Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 10.05.2025 23:52

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 71 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: k: Audi A8
PostitusPostitatud: 23.10.2010 20:33 
Kasutaja avatar

AntiL kirjutas:
Tsiteeri:
Aga tulles A8 juurde, siis 2 nädalat 4.2Q roolis olid lihtsalt masendavad. Lisaks sellele, et esiklaas täiesti tühjast kohast mõra sisse lõi, siis viljandist tartusse sõitmiseks kulus rahulikult 100km/h juures ligi 200 eegu eest kütet. oma riisivaguniga sõidan ma selle raha eest peaaegu 200km maha.. masendav. Tartu linnas näitas kompu rahuliku sõiduga stabiilselt numbrit 20 ja peale. Korra aardla tn. otsas näitas 18.. autol muidu viga pole. Hea, mugav. Vaikne. Pigem otsiks juba vana Audi V8.
arvestades, et tartust-viljandisse on umbes 80km siis pidi sul küll midagi tuksis olema, et sul 200 raha eest kütti kulus. Maanteel 100-ga ümmarguselt 10L/sajale teeb ~130krooni ja kui siin teadjadmehed räägivad, et sõidavad alla 9L sajale maanteel, siis veel vähem. Või siis oli sinu sõidustiil ägedam ja seetõttu kulu suurem.

Aga miks sa selle kütte kohapealt üldse häält tõstad ja väikse säästumootoriga võrdled või tuleb sulle üllatusena, et suur sedaan võtab 4 litise vee kaheksaga niipalju kütet?

V8 oleks hea investeering, aga ma usun, et rahanälja poolepealt ei erine see oluliselt A8-st. Osta on seda muidugi odavam...

noh jah, võrdlus just kõige parem pole, kuid kõik kes on selle A8'ga sõitnud, seda miskipärast enam ei taha. Seetõttu minagi selle A8 ära transportisin, peale seda, kui omanik oli just mootori remonti ligi 20 000 eeku ladunud. Ei ole odav selle masina pidamine. See on pigem selline masin, et kui endal raha pole, aga ässata tahaks, siis laupäeva õhtul "Ollika" ees tiirutades odavaid naisi taga ajada sobib.. Tõsised mehed võtavad midagi muud. Praegusel juhul pigem ostaks mõne USA V8, on vähemalt stiili.. Ja hetkel seda kirjutades on mul 2 neiut kõrval, kes mõlevad kinnitavad, et A8 on "vändaauto", et isegi kutil, kellel on diisel-Astra, oleks rohkem lööki.
Ja jah, tuleb küll üllatusena, et selline pähklimootor niipalju kütet võtab
Pealegi, ma ei öelnud, et ta on halb auto, kuid lihtsalt praeguses olukorras, kus hinnad on nagu Euroopas aga palgad 4x väiksemad, ei ole mõtet seda õnnetust endale kaela võtta.
On kuulda, ka, et Audi V-mootorid on eriti altid veepumpasid sööma - sellelsamal põhjusel ka see sama 4.2 motoremonti saigi (kaks korda, kusjuures esinduses tehtud).

Gaasiseadme kohta niipalju, et tavakasutaja ei peagi teadma igast nüansse, mina puutun nendega igapäev kokku ja tean, et sellega paratamatult kaasneb peagi mootori korralik sisepesu ja puhastus, kuna gaasipõlemisejäägid hakkavad söövitama tihendeid, eelkõige klapisääre omi, mistap varsti hakkavad aurud jõudma klapikambrisse ja kaane alla hakkab tekkima moos ja see moos reisib edasi mujalegi ja lõouks on kanalid kinni, saaled kuival ja mootor otsas. Sama teeb välja, kui ei vahetata 4.a jooksul mootoriõli - täpselt samasugune saast on. Aga noh, kes tahab, see kasutab, kuid kokkuvõttes kokkuhoidu ei teki küll mitte mingistki otsast.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.10.2010 20:50 
Kasutaja avatar

mario. kirjutas:
AntiL kirjutas:
Tsiteeri:
Aga tulles A8 juurde, siis 2 nädalat 4.2Q roolis olid lihtsalt masendavad. Lisaks sellele, et esiklaas täiesti tühjast kohast mõra sisse lõi, siis viljandist tartusse sõitmiseks kulus rahulikult 100km/h juures ligi 200 eegu eest kütet. oma riisivaguniga sõidan ma selle raha eest peaaegu 200km maha.. masendav. Tartu linnas näitas kompu rahuliku sõiduga stabiilselt numbrit 20 ja peale. Korra aardla tn. otsas näitas 18.. autol muidu viga pole. Hea, mugav. Vaikne. Pigem otsiks juba vana Audi V8.
arvestades, et tartust-viljandisse on umbes 80km siis pidi sul küll midagi tuksis olema, et sul 200 raha eest kütti kulus. Maanteel 100-ga ümmarguselt 10L/sajale teeb ~130krooni ja kui siin teadjadmehed räägivad, et sõidavad alla 9L sajale maanteel, siis veel vähem. Või siis oli sinu sõidustiil ägedam ja seetõttu kulu suurem.

Aga miks sa selle kütte kohapealt üldse häält tõstad ja väikse säästumootoriga võrdled või tuleb sulle üllatusena, et suur sedaan võtab 4 litise vee kaheksaga niipalju kütet?

V8 oleks hea investeering, aga ma usun, et rahanälja poolepealt ei erine see oluliselt A8-st. Osta on seda muidugi odavam...

noh jah, võrdlus just kõige parem pole, kuid kõik kes on selle A8'ga sõitnud, seda miskipärast enam ei taha. Seetõttu minagi selle A8 ära transportisin, peale seda, kui omanik oli just mootori remonti ligi 20 000 eeku ladunud. Ei ole odav selle masina pidamine. See on pigem selline masin, et kui endal raha pole, aga ässata tahaks, siis laupäeva õhtul "Ollika" ees tiirutades odavaid naisi taga ajada sobib.. Tõsised mehed võtavad midagi muud. Praegusel juhul pigem ostaks mõne USA V8, on vähemalt stiili.. Ja hetkel seda kirjutades on mul 2 neiut kõrval, kes mõlevad kinnitavad, et A8 on "vändaauto", et isegi kutil, kellel on diisel-Astra, oleks rohkem lööki.
Ja jah, tuleb küll üllatusena, et selline pähklimootor niipalju kütet võtab
Pealegi, ma ei öelnud, et ta on halb auto, kuid lihtsalt praeguses olukorras, kus hinnad on nagu Euroopas aga palgad 4x väiksemad, ei ole mõtet seda õnnetust endale kaela võtta.
On kuulda, ka, et Audi V-mootorid on eriti altid veepumpasid sööma - sellelsamal põhjusel ka see sama 4.2 motoremonti saigi (kaks korda, kusjuures esinduses tehtud).

Gaasiseadme kohta niipalju, et tavakasutaja ei peagi teadma igast nüansse, mina puutun nendega igapäev kokku ja tean, et sellega paratamatult kaasneb peagi mootori korralik sisepesu ja puhastus, kuna gaasipõlemisejäägid hakkavad söövitama tihendeid, eelkõige klapisääre omi, mistap varsti hakkavad aurud jõudma klapikambrisse ja kaane alla hakkab tekkima moos ja see moos reisib edasi mujalegi ja lõouks on kanalid kinni, saaled kuival ja mootor otsas. Sama teeb välja, kui ei vahetata 4.a jooksul mootoriõli - täpselt samasugune saast on. Aga noh, kes tahab, see kasutab, kuid kokkuvõttes kokkuhoidu ei teki küll mitte mingistki otsast.

Kuule, tõsine mees, mul on kaheksasada universumi missi siin kinnitamas, et nii jaburat juttu ei saa inimene ilma hallutsinogeene tarvitamata kirjutada. Ja üheksa jämedat vanaeite kiidavad salamisi diislikokteile, mida nad joovad.

Aga miks peaks just A8 kohta arvamust avaldama iga nokunina, kes sel teemal suu viitsib täis võtta? Kui isiklikku kogemust ei ole, siis fantaseerimise teemal "ühel ükskord oli nii" võiks ikka kirjutamata jätta. Kui inimene tahtis auto ostmiseks nõu, siis lihtsalt kusagilt kuuldud möla ei maksaks siia tõe pähe kirjutama hakata. See ei aita objektiivselt teema algatajat mitte kuidagi.
Ka see, et oled A8-t katsuda saanud, selle puhtaks pesnud või paar meetrit sõitnud, et tee sind eksperdiks. Isegi mõni kuu sellise auto omamist ei anna sulle kütusekulust veel õiget pilti, sest see sisseelamiseks kuluv aeg kipub kihutamise tähe all mööda saama.
Ehk kokkuvõtteks - oma rullnokalikke unistusi võiks igaüks välja elada omale sobival viisil - pesukataloogiga lukustud ukse taga näiteks. Aga kogu foorumisse oma ebakompetentsi ejakuleerima tulla siiski ei maksaks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.10.2010 04:13 

Mario:
Tõepoolest - palun... Lampi pole mõtet nii pikka juttu kirjutama hakata, mõni võib ootamatult tõepähe seda võtta.
Sinu argumendina väljatoodud 2 neiu arvamus on tõsine idiootsus. Kui sa ise nüüd natuke mõtleksid, mida sa sellega öelda tahtsid, saad ehk aru.
Enamus, kes A8´t plaanivad osta, ei mata seda ideed kohe maha kuna kaks neiut tema kõrval või mõni kari neid mujal, ütleb et see on "vändaauto" ja oleks lööki rohkem diisel-Astraga. Ühe tripi ja isendi alusel ei tasu nüüd küll mõnd mudelit nii sihikindlalt kommenteerima asuda. Õnnetus oli sinul, niipalju kui mina nendega kaasa ja ise sõitnud olen on kõik vägagi korras olnud. (Märkuseks - rohkem kui 100km)

Teiseks, mis Euroopa hindadest sa räägid. Oled elanud peale Soome, väljapool Eestit?
Kütusehind ei tohiks nüüd nii palju küll mõjutada. See, et kütuse eest EU direktiivide tõttu niipalju maksad on üks asi, see aga et söök on tihtilugu poes odavam (mitte küll palju aga siiski, sõltuvalt), üüri maksad 3x vähem, traumapunkti vastuvõtule minnes tänu õhtusele joomingule maksad 50.-, mitte 20€ on see mis näitab reaalset elatustaset. Autoteeninduses maksad siinpool Euroopas 2x kallimat hinda. Nii, et ei maksa hädaldada tühja kohapealt.
Inflatsioon on hetkel ca. 4% aastas ja eurotsooniga liitumine kasvatab seda veelgi, nii et naudi seda mida hetkel veel on.

Kolmandaks, kui sellise klassi masina ostad, ei tohiks enam kopikaid lugeda. Hõimlane on ka nüüd suure bemmi omanik. Ütlesin juba alguses, et kui sellise muretseb - tehku remondifond. Algul vaadati natuke ülbelt aga siiski kahtleva naeratusega otsa ja nüüd on olukord käes. "Hambaid krigistades" tehakse korda aga sai ikkagi liiga suur tükk hammustatud. Jällegi, ei maksa oma võimekusest üle astuda.
Kui su palk 8k neto on siis tõepoolest ei maksa end sellisega tihtipeale siduda. Samas kui 25k neto, kannatab aga küll.

...ehk lõpeb see lampi jauramine?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.10.2010 10:46 

25k neto eest on ka oluliselt paremaid rahapaigutuskohti, kui laip A8, aga see selleks.
Ja Mario: Mis imelike naistega sa ringi liikuma oled hakanud :kill :D

Kuigi see on ilmselt sarjas hapud viinamarjad. Kui mimmudel on endal "kogemata" diisel astraga vars taga siis loogish on see kõige niitvam masin. :D

Aga ilmselt teemaalgatajal on pilt silme ees. Kokkuvõtvalt: Nagu iga päevi näinud lux klassi masin: odav osta kallis(kehvemal juhul VÄGA kallis) pidada. Iga kuine cash flow peaks olema korralik, et kõht ei kannataks, riided oleks seljas, paar korda kuus teatris käia ja A8 maja ees:D
Aga masin ise väga mugav ja hea. Vali hoolikalt, ja võtab suu naerule :)

2 Delabig:
Ma ei arva väga midagi nendest audi diislitest, kui aus olla. Aga olen aru saanud et see 132kw on natukene töökindlam, kui see 110kw-ne disla, kui sa väidad vastupidist, siis vaidlema sinuga ei hakka :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.10.2010 11:41 
Kasutaja avatar

fakt on see,et kui osta korralike sildadega ja korraliku motoga diisel, kestab asi ikkagi väga ilusasti.

mina kohe ostujärgselt võtsin endal klapikambri kaaned maha (3 pihustitoru vaja lahti keerata,muud eriti midagi) ja vaatasin nukad üle . Oleks kulunud olnud oleks müüki läinud...

a nuh, see on minu 2a kogemus. ei ole eriti raha pidanud panema, kõik mis on vaja vahetada on vahetatud aga ükski asi pole kallis olnud. Ja suva teise auto omamisel oleks ilmsed kulud samas suurusjärgus.

Lisan veel ära,et minuarust a8-sale minujaoks samas hinnaklassis konkurenti pole ja ikka veel maha ei tahaks müüa . samas varem vahetasin autosid iga aasta ja vahest mitu korda. :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.10.2010 22:34 
Kasutaja avatar

Inferno kirjutas:
Lisan veel ära,et minuarust a8-sale minujaoks samas hinnaklassis konkurenti pole ja ikka veel maha ei tahaks müüa .

E38 on minu arust täiesti arvestatav konkurent samas hinnaklassis. 4 aastat sama isendiga sõitnud ja ikka veel maha ei tahaks müüa 8)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.10.2010 22:57 
Kasutaja avatar

E38 on kuidagi tavaline . Lisade poolest oleks ainult 750 aga seda ei taha .
Muidu see 3,7 mootori keskmine küttekulu jääb ikka mõistuse piiresse ?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.10.2010 22:59 
Kasutaja avatar

Jah, E38 on sama klassi auto,aga isiklikult välimuselt on a8 kuidagi soliidsem ja eriti just sisu tundub uuemapoolsem (eriti facelift versiooni oma nagu mul on 99+a oma) .Nupud ja sellised asjad.. see väike vahe nagu on. Ma käisin enne a8 ostu ka e38 proovimas muidu. Vaiksuses-teemüras vist neil väga vahet pole igastahes. bmw-d saab ka paketakendega? ja L versioone on tugevalt rohkem turul imho..

a8 on kallim ja roostekindlam,see vahe on selline suurem asi ehk ? Eks ta maitse asi on, mina ostsin a8 sellepärast,et mulle juba mitmeid aastaid olid need tagatuled meeldinud 8) kui preagu valiks järmist pilli kallimat siis võtaks VW Phaetoni. ,kahjuks hammas ei hakka peale.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.10.2010 00:05 
Kasutaja avatar

old-timer kirjutas:
E38 on kuidagi tavaline . Lisade poolest oleks ainult 750 aga seda ei taha .
Muidu see 3,7 mootori keskmine küttekulu jääb ikka mõistuse piiresse ?

Küttekulu ei erine oluliselt 3,7 ja 4.2 sel. Küll on kilovattides märgatav vahe. See ei tarvitse just kõige olulisem valikukriteerium olla, aga sama kulu juures nii suurest hulgast kilovattidest mina ei loobuks.

Ja E38 ei ole alumiiniumist, ei ole nelivedune. Ei ole küll halb auto, aga pole ka selle teema küsimuseks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.10.2010 00:20 

samas 4.2 remo tõenäoliselt kallim kuna tegu v8aga? No ja see 4korda4 on nii ja naa. Kindlasti yx teema, aga elusees pole olnd ja jumala suffel ka. Tõenäoliselt tee nii nagu peaks tegema. Mine proovi mõlemat ja vaata, kumba sinu perse paremini sisse istub. Tegijad autod mõlemad:)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.10.2010 00:36 
Kasutaja avatar

tomcraft kirjutas:
samas 4.2 remo tõenäoliselt kallim kuna tegu v8aga? No ja see 4korda4 on nii ja naa. Kindlasti yx teema, aga elusees pole olnd ja jumala suffel ka. Tõenäoliselt tee nii nagu peaks tegema. Mine proovi mõlemat ja vaata, kumba sinu perse paremini sisse istub. Tegijad autod mõlemad:)

3,7 on ka V8. Et remondiraha kulub nende peale samas mõõdus. Varem oli küll kindel seisukoht, et kes Audist midagi teadis, see 3,7-t ei ostnud. Ehk ei olnud see tingimata väga põhjendatud, aga võib tänagi tekitada olukorra, et sellest on raskem lahti saada hiljem.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.10.2010 16:47 

ok, my bad, sellisel juhul tundub see 3,7 kuidagi jah poolkõvana....

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.10.2010 22:16 
Kasutaja avatar

Sai ostetud selline asi http://www.auto24.ee/used/773668
2,8 sellepärast , et sellega jõuab sõita ka , kiirendus autot pole vaja . Hetkelised muljed on head .
Tänud kõigile , kes nõu antsid :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.10.2010 15:55 
Kasutaja avatar

Hea, et asi ostetud sai ja kõige olulisem on su enese rahulolu. Ma pole kindel, kas see multimeedia retroinstall mulle meeldib, aga D2-le on mul näiteks riidest põrandavaibad kusagil alles vedelemas. Aga muidu pole valiku üle virisemine kellegi teise asi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.10.2010 17:08 
Kasutaja avatar

ega pisivigu ikka jagub nagu iga vanema autogagi . Küttekulu keskmine jääb natuke alla 10 sajale kompu järgi hetkel rahulikuma sõiduga , mis on sellise auto kohta ainult rõõm :)
See isepandud puutetundlik dvd makk on jh omamoodi aga samas parem , kui tavaline .

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 71 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis