Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 03.05.2025 23:52

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 3089 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 179, 180, 181, 182, 183, 184, 185 ... 206  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Tõelised ostjad vs. tilganäppijad
PostitusPostitatud: 22.10.2014 01:09 

Random Hero kirjutas:
mida mina sain IF'ist kui ma kirjutasin neile auto müümise päeval, ehk kindlalt enne kui uued omanikud ARKi jõudsid.

Tsiteeri:
Täname teate eest!
Uue liikluskindlustuse seadusega me lepinguid enam maksevabaks teha ei saa, sest lepingud on tähtajalised ja ilma mõjuva põhjuseta neid lõpetada ei saa.
Mõjuvad põhjused on:
Sõiduki vargus või hävimine
Sõidukit ei saa tehnilistel põhjustel kasutada üle 1 kuu
Lõppeb sõiduki kasutamise hooaeg
Lõppeb leping (nt liisingleping), mille alusel sõidukit kasutatakse
Eelnevalt saadetud avalduses oli põhjuseks sõiduki müük, mis ei ole aluseks lepingu peatamiseks.
Kehtiv poliis läheb üle uuele omanikule, leping lõppeb kehtiva poliisi lõpust.

Olen ise kasutanud aastaid Iizi kindlustusmaakleri teenust. Viimasele kahele autole olen teinud nende pakutava kindlustuse, kus on aastane leping, Iizi tasub kindlustusandjale kogu aastamaksu ise ära ja mina igakuiselt maksan nagu osamakseid Iizile. Ja selle lepingu tingimustes on, et tuleb ennem müüki teada anda müügist. Oli vist et 2 päeva isegi. Kui seda ei tee, siis tuleb kogu kindlustussumma ära maksta või oli miskine trahv, ei mäleta täpselt. Reaalsuses käis see nii, et hommikul helistasin ja teatasin müügisoovist ning lepingu lõpetamisest. Tädi teisel pool ütles, et ok, hakkab kohe tegelema sellega. Õhtul müüsin auto ja kaks päeva hiljem oli tasaarveldatud raha kindlustuse poolt minu arvele kantud. Kindlasti ei saa nii teha äkkmüüki, aga lepingutingimusi tasub alati lugeda. Otse kindlustusega sõlmitud poliiside kohta ei oska kommenteerida.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.10.2014 08:42 

mulk5 kirjutas:
Random Hero kirjutas:
mida mina sain IF'ist kui ma kirjutasin neile auto müümise päeval, ehk kindlalt enne kui uued omanikud ARKi jõudsid.

Tsiteeri:
Täname teate eest!
Uue liikluskindlustuse seadusega me lepinguid enam maksevabaks teha ei saa, sest lepingud on tähtajalised ja ilma mõjuva põhjuseta neid lõpetada ei saa.
Mõjuvad põhjused on:
Eelnevalt saadetud avalduses oli põhjuseks sõiduki müük, mis ei ole aluseks lepingu peatamiseks.

Olen ise kasutanud aastaid Iizi kindlustusmaakleri teenust. Viimasele kahele autole olen teinud nende pakutava kindlustuse, kus on aastane leping, Iizi tasub kindlustusandjale kogu aastamaksu ise ära ja mina igakuiselt maksan nagu osamakseid Iizile. Ja selle lepingu tingimustes on, et tuleb ennem müüki teada anda müügist. Oli vist et 2 päeva isegi. Kui seda ei tee, siis tuleb kogu kindlustussumma ära maksta või oli miskine trahv, ei mäleta täpselt. Reaalsuses käis see nii, et hommikul helistasin ja teatasin müügisoovist ning lepingu lõpetamisest. Tädi teisel pool ütles, et ok, hakkab kohe tegelema sellega. Õhtul müüsin auto ja kaks päeva hiljem oli tasaarveldatud raha kindlustuse poolt minu arvele kantud. Kindlasti ei saa nii teha äkkmüüki, aga lepingutingimusi tasub alati lugeda. Otse kindlustusega sõlmitud poliiside kohta ei oska kommenteerida.

selle järelmaksuga ongi see lugu et kui sa seda ära ei katkesta siis pead ise edasi maksma kuigi autot enam pole..

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.10.2014 19:20 
Kasutaja avatar

Tsiteeri:
Järelmaksuga myya ei soovi maksan 12x140 kuus

Sellist kirja saades tekib küll ikka küsimus, et mismoodi selliseid debiilikuid maailmas olemas on.
Kiri tuli 1400 eur maksvale autole, mis alla turuhinna.

Kas keegi siit reaalselt on müünud ka mingile suvakale nii ? :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.10.2014 22:48 
Kasutaja avatar

Ma müüks küll, kui iga kuu 12 korda 140 makstakse :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.10.2014 23:32 
Kasutaja avatar

Ronny kirjutas:
Ma müüks küll, kui iga kuu 12 korda 140 makstakse :D

Tahtsin just sama öelda.. Kuus 1680€ saades ja sedasi 12 kuud järjest on ju igati hea saavutus.
Isegi kui jääb see üks 140€ maksmata, on seis endiselt võrdlemisi roosiline :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.10.2014 23:37 
Kasutaja avatar

kj sa võid ju müüa.

Kõik oleneb müüjast JA ostjast.
Võibolla sulle on see auto suva aianurgas seisev jäänuk, ostja on võibolla noor VÕI vastupidi, vana ,kuid korrektne mees.

Ei näe probleemi nii müümisel. Isegi ostsin oma esimese ameeriklase ala 250eur vms kuus makstes hind oli ala 45000 eek.

Jah, tänapäeval tundub see 140 eur kuus vähe - aga tegelt just mõni aeg tagasi, see ei olnud ju vähe või mis ? Eekidesse panduna täitsa okei number..
tegelt kui veel arvutada , siis on see täna POOL näiteks üle 20000 EUR makstava auto liisingmaksest koos kaskoga.

Seega, 140 eur kuus maksev inimene on sisuliselt rahaliselt nõus ostma 10k eur auto, eeldus,et ala 5aasta peale.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.10.2014 23:46 
Kasutaja avatar

Random Hero kirjutas:

Tsiteeri:
Täname teate eest!
Mõjuvad põhjused on:

krt kui see tõsi on ,siis on küll wtf..

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.11.2014 00:26 

See on jah selleks, et uus omanik teadmatult ilma kindlustuseta ei sõidaks.

Mingi vana helistas, et tahab mu paarisaja eurist autot jubedalt kohe ja täna osta!
Ma talle ütlesin, et autot pole hetkel Tallinnas, dokumendid ka eemal ja ise olen hoopis kolmandas kohas. Helista homme, kui sobib ja vaatame üle.
Tal ikka jube häda ja kindlalt võtab ära blabla
Ladusin telefonis igaksjuhuks kõik vead ka ette ning tegin hullemaks, kui tegelik olukord on. Soov oli endine.
No krt, sebisin siis dok, sõbra saatsin autot näitama ja ise kihutasin laenatud pilliga poolele teele dokkidele vastu.

No ja mis kohapeal sai?
Vedas sellel jobanastossil, et ennem minu saabumist sääred jõudis teha. Raiskasin auto väärtuses juba inimeste aega :kill
Hoov on juba igasuguseid sarasi täis, sest müük on ikka väga ajudele käiv tegevus. Eriti, kui pooled ostjad on kuskilt kuupealt ilma igasuguse realistliku mõtlemiseta suurte tühjade sõnadega kükloobid!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.11.2014 00:44 

Aga mis teema see on, et auto24 on müügikuulutus, müüakse sobivat hea hinnaga autot ja kui kokku lepid vaatamise ja kohale lähed, siis hakkab mingi häma pihta . Et müüdud või ei saa täna müüa või mingi muu jama või ei võeta üldse enam telefoni vastu. Suht närviajav oli(õnneks sain sellise auto, mida vaja oli lõpuks), kuna endal vaba aega väga vähe. Näiteks ühe tüübiga sai kokku lepitud vaatamine lasnamäel, seisan auto kõrval maja ees kuhu tüüp mind ise kutsus ja väidab telefonis, et auto müüdud ning ennast näole ei andnud. Üks sõber, kellel ka sarnane autoostmise kadalipp seljataga, väitis, et see üks petuskeem ja kui saavad aru, et ostjaks keegi selline kellega see läbi ei läheks siis hakkavad blokkima. Mis krdi skeem, oskab keegi arvata ? Või mis krdi jama see on, et niimoodi teevad ?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.11.2014 00:56 
Kasutaja avatar

inimesed on imelikud,lepi sellega. Paljudel katus sõidab mida iganes.

kui ise oled normaalne inimene näiteks, ei valeta ja tunned kella, siis ongi teised kuradi tondid pidevalt,
ja nad muidugi on ka. Ma näiteks ei seedi taolisi asju. Kui annad sõna siis tee seda või ürita vähemalt.

Mul üks tore tüüp üritas kanda üle kuu aega raha üle, mingi 5x -6x kandis , lisaks veel naisterahvas kinnitas tal mingi,et nüüd ma jah, reaalselt kandsin raha üle oma arvelt. Reaalselt ei jõudnud muidugi midagi kohale. Paneme nime ka maha, googeldades toredam elu talle ,Lauri Nigula alkohol, LDD trade OÜ või Prime Taste OÜ . Nüüd ongi nii,et - kedagi ma enam ei usalda,minge kõik v**tu värdjad ärikad :)

Su sõber võis vabalt segast ka panna,kui ta isegi petuskeemi ei osanud nimetada... mõned ongi taolised,kõik asjad on pettus alati. Käisime ostsime autot sõbrale tartust,
oli veel mingi 45-50 a mees, koos naisega, üks sõpradest arvas,et väga kahtlane värk ja imelik, teine arvas,et väga usaldusväärne ja normaalne mees. (mina ühinesin teisega). Pärast tuli veel välja,et vallaametnik ja kell 22.00 vormistasime paberivabas ark-s asju valla kontoris. Inimesed mõtlevad väga erinevalt...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.11.2014 18:12 
Kasutaja avatar

Mr.Spurway.Cooke kirjutas:
Aga mis teema see on, et auto24 on müügikuulutus, müüakse sobivat hea hinnaga autot ja kui kokku lepid vaatamise ja kohale lähed, siis hakkab mingi häma pihta . Et müüdud või ei saa täna müüa või mingi muu jama või ei võeta üldse enam telefoni vastu. Suht närviajav oli(õnneks sain sellise auto, mida vaja oli lõpuks), kuna endal vaba aega väga vähe. Näiteks ühe tüübiga sai kokku lepitud vaatamine lasnamäel, seisan auto kõrval maja ees kuhu tüüp mind ise kutsus ja väidab telefonis, et auto müüdud ning ennast näole ei andnud. Üks sõber, kellel ka sarnane autoostmise kadalipp seljataga, väitis, et see üks petuskeem ja kui saavad aru, et ostjaks keegi selline kellega see läbi ei läheks siis hakkavad blokkima. Mis krdi skeem, oskab keegi arvata ? Või mis krdi jama see on, et niimoodi teevad ?

Nii juhtub kui peavad reaalselt inimesega kohtuma, harjumatu suhelda, kardavad.
Mõned poisikesed on veel sellised, kellele vanemad on auto ostnud. Poisike tahab autot ära müüa, vanemad ütlevad "jah", et saada rahu. Kui otsja juba helistab, siis on vanemate jutt teine, ei müü jne.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.12.2014 14:21 
Kasutaja avatar

Inferno kirjutas:
Random Hero kirjutas:

Tsiteeri:
Täname teate eest!
Mõjuvad põhjused on:

Kusjuures kui ma õigesti mäletan, siis liiklusseaduses on sõnastatud, et mõjuvad põhjused on muu hulgas need ja need. Ehk siis kui väga oma raha vaja tagasi on saada, siis sõiduki müük võiks ju minu jaoks mõjuv põhjus olla. Las kindlustuse esindaja defineerib sõnapaari "muu hulgas" ära, kui vaielda tahab.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.12.2014 02:11 

maeiteaasju kirjutas:
Inferno kirjutas:
Random Hero kirjutas:

Tsiteeri:
Täname teate eest!
Mõjuvad põhjused on:

Kusjuures kui ma õigesti mäletan, siis liiklusseaduses on sõnastatud, et mõjuvad põhjused on muu hulgas need ja need. Ehk siis kui väga oma raha vaja tagasi on saada, siis sõiduki müük võiks ju minu jaoks mõjuv põhjus olla. Las kindlustuse esindaja defineerib sõnapaari "muu hulgas" ära, kui vaielda tahab.

Nad vist ei tea ise ka või ajavadki mingit jura. Mina olin ostja rollis... kehtiva kindlustuse sain kaasa. Arki iseteeninduses näitas et kehtivat kindlustust pole, kuigi sain ju kaasa ja oli olemas... sõiduki reg. numbri järgi tausta kontrollides oli kehtiv kindlustus olemas...Ja kui mina kindlustuse poole pöördusin siis, öeldi, et pean oma nimele ümber vormistama, vana omaniku kindlustuse raha kanti mulle arvele ja tehti uus kindlustus... mille eest maksin ja nüüd minu nimel kindlustus...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.12.2014 14:52 

Küsiks huvipärast kuidas siinsed kasutajad sularahaga ostu-müüki arveldavad. Endal näiteks peale eero tulekut koguaeg hirm, et krt äkki on enamus kupüürid võltsitud ja alati kui läheb tehinguks sõidan panga juurde ja lasen ostjal rahapaki otse masinasse panna. Siiani nagu probleeme pole tekkinud. Samas kui olen olnud mõned korrad ostja rollis, siis olen andnud eurohunniku müüjale kätte ja peale ülelugemist on vsjo, kõik hästi. :D (mitte, et ma müüjat petma hakkaks aga mulle endale tundub, et liiga julged või umbusaldavad inimesed)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.12.2014 15:09 
Kasutaja avatar

Aga mis siis teed kui raha peaks nn kinni jääma :)? Mul on korra olnud Swediga, kus sai raha sisse pandud ja masin teatas, et tehniline viga või midagi sellist ja oligi raha läinud. Hetkeks võttis ikka junni jahedaks küll kui parasjagu sai 1000 euro kanti sisse aetud (krediitkaardi maksetähtaeg), õnneks oli pangakontori juures olev automaat. Kasutasin automaati lihtsalt selleks, et ei viitsinud järjekorras seista. Peab siis avalduse kirjutama palju raha üritasid panna ja peale kontrollimist siis kantakse kontole, mis oli vist a la 5 päeva jooksul. Ma pole küll kindel mis automaat võltsitud rahaga teeb, automaadi peal teates oli vist midagi kirjas küll, aga iseasi mis teate automaat nii annab. Mina ostjana saadaks müüja küll sellisel juhul pikalt, et anna auto siia ja kõik.
Samas näiteks Saksas tegi müüja täpselt samuti, et sõitsime koos automaadi juurde ja kogu rahapakk läks sisse (auto hind oli 10k kanti), automaadi ava oli seal ikka korralik, mitte sellised pilud nagu meil :).

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 3089 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 179, 180, 181, 182, 183, 184, 185 ... 206  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis