Kuna ma ise hakkan selle kaubikuga suhteliselt vähe sõitma, siis armastamisest ma just rääkida ei saa

. Ilmselt siiski vist mõistlikum võtta ligi 5-7 aastat vana kaubik, sest kaubik teeb tööd pool aastat peale mida suurema aja teisest aasta poolest seisab ta niisama jõude ja noored ei kipu ju eriti hoidma autosid, eriti kaubikuid ja suure tõenäosusega juhiks saab ikkagi noorem inimene, vanemad inimesed lihtsalt ei ole nõus sõitma 30h-ga Tallinn-Warsav-Tallinn otsa, et puhata 18h ja jälle sõitu minna. Garantiilisel autol on kindlasti omad eelised, kuid seal tekib koheselt see probleem, et kaubikuid kiputakse rihtima otsa igale poole ja väga pohhuistlikult nendesse suhtuma ja ilmselgelt peale esimest aastat sellest suurt midagi järgi nagunii ei ole, seega ei tahaks pärast neli aastat surnud hobust maksta, pigem ostan välja, teen elementaarse remondi ära ja müün sügisel ära, olenevalt siis seisukorrast kas romulasse või kellelegi järgmisele sõitmiseks.
Fakt on see, et Eestist kasutatud kaubikut vaadata mõtet ei ole, sest siin on nad mõttetult kallid ja valik vägagi niru. Soomes ka kallimapoolsed, kuid ilmselt paremas olukorras. Lähiriikidest olen põhiliselt vaadanud Leedust, kus kaubikud on hea hinnaga ja erinevalt sõidukatest, mis on kõvasti kõveraks sõidetud ja korda seal tehtud, suuresti otse suurtelt liisinguoksjonitelt tulnud hooldusraamatutega autod.
Eelmisel suvel kasutasime VW T5-te, peale neid remondikogemusi(suurematest asjadest käigukastiremont ja plokikaane remont) rohkem väga Transporterit näha ei taha, kuigi selle aasta plaanidega see väga hästi ei haakuks nagunii oma suuruse poolest, kui siis teise kaubikuna, mis teeb linnas sees tööd ainult, sest sõita on mugav.
Valikut muidugi oluliselt kitsendab fakt, et kindlasti on vaja, et kaubikul oleks peal jahutusseade, mis võtab umbes 95% turust kahjuks maha. Nende paigaldamine siin on ka nii kallis, et kindlasti tahaks osta auto, millel see juba peal.
Sprinter ja LT vist on suhteliselt sama auto vaid mootorid on erinevad?