tikutakus ilmselt ajavad jah midagi väga segi. LPG järelpaigaldatuna võtab jah mingi 20% rohkem kütust kui bensuga ja oli vist umbes 10% lahjemate näitajatega.
CNG-ga on vastupidi, tehas ongi ta ehitanud mõeldes, et omanik sõidab 99% gaasiga. Seetõttu ongi asi optimeeritud just gaasile ja seal on ta võimsam ja ökom. Nii öelda tagavaraks on jah bens ka pandud, et päris teele ei jääks, aga sellega sõit pole nii mõistlik.
Mingist ulme kütusekulust CNG-ga on küll loll rääkida. Nagu enne mainisin, siis minul linnas 1.6 Zafira võttis 5.5-6kg, ehk 4.5-4.8 eurot. Tourani kütusekulu täpsemalt saab ilmselt homme teada, kui esimest korda uuesti paagi täis lasen.
Aga jah nagu enne öeldi, ärge tahtke, pärast raske kütuseõgardeid tankida

kui gaasika pealt tagasi minna. Mu Zafiraga sõidab hetkel sõber, kes endale konkreetset autot otsib ja ilmselt mõne kuu pärast Saksamaale lähme jahti pidama, ehk 5.0 mootoriga bensukat maasturit. Ta juba ütles, et peaks vist endale ühe gaasika ka hoovile võtma pere kolmandaks autoks, et vahepeal hea ökolt asju ajada.
Samas kuskil foorumis on mul silma jäänud väide, et tegelikult saab hea tahtmise korral kodus ka tankida (mitte küll kortermajas

). Ehk kui kodus gaasitrass sees, siis mingi mahutike garaazi ja tuli vist üles soojendada seda ja sellises olekus oli ta võimeline ise ka kuidagi vaikselt autosse ära valguma öö jooksul. Ehk siis õhtul auto garaazi ja voolik taha ja hommikuks tangitud. Kuna kodukasutajale odavam, siis sedasi mõtekas. Kus ma seda lugesin kahjuks ei mäleta, seega kas ta nüüd tõele ka pretendeerib on iseasi. Samas koduseid väikseid tankimisseadmeid müüakse ka, iseasi jällegi mis ajaga see investeering ära tasuks.