kj kirjutas:
Su plokikaane ja lambda anduri jutt käib kõigi autode kohta...loogiline et on oht kõveraks lasta, kui temp näidikut ei vaata..
Ja siin foorumis pole küll mõtet eriti rääkida, kui jube ikka tagavedu talvel on ..paljud ostavadki just talveks rwd ..
Eks see veo eelistus sõltub muidugi konkreetsest inimesest
No osadel autodel on plokikaas eriti õrn asi, millegipärast just dohcidel kipub olema.
Ma ei tea kuidas uutega on, aga vanad autod on ju mitmed malmist kaanega ja teised jälle alumiiniumist ja see malmist plokikaas, nagu tavalisel 2,0 sierral on, on tunduvalt vastupidavam, kui alumiinum.
Lambda anduri probleem on kõigil autodel küll, millel see peal on, aga sierrade seas on võimalik valida, ka ilma lambda andurita.
Tavajuhi seisukohast, kel on vaja igapäeva autot tarbesõitude tegemiseks, temale on tagavedu talvel ainult nuhtluseks.
Ka mind ajab vahest mu mersu tagavedu närvi, aga noh eks ma kuigi palju lõbutsen ka sellega.
Aga pole just meeldiv, kui maanteel järsku +4 temperatuuriga, õhtul kell 7, sul tagavedu räigelt külje ette viskab sirgel lõigul(musta jää tõttu), kus esivedu võibolla vaid veidi pendeldab.
Tagavedu on tore, kui sa tead, et on libe ja lähedki just meelega libedale alale lõbutsema, aga mitte igapäeva sõidus.
Nissan Primera kohta ütleksin seda, et Sierra pidamisest on ta ikka kulukam küll, roostetab ka rohkem, talvel muidugi esivedu hea.
Kuna sel primeral pukse ikka jagub, siis sõiduomadused on tal muidugi päris head, aga need puksid maksavad raha ka ainult.
Muidu on see primera sellise odava väljanägemisega, eriti tagaukse polstrid.