Auto saab ikka suht lihtsalt müüdud kui müüa selle mõttega et saaks müüdud, mitte et üritaks viimastki raha välja pigistada või kuidagi kasumisse jääda. Paljud mõtlevadki, et peaks enda teostatud korraliste hoolduste hinna masinale otsa lükkama, ning siis müüvad oma 1500 eurist panni pool aastat ja updatevad foorumis oma müügi teemat nii tihti kui reeglid lubavad. Usun et siinses teemas paljud tilganäppijate kirujad täpselt need samad mehed ongi.
Ei mõtle nüüd siin seda, et peaks väga odavalt müüma. Ma pole küll ise mingi väga pädev müügimees, aga olen viimasel ajal oma peres nii mõneski müügis osalenud. Viimati läks E46 330D 7200€ eest 2 nädalaga, kuigi turu keskmine on ikka kõvasti madalam ja üsna kohe peale seda osteti korralik Forester turu keskmise hinnaga esimesel päeval. Kummalgi müügil mingit nippi ei olnud, mõlemad autod sai enne müüki pestud-poleeritud ja bemmi puhul kõik vead eemaldatud, tõenäoliselt kahjumis ise aga keegi sai endale hea auto ja meie ei pidanud sellega pool aastat oma närve kulutama.
Tunnistan, et müün ise ka praegu ühte autot keskmisest kallima hinnaga, aga juba selle kahe nädalaga olen aru saanud et mõttetult palju küsin, kuigi on üle keskmise korralik, ning lepin juba sellega et lõpuks langetan hinda 20% võrra ja saan kiirelt lahti. Ostjad on umbusklikud ja see ei loe kui palju sa autot parandanud oled või arvad et see rohkem väärt on kui teised samasugused.
Kunagi müüsin tsiklit, enamvähem turu järgi panin hinna, natuke kõrgema sest oli harrastaja tsikkel ja suht tutikas varustus nii talveks kui suveks kaasas. Tuli Narvast paari päeva pärast mees Hiiumaale ja viis minema. Aga tuttav müüs oma tsiklit kõvasti kallimalt, sest oli sellel mootoris mingeid jubinaid vahetanud eelnevalt ja kujutas ette et pill on siis ikka palju rohkem väärt. 3 kuuga sai lõpuks masinast lahti ja raha sai kokkuvõttes vähem kui mina. Tüüpiline mees kes iga uue tüki eest hinda juurde paneb.
Igaljuhul ma arvan et minu aeg on kallim kui see müügile kulutatud aeg, kui üritan mõnisada euri oma närve kulutades rohkem saada.
NB: antud kontekstis ei arvesta ärisid ja kohalike staar-müügimehi!
Suht pikk õlle- ja unesegane OT ja ei tea kas oma jutu poindi kirja ka sain, aga kustutage ära kui tahate..
igaksjuhuks smail ka et keegi valesti aru ei saaks -