Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 07.05.2025 11:07

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 4822 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139 ... 322  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Autod, mille ostmisel, tasuks ettevaatlik olla!
PostitusPostitatud: 25.10.2013 01:05 

Chraly näide igati korrektne. Autoga on ka sul võimalus ju tutvuda, keegi ei käse sul pildi järgi autot osta. Lähed kohale, uurid, näpid nuppe, lased yle vaadata kuskil jne. Ja ma saan aru, et eestlaste tüüpiline viga on igal pool asju utreerida mida võiks ja mida mitte (kuigi 99% on nii sitakad et reaalses elus ei julge yhtegi "võiks" ja "teeks" asja kunagi proovida) ja puhtalt sellest lähtuvalt, kui keegi ajab pabereid 2 nädalat, käib pangas vaatab autot jne raiskab sellele vb kuni kuu aega, siis ausa kauba puhul ei hakka keegi müüjat huiama auto tagasi toomisega sest ostjal on eelkõige uut autot vaja, mitte raista oma elust kuu aega otsingumootoritele ja paberimajandusele et kahe nädala pärast kellegile käru keerata. Samas arvestades eesti autoturu "iseärarusi" siis on see 2 nädala pärast tagastamise võimalus igati vajalik.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.10.2013 09:15 
Kasutaja avatar

No tegelikult ikka tehakse vastupidi ka. Olen kuulnud juhust, kus "osteti" 9 kohaline mikrobuss ja tehti 2 nädalane euroopa trip. Lepingutasu oli odavam kui rendist auto võtta nii pikaks ajaks. Ja ei olnudki müüjal muud teha kui asi tagasi võtta. Eks loomulikult võid seal hakata protsessima niiöelda renditasu, võtad samaväärse auto (vanus jne) ja nõuad välja. Aga noh selge on see, et vabatahtlikult vaevalt seda keegi maksab ja ainult kohtu kaudu.

Aga mis puutub auto parklasse jätmisega ostmise küsimusse, siis jah mina olen ka ostnud nii. Tegelikult ongi see kõik üks nokk kinni saba lahti värk. Kuskil pole ju kirjas, et müüja peab auto sulle kohe esimene päev üle andma, võib vabalt viimasel päeval ka anda ju. Küll aga on liisingult raha saamise aluseks, et on allkirjastatud üleandmis-vastuvõtmis akt, auto on ARK-s liisingu nimel. Seega ongi nii, et kui müüja sind ikkagi piisavalt ei usalda, aga üleandmis-vastuvõtmis akt on vaja vormistada, siis jääbki parkla variant. See on ka suht loll väide, et mina olen selle eest ju maksnud ja tahan sõita. Mida sa maksnud oled, mingi 10% sisse? Kui ei ole raha autot osta, siis toimetadki müüja reeglite järgi ja kui tema kardab et lõhud auto ära või vigastad muul viisil, siis ei jäägi muud üle. Punkt võib ju öelda küll, et auto tuleb tagastada samas seisus, aga selle hindamine on juba subjektiivne ja ei välista lepingu üles ütlemist. Ehk oletame et ostan selle auto ära, teen järgmine päev avarii ja mõtlen et avariilist autot ma küll endale ei taha. Ütlen lepingu üles ja annan tagasi. Auto saab ju samasse korda ikka, kasko teeb korda, aga "mis hinnaga". Müüja peab veel ootama kuni autot remonditakse, lisaks on ta niigi juba teatud aja jalamees olnud, mil sina sellega ringi hullasid. Ja noh lõppkokkuvõttes pole see sisuliselt ikkagi see auto mida sa müüsid. Nüüd on sellega avarii tehtud ja endal kehv tunne. Eks see kõik on must tsenaarium, aga J.O.K.K. tsenaarium.
Ja minu arust ka täitsa mõistlik, et liisingu ostedes on kallim. Müüja sisuliselt sponsoreerib, et keegi saaks kaks nädalat tema rahakoti peal liugu lasta. Müüjal pole ei raha ega autot ju.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.10.2013 11:02 

Sinuga igati nõus. See Euroopa-tripi teema on päris drastiline näide.

Just, üleandmis akti teed eelviimasel-viimasel päeval, käib ARKis ära ning kui raha kontol saab võtmed kätte. Tegelikult on kõik väga lihtne.
Mina ei müü kallimalt, vaid maksan see kaks nädalat parklat ostjale peale, et ta mu auto ära ostaks ning käin ise n.ö. jalgsi, sest järgmine ostja võib tulla kahe, nelja, kuue vms nädala pärast alles.
Kordan veelkord: see on parim kompromiss ostja-müüja vahel mis tagab mõlemale osapoolele võrdsed õigused.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.10.2013 11:12 
Kasutaja avatar

Samas aga teisest küljest. Oledki heauskselt nõus see kaks nädalat ootama kui auto parklas seisab ja veel äkki maksadki rohkem, kuna müüja ju otsustab millist hinda küsib. Saad siis oma kallikese kätte ja selgub paari päeva jooksul et auto on täielik pann, kuskil leedus mingitest varuosadest kokku klopsitud. Siis on aga aeg täis ja asi pekkis.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.10.2013 11:27 

Auto kontrollid ju ennem ära kui liisingulepingut üldse tegema hakkad.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.10.2013 12:09 
Kasutaja avatar

Natuke ot, aga kuidas eraisikult ostmisega on? Kas on õigus tarbijakaitseseaduse järgi auto tagastada a la 14 päeva jooksul? Sõber myys just mitte odava auto (10-20tuhande vahel) sulas eraisikule, vaatasid kolm korda autot, ostsid ära. Nyyd saatsid enne 14ndat päeva ametlikus vormis ekirja, et tagasi ostaks selleks kuupäevaks, või kõrvaldaks puudused kus saab garantii ( parkimisandur, istme mootor ja nipetnäpet), või ostab tagasi. Eile ytlesid, et ostku tagasi teatud kuupäevaks või võtku hea advokaat. WTF??

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.10.2013 12:18 

Saada perse. Kasutatud autodel ei saa eraisik anda mittemingisugust garantii (kui kui pole lepingule midagi säärast kirjutatud). Mul oli sama asi kunagi, saatsin ptsi: D

Naljavennad koos kes ostavad 20k auto ja ei jõua parkimisanduri osta..eestlased...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.10.2013 12:42 
Kasutaja avatar

Mingid vene ärikad olid, lisaks väitsid, et ls on keritud, mingi paldiski mnt esindus olevat silma järgi öelnud, olgugi, et inchapes on kogu ajalugu uuena alates tõestatav. Ju naisele ei sobinud kingitus ja nyyd loodavad, et end täis kuseks. Nalja saaks, kui selline asi kohtusse läheks. Mibgit märget polnud lepingul, otse arkis nende nimele. Debiile ikka jätkub jah, eile nõuti 200 eurisel autol garantiid ja et kindlustuse pooleks teeks :kill

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.10.2013 16:14 

Misasi on 200 eurine auto? alla keskmise velo maksab ka rohkem :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.10.2013 21:05 

kj kirjutas:
Mingid vene ärikad olid, lisaks väitsid, et ls on keritud, mingi paldiski mnt esindus olevat silma järgi öelnud, olgugi, et inchapes on kogu ajalugu uuena alates tõestatav. Ju naisele ei sobinud kingitus ja nyyd loodavad, et end täis kuseks. Nalja saaks, kui selline asi kohtusse läheks. Mibgit märget polnud lepingul, otse arkis nende nimele. Debiile ikka jätkub jah, eile nõuti 200 eurisel autol garantiid ja et kindlustuse pooleks teeks :kill

Minu juust jalgratas maksis 400. Aga olen ka panne müünud ohtralt ja see on uskumattu kui palju on kõnesi stiilis, et tarbijal on õigus garantiile ja garantii aeg on 2 aastat kui tema ostab. Mitte ühelgi firmal ei ole kohustust garantiiks 2 aastat, nad võivad anda soovi korral kasvõi miljon aastat kuid ei ole kohustust. Kohustus uuel tootel oli kuni pool aastat ja pretensioonide esituse aeg kuni 2 aastat. Aga lollid näevad kalevipoja reklaami ja nemad juba suured targad koos:D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.10.2013 01:01 

rennu21 kirjutas:
kj kirjutas:

Minu juust jalgratas maksis 400. Aga olen ka panne müünud ohtralt ja see on uskumattu kui palju on kõnesi stiilis, et tarbijal on õigus garantiile ja garantii aeg on 2 aastat kui tema ostab. Mitte ühelgi firmal ei ole kohustust garantiiks 2 aastat, nad võivad anda soovi korral kasvõi miljon aastat kuid ei ole kohustust. Kohustus uuel tootel oli kuni pool aastat ja pretensioonide esituse aeg kuni 2 aastat. Aga lollid näevad kalevipoja reklaami ja nemad juba suured targad koos:D

Viimati oli toote garantii ikka aasta. 2 aastat pretensiooni esitamise aega tuleneb eesti seadusest. Tootjal on õigus seda pikenda (nt samsung, kes pakub 3 aastat jne)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.10.2013 07:33 
Kasutaja avatar

erx1111 kirjutas:
http://www.auto24.ee/used/1467652
Toyota Land Cruiser 120 D-4D Executive 3.0 127kW Novamotors
vin JTEBZ29J200136454

"If P&C Insurance AS on sõiduki hävinenuks tunnistanud. Info esitati registrisse 14.06.2011."
"BTA Insurance Company SE Eesti filiaal on sõiduki hävinenuks tunnistanud. Info esitati registrisse 01.02.2013."

Kas see auto on siis üle 2 aasta seinud või miks ta kaks korda maha on kantud?

Kaks korda tükkideks sõidetud. Vahepeal taastatud ja siis jälle :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.10.2013 07:47 
Kasutaja avatar

Selle liisinguteema jätkuks, mis mitu lehte siin väldanud on:

1) Liisinguasjade ajamine ei võta nädala-paar. Mina sain peale auto vaatamasit 2 päevaga auto kätte ja lepingud korda.
2) Isegi, kui asja ostad kohapealt on õigus taganeda tehingust 14 päeva jooksul. Ilma põhjuseta.
3) Kui auto osta välja sularahas ja tahad 14 päeva pärast tehingust loobuda võib juhtuda, et endisel auto omanikul EI OLE seda raha enam alles ja siis käid 5a kohut, et autost loobuda ja raha tagasi saada.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.10.2013 08:41 
Kasutaja avatar

Kui ostad auto sularahas tavalise OML-iga , siis ei ole sul küll enam mingeid pretensioone esitada. (Kui just lepingut ise ümber pole teinud)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.10.2013 11:43 
Kasutaja avatar

On küll. Müüja vastutab niiehknaa.

Tahad tõestan? Teeme näitlikult ostu müügi lepingu, anna mu käsutusse oma vigane auto ja ma näitan, et üsna kiiresti on sul kohtuhaigi kaelas.

Kui tahad diili ära teha, kirjuta mulle ja saame kokku.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 4822 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139 ... 322  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis