Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 02.05.2025 20:18

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 52 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Esimene auto vol.2
PostitusPostitatud: 04.11.2013 15:36 
Kasutaja avatar

Xibalba kirjutas:
fedja. kirjutas:
nii odava klassi auto kohta tundub küll et põed liiga palju,nii vanadel ja levinud autodel ei maksa kuluosad ammu enam midagi.+ järelturg.
ja igalühel neist võib kojusõites mootor kotti joosta või mis iganes.

see bmw maine ja rullnokkade jutt on ikka täielik debiilsus.
pigem vaata mis autodega praegu noored sõidavad,igal teisel on passat või 80/a4.

Oehjah....... mida ma siis teen, ostangi endale BEMMI või? :?

Osta see mis endale meeldib ! Remontima pead mingi hetk nagunii , sellest sa ei pääse.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.11.2013 15:51 

DoubleBock kirjutas:
Xibalba kirjutas:
fedja. kirjutas:
nii odava klassi auto kohta tundub küll et põed liiga palju,nii vanadel ja levinud autodel ei maksa kuluosad ammu enam midagi.+ järelturg.

pigem vaata mis autodega praegu noored sõidavad,igal teisel on passat või 80/a4.

Osta see mis endale meeldib ! Remontima pead mingi hetk nagunii , sellest sa ei pääse.

Kuldne vastus... aga samas...

Meeldimine on üks asi, see ei tähenda alati praktilist ega loogilist ostu.

Mulle võib meeldida mingi Ford Mustang GT aga reaalselt ma seda ei ostaks loogilistel põhjustel. Ja mõnes mõttes tõesti loogika järgi oleks BMW kõige mõistlikum valik... kvaliteetne, heade sõiduomadustega, kõige suurema varuosade turuga.

Aga kui meeldimisest rääkida, siis tahaks ma ausalt öeldes kõige rohkem endale mersut või audit...

Kas tasub osta siis mõni 500 eurine ront, et kui midagi radikaalselt petuhhinisse läheb, siis saaks minimaalse kahjumiga kuusakoski viia või? Minu arust need audid mis ma eelnevalt linkisin ei tundu küll ära ruunatud olevat... Oleks ka hea kuulda põhjendust, miks need oma hinda väärt ei ole. Võibolla kellegile kellel on ligipääas garaazile ja töökojale on tõesti odav osta mingi saan ja see ise korda teha. Aga kui ma ostaks mingi panni ja tahaks selle ilusaks teha siis ma peaksin ju lõppkokkuvõttes ikkagist sama hinna sinna alla matma?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.11.2013 16:02 
Kasutaja avatar

Xibalba kirjutas:
fedja. kirjutas:

kui sa minu postitusest selle välja lugesid,soovitaks sulle jalgratas osta.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.11.2013 16:10 

fedja. kirjutas:
Xibalba kirjutas:
fedja. kirjutas:

kui sa minu postitusest selle välja lugesid,soovitaks sulle jalgratas osta.

Ah ole nüüd... mõista mu muret. Jalgrattaga nüüd kohe kindlasti välja ei tuleks, kui just Albert Hoffman ei ole :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.11.2013 17:51 

Vahet pole kas audi, bmw või mersu nende kõikidega sõidavad palju rullnokad ja tiblad. Rullnokad juba ammu enam ei eelista vaid BMW ja eelistavad kõiki saksa kõvema mainega firmasi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.11.2013 18:35 
Kasutaja avatar

Osta see mis endale meeldib, kuid see et bmw roolis on rullnokad, on küll ajast ja arust arusaam. Auto järgi kedagi nüüd nokaks liigitada küll ei saa, pigem peab liigitama ikka juhti. Näiteks viimasel ajal kõige hullemaid nokkasid siinkandis olen mina kohtand vanemate audidega või passatidega, seega kas pean nüüd arvama, et audide ja volksugeda sõidavad ainult nokad? :)

Edu auto valimisel ja enne otsuse langetamist proovi erinevaid masinaid.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.11.2013 19:01 
Kasutaja avatar

BMW on muidugi rullnokka auto.
Pigem vahtralehega audi 80 või roostes takso mersu siis julgeb teatris käija ja nädalavahetusel vanalinnaski tiiru teha sellega.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.11.2013 23:41 
Kasutaja avatar

Bemmiga sõidavad kõik ringi sellepärast ei taha, samas tahaks odavalt ülal pidada...Nagu esmane eesmärk odaval autol ongi ju see, et neid on palju. E36le pole olemas asja mida bemmiklubist ei saa. Krdi ja kui tahad isikupärast autot osta, siis Alfasid ja renoosid saab selle raha eest küll. Või mõni esordi cabrio.

Mina valisin endale esimeseks 318 IS-i ja see valik oli väga õige. Kupee on selle raha eest piisavalt ilus. see on piisavalt öko, piisavalt käib edasi. Ja selle raha eest võid auto isikupäraseks teha. Mina eeslistan e36te igal juhul audi 80le, lihtsalt maitse asi.
Igatahes, mis diisleid mina vaataks,
VAG-i 1.9 55kw ja 66kw
Audi/Volvo 2.5 R5 103kw Audi 85kw R5 kärab ka
Minumeelest kärab ka Opeli/Isuzu 1.7diisel, aga kindlasti siin on vastaseid.
Mersu diislid, need mis sinu hinnaklassi jäävad, ehk siis 3.0 ja 2.5 ja 2.0, vaataks pigem turbokaid, 2.0 NA on üliuimane. Aga mersudiislid on töökindlad, samas lärmakad ja nats ehk janused.
Bemmi 2.4TD kärab ka kenasti.

Ehk keegi lisab veel, aga minu meelest nende mootoritega väga alt minna ei saa. Kui ostmisel sulaloll ei ole.

Bensukaid mina väldiksin kindlasti sinu hinnaskaalas kindlasti Mersude peal. Ja soovitaksin Bemmi kõiki mootoreid peale 2.0, mis on hea mootor aga pigem 2.5ne ja miskit japsi ala Honda kõik enamvähem millel kere veel ümber on.
Aga ütlen veel. Kui sa 1500 euri eest mingit isikupära tahad, siis on sul 2 võimalust. A) Ostad levinuma auto ja TEED ta stiilseks, või B) Ostad 1500 eest stiilse pilli, loodad et temaga koju saad, ja võid sammud smahästi jälle tuttava ühistranspordipeatuse poole seada

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.11.2013 01:38 

kalle kirjutas:
Bemmiga sõidavad kõik ringi sellepärast ei taha, samas tahaks odavalt ülal pidada...Nagu esmane eesmärk odaval autol ongi ju see, et neid on palju. E36le pole olemas asja mida bemmiklubist ei saa. Krdi ja kui tahad isikupärast autot osta, siis Alfasid ja renoosid saab selle raha eest küll. Või mõni esordi cabrio.

Mina valisin endale esimeseks 318 IS-i ja see valik oli väga õige. Kupee on selle raha eest piisavalt ilus. see on piisavalt öko, piisavalt käib edasi. Ja selle raha eest võid auto isikupäraseks teha. Mina eeslistan e36te igal juhul audi 80le, lihtsalt maitse asi.
Igatahes, mis diisleid mina vaataks,
VAG-i 1.9 55kw ja 66kw
Audi/Volvo 2.5 R5 103kw Audi 85kw R5 kärab ka
Minumeelest kärab ka Opeli/Isuzu 1.7diisel, aga kindlasti siin on vastaseid.
Mersu diislid, need mis sinu hinnaklassi jäävad, ehk siis 3.0 ja 2.5 ja 2.0, vaataks pigem turbokaid, 2.0 NA on üliuimane. Aga mersudiislid on töökindlad, samas lärmakad ja nats ehk janused.
Bemmi 2.4TD kärab ka kenasti.

Ehk keegi lisab veel, aga minu meelest nende mootoritega väga alt minna ei saa. Kui ostmisel sulaloll ei ole.

Bensukaid mina väldiksin kindlasti sinu hinnaskaalas kindlasti Mersude peal. Ja soovitaksin Bemmi kõiki mootoreid peale 2.0, mis on hea mootor aga pigem 2.5ne ja miskit japsi ala Honda kõik enamvähem millel kere veel ümber on.
Aga ütlen veel. Kui sa 1500 euri eest mingit isikupära tahad, siis on sul 2 võimalust. A) Ostad levinuma auto ja TEED ta stiilseks, või B) Ostad 1500 eest stiilse pilli, loodad et temaga koju saad, ja võid sammud smahästi jälle tuttava ühistranspordipeatuse poole seada

Tänud konstruktiivse vastuse eest. Väga informeeriv!

Nii palju ma olen siin järeldanud jah, et oma eelarve eest oleks mul mõistlikum osta mõni 500 eurine hästi hoitud junnike ja see oma nägemuse järgi lasta ära timmida. Mersuga oleks asi ilmselt natuke keerulisem kui odav osta... oskad sa ehk täpsustada ka mistõttu sa ei soovitaks selles hinnaklassis bensuga mersut osta? Liiga ebaökonoomne või mõni muu põhjus?

EDIT:

http://www.auto24.ee/kasutatud/auto.php?id=1590726 Kahju, et rool valel pool on :ouh

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.11.2013 10:22 
Kasutaja avatar

Xibalba kirjutas:
..
Nii palju ma olen siin järeldanud jah, et oma eelarve eest oleks mul mõistlikum osta mõni 500 eurine hästi hoitud junnike ja see oma nägemuse järgi lasta ära timmida. Mersuga oleks asi ilmselt natuke keerulisem kui odav osta... oskad sa ehk täpsustada ka mistõttu sa ei soovitaks selles hinnaklassis bensuga mersut osta? Liiga ebaökonoomne või mõni muu põhjus?

EDIT:

http://www.auto24.ee/kasutatud/auto.php?id=1590726 Kahju, et rool valel pool on :ouh

Kui Mersut plaanid osta, siis seda W201 kerega ehk maakeeli kutsikat ei soovitata, igal juhul vali W124 kere:
http://en.wikipedia.org/wiki/Mercedes-Benz_W124
Diislitest soovitatakse parima variandina 3,0L diislit ja automaatkasti, 2,5L käib kah. 2,0L on liiga uimane:
http://foorum.clubmb.ee/forumdisplay.php?fid=110
1000-1500 euroga või isegi soodsamalt võib leida väga heas korras W124, nt see on täitsa kommiraha eest müügis (küll 3,0L bensukas ja manuaal, välimuselt nagu eile tehasest tulnud ning sisu on ka korralik, kui esiistmed välja arvata):
http://www.auto24.ee/used/1601494

Tõnu

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.11.2013 10:30 
Kasutaja avatar

kindla peale minek on E36, juppe igalt poolt saada ega maksa midagi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.11.2013 16:54 
Kasutaja avatar

mersu bensukad on janused ja uimased minumeelest. Ja need mida tasuks vaadata, jäävad su hinnakääridest välja.
Igatahes süsteem on minumeelest väga lihtne, kui tahad odavate kuludega odavat autot, millega SÕITA siis mina kasutasin seda süsteemi.
1. Jätta kõrvale igasugu eksootikud, ala itaallased, prantslased, USA-kad (kuigi vastupidavad ja ägedad, siis esimeseks autoks päris ei soovitaks) Ja valikusse jätta Japsid ja Sakslased, st mis endale rohkem meeldivad. Mina läksin sakslaste teed.
2. Anda järgi pigem tehnikas, kui kere seisukorras ja roostes. St minumeelest on lihtsam vahetada kolisevat konti, kui mingit roosteauguga tiivaäärt, kuna värvimine ja keretööd on kallid.
3. Jätta kõrvale igasugu haruldasemad mootorid, alla V6-ed miskid turbobensukad igasugu monopritsed. Et siis valikusse jätsin Ridamootorid täispritsega.Minu puhul siis jäid sõelalt sakslaste puhul ära Audi V6-ed, Mersu kõik bensukad (mis siis et R valemiga, siiski uimased-janused minu jaoks) Ainuke mis Mersu puhul kriitikat kannatas minu meelest oli mingi 2.2 100kw 124CE peal... Ära jäi ka Volksu VR6, mis siis et volksufännid seda soovitavad, Bemmi 2.0 jäi ära, kuna 2.5 on parem, ja kulud sisuliselt samad. Diislitest rääkisin juba eelmises postis, aga mina tahtsin bensukat.

Alles jäid siis Bemmi R4,ja 2.5 r6, Audi mitteV6-ed, Volksu R4 Opeli R4jad. Need on siis pmst minu meelest suht kindlapeale minekud. Audi ja volks ja opel mulle lihtsalt ei meeldinud, kuna tahtsin tagavedu, ja minu maitse järgi oli bemm kenam ja jäi valikusse e34 ja e36. Kuna 36 meeldis rohkem valisin selle ja kuna kupee on minumeelest kenam ja 2.5ne oli minu jaoks sel hetkel suts janune, kuna olin ikkagi ka koolipoiss, siis jäigi IS. Ja valik oli õige.
Proovisin ka Honda Civicut, aga kohe kui sisse istusin sain aru et olen ikkagi Bemmivend. Kuigi Honda on ka esimeseks hea valik. e36t ja civicut selles hinnaklassis lihtsam müüa ka, kuna nagunii paari kuu pärast automaitse ehk muutub ja tahad midagi muud proovida.
Diisel esimeseks autoks ei ole ikkagi hea valik minumeelest, kuna ta tahab ikkagi vahel natuke teadjamat venda kallale, ala kui ta ikka talvel sul käima ei lähe, või kütus maas on, või kasvõi eelsüüteküünlad läbi on, või turbo vms. Bensukas muretum. Eriti kui linnaotsi jms paned. Diisel osta teiseks autoks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.11.2013 14:09 

Tänud kõigile kes aitasid, auto on ostetud ning jääb hetkel saladuseks!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.11.2013 14:16 
Kasutaja avatar

Pilt

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.11.2013 14:16 

Xibalba kirjutas:
Tänud kõigile kes aitasid, auto on ostetud ning jääb hetkel saladuseks!

Oioi kus nüüd teeb tähtsaks ennast

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 52 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis