Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 02.05.2025 23:10

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 3089 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 206  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Tõelised ostjad vs. tilganäppijad
PostitusPostitatud: 18.10.2010 21:41 

Vist ei ole rääkinud enda A4 müügi seigast. Panin müüki, suht kiiresti helistas üks huviline, kellega järgmiseks päevaks sai ka auto näitamine ja proovisõit kokkulepitud. Vaatas - proovis, oli rahul. Ütles, et läheb veel 1 kuuks sõjaväkke ja välja tulles ostab ära, kui alles on. Selle kuu jooksul oli teiste poolt 0 huvi, kuid ega mu auto hind ei olnud ka just turu odavaim, pigem kallimate hulgas (leidsin kaks kallimat A4'ja umbes sama tehnikaga). Hind ei olnud lambist võlutud, teadsin auto väärtust, tegu oli väga heas korras autoga. Tegin vahepeal veel ukseääred ja esitiivad korda, kus värv oli maha tulnud. Sai huviline sõjast ära, lasi auto spetsialistidel läbi loksutada ja ülevaadata, kus leiti 0 viga ja järgmine päev olime Saue arkis omaniku vahetamas. :)
Loo moraali mõistate ehk isegi. :)
Nägin täna sama värvi ja pea sama siledat A4'ja. Ilus oli küll raisk. :waah

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.10.2010 08:20 
Kasutaja avatar

Sõbral oli ca kuu aega müügis olnud 97. aasta 323i ls 240tKm
Pilt
Sigakorralik masin. 2003.aastast Eestis ühe omaniku käes, hooldusajalugu(eestis sõidetud mingi 110tKm), sitaks lisasid(nahk, el., 2ts kliima jne.
Masin oli müügis 40 tuhhiga.
Reedel tuli Tallinast Tartusse üks tegelane autot vaatama. Masin sobis. Sõitis Tln-sse tagasi ja järgmine päev tuli Tartusse tagasi ja maksis sulas küsitud hinna. Poleks arvanud, et praegusel ajal keegi niimoodi autot ostab. Auto polnud ideaalne prillikivi. Paar roostet ja kliima jebis külmalt.

Kui ostja peaks lugema, siis kuhjaga retsepti

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.10.2010 14:58 
Moderator

Ma olen alati raha kontrollinud, eriti eurosid. Tavaliselt lasen raha kohe pangas arvele kanda.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.10.2010 15:28 

Iga kord raha kontrollinud, viimane kord veel ostja naeris ja ütles, et ei ole prinditud raha, ikka õige on :D .
Ei ole vaja panka joosta selle rahaga. Õigel rahal on juba tunda tegelikult kas on õige paber või mitte ja ka turvalint on õigel rahal sees olemas. Vastu valgust vaadata ja on kenasti näha.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.10.2010 00:53 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
No eurodega ei kujuta ette mis saama hakkab esialgu vist ,algul püütakse äkki täiega võltsida .Aga kui masin müüa maha 2x500.- eegu eest siis lihtsam ja väga sellise summa juures ei julgeta ka väga mingeid mängu rahasi pakkuda äkki aga kui sulle antakse masina eest kilekoti täis 500seid siis keerulisem kontroll ,sest iseg iostja ei pea teadma ,et talle sattunud mõned mängu rahad.
Jevgeni näoga rahasi lihtsam ära tunda.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.10.2010 09:05 
Kasutaja avatar

Kusjuures neid 200, 500 euroseid pidid isegi Eurooplased nagu tuld kartma. Vähemalt mu tuttav Saksamaal imestas, et kas ma tõesti sain auto eest 500-stega maksta, et tavaliselt üle 100se ei taheta võtta, kuna kardetakse võltsingut. Rehve tahtsin ka kohalikelt minna 200-sega ostma, siis ta vaatas mind sellise näoga, et kas ma olen hulluks läinud. Esiteks pole neil suure tõenäosusega tagasi anda (rehvid olid vist 60 euri) ja teiseks arvatavasti ei võta vastu ka. Käisime mingist bensukast läbi, kus ei oldud ka nõus vahetama, aga peale sokolaadi ostmist ei jäänud muud üle kui tagasi anda. Eks ole näha jah, mis siin saama hakkab peale euro tulekut.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.10.2010 09:41 
Kasutaja avatar

dellu kirjutas:
Kusjuures neid 200, 500 euroseid pidid isegi Eurooplased nagu tuld kartma. Vähemalt mu tuttav Saksamaal imestas, et kas ma tõesti sain auto eest 500-stega maksta, et tavaliselt üle 100se ei taheta võtta, kuna kardetakse võltsingut. Rehve tahtsin ka kohalikelt minna 200-sega ostma, siis ta vaatas mind sellise näoga, et kas ma olen hulluks läinud. Esiteks pole neil suure tõenäosusega tagasi anda (rehvid olid vist 60 euri) ja teiseks arvatavasti ei võta vastu ka. Käisime mingist bensukast läbi, kus ei oldud ka nõus vahetama, aga peale sokolaadi ostmist ei jäänud muud üle kui tagasi anda. Eks ole näha jah, mis siin saama hakkab peale euro tulekut.

jep, kui ostsin Jaguari, kutt ei tahtnud mulle üle anda, enne kui meie ei lähe koos panka, ja ta saab kontrollida 500-sed eurod .. kontrollis ära, siis andis paberid mulle kätte, muidu auto oli juba treila peal :D Ja point selles, et kutt ise töötas ka pangas!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.10.2010 15:26 

dellu kirjutas:

Sularaha on üldse eurotsoonis õrn teema. Tihtipeale lastakse poodides ka 20-d masinast läbi, kontrollimaks autentsust. 50-ga vaadatakse juba kõheldes hoolikalt silma.

See "bensuka" olukord ka Statoilis. Pidevalt kui 500-st lahti vaja vahetada, keeldutakse kiirelt (isegi kui mind korduvalt nähtud samas tanklas tankimas). Juhtunud ka olukord kus ei võta vastu kuna pole tagasi anda. Ei tea, kas reaalselt või lihtsalt hirmust kuna kaalul on nende jaoks paljugi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.10.2010 23:33 
Kasutaja avatar

Krss ei oska kommenteerida, mina sain oma auto eest ka nii 20x500 makstud ja probleemi polnud. Samas jah tuttav on mind hoiatanud, et võimalusel võta kaasa väiksemaid kupüüre, et alati neile ei pruugi meeldida need.
Samas selline näide on ka täitsa olemas selle aasta suvest. Düsseldorfi lennujaama tax-free poes tahtsin maksta 500sega ja tuli ka jutt, et just oli vahetus ja temal pole niipaju peenraha. Võta siis kinni kas tõde või ei. Igatahes oli peale mind mingi vene rikkuri tsikk, kes oli nõus minuga vahetust tegema 50ste vastu. Nii et endal on lihtsam majandada.
See et euro nii pikalt on olnud vs võltsimine on siiski teine asi. Meie jaoks on ju see raha võõras ja inimestel võtab arusaamine aega. Eks algul ikka proovitakse rohkem, eriti just turud ja muud väiksemad kohad, kus kontrollimise võimalus puudub.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.10.2010 08:44 
Kasutaja avatar

Minul on olnud Eestis Euro suurte-rahatähtedega pigem positiivne kogemus....kunagi sai suurem summa Eure Tavidis EEK`idena oma arvele lastud panna ja sain tänu suurtele kupüüridele märksa parema vahetuskursi :think
Aga jah-välismaal olles ja tavapoest ostes vaatavad kahtlaselt silma juba 100-sega letiees vehkijale :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.10.2010 15:52 

Tulles teema juurde tagasi... Kas teil kellegil pole selliseid juhuseid olnud (omal on mitu tükki) et autot müües saadab mingi vend (tavaliselt kuulutuse esimestel päevadel) kirja, et a'la XX 000,- tulen võtan ära, kirjas telefoninumbrit kunagi ei ole ja ükskõik mis vastu kirjutad, rohkem sealt juttu ei tule :uhoh

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.10.2010 16:00 

On saadetud küll, aga tavaliselt on need summad nii väikesed, et ma ei vaevu isegi vastama neile. Lihtsalt vajutan delete.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.10.2010 16:08 

Mul mingi aega tagasi tuli selline kiri:

tere tahtsin küsida kas on vqimalik osta teie auto jarelmaksuga kui ilma
sissemaksuga ja iga kuu 8000 kuni 10000 iga kuu.....vaga meeldib teie
auto ja vaga vaja sama auto töö jaoks.Aitah

Auto hind on 200k+. Esiteks pole raha sissemaksuks ja siis tahetakse ca 10k maksta iga kuu.
Küsin inimese käest asjaolusid selgitavaid küsimusi, kuid nagu ikka kui ei nõustu korraga on vastuseid 0.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.10.2010 20:39 

DevilDeVille kirjutas:
Kristjan123 kirjutas:

Auto hind on 200k+. Esiteks pole raha sissemaksuks ja siis tahetakse ca 10k maksta iga kuu.
Küsin inimese käest asjaolusid selgitavaid küsimusi, kuid nagu ikka kui ei nõustu korraga on vastuseid 0.

ütle siis klounile, et muidugi tahad talle järelmaksuga müüa ja esimesed kuus kuud annaks maksepuhkust ka. siis uuri vaikselt välja, kus ta ise pesitseb, ning kutsu autole järgi kuhugi kõige kaugemasse paika. kus sind ennast mõistagi pole. las sodoom mõnuleb.

Mõistlik :D
Kuid selliseid kirju tuleb ka odavamatele autodele, et sissemakset pole võimalik teha kuid maksan teie 100000.- maksva sõiduki 3 kuuga ära. Ja teine varjant on see kui inimene küsib ca 2-3 aasta peale järelmaksu, mina olen soovitanud asju ajada läbi panga kuid siis nähvatakse et milleks temale intressid??? No tere talv, kui mina annan kellegile pikaajalise laenu kas siis asi oleks ilma intressita...? neid huiareid ikka liiga palju rsk.
Tuleb tõesti rakendada DevilDeVille mõtekäiku, äkki see neile õpetuseks ja et nad ei leiaks endale lollikesi keda lüpsta.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.10.2010 20:03 
Kasutaja avatar

Kristjan123 kirjutas:

sellest klounist on siin juttu käinud

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 3089 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 206  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis