Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 03.05.2025 23:56

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 3089 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 178, 179, 180, 181, 182, 183, 184 ... 206  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Tõelised ostjad vs. tilganäppijad
PostitusPostitatud: 15.10.2014 17:12 

Fluid kirjutas:
Tõenäoliselt tegi sulle teene, et sa seda panni ära osta ei saanud.

aitäh talle selle eest :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.10.2014 08:50 
Kasutaja avatar

Mul üks loll küsimus, aga miks sa siis ise kohale ei läinud, kui selle asemel poes käisid jne? Sama ajaga oleks ju vähemalt väliselt saanud auto üle vaadata ja mootori häält kuulata jne, kui sõita isegi poleks saanud. Järgmine päev siis ikkagi diili ära teinud või miskit. Üldiselt on ikka mõistlik et huviline tuleb autot ise vaatama, mitte vastupidi, et müüja peab kuskile kohale vurama. Minu kogemused näitavad, et 99% selliseid diile jääb ära.
Isegi alles paar päeva tagasi käisin sadamas autot näitamas, mingid venelased Tartust helistasid, et nemad praegu sadamas ja tahaks autot vaatama tulla. Kuna mõistest Vabaduse Väljak polnud nad midagi kuulnud ja ei suutnud neile selgeks ka teha kus on, siis lõpuks leidsin ise lihtsamaks kohale minna. Alguses oli üldse umbes, et oota kas meie ise peame kohale tulema? Pärast selgus, et on veel nende sumadanid ka vaja peale mahutada, sest kus sa seal sadamas ikka vaatad autot. Ühesõnaga mingeid ostjaid neist küll polnud, uurisid siit ja sealt ja ilmselt leidsid, et nende audi 100 on ikka parem auto kui minu 2007a auto. Vähemalt nii nad väitsid, et meie audil on selline ja selline kliima peal jne.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.10.2014 19:43 

miks kohale ei läinud? polnud võimalust liikuda linnast välja millegagi. Ja nagu kokku leppisime, oli ta nõus tulema näitama linna. Öelnud siis vähemalt, et ei lähe käima vms. Milleks sitta ajada. Teine vend tuli veel kaugemalt linnast väljast ja ei kurtnud midagi. Sai oma raha käepeale ja läks õnnelikult poodi :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.10.2014 20:27 

Müüsin 2001 a e39 525D, hind oli 2600. Enne müüki sai veermik täiesti korda tehtud, mootoril plokikaane tihend vahetatud + muud tihendid, plokikaas remonditud,radikas vahetatud jms. Leidus paar mõlki, tagaluugil roostet. Esimene ostja kes vaatama tuli, võttis 2400ga ära. Selle eest võtsin muusika maha ja andsin originaalmaki kaasa.

Käis paar korda ümber auto, tegi linnas u 1km proovisõidu ja oligi kõik - isegi kapotti ei tehtud lahti. Laoti raha peo peale ja oligi korras.

Päev hiljem läksin ise ostma, siit samast foorumist jarxzi oma - paar väga pisikest viga oli, kuid auto oli parem kui ootasin. Tüüpvigadega olin kursis ning enamikuga oldi juba eelnevalt tegeletud - pihustid, kütusepump, hooratas, sidur.

Vahetanud olen ise ainult kiilrihma komplekti, erinevad filtrid ja õli.~3000 km jooksul pole mingeid varjatud vigu välja tulnud.

Niiet leidub nii normaalseid ostjaid kui ka normaalseid müüjaid, kes ei huia.

Ahjaa, eile käisin oma spl-dynamicsi woofrit müümas tartus, ise sõitsin võrust tartusse ja ostja tuli raplast - küsisin, et kas soovivad kuulata ka ikka. Lasin 2.5 kw sisse ja umbes 2 sekundi pärast öeldi, et aitab küll. Laoti raha peo peale, tõsteti woofer autosse ja sõideti minema. Ei mingit jebimist, tingimist ja BS-i.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.10.2014 09:10 
Kasutaja avatar

Arumaeimõista, mis tingimises nii halba on. Siin teemas tuuakse seda koguaeg esile.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.10.2014 11:02 
Kasutaja avatar

mina tingin niisama hasardist, mis autoostuga kaasa tuleb. Pakun natuke alla turuhinna, vaatan kuhu müüja pakub, keskel saame kokku. Kokku 30 sekundit närvikõdi. Autot ostmata ei jätaks kui 50 euri alla ei saa.

Ise ka kõiki masinaid müünud alghind + tingimisvõimalus. Kui keegi tahab täissumma näkku visata, siis mina vastu ei ole, aga kui inimene on kohale tulnud, näpud sügelevad võtmete järgi, siis võin hea jutu peale veidi alla ka teha muidugi, eesmärk on masinast ikkagi lahti saada.

Kes jutukasti ei jälginud:

Müüsin oma ronthonda maha. Küsisin jultunult 550 raha selle eest. Olen palavikuga kodus, helistab üks tüüp, et tahaks vaatama tulla. Mina vastu, et mul on palavik, siis tulen majast välja, kui alla ei tingi ja kindlalt ära ostab, tilganäppimiseks mina palavikuga vihma kätte ei roni. Davai, pärast veidi veenmist sebin kokkusaamiskoha laagri maksimarketi eest järve keskusesse, sest enesetunne tõesti räbal. Liigun kohale, tulen autost välja, tüüp viskab käppa, teeb ringi ümber auto ja viskab mulle raha pihku ja küsib, et noh, kirjutame paberid ära. Mis seal ikka, pole minu asi, kui inimene ei taha ei proovisõitu teha, ei küsi ühtegi küsimust ega vaata isegi kapoti alla. Mul on sitt olla ja sain raha juba kätte, ise teab mis teeb. Kirjuta või SR'i, et küll oli mitte-tilganäppija ostja.

2 päeva hiljem kutt helistab et "tra see auto on perses, anna raha tagasi või lähen politseisse". Üritan selgeks teha, et ise ta ostis 550€ eest 18 aastat vana auto, pimedas, proovisõiduta ja ühtegi küsimust esitamata. Seletab ikka, et pettus ja pettus, tema läheb kohtusse, mina olen kuulutuses valeandmeid esitanud ja pole vigu välja kirjutanud. Kirjutan 4 korda välja (tüüp läks sms'ide peale üle, et pärast oleks võimalik kirjalikult näidata), et ise ta loobus kõigist võimalustest, mina pole ühtegi kontrolli keelanud, ühtegi küsimust vastamata jätnud ega kusagil väitnud, et tegemist on veatu autoga.

Tegin natuke uurimist ka: "Taganemine on põhjendatud eelkõige juhul, kui auto puudused on auto vanust ja üldist seisukorda hinnates keskmisest tõsisemad." Ehk siis ekspertiis peab ära tõestama, et 550€ 18 aastase auto eest oli liiga palju küsitud :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.10.2014 18:17 

Kiireim, parim ja meeldejäävaim müük oli 5-6 aastat tagasi. Tol korral oli müügiks Mazda. Helistas meesterahvas, et kas on alles ja kas näha saab. Leppisin kokku, et tulen talle maantee peale vastu, et ei peaks ta hakkama talunimesid ja teeotsasid lugema. Saime kokku, härra vaatas autot ühelt poolt põgusalt ja küsis, kas proovisõitu saaks teha. Milles küsimus, loomulikult! Proovisõit oli 100m edasi-tagasi maanteel ja asi diil. Ei vaadanud kapoti alla, ei roomanud auto all, ei teinud isegi ringi ümber auto. Raha loeti peo peale ilma tingimata, paberid täitsime ära ja kui härra soovis nägemist jätta, siis oli mul imestus juba päris suur ja küsisin, et talvekaid ei soovigi, need kuulutuses ju ka üleval hinna sees. Tuli vastu, et aa, ok, tahaks küll, kui pakutakse. Andsin talle siis kodust talvekad kaasa ja surusime kätt. Ei petnud mina teda varjatud vigadega ja ei hakanud tema jebiitama mitte millegagi. Vedas nii minul kui ka temal. Samas viimast autot müües, mis iseenesest maksis 1500€ , helistas keski meeskodanik ja teatas resoluutselt, et tema lagi on 150€ madalamal ja tulgu ma mingile aadressile, ta tõstab auto üles ja kangutab läbi. Jäi minemata. Mitte et midagi varjata ja karta oleks olnud - auto läbis omal jalal kuu varem puhtalt ülevaatuse, aga sisetunne ütles, et seal oleks oodanud mind ikka väga tõsine tilganäppimine. Aga võimalik, et ka mitte :D

Viimati muutis mulk5, 24.10.2014 15:29, muudetud 2 korda kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.10.2014 20:16 

Inimene, kes autol põhiasju üle ei kontrolli või siis ei lase mõned töökojas/tehnopunktis kontrollida, on küll täitsa loll. Ise on süüdi, kui mõne rondi endale kaela võtnud. Ma olen päris mitmeid automüüjaid pikalt saatnud, kui tulevad oma ronti näitama. Endal raha taskus, et saaks tehingu ära teha.

Ja tingimine, alati saab alla. Või kõik on nii rikkad, et jätavad raha võõrale?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.10.2014 09:28 
Kasutaja avatar

Eks see oleneb auto keerukusest ka. Mingi poekäruga ei hakkaks küll ülevaatust tegema, samas on väike plaan järgmiseks masinaks turbosaab osta, seda aga ainult juhul kui on tõestatav hooldusajalugu ning müüja on nõus, et asi tõstetakse spetsialistide juures üles. Ei hakkaks iga vea pealt alla isegi tingima, vaid lihtsalt ei taha endale järjekordset surma kaela saada. Pigem vastupidi - kui masin on eeskujulikult korras, ei tingiks isegi alla mitte. Ja kui müüja pole nõus kontrolli minema, siis on tõenäoliselt midagi kulukat varjata ka - pole mulle sellist masinat vaja.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.10.2014 14:27 
Kasutaja avatar

Müüsin äsja oma G3 maha 350€ eest. Kaks tundi läks kuulutusest tehinguni.
Ostma tulid küll mingid noored, kahtlased vene poisid. Ütlesin küll neile, et kohustus viie päeva jooksul ümber regada, vast said aru ikka.
Kui nüüd mul kuupäevaliselt ja korrektselt täidetud ostu-müügi leping olemas, mul mingeid jamasid rohkem ei tule? Loodan, et nad nüüd kellelegi minu kindlustusega küljepealt sisse ei sõida. :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.10.2014 14:43 

Kui on kahtlus, siis mine lepinguga ARK-st läbi ja tehakse märge võõrandamise kohta ning kogu moos.
Kindlustusega oli vist nii, et oma poliisi saad lõpetada ainult enne müügitehingut. Peale müüki sa ise seda enam lõpetada ei saa vaid see kohustus lasub ostjal mingi aja jooksul, et peab uue poliisi tegema oma nimele. Alati toimib aga see ARK-s võõrandamise märge ja ostu-müügilepingule olen ka kella-aja peale kirjutanud mõlemale eksemplarile. Viimane kiiruskaamerate ja parkimistrahvide vältimiseks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.10.2014 16:46 
Kasutaja avatar

mulk5 kirjutas:
Kui on kahtlus, siis mine lepinguga ARK-st läbi ja tehakse märge võõrandamise kohta ning kogu moos.
Kindlustusega oli vist nii, et oma poliisi saad lõpetada ainult enne müügitehingut. Peale müüki sa ise seda enam lõpetada ei saa vaid see kohustus lasub ostjal mingi aja jooksul, et peab uue poliisi tegema oma nimele. Alati toimib aga see ARK-s võõrandamise märge ja ostu-müügilepingule olen ka kella-aja peale kirjutanud mõlemale eksemplarile. Viimane kiiruskaamerate ja parkimistrahvide vältimiseks.

Aitäh vastuse eest.
Kohe vast võõrandama ei lähe, jätan ikka selle viis päeva aega neile. Tundus, et poistele sobis ka see variant - loodame, et selleks ajaks kirjutavad ikka enda nimele. :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.10.2014 17:31 

Priidik199 kirjutas:

Aitäh vastuse eest.
Kohe vast võõrandama ei lähe, jätan ikka selle viis päeva aega neile. Tundus, et poistele sobis ka see variant - loodame, et selleks ajaks kirjutavad ikka enda nimele. :)

Hoia siis silm peal jah. Kui auto tehinguväärtus oli 350€ ja tegu noorte poistega, siis ümberregistreerimiseks 60€ leidmine sellisel juhul on pahatihti kahtlase väärtusega. Ma oleks pigem skeptiline :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.10.2014 19:43 
Kasutaja avatar

Ma igaiskjuhuks priidikule mainin üle,et oletame ,et sul oli seal just tehtud 200eur kindlustusmakse,siis see on nüüd uue omaniku oma. Ja teha ei saa midagi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.10.2014 00:24 
Kasutaja avatar

mida mina sain IF'ist kui ma kirjutasin neile auto müümise päeval, ehk kindlalt enne kui uued omanikud ARKi jõudsid.

Tsiteeri:
Täname teate eest!
Uue liikluskindlustuse seadusega me lepinguid enam maksevabaks teha ei saa, sest lepingud on tähtajalised ja ilma mõjuva põhjuseta neid lõpetada ei saa.
Mõjuvad põhjused on:
Sõiduki vargus või hävimine
Sõidukit ei saa tehnilistel põhjustel kasutada üle 1 kuu
Lõppeb sõiduki kasutamise hooaeg
Lõppeb leping (nt liisingleping), mille alusel sõidukit kasutatakse
Eelnevalt saadetud avalduses oli põhjuseks sõiduki müük, mis ei ole aluseks lepingu peatamiseks.
Kehtiv poliis läheb üle uuele omanikule, leping lõppeb kehtiva poliisi lõpust.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 3089 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 178, 179, 180, 181, 182, 183, 184 ... 206  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis