charly kirjutas:
Mis see 4,2 Tallinnas kulutab....17 tkuskil? ja 2,5 td 10 umbes?
Keskmine inimene sõidab linna sees tööle-koju-poodi maksimaalselt 20-25km päevas (linnas sees). see teeb jämedalt 750km kuus
2,5 mootoriga paned kuus kütuse peale u 75 liitrit (75x17= 1275 EEK)
4,2 mootoriga paned kuus kütuse peale u 127,5 liitrit (127,5x17= 2165 EEK)
Vahe kütusele kulutatud rahas on jämedalt 900.- kuus.
Ütleme, et mõlemad autod on u 250 000 km sõitnud ja neid pead 3 aastat
Öelge palun, Audi omanikud, kui palju rohkem maksab diisli hooldus 3 a peale arvestades auto läbisõitu ja kui palju 4,2.
Siis saab igaüks arvutada, kas 900.- kuus rohkem kütuse peale panna on odavam või kallim....ma pakun, et odavam.
Lisage siia emotsionaalene kasu V8-ga sõitmise eest ning meelekindlus (ehk et igal külmal hommikul saad kindlalt tööle ja koju). Lisaks on potensiaalne võimalus parema auto peale sattuda just 4,2 puhul...vist.
100% õige jutt. Mul oli 3a tagasi Audi A8, 96a 4.2Q. Omasin seda aasta. Ostsin väga korraliku isendi, mistõttu ei pannud ma auto alla üldse raha, puhas sõidurõõm. Eelmine omanik oli ära vahetanud 3 kuud enne müüki kõik amordid, kõik liigendid esisillas, kõik piduriosad + rihm (ja sellega kaasnev) - 50 000 eest arveid. Sellised investeeringud käivad sellise klassi autoga kaasas, kui ostad rondi.
Iseenesest väga kiire auto see ei ole, ca 7sec sajani (7,3sec täpelt, 4k kast), kuid selline auto ei olegi mõeldud linnavahel tõmblemiseks, rahulik chill, mõnus mootorihääl, hea helisüsteem + korralik heliisolatsioon. Mugava maanteesõidu jaoks on see suur mootor - 3 rekkat ees, sõidad 90kmh, kickdown, möödasõit ning selleks ajaks kui oled oma reas tagasi on kiirus ca 180

Megaboonuseks on muidugi tõesti see, et A8 on alumiiniumist ja ei roosteta, suhteliselt murevaba on talvel sellise autoga.
3.7 on mõttetu, sest hoolduskulud on identsed 4.2-ga ning 2.8 on maitseasi, tegelikult täiesti piisav, et seda kere normaalselt liigutada, lihtsalt kulud on mõistlikud, täpselt nagu Bmw 728. Ise valiks hetkel ilmselt 2.8 ja Q, kui taolist autot tahaks aga otsustasin MB 4maticut proovida.
Vaatasin mõnda aega tagasi 2-te 50k A8-t ja no OI HIRMU. Teine 50k oleks ilmselt suhteliselt kiiresti sisse läinud + räsitud oleks on sellise auto juures eriti rõve.
Ja muide milkogreen, 3.7l A8 on ainult Quattro, esivedu ei eksisteeri.