Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 02.05.2025 23:08

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 3089 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190 ... 206  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Tõelised ostjad vs. tilganäppijad
PostitusPostitatud: 08.12.2015 16:36 

Sõber oli müügis nii kindel, et ei hakkanud käsiraha võtma. Kui mulle seda juttu rääkis siis oli ise ka vihane, et käsiraha seekord sinnapaika jättis. Eks järgmine kord on targem.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.12.2015 18:06 
Kasutaja avatar

samas näide velgede müügist:

käisid inimesed, huvi oli... mõnel oli raha, osad käisid lihtsalt ennast mu garaazis katsumas
lõpuks tuli inimene kes palus veljed kinni panna ja viskas käsiraha ka... 60€ vist oli mälu järgi.

Läks nädal... läks kuu
vahepeal pidin kahele vennale ära ütlema
siis veerandi aasta pärast ilmus vend välja tagasi ja tahtis käsiraha tagasi saada kuna tal jäid veljed ostmata ju. -_-

poole vist andsin tagasi kuigi kergem oleks olnud üldse kogu jant ära jätta.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.12.2015 22:24 

6kilose auto eest maksis hiljuti üks tädi 500€ käsiraha autot nägemata, beež nahksisu meeldis niiväga tema jutu järgi.
Lubatud kuupäeval välja loomulikult ei ilmunud. Tavaliselt olen ka need käsiraha tagasiküsijad ilusti pikalt saatnud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.12.2015 01:04 
Kasutaja avatar

Mul oli hiljuti kogemus tilganäppijast müüjaga. Leidsin siis facebookist velgede kuulutuse mis oli paar tundi tagasi ilmunud. Veljed meeldisid ja hind oli ka hea, sain siis numbri ja küsisin et kas võin täna järgi tulla tartusse(ise tallinnast). Öeldi et võid tulla, hakkasin siis suuremat autot otsima ja siis tuli kõne tagasi et mingid garaaži võtmed kellegi teise käes Keda ei saa kätte hetkel jne. Leppisime siis kokku et järgmisel.järgmisel päeval tulen järgi. Helistasin siis hommikul mitu korda ja vastu ei võetud. Kui facebooki kirjutasin siis teatati et huvilisi on rohkem ja hind on muutunud 30% kallimaks. Unjstasin siis need veljed ära kuniks nädala aja pärast tuli kiri et keegi "kindel" huviline on alt ära hüpanud ja ma saan need siiski ära osta. Suur tahtmine oli küll pikalt saata aga kuna veljed meeldisid siis otsustasin selle jama alla neelata ja siiski ära tuua need.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.12.2015 20:52 

Sten kirjutas:
..otsustasin selle jama alla neelata..

Pilt

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.02.2016 12:14 
Kasutaja avatar

Vist olen pisut vanaks jäänud aga...ei saa asjale pihta mis toimub automüügi turul ?!?

Müüsin allaturuhinna 3-e firma sõidukit. Üle poolte, kes helistasid, olid nolgid, kes tutvustasid endid kui a'la" kiirmüügi hinna eest auto ärikaid ". Küsimuse peale, mis nüüd selle teadmisega peale hakkama peaksin, tuli seosetu jutt.

Iga teine nolk palus broneerida, vaatama jõudis neist vaid 4-5 inimest ( vanade bemmi ja audi rontidega ja feik armaanidega ). Kui telefonis ütlesin, et hind paigas, siis kohapeal läks tinimiseks... Nii nad kõik ükshaaval ära saatsin.

Tuli tavakodanik autosi vaatama ja võttis pikema jututua kõik 3 korraga ära .

Aga automüük ikka muutunud tänu igasugu nolkidele päris aeganõudvaks ja tühjaks tõmblemiseks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.02.2016 12:29 

328 kirjutas:
Aga automüük ikka muutunud tänu igasugu nolkidele päris aeganõudvaks ja tühjaks tõmblemiseks.

See on jah õudne mis praegu toimub. Müün ühte masinat, mis vahepeal oli kõige odavama hinnaga 3900€, nüüd on paar tükki müüki tulnud paarsada eurot odavamalt. Ja KÕIK vennad on nii targad, et "üle 2500-3000€ sa selle auto eest ei saa" jne. Kuskohast selline info võetakse kui kõige odavam auto maksab 1000€ rohkem? Samuti jääb mulje, et keegi ei tahagi seda sõitmiseks osta vaid ainult edasimüügiks. Ja siis vahetuseks pakutavad autod, millel ka väärtust pole, vat need maksavad ja ma ärgu üldse lootkugi rohkem saada.
Siis omaette tegelane oli üks vend kes käis autot vaatamas. Mul on kuulutuses kirjas, et iluvead, telefonis ütlesin, et iluvead. Vend tuleb kohale ja hakkab halama ja mulle iluvigu ette lugema, et ikka nii räämas jne. No shit, äkki ma sellepärast kirjutasin ja rääkisingi, et iluvead on :kill

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.02.2016 12:35 
Kasutaja avatar

Kiirmüügihind on ilmselt -50% või rohkem auto24 kõige odavamast samasugusest. Ilmselt sa ei täitnud nende normi :). Aga jah kui on öeldud, et hind on lõplik, siis oleks suht imelik kaubelda jah (v.a vead, mida müüja ette pole lugenud ja kohapeal selgub, eeldusel et küsiti muidugi).
See vaatama jõudmine on muidugi jah täiesti teine tase viimasel ajal, aitan siin ka ühte sõbra autot müüa (kasutasin ise vahepeal umbes kuu) ja igapäevaselt ei sõida. Mitu korda on kokku lepitud, et homme tuleb vaatama ja ma tulen siis teise autoga linna (et saaks iga kell vaadata), aga loomulikult ei tule kedagi kohale.
Bronnimisega on muidugi lahe lugu, siis üks isik soovis ka auto istmeid osta, et tema kindel võtja ja paari nädalaga tuleb järgi. Mina muidugi midagi ei lubanud, aga aeg ammu täis :). Saatsin siis kirja, et noh millal siis härra tuleb. Läks veel paar päeva ja vastus, et tal ikka huvi ja kunagi tuleb. Minu üllatuseks oligi üks laupäeva varahommik kõne, et ta tuleb. Muidugi kohalejõudmine võttis ka veel pool päeva, aga kaup tehtud sai :).

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.02.2016 12:57 

Kinnisvaraturul on juba pea igal eraisiku kuulutusel "Maakleritel palun mitte tülitada!", eks lähiajal oodata sama autoturul.

"Kiirmüügihinnaga ostjatel palun mitte tülitada!"

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.02.2016 13:05 

siis ostavad nad edasi turu odavamaid ja üritavad neile suuremat väärtust otsa suruda.
selliste vastu aitaks ainult see kui keegi nendelt midagi ei ostaks. näiteks kui auto on ca 5 o-m lepinguga või üldse mingi suvalise nimel või üleeile ümber kirjutatud müüja nimele. kuni sellistele autodele turgu on siis tekib ka neid roimaärikaid juurde.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.02.2016 13:20 
Kasutaja avatar

Ah mis te irisete , ise ka nagunii " sellised" :D

Minge võtke üks pits konjakit ja leppige olukorraga et autoturg on tegelikult üle küllastunud ja neid ärimees nossoveid on kõik kohad täis. Igal asjal on õige hind ja õige ostja, iseasi kas närv vastu peab.
Kuna millegi müümine pole mulle igapäevaseks eluks vajalik siis olen hakanud vältima aktiivset müüki.
Juppe müün siis kui kellaaeg ja kuupäev mulle sobib ja autodega ei viitsi oma ajusid keberniitida üldse. Viimati müüsin ühte vana fiati bussi. Oi kurjam kus sai ikka nalja. suveküte oli sees ja kui müüki panin oli väljas plus 8 , kindel ostja tuli loomulikult ca 1 kuu hiljem ja siis kui väljas oli miinus 15 , loomulikult ma teda käima ei saanud aga kuna tuldi ikka väga kaugelt siis võeti buss ära. Kuna ma ise teadsin et asi on hea mootoriga siis andsin ka garantii. Siiani pole bussi tagasi toodud. Ullikesed maksid isegi kogemata 50 raha rohkem kui kokku oli lepitud. Minu jaoks jäi asi ikka sinna lollidekollideloomaia müügi laadseks.

Kevadel peaks paar autot müüki panema. Ma juba kardan kogu seda trilli ja tralli kuidas telefonis algab totaalne idiootide paraad. mõned kõned ikka nii et , ema anna padruneid.
Midagi sellist tahab leida uut omanikku. pilt näitlik, värviskeem sarnane.
Pilt

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.02.2016 13:30 
Kasutaja avatar

Kinnisvaraga ilmselt pole mõtet võrrelda väga või on? Kinnisvaramaakler ilmselt suudab mingit lisandväärtust ka anda, aga kiirmüügiärikas lihtsalt soovib sinult tasuta saada ja ise siis kallilt müüa.
Maakleriga on üks 5a tagune näide olemas, kus lisaks ise kuulutamisele ka üks maakler ligi sai võetud ikkagi (mõistliku kokkuleppesummaga, kuigi pressis ise). Lõpuks ostjad, õigemini isegi 2 tulid siiski maakleri kaudu, kuigi kuulutused olid paralleelselt (nii maakler kui ise eraisikuna). Üks ostja mõtles mingi nädala jagu ja samal päeval oli veel teine vaatamas ja seega ka esimesele ostjale lubatud allahindlust teisele enam ei pakkunud ja teine võttis täishinnaga ära).
Aga jah samal ajal ilmus sinna veel mingi libamaakler (algul helistas et tahab umbes vaatama tulla), aga reaalsuses lihtsalt võttis kuskilt ostukuulutusi ja vedas lihtsalt inimese kohale. Pärast helistas, et kui kaubaks läheb, siis tuleb talle ka maksta. Ostuhuviline oli muidugi pärast ka kirja postkasti sokutanud, jagas ise ka lahti et mis teema on. Ostjat temast siiski polnud, inimesel oli endal Maardus mingi korter alles müügis ja elas kuskil unistuste maailmas. Muidugi jah, neid kes tahtsid maakleriks hakata tuli juba siis labidaga eemale peksta :), neid ikka jätkus. Isegi suured firmad, kui pakkusin sama tasu mis oli selle eduka maakleriga, siis sain sõimata veel, et nemad pakuvad kvaliteeti, mitte mingit suurimat soodukat ja kukkus nii teist maaklerit kui ka vara müüja soovijat sisuliselt mustama (kõige parem kild oli see, et ta elas ise samas majas ja trepikojas ja olime nn teretuttavad, aga ilmselt ei pannud tähele spämmi välja saates ja hilisemates vastustes). Kui see edukas maakler küsis äkki 2% kanti, siis suurfirma tahtis äkki 7% või midagi sellist, aga ilmselt tuli see uue Subaru raha (mis pepu all oli tibil) kuidagi ju välja pigistada.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.02.2016 13:34 
Kasutaja avatar

Nii ta paraku on.

Lihtsalt üllatama pani see case, kuidas inimesed- ja isegi väga paljud viitsivad niipalju halada ja tingida ja lõpuks ikka ei osta. Mingu parem LHV-sse tööle kusagile keskusesse. Autod ise korralikud, lihtsalt liisingperiood hakkas lõppema ning müügihind pisut kõrgem, kui esinduse tagasiost.

Kunagi 90ndatel oli asi konkreetne, oli kaup ja hind..., sellistele tühikargajatele tehti kiirelt õpetus.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.02.2016 13:59 

dellu kirjutas:
Kinnisvaraga ilmselt pole mõtet võrrelda väga või on? Kinnisvaramaakler ilmselt suudab mingit lisandväärtust ka anda, aga kiirmüügiärikas lihtsalt soovib sinult tasuta saada ja ise siis kallilt müüa.

Ma ei võrrelnudki kinnisvaraga, lihtsalt nagu kinnisvara eraisikuna müües, samamoodi helistatakse autot eraisikuna müües ja üritatakse oma "teenust" maha müüa. Tauf auto jms müüjatele ei helistata ju. Tõin lihtsalt näite kinnisvarast, kus seda välditakse.

Aga tegelikult kui vaadata, siis mingil määral saab küll võrrelda.
Laias laastus on tegurid sama. Mingi X asi, mida soovitakse müüa, eraisik, kes seda müüb ning siis teenusepakkuja. Olgu selleks kas siis kiirmüügiärikas(suvaline "maakler") või müügifirma (kinnisvaravahendusfirma). Sarnaselt nagu autoturul on eristatavad kiirmüügimehed ja on korraliku(ma)d müügifirmad, on ka kinnisvaras suvalised isehakanud maaklerid, ning samas on ka korralikud.
Mis lisandväärtust see suvaline maakler su kinnisasjale annab, kui tal on jooksvalt 100+ objekti töös? Tema esimene ja ainuke eesmärk ongi su kinnisasi võimalikult kiirelt maha müüa. Ilusate piltide, ahvatleva teksti kirjutamine ja portaalidesse kuulutuse lisamine on ju sama nii rondiärikal kui "maakleril". Mitte kumbki ei tea tegelikult objekti (olgu selleks auto v kinnisasi) kohta muud, kui omanik talle rääkinud on...kas omanik räägib ausalt või tahab ikka asja maha müüa? Naabrid on vaiksed, korter on soe/ hästi hoitud ja hooldused õigel ajal tehtud. Maakleri ja rondiärika oskus ongi ainult leida see optimaalne hind ja võimaliku ostjat meelitada.

Muidugi ma ei taha väita, et maakler on mõttetu. Maakleril ja maakleril on vahe. Ainult vahendustasu ei tasuks ka vaadata, ega autofirma teenuse kasutamisel ei vaata ka ainult hinda ju? Seal on kümneid tegureid taga, alates siduvast lepingust, reklaamist kuni personaalse lähenemiseni.

@dellu: Normaalne maakler teeb ikka ainuesinduslepingu müüjaga ning seeläbi on ainult temal õigus ja võimalus kinnisasja müüa. See hoiab eemale nii "Libamaaklerid" kui näitab ka võimalikule huvilisele profesionaalsemat lähenemist, kui on üks korralik kuulutus, mitte kolm erinevat (mis pahatihti erinevad endast nii hinna kui tegurite poolest).

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.02.2016 14:38 

dellu kirjutas:
Kiirmüügihind on ilmselt -50% või rohkem auto24 kõige odavamast samasugusest. Ilmselt sa ei täitnud nende normi :)

No nendest vendadest ma saan aru, kes teevad oma hinnapakkumise. Ma ei ole sellega küll nõus aga ma saan nendest aru, et proovima peab. Mulle käisid need vennad pinda, kes hakkasid mulle rääkima, et sa ei saagi selle auto eest rohkem, see maksabki ainult 2500-3000€. Mõnes mõttes oli nendel tegelt isegi õigus, kuna turg on huiaritest autoärikaid täis, kes tõepoolest rohkem ei maksa :D

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 3089 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190 ... 206  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis