis vaata, kas sul on võimu maksta iga kuu ca 750€ ainult auto peale.
Lisaks tuleb kulutada rehvide peale, mis ei ole mitte odavad. Muidugi juhul
kui sa sedamasti mees pole,kes kummiboxide utiilihunnikuid revideerimas käib.

Jutud siinsete "erudiitide" sulest nende autode "maastikusuutmatuse" kohta
lase rahulikult tuulde minna ja ära võta eriti tõsiselt.
Loomulikult ei ole tegu "offroaderitega" aga minu mõõdupuuks oleva Männiku
karjääri on nii X5, XC90 kui ka Q7 või RR Sport ilma probleemideta läbi sõitnud.
Rooli ja pedaalide vaheline tihend peab ka muidugi veidi asja jagama.
95% inimeste teekonnad ja vajadused rahuldavad need liikurid väga hästi ära.

Ei oskagi rohkem midagi kirjutada.
Vaidlustes selgub tõde...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.08.2012 11:07 
Kasutaja avatar

remo22 kirjutas:
eile sai käidud ja proovitud üht mudelit, mis on valikus ( x5), sõidu poolest meeldis, aga imelikul kombel oli vähe ruumi ja ei jätnud sellist ahastuse tunnet, et tahax. Samas oli autoweldi platsil müügil pajero, millega samuti sai proovitud ning see tundus väga meelepärane. sõit meeldis ja oli väga ruumikas. Ei teagi, kas vaadata sellist, aga kuuldavasti on kehva vastupidavusega. Tuttaval oli eelmine mudel ja tema remontis seda alati seinast seina vigadest. Ehk õnnestub täna ka vw proovida, siis oleks omal teada nendemasinate tunne ja võib edasi mõelda.

saanud siis tänasega ära proovida ka vw, siis pean tõdema, et minule tundus see linnajeep veel kehvema kulgemisena, kui on x5. hetkel siiski hakkavad otsad kokkupoole tõmbama ja hetke seisuga jääb kaalule siiski ainukesena x5. metsa ja teab kuhu kurat veel, ma niikuinii ei roni ja mingitel klapperjahtidel osalema ei hakka. enamus liikumist ikka linnas ja vähemalt saan kindel olla, et talvel peaks kõik, kes masinaga peres liiguvad, peaksid ka koju saama, mitte pole vaja kuhugi välja tõmbama minna :PP, niipalju peaks see masin siiski suutma :=)
kulutustest ei pääse niikuinii, vahetpole mis masinat omad, see on paratamatus. minu pärast võib selle teema lõpetada, olen saanud siit lugemist küll omale.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.08.2012 11:10 
Kasutaja avatar

remo22 kirjutas:
enamus liikumist ikka linnas ja vähemalt saan kindel olla, et talvel peaks kõik, kes masinaga peres liiguvad, peaksid ka koju saama

Organiseeri juba aegsasti mingi vahend millega uksi talvel kinni hoida.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.08.2012 12:06 

Puht uudishimust küsiks, kas kellelgi on kokkupuuteid ka diisel Foresteriga?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.08.2012 20:12 

Vot ei saa sellest touaregi jutust aru. No lihtsalt ei saa. Jõuad omale auto osta, jõuad hooldada ka, kui iga asja lõpuni lased kuluda, siis on selge, et laguneb. Ja no tegelikult, ega ükski normaalne inimene, kes teenib 1000-1500 euri, see peaks eesti kohta väga kõva palk olema, ei pane kuus 700 euri auto alla. 700 euriseid liisinguid vaadake ikka siis, kui kuupalk on 3000 ja peale, kui siiski. Ise ma näiteks sellist liisingut ei tahaks maksta, kuigi sellise loogika järgi, et 1500 mees liisib 700 autot, siis ma võiks iga kuu 2k auto alla panna.
Hooldus-hooldus-hooldus. Ja x5 "maastikusuutlikkus" on allapoole igasugust arvestust. Võin öelda, et korraliku rehviga audi a4 wuattro ronib ka paremini, kui see junn.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.08.2012 21:12 
Kasutaja avatar

touaregil pidi 4x4 vedu ainult edas pidi toimima,ehk kui ninapidi hange kinni jääd,siis tagurpidi töötab ainult esisild.

lc vast kõigist kõige kindlam valik ja mis hoiab oma hinda.

x5 ei saa aru eriti,suhteliselt pointels ja sisutühi auto. jäik nagu kart,laguneb ja ebamugav.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.08.2012 23:10 

Seal haibiti x6 oma veoskeemi poolest, on x5 see samasugune?
Väga suur roll on ka rehvidel ja rooli-istme vahelises tihendis.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 78 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis