Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 02.05.2025 19:30

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 4822 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 322  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Autod, mille puhul tasuks ostmisel ettevaatlik olla
PostitusPostitatud: 09.05.2010 11:07 
Kasutaja avatar

seda ma jah nimme ei maininudki, kuna 80% inimestest nõuab 100% KORRAS autot, ja seda ta ka ostuhetkel saab, kuid keegi ei arvesta, et siinsed maanteedki on parajad peldikud, et raputavad proteesid suust ja puksid laiali... :D Ja siis on müüja süüdi, kui nt. pehme sillaga tuntuks saanud A4 peale paari nädalat Võrumaa teid hakkab kolisema ja mürisema... Esimese asjana ikka joostakse müüja juurde..
Tegelt ei maksa alati ka müüjat süüdistada, kui ise autot hoida ei oska.
Meil esinduses käis üks B4, lasi ka silla remondi teha, tehti isegi sillaregull tasuta otsa, kuna onu tellis praktiliselt terve silla.. 2 nädalat läks mööda, tuli tagasi, et klge mehed, kehvasti tegite, et jälle koliseb ja auto kisub.. Ja mis selgus, onu arvas, et tal on maailma tugevaim auto ja oli täispeaga põldu läinud kündma ning kruusateedel end ka ilmselt tagasi ei hoia, kuna tookord sai auto ka puhtaks küüritud ja nüüd olid uksevahed muda ja liivatolmu täis. Üks velg oli ilmselt löökaugus kõveraks sõidetud ning samuti oli juhipoolne õõts ees kõver ning paras munakivi oli end kiilunud sinna liigendite vahele..
Vot siis. Sama kiiresti kui onu tuli, onu ka läks. Silmad häbi täis.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.05.2010 19:27 

nustu826 kirjutas:
Saab 9-5 Griffin, 3,0 v6 turbo 147 kw, ATM, aasta 1999 oli vist. Musta värvi(võis olla ka väga tume roheline), numbrit kahjuks ei mäleta, omanik Järvamaalt...
Omanik ostis esmaspäeval - teisipäeval läks auto treileriga remonti, kolmapäeval saadi auto kuidagi käima ja kolmapäeva õhtuks selgus kurb tõde...

Mootor kuuma saanud. sellest tosooli leke mõlemal kaanel ümberringi, samuti probleemid immobilaiseriga.

Ehk ikkagi kellegile abiks, kes sarnast Saabi otsima/vaatama läheb

Peaks see auto olema

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.05.2010 21:22 
Kasutaja avatar

pokemon kirjutas:
nustu826 kirjutas:
Saab 9-5 Griffin, 3,0 v6 turbo 147 kw, ATM, aasta 1999 oli vist. Musta värvi(võis olla ka väga tume roheline)....

Peaks see auto olema

Griffineid on rohkem kui 1. Seega kui ei tea täpselt, mis autost jutt, siis ei ole mõtet ju auto24.ee´st suvalisi autosid siia postitada. Sellel igastahes immo toimib ja leket pole täheldanud...seega on kas korda tehtud või jutt teisest autost.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.05.2010 07:50 

Väga lambist ma seda siia ei oleks pannud. Olen automüügiportaalidel aegajalt silma peal hoidnud ja siiani ei olnud sarnast musta Griffinit silma hakanud. Eile seda kuulutust avades käis peast läbi, see on see.

Ja ülla ülla, et Griffineid rohkem, kui üks on... minu hetkel kasutada olevaid autosi on Eesti müüdud ka ROHKEM, kui 1.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.05.2010 17:37 

http://www.auto24.ee/used/678738

Autol ls ligi 100000 kukkunud. Mäletan selgelt et kunagi oli veel juures odo pilt lähenemas 300 000-le.

Kui natuke otsida, siis mazdaklubist leidub selline link:

http://www.mazdaklubi.com/foorum/topic12026.html

kus kasutaja Kolmik teema viimase postiga aasta alguse seisuga kinnitab mu sõnu

Paistab et müüja on sama koguaeg olnud, mis teeb olukorra kummaliseks. (vt. mazda foorum)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.05.2010 20:24 
Kasutaja avatar

Ma ei saa aru, mis see läbisõit puutub müügihinda?
Nagu seal foorumis lugeda võib, siis oli seal just nimelt probleem hinnas, mis on liialt kõrge 300k läbi sõitnud autole.

Kui on inimesi, kes ostavad o.n., mitte auto seisukorda, siis ma ei näe müüja teguviisis midagi imelikku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.05.2010 23:45 

Tsiteeri:
Karistusseadustiku § 209. Kelmus

(1) Varalise kasu saamise eest tegelikest asjaoludest teadvalt ebaõige ettekujutuse loomise teel - karistatakse rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistusega.

(2) Sama teo eest, kui see on toime pandud:
1) isiku poolt, kes on varem toime pannud kelmuse, varguse või omastamise;
11) ametiisiku poolt, –
[RT I 2007, 13, 69 – jõust. 15.03.2007]

2) suures ulatuses;
3) grupi või kuritegeliku ühenduse poolt või
4) avalikkuse poole pöördudes, -
karistatakse ühe- kuni viieaastase vangistusega.

(3) Käesoleva paragrahvi lõikes 1 või 2 sätestatud teo eest, kui selle on toime pannud juriidiline isik, - karistatakse rahalise karistusega.

Sellele lisaks näeb Võlaõigusseadus ette kas:

1 Hinnavahe kompenseerimise kohustuse
2 Lepingu lõpetamise (auto tagasi ja raha tagasi, kulud kannab müüja)
3 Müüja annab auto asemel lepingule vastava teise auto

valiku teeb müüja.

Kui mõni idioot ikka arvab, et spidoka kerimine on jube lahe asi, soovitan käia vähe välismaal. USA-s pannakse teise vahelejäämisega konkreetselt pokri, igal pool on see üsna rangelt karistatav.
Muidu huvilistele: jah, müüja ise kompenseeris hinnavahe, mis sellise läbisõidu puhul on u. 3000.- eur.

Püüa aru saada, et foorumi post tõendab, et sama omanik on autot müües 100k maha kerinud. Võta loe nüüd seadust ja tee oma järeldused. Hinna üle ei ole mitte keegi argumenteerinud ega hakkagi. Palun ära sina enam sel teemal sõna võta, las olla hoiatuseks üleval.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.05.2010 23:59 
Kasutaja avatar

Mitte, et ma propageeriks odomeetrinäidu kerimist, kuid siinne elanikkond on liialt kinni selles näidus ja see ei ole faktor, mis automaatselt peaks auto hinda mõjutama.
Põhimõtteliselt, kui autot hoida ja hooldada korralikult, siis ta võib ka 500k.km läbi uhanuna nagu uus olla.

Näiteks kaskot tehes ei küsi keegi palju mu auto läbisõit on, ometi arvestavad nad auto turuväärtuse.

Edit: Jah, kaldun teemast kõrvale. Kerimist ei poolda minagi, lihtsalt ärevust tekitas seal foorumis õeldu, et sellise läbisõiduga auto peaks odavam olema.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.05.2010 12:47 

Palun ära tekita infomüra. Arvesta seda ka edaspidisel. Tegemist on Walliga, kuhu riputatakse üles kahtlased autod.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.05.2010 09:53 
Kasutaja avatar

ma just müüsin galandi maha millel ls oli 280 000 km, ja ma spetsiaalselt ple midagi kerinud, mul ongi selline põhimõtte elus, et iga autol on oma ostja, kes tahab osta kalendrit ja odonäitu ostku muut, kes tahab osta muretu auto ostku siis seda mida pakkutakse

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.05.2010 07:56 

Kuna pealkiri ütleb, et tuleks ettevaatlik olla siis:

Kunagi oli see minu auto :

Pilt
Pilt

Nüüd on auto selline :

Pilt
http://www.auto24.ee/kasutatud/auto.php?id=722747

Kuna auto on läbiteinud avarii ( küll mitte väga suure ), siis uste, kapoti ja pagassi vahed ei jookse kokku ( vb parandatud) - see selleks.
Pärast müüki olen teda Tallinnas näinud, kus teda mõlemad korrad slepitud on ning välimus oli väga räsitud.

Ühesõnaga ostja peaks veenduma kas värvimuutus ka ARK-s reg. on .

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.05.2010 10:20 
Kasutaja avatar

No ilmselt ta võib olla pani laksu enne kah
E-klassi esiotsa aastal 1989 ei saanud olla mitte kuidagi, kas omanik vahetas kapotti avarii käigus, või siis mingi rikkur ostis E-klassi kapotti sellele.

teine asi mida ma märkasin, et stanged nii kui ees nii ka taga on kroomiga, samas ukselingid ilma, seega auto enne facelifti (ka puidu järgi seda näha), seega miks stanged olid vahetatud, või siis miks ukse lingid on kroomita?

ühe sõnaga kahtlane auto otsest peale :P

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.05.2010 15:40 

Mis seal siis nii kahtlast on? Paljud on pannud oma vana mersule facelift kapotte ja tulesi. Isegi MB foorumites tuntakse huvi nende vastu just.
Ja kui veel rääkida sellest masinast. Siis on Tagaluuk Facelift. Ja kroomosadega stanged olid lisavarustusena võeavad juba tehasest veerenuna.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.05.2010 23:47 
Kasutaja avatar

PalliD kirjutas:
Mis seal siis nii kahtlast on? Paljud on pannud oma vana mersule facelift kapotte ja tulesi. Isegi MB foorumites tuntakse huvi nende vastu just.
Ja kui veel rääkida sellest masinast. Siis on Tagaluuk Facelift. Ja kroomosadega stanged olid lisavarustusena võeavad juba tehasest veerenuna.

ära mulle jutusta mis oli tehasest veerenuna ja mis mitte, kroomliistud tulid W124 aasta 1989 lõppus, koos kroom liistudega ukse lingidel, mul endal on olnud 4 W124 mersut, üks nendest W124 230CE mida valmistadi 09.1989.. kroom liiste polnud, ukselingid tavalised, seelik (lai liist) kroomita jne.. W124 mersu ajalugu tean piisavalt. Tegu kompottiga, kes ja mis põhjusel on selle autoga midagi teinud minu jaoks teadmata nt.. Kui mingi võhik jookseb seda ostma, siis tema mure, mina natukene autodes jagan, ja isiklikult ühtegi "faceliftitud" autot ei osta.. ja selline bagass läks ka aastast 1993 mitte varem, ära räägi mulle mingi "spets" tehase editionist :)

ma aint juba sisu järgi näen, et tegu pole faceliftitud mudeliga, alates 10.1989 peab olema peenike puitliist salongis (kellade all, kindalaeka all ja uste peal)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.05.2010 19:51 
Sai siis äsja käidud Opel Omega B 1995 2.5 V6 125kw vaatamas. Numbrimärk 002TFC. Omanik väitis, et sõiduk on heas konditsioonis. Mootor töötab korralikult ning rooste "põhimõtteliselt" puudub. Pidavat olema väga korralik Opel. Täpsemalt kirjeldab omanik oma sõidukit alaltoodud lingi esimeses postis (Müügikuulutus)

Link antud sõidukile:
http://www.streetrace.org/foorum/viewtopic.php?f=13&t=41061

Kirjutan nendest defektidest, mis esmapilgul silma jäid:

Kõikide usteääred ning nurgad roostetavad. Jutt ei ole paarist täpist, vaid ikka tõesti korralik pruunikas toon.
Uurisin ka küljekarbikatete alla niipalju, kui karbiäärest näha sai. Rooste paistab pesitsevat ka küljekarbikatete all.
Salongis kompuuter on lootusetult mitteloetav. Liiga palju surnud pixleid.
Mootor ei lähe korralikult pöördesse ning paistis gaasi andes ka "turtsuvat". Üleüldse käitus mootori imelikult".
Nagu aru sain, siis gaasiga hetkel masin ei ole võimeline töötama. Gaasisüsteem paistis olevat ebaprofessionaalselt paigaldatud + gaasipaak puudu.
Kollektoriboldid olid katki.
Kapotiga oli samuti mingisugune ebakõla. Ei tahtnud kinni minna. Põhjuseks oli vale kõrgusega aku. Tõenäoliselt selle aja jooksul on mingil määral ka kapott paindunud.
Esimesel juhipoolsel tiivall oli silmatorkav mõlk.
Juhiuksel oli paar sellist raheterasuurust mõlki.
Salongis olid mingisugused "lüliti-katted" puudu.
Käsipidur ei funktsioneerinud. Väidetavalt käsipiduritross puudu.
Veljed olid samuti täbaras seisus. Üks neist oli korralikult ka oksüdeerinud.
Tagumine rehv oli valetpidi peale pandud. Rehvimõõtu ja mustrit Ma ei kontrollinud.
Kaasasoleva eksperdi väitel oli kosta ka saalekolksu. Sellele täpset kinnitust ei anna. Pigem kahtlus.
Tagumise tiivakaare sisemistel äärtel oli värv maha koorunud ning tekkinud pealmine rooste.
Esimesel kõrvalistujapoolsel tiivakaarel oli mitu defekti, mis on ka teemaalgataja piltidel näha.
Kapotil oli üks "klaasipuhastuspunn" puudu.

Sõidukiga proovisõitu ei hakanud tegema, sest juba kere taastamine on juba üle minu pea.

Edit: Pean 20.000.-EEK sellises seisukorras Opel Omega B eest veidi kalliks. Olen täiesti kindel, et auto24s on tosin paremas seisukorras ning hinna suhtes tunduvalt soodsamaid Opel Omega B sedaane.

Viimati muutis Hiro, 29.05.2010 11:23, muudetud 2 korda kokku.

Üles

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 4822 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 322  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis