acx kirjutas:
Testisin mitu-mitu talve tagasi, kui noorem ja rumalam olin, kuidas suve rehv lumel peab...
ei pidanud...
~15-20km/h otse vastu puud ja juba selle peale oli raud ees kõver mis kõver, muide bumper oli nii elastne, et väljast polnud midagi näha, isegi värvi ei tulnud maha. Point selles, et autodel ongi ju ninad mõeldud lööki pehmendama ja kortsu minema, et sa kogu seda inertsi endale näkku ei saaks avariis.
Korra ära paindunud metall on pehme ja järgmine pauk võib nii lõppeda keset salongi.
Ma ei taha mingi laksus käinud pilliga veneruletti mängima hakata, ofc pistan karjuma ja tahan teada ajalugu.
Point selles, et kui juba 20km/h nii rõvedalt jaapani rauda kõverdas siis mingi 60'nene kõks ei ole enam mingi kõks ja mina ei ostaks sellist autot põhimõtteliselt.
Nii, ja mis sul seal kõveraks läks? Tavaliselt stanged ja muud sellised asjad istuvad mingi metallist tala peal, mis omakorda on risti auto läbivate talade küljes. Ilmselgelt need tugevad talad ei saagi kannatada, viskad selle stange taguse tala/kaitseraua uue ja sellest väiksest kõksust nüüd küll auto hullemaks ei muutunud. Ma muidugi jaapanlaste kohta ei tea, aga 2000 kanti VW-del on küll korralik jäme metall stange taga. Oli endalgi väike kõks paar aastat tagasi libedaga, mingi 10-20km/h sain samuti parklasse sissekeeramisel ühega kokku. Minu Boral läks katki numbrialus ja numrialuse taga oli stanges nii 5cm pragu. Saime siis ninapidi kokku. Teisel oli mingi 90ndate keskpaiga Galant või midagi sellist. Sellel ikka nina jumala paigast ära, esivõre surus tule paigast ja kapott ei istunud ka enam päris normaalselt. Seega tõesti ilmselt palju sõltub auto ehitusest ka.