Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 02.05.2025 23:08

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 3089 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 185, 186, 187, 188, 189, 190, 191 ... 206  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Tõelised ostjad vs. tilganäppijad
PostitusPostitatud: 05.02.2016 15:53 
Kasutaja avatar

ma olen jätkuvalt arvamusel, et väike sportlik tingimine käib automüügi juurde. Tuled kohale, vaatad auto üle, kui ei meeldi ütled aidaa, kui tahad ära võtta ja auto on kuulutuses 2000 euri siis järgneb dialoog:
"noh, teeme 1800ga"
- "1900 tahaks ikka saada"
"1850?"
- "1900 ja annan sulle need suverehvid ka kaasa"
"davai"

mul on kolme auto ost sellise dialoogiga läinud. Ma saan endale 50 euriga jooksu rehve kaasa ja müüja ei pea neid pärast huijaritele näitamas käima, sest uuel masinal on teine veljemõõt vms.

Ise olen ka hinna määramisel arvestanud, et ostjale, kes ei tule aega raiskama ja tühja mölisema, võib soti või kaks alla anda kui see ta mõtteprotsesse kiirendab.

Nendest tüüpidest aru ei saa, kes telefoni otsas hinda kolmandiku võrra vähemaks tahavad saada.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.02.2016 15:57 
Kasutaja avatar

no see on eeldusel, et telefonis ei ole hinnast räägitud. Pooled huvilised alustavad teksti et saaks 1000 alla, mitte mis vead on. Siis nagu ei kauple ju kohapeal uuesti vigade pealt, kui sulle on viimane hind juba välja käidud. Paari autoga olen ka kuulutusse pannud, et kiirmüügihind ja ei kauple. Õnneks ka on sellised ostjad olnud, kes saavad aru, et hind ongi hea (ehk näiteks odavaim sama kere, mootor jne), mitte selline kes otsib taskus oleva 2000 euro eest autot, lappab unistuses 3000 euroseid kuulutusi ja arvab siis, et läheb kohapeal kauplema, kuigi näiteks kuulutuses on kirjas et hind 3000 ja punkt. Ta isegi ei huvitu, paljud samasugused näiteks maksavad. Väike tingimusruum on alati mõistlik jätta jah, ostja ka õnnelik kui mõne euro alla saab.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.02.2016 02:43 

Random Hero kirjutas:
ma olen jätkuvalt arvamusel, et väike sportlik tingimine käib automüügi juurde. Tuled kohale, vaatad auto üle, kui ei meeldi ütled aidaa, kui tahad ära võtta ja auto on kuulutuses 2000 euri siis järgneb dialoog:
"noh, teeme 1800ga"
- "1900 tahaks ikka saada"
"1850?"
- "1900 ja annan sulle need suverehvid ka kaasa"
"davai"

mul on kolme auto ost sellise dialoogiga läinud. Ma saan endale 50 euriga jooksu rehve kaasa ja müüja ei pea neid pärast huijaritele näitamas käima, sest uuel masinal on teine veljemõõt vms.

Ise olen ka hinna määramisel arvestanud, et ostjale, kes ei tule aega raiskama ja tühja mölisema, võib soti või kaks alla anda kui see ta mõtteprotsesse kiirendab.

Nendest tüüpidest aru ei saa, kes telefoni otsas hinda kolmandiku võrra vähemaks tahavad saada.

Samas kui müüja ütleb, et hind lõplik ja on juba niigi odav võrreldes teiste samaväärsetega, siis on küll nõme tingima hakata.
Viimase ostsin nii, kontrollisime üle, tehti mõned vead korda, pakiti suveveljed rehvidega kaasa ja pesti auto ära. Isegi ei üritanud kaubelda ja müüja toonitas rangelt, et hind on lõplik. Telefon oli muidugi tüübil koguaeg punane, kui autot vaatasin. Olin vist esimene, kes vaatama jõudis. Maksin käsiraha ära, leppisime tingimused kokku ja mõne päeva pärast tegime tehingu ära.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.02.2016 20:07 
Kasutaja avatar

Ostjaid on jah nii ühest äärmusest teise, kirjutan ka lühidalt mõnedest viimastest tõelistest ostjatest vs. tilganäppijatest:
1. Tüüp tuli kohale, väljas mõnusad -20 kraadi krõbedat, lund tuiskas, istus autosse tegi kiire proovisõidu, vaatas põhiasjad üle, kõik tiptop, paar väiksemat viga leidus (ala juhi istmesoojendus ei töötanud), aga mis seal ikka, auto väärtus oli ca 6000eur, kõikidest rihmavahetused ja õlivahetusest rääkisin, et uue omaniku teha, ei hakka valetama ka, et eile vahetasin vms, sai asjadest ilusti aru ja millegi kohta ei virisenud, tingis pool arvele võtu raha maha, maksis käsiraha ette ja paari päeva pärast saime arkis kokku. (sellised ostjad mulle meeldivad)
2. Tuleb terve famiilja kohale, kõik proovivad sõita, kes libistab sidurit, kes laseb rattad igalpool ringi, kes näpib kõik salonginupud paigast ära, auto üldiselt meeldib, siis hakatakse tingima, kõigepealt pakutakse 500eur vähem, väärtus ca 6000eur, lõpuks saime hinnas kokkuleppele ja seejärel öeldi, et mõtlevad veel ja helistavad, kui ostuks läheb. (tüüpilised ostjad, kelle kõnet jäädki ootama)
3. Tullakse õhtul pimedas autot vaatama, sellised 3 narva meest, auto müügis olnud pea 2 kuud ja väga krõbeda hinnaga, tekkis juba endal kerge kõhedustunne, et lähen tagasi koju ilma rahata kui ka autota, aga no autost tahaks ju ikka lahti saada, lähen näitan.. 3 turska tulid siis x5st välja, väga sõbralikud ja kõik okei, auto meeldis ning proovisõitu tehti 500m, hinnas midagi olulist ei tingitud ning lõpp hea kõik hea. (müstika?)
4. Samamoodi õhtul helistatakse, et hellou meil 200km sõita, kas autot saaks kohe näha, no ikka saab, juba lööd peopesad kokku, et kui ikka nii kaugelt tullakse ja õhtul, siis vast on lootust, jõuti siis kohale, küll nämmutati autot siit ja sealt, reaalselt auto väga heas korras, siis tekkisid küsimused - millal rihm vahetatud? mis õli sees on?? kas rehvid saab kaasa? ühesõnaga pommisid küsimustega, seejärel tekkis moment, kus aeg oli hinnast rääkida, aga võta näpust "ah me niisama selle margi fännid ning ostuhuvi tegelikult puudub" :) (wtf?)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.02.2016 23:19 

Mulle on ka jäänud mulje, et mida lühem ülevaatus, seda kindlam on tehing. Oma müüdud autodest on olnud mõned korrad, kus esimene vaataja pole autot ära ostnud ja just nendega on kõige rohkem aega kulunud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.02.2016 01:06 
Kasutaja avatar

Müüsin paar kuud tagasi kehtiva üv ja kindlustusega sõitvat autot mis küll puterdas aga siiski. Hind oli 250 ja telefonis ütlesin et hea küll, kui 170 eiri kobe annad vii minema. Tuli siis kamp kloune kohale kes testisid seda autot üle poole tunni ja vingisid tühiste vigade üle aga lõpuks ikka ostsid ära.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.02.2016 00:47 

Müün e300 130kw disla punnsilma ,nädal aega käinud pinda mingi härra kes tahab silberautosse kontrolli viia.
Täna siis lõpuks vastasin et teen 500eur hinnast alla ja vii minema,tahtis ikka kontrolli minna,ütlesin et tule võta auto ja käi ära,mul pole aega tegeleda sellega.
Võttis auto ja siis tuli kurja näoga tagasi et autol ju kliima ei tööta ja üks taguaken pm ei tööta(raskelt tuleb üles)tehniliselt oli ok ja kere päris korralik ,ls muidu 680tkm

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.02.2016 01:04 
Kasutaja avatar

Tegelikult ikka pelgasid, et mis jamad Silber leida võib? Selline "mul pole aega" on suht tüüpiline vabandus

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.02.2016 07:46 

virgin kirjutas:
Müün e300 130kw disla punnsilma ,nädal aega käinud pinda mingi härra kes tahab silberautosse kontrolli viia.
Täna siis lõpuks vastasin et teen 500eur hinnast alla ja vii minema,tahtis ikka kontrolli minna,ütlesin et tule võta auto ja käi ära,mul pole aega tegeleda sellega.
Võttis auto ja siis tuli kurja näoga tagasi et autol ju kliima ei tööta ja üks taguaken pm ei tööta(raskelt tuleb üles)tehniliselt oli ok ja kere päris korralik ,ls muidu 680tkm

punnsilm on ikka see 97-2002? nahher sellist kuskile kontrolli vedada, naabrimees pendli pealt ytleb, kas tasub osta

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.02.2016 08:39 
Kasutaja avatar

moribundity kirjutas:
virgin kirjutas:

punnsilm on ikka see 97-2002? nahher sellist kuskile kontrolli vedada, naabrimees pendli pealt ytleb, kas tasub osta

http://www.auto24.ee/used/2168673

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.02.2016 08:53 

See sama auto?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.02.2016 08:54 
Kasutaja avatar

jup

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.02.2016 10:05 
Kasutaja avatar

arvestades huijarite ja isehakanud ärikate hulka turul on täiesti mõistlik iga masin enne ostu kuskile tehnokontrolli viia, kus vaadatakse üle, kas veermik on täies koosseisus all, kas heitgaasid on mõistuse piires ja kas kere altpoolt vett peab. Aga nahh sellisele kuskil esinduses suurt-kallist kontrolli teha. Ja kui 1500ga kätte antakse ning ülevaatuspunkt ütleb, et veermik ja mootor on veel kere küljes, siis peaks müüjale kiiresti raha näkku viskama, enne kui too ümber mõtleb.

Ma siinkohal küsiks, et kui paljusid ostjaid olete näinud auto alla roomavat? Ise olen põlve maha pannud ja taskulambiga põhja alla vaadanud, aga on mõni vööni auto alla sukeldunud?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.02.2016 10:21 
Kasutaja avatar

Ma müüsin üht 350 eurist raibet E34'ja (kerel mõlke polnud aga lihtsalt palju kriime ja päevi näinud). Ülevaatus oli aasta aega ja kindlustus olemas. Kuulutuses oli vead üles loetud ja kirjas, et tilka näppima ei tasu tulla aga ikka rahvas vooris edasi-tagasi. Üks vend reaalselt viskas selili maha ja hakkas põhjaalust uurima. Siis käis kõik ukseääred üle ja raputas pead.

Lõpuks tuli mingi vene tüüp kes kolme sotiga ära viis.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.02.2016 10:22 
C4V6
Kasutaja avatar

Üritasin mitu mitu aastat tagasi müüa sedaan sierrat 250 euroga.
Ülevaatus oli ja masin oli tehniliselt täiesti korras. Isegi tutika roolilati panin. Kas läks metalli ära või ei.

www.HLautoosad.ee HL'i Facebooki leht tanel@Hlautoosad.ee 53 039 002 E-R 09:00-17:30

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 3089 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 185, 186, 187, 188, 189, 190, 191 ... 206  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis