Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 08.05.2025 04:34

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 48 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: RHD auto Eestis tänavalegaalseks
PostitusPostitatud: 18.01.2012 18:56 

no skyline jätan nagunii garaasi seisma inglismaal kuna ma tean et üks 2k euri tuleks kindlustus aastaks heal juhul halval juhul kordades rohkem aga mõte on just maailma näha ning kasutada võimalust ja sõbra juurde elama aga just tahaks üht uuemat supra NA-d ning skyline r33 gts 2.5t(üle 10ne aasta meeldinud skylined ning pean saama kuidagi:D) aga ma tean et inglismaal peab olema auto arvel inglismaa registris ning minu nimel vähemalt pool aastat ja pean aasta seal reaalselt elama ja töötama et saaks siia tuua ümberasjuja varana.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.01.2012 10:34 
Kasutaja avatar

diagram kirjutas:
no skyline jätan nagunii garaasi seisma inglismaal kuna ma tean et üks 2k euri tuleks kindlustus aastaks heal juhul halval juhul kordades rohkem aga mõte on just maailma näha ning kasutada võimalust ja sõbra juurde elama aga just tahaks üht uuemat supra NA-d ning skyline r33 gts 2.5t(üle 10ne aasta meeldinud skylined ning pean saama kuidagi:D) aga ma tean et inglismaal peab olema auto arvel inglismaa registris ning minu nimel vähemalt pool aastat ja pean aasta seal reaalselt elama ja töötama et saaks siia tuua ümberasjuja varana.

asi ei ole nii lihtne et lihtsalt ostad ja paned seisma garaazi.
et autot vanaraua kogujad ei viiks (peab olema road tax makstud)
+ tuleb auto kuskile tänavalt peita
+ tuleb auto arvelt maha võtta, muidu jalle tulevad arved road taxi kohta.

Tavaliselt ei anna ükski auto müüa autot proovisõidule kuna veendub et sul on kindlustus olemas.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.01.2012 20:31 

kas mitte kindlustus pole autol?Eriti kui müüakse autot mis on kindlustatud ja ülevaatus olemas ja kas mitte road taxi ei pea maksma alles siis kui autot liikluses kasutad?Auto võib seista garaazis väga rahulikult ju ja ei pea maksma road taxi kuna autot ei kasutata liikluses

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.01.2012 15:57 

topgear kirjutas:
diagram kirjutas:

asi ei ole nii lihtne et lihtsalt ostad ja paned seisma garaazi.
et autot vanaraua kogujad ei viiks (peab olema road tax makstud)
+ tuleb auto kuskile tänavalt peita
+ tuleb auto arvelt maha võtta, muidu jalle tulevad arved road taxi kohta.

Tavaliselt ei anna ükski auto müüa autot proovisõidule kuna veendub et sul on kindlustus olemas.

Kui auto liikluses ei osale siis ,pole vaja road taxi maksta (iiris),mingeid kirju küll saadetakse et maksa jne,aga nad eeldavad et auto on kasutuses. Kui tahad autot peale seismist jälle teedele saada ilma tagantjärgi road taxi maksmatta ,siis tuleb road taxi nõudjate saadetud kirjaga An Garda Siochanat (iiri mendid) külastada,ütled et auto pole x perioodi jooksul kasutuses olnud,mendid löövad templi peale ja pole vaja tagantjärgi maksta.Kui autol on road tax üle 2 kuu maksmatta ja mendid selle avalikul teel kinni peavad .siis võivad auto käest ära võtta. Kuidas kurat saab keegi niisama lampi kellegi teise autot vanarauda vedada? Seda nimetatakse varguseks minuteada.Mul Micra juba mingi 6 kuud ilma road taxi ja kindlustuseta korterelamu ees seisnud ja pole keegi puutunud.See siis käib Iiri kohta, Suurbritannia kohta ei tea.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.01.2012 19:02 

sellised küsimused
1.kui ma oma autoga inglismaalt ära tulen et kas siis peab need transiit nr märgid ka võtma või võin lihtsalt sealt otse eestisse sõita?
2.mõni eesti kindlustus inglismaa registris autosid kindlustab?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.01.2012 01:28 
Kasutaja avatar

LKF ei luba teha inglismaa autodele kindlustust.

v.a. transiidiks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.01.2012 19:34 

aga keegi oskad miskit öelda nende transiitnumbrimärkide kohta?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.01.2012 11:33 
Kasutaja avatar

niipalju kui mina olen aru saanud, siis ei ole mingeid transiite.
Inglismaal pidi pass olema mitmeosaline. Ühe osa annad uuele omanikule kaasa ja teise saadad arki tagasi. Ostja paneb lihtsalt sinu numbritega minema. Aga jah, peab olema road-tax ja kindlustus. Mina enda oma tõin natuke teistmoodi, aga seda ei hakka siin kommenteerima, ehk täpselt ei oska öelda millised need paberid jne.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.01.2012 11:59 
Kasutaja avatar

Kui endine omanik saadab DVLAsse k6ige viimase tyki V5 dokumendist siis jargmisest paevast selle autoga s6ita enam ei saa. Yhes6naga auto on SORN ehk registrist ara kustutatud.
Enda nimele regada inglimaal auto ka suht v6imatu, vaja vahemalt omada eluks mingi aadres ja et sinu nimi oleks sellega kuidagi seotud, kas v6i mingid arved sinna tulnud ennem jne.

Nende V5 dokumentidega igasuguseid tikke millega v6ib vahele jatta on paris palju.
Vaja olla ettevaatlik.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.01.2012 12:22 
Kasutaja avatar

no selleks ajaks oled ju suure tõenäosusega Inglismaalt läinud ka. Muidugi kui siin on jutt, et ostan endale 6 kuus kuuri alla seisma, siis nii ei saa jah. Samas olen aru saanud, et see tehnilise passi ongi nn transiitpass, seega ei saa ju koheselt kehtetu olla see. Samas ega väljapool inglismaad ju keegi ei kontrolli kas auto on inglismaal arvel.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.01.2012 16:19 
Kasutaja avatar

dellu kirjutas:
Samas ega väljapool inglismaad ju keegi ei kontrolli kas auto on inglismaal arvel.

Saksas, poolas ja leedus 99% sattud uudistesse pooliku V5 ga.
Ärge unustage et välismaal peab olema kindlustus leping käes.

krss kirjutas:
Inglismaa on ju EU-s, st omandisuhte peaks panema paika ostu-müügi leping nagu kogu EU territooriumil. Peale selle lepingu tegemist on õigused uue omaniku käes ja ta võib autoga ära sõita ning alles seejärel tekivad olenevalt riigist uuele omanikule juba uued kohustused (teemaksud jms). Kunagi kusagil mingi jurist selgitas seda koos viidetega seadustele, et igalt poolt võid põhimõtteliselt osta auto ja sellega koduriiki sõita ning siin arvele võtta (arvele võtmisega seotud tehnonõuded on jällegi iga riigi enda otsustada, nagu ka meil RHD jama). Küsisin suusõnaliselt selle üle just auto toomise osas ühelt suursaatkonna juristilt ning sain sama vastuse, mis muidugi ei tähenda, et see seisukoht teistest õigem peaks olema. St tehniliselt peaks kõik suht lihtne olema. Leedus saab näiteks kindlustada teistes EU riikides (sh Inglismaal) arvel olevaid sõidukeid. Tavaliselt tõmmatakse seaduses selge piir autoga seotud kohustuste osas kohaliku elaniku ja turisti vahele (nt sõiduautoga turistidelt ei nõuta reeglina teemaksu, küll aga hüvede eest, nt kiirteemaksu), aga turisti puhul ei saa ka rääkida teises riigis elamisest... või peab pärast ARKis selle tõestamise jaoks natuke eeltööd tegema ;)

Ma ei saa aru milleks sulle see ostumüügi lepping kui sa ei saa seda autot eestis või muual registreerida ?
Sul siis jaab SORN sõiduk müügilepinguga, sellega ainult emeksisse.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.01.2012 17:34 

ma ei tea kust mõni vend võtab et peab kindel värk olema elukohaga sest inglismaal käib asi niimoodi et postiga saadad autodokid(ostu-müügi leping nende küljes) dvali aadressiga kus elad ja nädala pärast saadavad sulle tagasi need ja sorn on asi kui sa autot ei kasuta ning ei taha maksta road taxi ega kindlustust ja minu teada nad autot arvelt maha ei võta aga pean uurima inglasest sõbra käest täpsemalt

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.01.2012 17:34 

Kui keeruline on eesti residendil leedus RHD auto oma nimele registrise saada ? Kuidas sealsete ülevaatuse nõuetega on ? Leedus arvel oleva autole eesti kindlustusettevõtted kindlustust teevad?

kõigil on auto "ühes teises riigis" arvel kus see hea riik on ?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.01.2012 21:34 

usku kirjutas:
subaru_turbo kirjutas:
Kui keeruline on eesti residendil leedus RHD auto oma nimele registrise saada ?

kui sul on seal isikukood ja kasutada olev aadress, siis no problem

Oskab keegi öelda mis sealse riigi isikukoodi saamiseks vaja teha on ? Eeldab see ka mingit sealset majandustegevust?
ilmselt lollid küsimused aga pole eriti väljamaa värgiga kursis.

Leedus arvele, ülevaatus teha siis leedus ja kindlustada seal kohalikus ettevõttes kellel on soovitavalt filjaal ka eestis, et avarii korral lihtsam asju ajada oleks ? On meil ültse ühiseid kindlustusettevõtteid ? Kuidas sealne ARK suhtub RHD autodese, saab probleemivabalt arvele ?

Kui keegi vastata viitsib siis juba ette Suur aitähh !

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.01.2012 12:14 
Kasutaja avatar

Leedus ei saa RHD autot enam arvele võtta.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 48 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis