Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 11.05.2025 02:50

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 236 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 16  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Odavaim auto ülalpidamiseks
PostitusPostitatud: 11.10.2009 12:37 

Jõuame siiski sinna punkti välja, et kui tahad odavaimat autot ülalpidamiseks, siis võta Vectra, Sierra, G2 vms. Millel on sillad lihtsad(vähe kuluosasid) ning odavad. Vectra ilmselt sõiduautona kõige etem neist, sest tootmisaasta poolest kõige uuem. Igatahes mingeid Saksa luksusmarke pole mõtet pakkuda, kui soovid odavaimat autot ülalpidamiseks. Isiklikult võtaksin Vectra/Astra või Golf 2, ilmselt on viimane neist kõige odavamate ülalpidamiskuludega. Sellises teemas pole mõtet vaielda, kelle armatuur näeb koledam välja, nilbed on nad kõik nagunii. Võtta lihtsalt selline masin, mida on palju saada, hinnad odavad, kütusekulu väike ning kuluosasid vähe ning võileiva hinnaga. Lisaks tasub seda meeles pidada, et üldjuhul on väiksem auto odavamate ülalpidamiskuludega.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.10.2009 23:28 
Kasutaja avatar

Tegelikult on neist odavaim sierra pidada, Golf 2 on odav, aga mitte nii odav.
1992a Vectral pole 1992a Sierraga mingit vahet, peale veoskeemi ja selle, et vectra roostetab märkimisväärselt rohkem, kui 1992a sierra. Ahjaa, Vectra osad ja ostuhind on kallimad, kui sama aja sierral.
Kuid, kui korraliku kerega Vectra saada, siis odav on teda pidada küll ja auto hea nagu sierragi.
Golf 2 laguneb neist kõige rohkem ja on kõige kehvemade omadustega neist üldse.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.10.2009 00:12 
Kasutaja avatar

part1 kirjutas:
1992a Vectral pole 1992a Sierraga mingit vahet, peale veoskeemi ja selle, et vectra roostetab märkimisväärselt rohkem, kui 1992a sierra. Ahjaa, Vectra osad ja ostuhind on kallimad, kui sama aja sierral.
Kuid, kui korraliku kerega Vectra saada, siis odav on teda pidada küll ja auto hea nagu sierragi.

faking hell noh, ma tükkaega seda teemat jälgind ja mõtlesin et ometigi ei kirjuta siia aga noo fakk, part1 me saaame kõik aru et sulle meeldb sierra ja et see on sinujaoks parim auto maailmas, aga võiks väheke tooni maha võtta, sa oled oma poindi selgeks teind ja kõik väga hea, miks sa pead ühte ja sama juttu heietama krt mitmeid kordi? tegid krora selgeks et sierrat ka odav pidada, noo okei kena las siis olla. Endal ple sierrade vastu midagi ja lausa meeldivad aga selline heietamine ajab sita keema juba.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.10.2009 00:14 
Kasutaja avatar

Praegu on mul istmiku all just Golf 2. Mootoriks on 1.8 66kw monopritse. Kas Sul on golf olnud, et nii konkreetselt väidad, et see neist kõige rohkem laguneb? Sa esined väga tihti jube paikapanevalt, kuigi golfi osas ma ütlen, et sa eksid. Jah, neil lähevad ukselingid tihti katki, suunatule kang jebib ja mõned väga lambikad vead- need on täiesti tähtsusetud jamad. Autol on 322 000 läbisõitu, mis kahtlemata on keritud. Mootor on täiesti lekkevaba, isegi karterikaane ega vända simmeri vahelt ei tule, + kütet läheb maanteel tarmukalt sõites 7 L või grammike alla. Võibolla on keegi mootorit kunagi remontinud, ei oska öelda. Klapikambrikaane poltide järgi ütleks, et see pole 2003.a-st, mil ta Eestisse toodi, lahti käinud. Mina tal pole mootori juures midagi teinud peale hammasrihma, õli ja filtrite vahetuse. Süütesüsteemi puudutavad osad sooviksid küll uuendamist, aga kuna küttekulus see veel ei kajastu siis ei torgi. Ühesõnaga kõik mis sõiduks vajalik on, toimib ja on pommikindel. Selle autoga on eelmine omanik sõitnud nii, et pole midagi vahetatud, lisaks seisis ta 2 a õues. Ma ajasin ta kiiresti elule ja hakkasin kohe sõitma, vahetasin ainult elutähtsad kuluosad. Valu on ta üksjagu saanud, sest ta on tarbeese, ja ikka kestab.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.10.2009 05:27 
Kasutaja avatar

hea odav auto b3 audi80
Mul neid lausa 2tk
Üks neist diislinärakas ja teisega sõidan rallit.
Rallikaga panin üle katuse, maandusin ratastele, vaatasin korraks kapoti alla, et kõik korras oleks ja jätkasin sõitu.
Jupid ka muide väga odavad.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.10.2009 08:00 
Kasutaja avatar

part1 kirjutas:

on tõesti näha, et sa ei mõika asjadest midagi...
löö varuosade kataloogid lahti ja vaata näpuga järge ajades, mis on odavam...
Sierra pole kohe kuskilt otsast odav. Sa võid olla õlinäpp ja kõik asjad auto juures ise ära teha, makstes vaid jupi hinna, kuid enamus rahvast siiski ei roni ise kapoti või auto kõhu alla, et seal miksit kardaani või šarniiri vahetada ja tuleb minna kellegi juurde, kes küsib raha lisaks.
Lisaks, ei leia ma sugugi, et Sierrat odav pidada oleks, laguneb nagu vana kurat ja kui uusi juppe sisse paned, siis lagunevad ka need, kuna ei teha normaalseid B-osi ja A-osad on kallid..Samuti on elektrikalad küllalt kallid likvideerida, ainuüksi kaitsmekarp on miski 3k... Kui ikkagi esimest autot tahta, siis vecu A ja VAG grupi autod on ikka tõsiselt head loomad, TD mootorid ka säästlikud, kuigi vahel kapriissed.
Tõsiselt paha on lugeda juba, kuidas sa sierrat kummardad ja kõike muud maha teed. Elu ei ole ainult Ford. Ma ütleks et isegi 95.a Pontiac Transsporti kilomeetri hind tuli odavam, kui 89.a Sierra DOHCil, seejuures kütust mitte arvestades, sest võtavad nad enamvähem samasse auku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.10.2009 21:17 
Kasutaja avatar

Jutt, sierra lagunemisest on väga vale, olen ise sierradega palju sõitnud tean.
Kaitsmekarbi probleemi pole mul olnud, elektri süsteemi vigu on sierral ülivähe ja likvideerimine küll kallis pole, paned samast lähedalt kere küljest tagatulele uue massi ja asi korras, golf II laguneb iga kell rohkem.
Sierral on kaks õõtshooba, mille küljes on ka sarniir, b osana 400kr tükk, kestab piisavalt, siis on veel mõned puksid ees ja taga, amordid rooliotsad, roolilatt, vedrud ja kõik, muud tal veermikus pole, ok kardaan ja amortide laagrid ka jah.
Sierra rattalaagrid ei ole kallid, vahetama peab harva, kestavad kaua.
dohc mootoriga sierrat mina ei soovita, pigem ikka ohc, see probleemi vabam.
Olen Golf II-ga kursis, mul sõpradelgi neid mitmeid olnud, veermik on neil üsna nigel.
322 000km see golf ilma remondita nüüd küll ära ei sõitnud, ära tule mulle sellist jama ajama.
Lisaks natuke võiks sõidumõnu ka olla, mida sierra pakub, ka vectra pakub ,aga golf on lihtsalt peller.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.10.2009 23:28 
Kasutaja avatar

See peab lausidioot olema kes Vectrale Sierrat eelistab...1 on vähemalt auto moodigi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.10.2009 01:04 
Kasutaja avatar

Ma tõstaks käe vectra või g2 poole, mõlemaid olnud perekonnas ja tutvusringkonnas. Suuremat sõidulõbu ei paku, aga sellest jutt ei käigi, vastu nad peavad. Sierra ainuke lisa pluss, tagavedu, on see miks teda ei välistaks.

Lõppkokkuvõttes peab mees ise valiku tegema, heietatud ju s*taks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.10.2009 01:49 
Kasutaja avatar

krss kirjutas:
audivana. kirjutas:
hea odav auto b3 audi80
Mul neid lausa 2tk

Vaidleks vastu - kui sõidad iga kuu vähemalt 10tkm, siis võid ennast lolliks remontida selle masinaga, kuigi remont ise on odav. Olnud neid üksjagu, ka praegu on üks selline projekt käsil (quattro, olnud peres juba üle 11 aasta), aga põhjused on hoopis muus kui odavuses, selliseid autosid ei ole odav pidada. Mööndustega võiks seda siiski öelda neliveoliste Audide kohta, kuna neliveduste pidamine kipub reeglina kallim olema, quattro ja Subarud on teiste kõrval tõesti üsna mõistlikud

no jah ütleme nii et diislinärakas mis mul on, sellel pole juppi mida poleks ma 2 aasta jooksul mis see auto mul olnud on ära vahetanud.
Näpp on pidevalt õline ,aga juppide hinnad suht enam-vähem

Võtan kõik oma sõnad tagasi seoses sellega,et ütlesin audi80 hea odav üleval pidada.
Pool aasatat tagasi vahetasin ära armordi tugilaagri, mis otsustas täna kolksuma hakata.
B- varuosasid pole enam mõtet osta.
Stabika pukse olin vist juba kolm korda vahetanud.
Juppide kohta ütlen siiani suht odavad.

Viimati muutis audivana., 14.10.2009 02:00, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.10.2009 08:40 
Kasutaja avatar

part1 kirjutas:
Sierral on kaks õõtshooba

Eksid terminites. Ees on üks õõts, ning pikisuunas hoiab püstakut kinni stabilisaatorvarras.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.10.2009 10:51 
Kasutaja avatar

mingi oksüdeerunud kontakt on see kõige väiksem mure.

Soovitan ikkagi autot, mis väga vähe levind ja mida süda ihkaks remontida, siis on kõik super ja jalakäimine on tore! :wink:

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.10.2009 19:03 
Kasutaja avatar

mkb kirjutas:
Ei viitsi kellegagi jaurama hakata enam. Aga sõpradel ja nende vanematel on sierrasid olnud ka kunagi. Päis mitmel läks elekter lolliks. Näiteks kui näitas suunda siis hakkas piduritli vilkuma jne.
Üle-eelmine aasta oli tuttaval kaheukseline sieraari, koopad kõik enamvähem aga stangedealt jumala pude.

See piduritule vilkumine tuleb sellest, et tagatulele on uut massi vaja, massi klemm tulede paneelil, vähemalt ühel roostes ja ei anna enam kontakti, see põhiviga sierradel.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.10.2009 19:07 
Kasutaja avatar

Kaine kirjutas:
part1 kirjutas:
Sierral on kaks õõtshooba

Eksid terminites. Ees on üks õõts, ning pikisuunas hoiab püstakut kinni stabilisaatorvarras.

Stabilisaatori varras on sierral, seejärel on tal sarniirid koos õõtshoobadega, sõltub kuidas keegi neid kutsub, varuosade kataloogides on erinevate nimetustega neid asju olnud.
Ühesõnaga on see õõtshoob/sarniir, see kinnitub ühe otsaga esitala külge, teine ots on sarniir, see on ratta kinnituse küljes ja kuskil vahepeal sõidab sellele õõtshoovale sisse stabilisaatori varras, kus on ka puks sees, stabilisaatori vardal on kokku 4 puksi üldse, teised 2 on kere ja stabilisaatori varda küljes, esimesed siiis õõtshoobade/sarniiride ja stabilisaatori varda vahel.
Ühesõnaga sierra esisild on väga lihtne, seal pole eriti millelgi laguneda, tagasild on ka väga lihtne.

Kui võtta aluseks 1992a sierra, siis 1992a vectraga vahet pole, peale veoskeemi ja selle, et sierra roostetab vähem, selle aja oma.
Siin tuleb välja lihtsalt see mõttetu sierra vihkamine ja maitse asi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.10.2009 21:36 

Hmm
Kuna enamasti G2-hed, sierrad, vectrad juba maru vanad ja enamasti maru läbi aetud, kaua otsides leiad midagi head.
Siis küsiks, et mis on natsa uuem masin, mis on odav pidada.
Golf4?
Mõtlen just auto mõistliku hinda, vastupidavust jne
Ja paluks Part hoia oma suu kinni, tahaks asjaliku teema arendust

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 236 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 16  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis