Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 05.05.2025 23:54

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 4822 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 258, 259, 260, 261, 262, 263, 264 ... 322  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Autod, mille ostmisel, tasuks ettevaatlik olla!
PostitusPostitatud: 01.03.2015 12:43 

Fluid kirjutas:
peedu. kirjutas:
Mis puudutab sellist arusaama, et 500.- auto peabgi roim olema, siis küsiks miks ? Kui antud autode hinnaklass ongi näiteks 500-1000 euri peaks leidma viisaka isendi selle raha eest ja ei saa eeldada, et kõik on roimad.
Mul näiteks üks autodest on 900.- ostetud Astra F mis on väga viisakas selle raha eest ja juba 3 aastat teeninud eeskujulikult, samas teised Astrad mis siis olid sarnase rahaga müüa olid parajad pannid. Vahel saab soodsalt viisaka vanema auto küll.

Sellise auto leidmine on kahjuks protseduur, kus sa ülejäänud autode müüjate ees oma margi täis s**ud, kuna tuled otsima turu odavaima hinnaga korralikku autot ja kui see seda pole (enamasti polegi), siis hakkab üks nutt ja hala. Vähemalt mulle käib küll närvidele, kui ma panen oma auto mingi väga odava hinnaga müüki ja siis lähed veel vennale kusagile vastu ka, kuna oled ju kindel et selle raha eest läheb ikka ära, ja vant jätab mingite tobedate asjade pärast auto ostmata. Mul on mõned korrad nõnda olnud ja alati kipuvad need Tartu kandi mehed olema :err

Kas inimesel on vaatama tulles kohustus, ära osta roim, mis traadi ja teibi abil ausõna peal koos seisab?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.03.2015 13:40 

zorten22 kirjutas:
Fluid kirjutas:
peedu. kirjutas:
Mis puudutab sellist arusaama, et 500.- auto peabgi roim olema, siis küsiks miks ? Kui antud autode hinnaklass ongi näiteks 500-1000 euri peaks leidma viisaka isendi selle raha eest ja ei saa eeldada, et kõik on roimad.
Mul näiteks üks autodest on 900.- ostetud Astra F mis on väga viisakas selle raha eest ja juba 3 aastat teeninud eeskujulikult, samas teised Astrad mis siis olid sarnase rahaga müüa olid parajad pannid. Vahel saab soodsalt viisaka vanema auto küll.

Sellise auto leidmine on kahjuks protseduur, kus sa ülejäänud autode müüjate ees oma margi täis s**ud, kuna tuled otsima turu odavaima hinnaga korralikku autot ja kui see seda pole (enamasti polegi), siis hakkab üks nutt ja hala. Vähemalt mulle käib küll närvidele, kui ma panen oma auto mingi väga odava hinnaga müüki ja siis lähed veel vennale kusagile vastu ka, kuna oled ju kindel et selle raha eest läheb ikka ära, ja vant jätab mingite tobedate asjade pärast auto ostmata. Mul on mõned korrad nõnda olnud ja alati kipuvad need Tartu kandi mehed olema :err

Kas inimesel on vaatama tulles kohustus, ära osta roim, mis traadi ja teibi abil ausõna peal koos seisab?

Peedu jutust välja lugedes ei peagi asi üldse nii äärmuses olema. Või muidugi peaks tegelikult alustama sellest, mis on Peedu jaoks korralik auto. Mõne venna arvates pole selleks rohkem vaja kui auto seest käima läheks ja midagi peale signaali ja raadio häält ei teeks. Sel juhul leiab muidugi ilusti turu odavaimate seast ka omale auto.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.03.2015 13:51 
Kasutaja avatar

Fluid kirjutas:
zorten22 kirjutas:
Fluid kirjutas:
peedu. kirjutas:

Peedu jutust välja lugedes ei peagi asi üldse nii äärmuses olema. Või muidugi peaks tegelikult alustama sellest, mis on Peedu jaoks korralik auto. Mõne venna arvates pole selleks rohkem vaja kui auto seest käima läheks ja midagi peale signaali ja raadio häält ei teeks. Sel juhul leiab muidugi ilusti turu odavaimate seast ka omale auto.

Kui ma lähen autot vaatama, siis ma lähengi sellega tutvuma, sest mul on selle vastu huvi. See ei pane mulle mingit kohustust, et ma pean nüüd kindlalt ära ostma. Kui ei meeldi, siis ei ostagi, loogiline.

See on su enda asi, kas lähed talle vastu ja kui selline asi sind närvi ajab, siis ära tee nii. Lõppkokkuvõttes sõltubki ostja otsus sellest, milline sinu auto oli. Kui ei meeldinud ju siis oligi sitt, milles ostja süüdi on?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.03.2015 17:07 
Kasutaja avatar

http://www.auto24.ee/used/1944850

Auto mõned nädalat tagasi said müüdud 1800ga.
Esikõksuga auto oli mille käigul said esiots pandud ning värvitud ja mootor ära vahetatud. Gaasiklapp vigane, abs plokk vigane, esisillas kõik puksid läbi, amort vist oli ka suht väsinud (sellepärast sööb rehvi). Salongi radikas lekkis.

Muidu oli tore auto. Kui kõik on parandatud siis peaks tip top pill olema kui arvan see hinna krutimine on suht naljakas. :)

Pilt

Pilt

magasini vennad super :D

Viimati muutis pureja, 01.03.2015 20:47, muudetud 3 korda kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.03.2015 17:09 
Kasutaja avatar

Ostja on süüdi selles, et ei ostnud sinu pakkutavat panni ära. Jumala eest siga ,et ei ostnud.. mis sest, et su auto võib olla oli korralik kaalu kaup ainult.
Ma olen sõimata saanud, et autot ei ostnud. Ala ,et mida ma raiskan aega, et vaata mis hind autol, et mis ma tahan saada .... No, alustuseks võiks telefoni teel ära mainida ,et mootor lagiseb nagu diisel mis sest, et tegemist on bensukaga ja et kui suurema hüppe teed juhi kohal siis sajad kogu oma tooli ja turvepatjadega läbi põhja.
Oleks tüüp telefoni teel öelnud ,et mootor tiksub kõvasti ja põhi on suht nutuses seisus polekski sinna kohale roninud ei oodanudki selle raha eest midagi väga korralikku aga no see oli üle mõistuse. Oleks pidanud ise teda sõimama ,et minu aega raiskab.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.03.2015 19:10 
Kasutaja avatar

pureja kirjutas:

Esikõksuga auto oli mille käigul said mootor ära vahetatud. Gaasiklapp vigane, abs plokk vigane, esisillas kõik puksid läbi, amort vist oli ka suht väsinud (sellepärast sööb rehvi). Salongi radikas lekkis.

Muidu oli tore auto. Kui kõik on parandatud siis peaks tip top pill olema kui arvan see hinna krutimine on suht naljakas. :)

Kas see korda tegemine on siis.tasuta? Ka neile ei maksa see midagi? See, et müüd oma käestlastud roima ja nüüd siis parastad, Et kuradi ärikad, et on auto vähemalt väljast korda teinud ja hinnale minuarust üsna vähe otsa pannud? Teiesuguatest nad ju elavad, harjuge ära.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.03.2015 20:30 
Kasutaja avatar

oll001 kirjutas:
pureja kirjutas:

Esikõksuga auto oli mille käigul said mootor ära vahetatud. Gaasiklapp vigane, abs plokk vigane, esisillas kõik puksid läbi, amort vist oli ka suht väsinud (sellepärast sööb rehvi). Salongi radikas lekkis.

Kas see korda tegemine on siis.tasuta? Ka neile ei maksa see midagi? See, et müüd oma käestlastud roima ja nüüd siis parastad, Et kuradi ärikad, et on auto vähemalt väljast korda teinud ja hinnale minuarust üsna vähe otsa pannud? Teiesuguatest nad ju elavad, harjuge ära.

Auto tehniliselt oli jah käestlastud, sest pole kasutanud seda. Kui ma müüsin maha siis ta oli väljas sama ilus nagu piltidel. :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.03.2015 21:18 
Kasutaja avatar

Kõik need vead tekkisid ühe nädalaga?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.03.2015 23:29 
Kasutaja avatar

Ma käin välja idee, et kuna autoärikatest taheti andmepaasi teha, siis peaks taolise andmepaasi tegema ka nendest, kes kõigepealt oma pille müüvad ja pärast müüki hakkavad teistele oma vanu roimasid maha tegema.
Jabur käitumine ju..

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.03.2015 23:31 
Eliit
Kasutaja avatar

404 kirjutas:
Ma käin välja idee, et kuna autoärikatest taheti andmepaasi teha, siis peaks taolise andmepaasi tegema ka nendest, kes kõigepealt oma pille müüvad ja pärast müüki hakkavad teistele oma vanu roimasid maha tegema.
Jabur käitumine ju..

Kulla Hydration. See on "Andmebaas", mitte "paas"

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.03.2015 11:35 
Kasutaja avatar

mina olen arvamusel, et kui sa müüd isegi 200€ autot ja ütled, et see on tip-top korras, kuid masinat lähemalt vaadates kõlbab masin ainult pressi alla saatmiseks, siis on müüja üks paras lohh ja mingit moraalset kohustust seda masinat ära osta ei ole. Ütle siis vähemalt kohe välja, et saad järgmise ülevaatuseni peenestada, mitte ära hakka tühja koha pealt lubama.

Minu viimane kogemus ühe 1000€ autoga:
Piltidelt läigib nagu juudi m*nn, viimase paari aastaga pool kapotialust ja veermikku ära vahetatud, sportvedrustused ja möllud. Jutt nagu poliitikul.
Ülevaatuspunkti ukse ees ütleb ülevaataja, et ABS ja Airbag tuled ei põle, et kas tahan üldse edasi kontrollida, et juba ülevaatuselt läbi kukkunud. Ok, vaatame ikka üle. Loend vigadest, miks poleks ülevaatuselt läbi saanud:
- ABS ja airbag
- Heitgaasid lubatust 2x mürgisemad
- Tagapiduritorud mädad
- Esipidurikettad kaheksas ja klotsid kõverdi all
- käsipidur puudu
- Xenon tuled
Lihtsalt perses:
- tilkus mootoriõli, jahutusvedelikku ja roolivõimu õli
- "sportvedrustus" olid kollased vedrud, millel ühel pool 1 keerd murdunud ja teisel pool 1 keerd maha lõigatud
- pildid tehtud ikka ilusamalt poolt, teisel küljel oli roosteuss tööd teinud

Niikuinii oli midagi veel, ei mäleta enam kõike. Müüja muidugi pärast torises, et "oleks ma teadnud, et sa tutikat autot tahad, poleks kohale tulnudki". Oleks ma teadnud, et ülevaatuspunkti diagnoos on "seaduse järgi me ei tohiks seda autot tänavale tagasi lubada" poleks ma ka kohale tulnud. Muidugi, auto alla kõike ei näe ja heitgaase lõhnast ei tunne, aga ABS ja Airbag tulesid võiks ju märgata. Sama ka igast leketega. Isegi ülevaatuspunktita tulevad need ju kohe välja. Ja minu suhtumine on, et kui sa juba selliseid asju varjad, on sul midagi tõsisemat ka varjata ning su juttu ei saa uskuda.

Loo moraal: kui sa müüjana ei taha, et sinu aega raisatakse, siis ära luba pudrumägesid kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.03.2015 11:39 
Kasutaja avatar

Ei lubanudki pudrumägesid kokku ja loetlesin ise kõik vead ette. Isegi kuulutuses oli kirjas et auto ka roostes :kill Piduritorud olid ka korralikud. Miks airbagi tuli ei põlenud seda ma ei tea. Igastahes tuli peale sind järgmine inimene vaatama ja oli väga rahul.
Vedurde kohta rääkisin sulle ka ise et üheltpoolt oli ära murdnud üks keerd ja sai teine samakõrgeks lõigatud. Ning tegu on irmscheri orginaalidega mitte suvakollase vedruga. Aga no sa otsi endale 1000€ga auto millel on LSD differ, kliima, püsikas ja maksab alla 1000euro ning on ideaalses korras ja ilma roosteta :kill

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.03.2015 11:56 
Kasutaja avatar

eks kõik oleneb sellest, mida inimene tahab. Mina võiksin taburetiga ka sõita, kui ma ei peaks ülevaatuse läbimiseks sinna pool auto rahast sisse laduma. Sport-sellest-tollest, LSD diffrist jne on suva. Ja lõigatud/murdunud vedru ei ole tegelikult hea mõte, seda valmistajast olenemata.

Pudrumägede teema oli üldistus, mitte otse sinu pihta. Loodame, et uus omanik on massinaga õnnelik, mitte ei hakka sind chat'is taga otsima, nagu siin üht kodanikku otsiti, et "ostsin päeval auto, enam käima ei lähe". :D

Eks iga müüja kiidab oma masinat ja ostja kohustus on enne paberite vormistamist kõik vead üles leida, pärast paberite vormistamist võib enda hädaldamise endale sisse istuda. Ega elu enne paremaks ei lähe, kui nii müüjatel kui ostjatel on rahapakid puuga seljas - rondid pressi alla ja turul korras masinad, ostjad ei huija ja ostavad ning on valmis ka remondiks investeerima. Aga see on omaette utoopia.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.03.2015 12:24 
Kasutaja avatar

Kui sa mõtled seda, kui kasutaja virgin-etikas otsis mind, kuna ostetud pesoo käima ei lähe, siis ära pane tähele, ma tunnen teda ning ta naljad on natuke imelikud, ning mul oli see auto alles sellel ajal :D Ja kui olekski nii olnud, siis ei oska küll mingit garantiid anda autole kahjuks....

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.03.2015 13:01 
Kasutaja avatar

Seda mõtlesin jah, aga mind ennastki taheti ju 500€ auto müümise eest kohtusse anda. Samas, 14 aastat vana 607 keskmisest turuhinnast ca 1000€ võrra odavamalt - mind ei üllataks seal mitte miski. Kurat neid vanu prantslasi teab. Kui asi on imetabaselt odav oma mugavuse-välimuse kohta, siis selle odavuse põhjus pole kohe kindlasti odav. Vt: kõik 10+ aastat vanad alfa romeod.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 4822 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 258, 259, 260, 261, 262, 263, 264 ... 322  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis