AntiL kirjutas:
Tsiteeri:
Aga tulles A8 juurde, siis 2 nädalat 4.2Q roolis olid lihtsalt masendavad. Lisaks sellele, et esiklaas täiesti tühjast kohast mõra sisse lõi, siis viljandist tartusse sõitmiseks kulus rahulikult 100km/h juures ligi 200 eegu eest kütet. oma riisivaguniga sõidan ma selle raha eest peaaegu 200km maha.. masendav. Tartu linnas näitas kompu rahuliku sõiduga stabiilselt numbrit 20 ja peale. Korra aardla tn. otsas näitas 18.. autol muidu viga pole. Hea, mugav. Vaikne. Pigem otsiks juba vana Audi V8.
arvestades, et tartust-viljandisse on umbes 80km siis pidi sul küll midagi tuksis olema, et sul 200 raha eest kütti kulus. Maanteel 100-ga ümmarguselt 10L/sajale teeb ~130krooni ja kui siin teadjadmehed räägivad, et sõidavad alla 9L sajale maanteel, siis veel vähem. Või siis oli sinu sõidustiil ägedam ja seetõttu kulu suurem.
Aga miks sa selle kütte kohapealt üldse häält tõstad ja väikse säästumootoriga võrdled või tuleb sulle üllatusena, et suur sedaan võtab 4 litise vee kaheksaga niipalju kütet?
V8 oleks hea investeering, aga ma usun, et rahanälja poolepealt ei erine see oluliselt A8-st. Osta on seda muidugi odavam...
noh jah, võrdlus just kõige parem pole, kuid kõik kes on selle A8'ga sõitnud, seda miskipärast enam ei taha. Seetõttu minagi selle A8 ära transportisin, peale seda, kui omanik oli just mootori remonti ligi 20 000 eeku ladunud. Ei ole odav selle masina pidamine. See on pigem selline masin, et kui endal raha pole, aga ässata tahaks, siis laupäeva õhtul "Ollika" ees tiirutades odavaid naisi taga ajada sobib.. Tõsised mehed võtavad midagi muud. Praegusel juhul pigem ostaks mõne USA V8, on vähemalt stiili.. Ja hetkel seda kirjutades on mul 2 neiut kõrval, kes mõlevad kinnitavad, et A8 on "vändaauto", et isegi kutil, kellel on diisel-Astra, oleks rohkem lööki.
Ja jah, tuleb küll üllatusena, et selline pähklimootor niipalju kütet võtab
Pealegi, ma ei öelnud, et ta on halb auto, kuid lihtsalt praeguses olukorras, kus hinnad on nagu Euroopas aga palgad 4x väiksemad, ei ole mõtet seda õnnetust endale kaela võtta.
On kuulda, ka, et Audi V-mootorid on eriti altid veepumpasid sööma - sellelsamal põhjusel ka see sama 4.2 motoremonti saigi (kaks korda, kusjuures esinduses tehtud).
Gaasiseadme kohta niipalju, et tavakasutaja ei peagi teadma igast nüansse, mina puutun nendega igapäev kokku ja tean, et sellega paratamatult kaasneb peagi mootori korralik sisepesu ja puhastus, kuna gaasipõlemisejäägid hakkavad söövitama tihendeid, eelkõige klapisääre omi, mistap varsti hakkavad aurud jõudma klapikambrisse ja kaane alla hakkab tekkima moos ja see moos reisib edasi mujalegi ja lõouks on kanalid kinni, saaled kuival ja mootor otsas. Sama teeb välja, kui ei vahetata 4.a jooksul mootoriõli - täpselt samasugune saast on. Aga noh, kes tahab, see kasutab, kuid kokkuvõttes kokkuhoidu ei teki küll mitte mingistki otsast.