Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 02.05.2025 01:34

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 192 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 13  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Kas osta uus liisingusse, või mõni paarituhandene vana a
PostitusPostitatud: 05.11.2014 22:44 

Majanduslikult on kõige mõistlikum soetada 3-5 aastat vana esimesest liisinguringist tagasi tulnud auto. Selle ajaga on auto reeglina kaotanud ca.35-60% oma algsest soetushinnast. Näiteks 2009 aasta auto on veel siiski suhteliselt uus, ning mõistliku läbisõiduga ja korraliselt hooldatuna pakub see peaaegu uue autoga samaväärset sõidumõnu veel mõned head aastad.
Asja point on selles, et nii saab endale lubada olulisemalt kallimat/paremat autot. Kui muidu hakkab hammas peale näiteks ca 15k maksvale väiksemale keskklassi masinale siis vaadates kasutatud autosid leiab sama raha eest autosi mis poes maksid 30K, ent heal juhul veel isegi kehtiva garantii ja ära vajumata istmetega.

ja ok, eks siis promon selle targa jutu juurde oma masinat kah!
http://www.auto24.ee/used/1864791

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.11.2014 22:51 
Kasutaja avatar

rio kirjutas:
Majanduslikult on kõige mõistlikum soetada 3-5 aastat vana esimesest liisinguringist tagasi tulnud auto.

No kas ikka on, mis sa selle soodsa hinnaga peale hakkad, kui garantii ja autoabi teenus puudu on.
Omad ikka nagu tavalist pruugitud autot mida pead remontima lisaks liisingu maksmisele.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.11.2014 23:05 
Kasutaja avatar

Üldiselt võta see aeg ja käi esindused läbi ning uuri mis pakkuda on. Istu sees, küsi proovisõitu ja pakkumist. Vihje, täislaks lisadega (kõik mida juurde panna andis) skoda rapid maksab ca 21k. DSG ja 1.6TDI.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.11.2014 23:13 
Kasutaja avatar

Isiklikult ostaks mõned aasta vana avensise või accordi. Kestuse jne probleeme pole kuulnud olnud. Lisaks 4-5a ühe autoga sõita :?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.11.2014 23:30 

prelude20 kirjutas:
Isiklikult ostaks mõned aasta vana avensise või accordi. Kestuse jne probleeme pole kuulnud olnud. Lisaks 4-5a ühe autoga sõita :?

Jah, minule saab see 4-5a. raske aeg olema. Avensis on kestev. Sõbra poolt kontrollitud ;)
Hea hinna ja liisingtingimuste juures võiks kaaluda ka avensist t4t mootoriga.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.11.2014 23:46 
Kasutaja avatar

Kui on kasutatud auto, isegi mingi 2013 vms, siis üldine liisingupakkumine tehakse 10-15% sissemakse, intress 2,5-4%, jääkväärtus 15-20%

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.11.2014 00:32 
Kasutaja avatar

Asukoht: Seal, kus aastaläbi ujuda saab ning ookean (nüüdseks Vahemeri) paistab koduaknast :)
Viisakalt küsides, mis roimadega te sõidate, et mingisugusest igahommikusest üllatusest räägite? Kas tõesti igakord kui autot käivitate mõtlete, et loodame, et autoke ka täna käima läheb? Isiklikult ma ikka eeldan, et kui ma lähen autoga sõitma, siis ma lähen autoga sõitma. Kui tõesti peaks juhtuma nii, et auto ei käivitu, siis on nagu wtf :-? , mida loomuliku selles küll poleks. Eks endalgi on aastate jooksul (vanim intsident rohkem kui kümme aastat tagasi) juhtunud, et kas auto ei käivitu (kahel korral) või jätab teele (neljal korral, kuigi üks kord sai ise liiga palju lollitatud ja huvitaval kombel päev hiljem oli auto jälle liikumis võimeline ja mingit remonti ei vajanud), kuid igapäevaseks nähtuseks seda küll ei peaks.

Olulise asjaoluna mainin ära, et ühel korral kahest, kui auto ei käivitunud oli tegu uuena ostetud aasta vana garantiilise autoga, ehk siis teisisõnu uue auto ostmine sugugi ei garanteeri seda, et kui asjad ja tited pakitud, siis planeeritud sõita maale ka tegelikult aset leiab.

Omast kogemusest võin öelda, et ainuke kord kui olen auto ostu kahetsenud oli siis, kui eelnevalt mainitud uue auto ostsin. Algselt sai see ostetud sellel põhjusel, et oli vaja Eestist väljas autoga käia ja seega uus garantiiga auto tundus kindel valik. Loomulikult seda eesmärki see ka täitis, kuid kui ca poolteist aastat hiljem see vajadus ära kadus, siis mõtlesin küll, et nagu mis mõttega nii uut autot pidada, mille väärtus sõna otses mõttes kolinal kukub.

Ok, saan aru, et kui oleks soov mingi eriline auto osta - isegi plaanin järgmine aasta endale asja esitletud uue põlvkonna MX-5 osta :smokin - kuid mingi Škoda Rapid ... jube, jube - usu mind aasta pärast on Sul sellest nii siiber, et valad selle bensuga üle ja paned põlema.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.11.2014 00:37 

Rapid on liiga säästukas ja see annab kehvema kattega teedel päevas mitu korda märku.
Üldiselt kõik poed ju pakuvad hetkel laoautosid. Ma nagu mäletaks Auris TSi proovimisest, et peale ülitundliku rooli ja pagasnikust kostuva lärmi oli tegu üllatavalt mahuka ja mõnusa autoga. Fordid jms kraam muidugi ka.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.11.2014 01:14 

ht99 kirjutas:
Kui on kasutatud auto, isegi mingi 2013 vms, siis üldine liisingupakkumine tehakse 10-15% sissemakse, intress 2,5-4%, jääkväärtus 15-20%

Igaüks ei võta liisingut kasutusrendile (vihje jääkväärtusele).

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.11.2014 02:03 
Kasutaja avatar

Novart kirjutas:
Viisakalt küsides, mis roimadega te sõidate, et mingisugusest igahommikusest üllatusest räägite? Kas tõesti igakord kui autot käivitate mõtlete, et loodame, et autoke ka täna käima läheb? Isiklikult ma ikka eeldan, et kui ma lähen autoga sõitma, siis ma lähen autoga sõitma. Kui tõesti peaks juhtuma nii, et auto ei käivitu, siis on nagu wtf :-? , mida loomuliku selles küll poleks. Eks endalgi on aastate jooksul (vanim i.........

Mõte on selles, et kasutatud autoga tekivad ikka olukorrad, kus midagi vajab vahetamist. Teed ühe asja korda, varsti tuleb teisest kohast järgi aidata. Uus auto on uus auto, pluss kui tehniline viga tekib, siis läheb see garantii alla.
Mul tuttaval oli uuena ostetud Skoda, mootor miski väike bensukas... Auto oli vast 8 aastat vana ja läbisõit üle 150 tuh. Siis hakkas see jama pihta, esilagu värviparandused, siis mootoris läks miski kapoti all, siis tuli vist mingi klapi teema. Neid asju juhtus järjest niipalju, et otsustasid auto ära müüa ja uuema soetada.
Minu arvamus on, et need uued ja eriti säästlikud autod vajavad hiljem palju kapitaalsemat remonti. Mul endal ka vanemad autod ja näen seda remondi asja. Autod püüan hoida väga heas korras ja see aeg mis kulub remondi planeerimisele, ootamisele... jne See ausalt öeldes väsitab. Eriti hull on lugu siis, kui satud mingite oskamatute otsa. Mis tänapäeval veel eriti kummaline on, et need erinevates foorumites teenusepakkujad lähevad kokkuvõttes kallimaks kui esinduses autot remontides. Viimane annab ka töödele garantii mille üle vaidlema ei pea. Tõsi, mitte kõik tööd ei ole seal odavad!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.11.2014 11:19 
Kasutaja avatar

Eks siin teemas jääbki see vaidlus alles.
Need, kellel on uued autod soovitavad seda, kellel on 10 - 20a vana auto kipuvad ikka teistele ka sama soovitama.
Keegi ei ütlegi, et vana auto on pa*k, mulle isiklikult meeldib ka palju autosid, mis tänapäeval on juba 10 - 20a vanad, küll aga ei pääse nende autodega mingi väega remontidest, kui sul on komme, teha kõik vähegi remonti vajav korda.
See aeg, kui auto iga pisema veaga kasvõi töökojas on, on tegelikult ju tüütu. Milleks?
Selline vanem ja iseloomuga auto võib täitsa olla, aga las ta olla teine auto, millega sõidad siis kui tuju on või aega. :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.11.2014 13:20 
Kasutaja avatar

Kui raha kuni 20k, soovitaksin ma mõelda Rapidi asemel veidi rohkem mugavusele. Siin neid autosid küll, mis alla 20k maksavad. Golf või Tiguan:
http://www.mollerauto.ee/Uued-autod/Mei ... odusautod/
Varustust saab ka veel korralikult kaasa.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.11.2014 13:22 
Eliit
Kasutaja avatar

Mul üks 2007 aasta Audi A8 pakkuda.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.11.2014 13:45 

Mrk pakkus tegelikult väga mõistliku asja välja.

Loen, et maal käid- talvel/suvel/sügisel/kevadel vihmaga, märjaga, soistel aladel (eeldusel, et maa on pärapõrgus) tiguaniga hea mütata.

1.4 TSI ja 90kw, kindustusmakse on täitsa mõistlik. Vw hoiab hinda ja Tiguani on kindlasti järelturul hea maha parseldada vajaduse korral.

Ruumi peaks seal kenasti jätkuma, garantii ka 3-ks aastaks. Kütusekulu näitab 6,5 keskmiseks, 5.5 maanteel ja 8,3 linnas. Seda pilli saad 3-e aasta pärast lasta näppida ka ja on äge pill olemas. Bensukas ka ja ei pea kartma eriti midagi hullu(talvel eesti kütusega jändama ntks kui Statoili esindaja ütleb, et tankimisel tuleb arvestada ikkagi ilmadega mis ka 2 nädala pärast tulevad, kuigi ilmaprognoos niikaugele ei ulatu :D )

Isiklikult läheks kohale ja hakkaks seda hinda 15k peale vähemalt kauplema, kui mitte alla ja lööks käed. Tootmises aastast 2011, seega 3 aastat juba toodetud, vast on midagi natuke paremaks ka tehtud võrreldes algusaastatega.

Kuigi vaatan, et elad Tartus, seega parem valik oleks leida CNG kütusega sõitev pill... sääst on tohutu, kuigi kui sa palju ei sõida, siis on kaheotsaga jällegi ja ei tea kuidas ära tasub.

Mina võtaks Sinu asemel Tiguani kui võimalik.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.11.2014 17:52 

Tiguani plank baasmudel algab 20-ne alt, ja tiguani kasko ja liikluskindlustus on kindlasti päris suur. Ja kulud hooldusele. Ma tahan et kõik kokku jääks kuhugi 200 euri juurde kuus. Kui nii ei saa, siis ei osta.
rain0102 kirjutas:
Mul üks 2007 aasta Audi A8 pakkuda.

Vana premium klassi pill. Üks korralik hoole esinduses maksab sama mis rapidi aastane liising.
Ei premium klassi autot ma pidada ei jõua.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 192 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 13  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis