Sai siis äsja käidud Opel Omega B 1995 2.5 V6 125kw vaatamas. Numbrimärk 002TFC. Omanik väitis, et sõiduk on heas konditsioonis. Mootor töötab korralikult ning rooste "põhimõtteliselt" puudub. Pidavat olema väga korralik Opel. Täpsemalt kirjeldab omanik oma sõidukit alaltoodud lingi esimeses postis (Müügikuulutus)
Link antud sõidukile:
http://www.streetrace.org/foorum/viewtopic.php?f=13&t=41061Kirjutan nendest defektidest, mis esmapilgul silma jäid:
Kõikide usteääred ning nurgad roostetavad. Jutt ei ole paarist täpist, vaid ikka tõesti korralik pruunikas toon.
Uurisin ka küljekarbikatete alla niipalju, kui karbiäärest näha sai. Rooste paistab pesitsevat ka küljekarbikatete all.
Salongis kompuuter on lootusetult mitteloetav. Liiga palju surnud pixleid.
Mootor ei lähe korralikult pöördesse ning paistis gaasi andes ka "turtsuvat". Üleüldse käitus mootori imelikult".
Nagu aru sain, siis gaasiga hetkel masin ei ole võimeline töötama. Gaasisüsteem paistis olevat ebaprofessionaalselt paigaldatud + gaasipaak puudu.
Kollektoriboldid olid katki.
Kapotiga oli samuti mingisugune ebakõla. Ei tahtnud kinni minna. Põhjuseks oli vale kõrgusega aku. Tõenäoliselt selle aja jooksul on mingil määral ka kapott paindunud.
Esimesel juhipoolsel tiivall oli silmatorkav mõlk.
Juhiuksel oli paar sellist raheterasuurust mõlki.
Salongis olid mingisugused "lüliti-katted" puudu.
Käsipidur ei funktsioneerinud. Väidetavalt käsipiduritross puudu.
Veljed olid samuti täbaras seisus. Üks neist oli korralikult ka oksüdeerinud.
Tagumine rehv oli valetpidi peale pandud. Rehvimõõtu ja mustrit Ma ei kontrollinud.
Kaasasoleva eksperdi väitel oli kosta ka saalekolksu. Sellele täpset kinnitust ei anna. Pigem kahtlus.
Tagumise tiivakaare sisemistel äärtel oli värv maha koorunud ning tekkinud pealmine rooste.
Esimesel kõrvalistujapoolsel tiivakaarel oli mitu defekti, mis on ka teemaalgataja piltidel näha.
Kapotil oli üks "klaasipuhastuspunn" puudu.
Sõidukiga proovisõitu ei hakanud tegema, sest juba kere taastamine on juba üle minu pea.
Edit: Pean 20.000.-EEK sellises seisukorras Opel Omega B eest veidi kalliks. Olen täiesti kindel, et auto24s on tosin paremas seisukorras ning hinna suhtes tunduvalt soodsamaid Opel Omega B sedaane.