iisak kirjutas:
Ma küsiks,et miks just sellised "siga ja kägu" valikud?
Mitte ühegi mõõdupuu järgi ei saaks Legendi, SC-d ja Masendust kõrvutada

Kuigi lootsin, et ei pea seda teemat arutama hakkama, siis tundub, et siiski pääsu pole.
Vaevalt kedagi lühivastus – pakutakse vahetuseks Porsche 911 vastu – rahuldab, pigem järgneb sellele veel rohkem küsimusi, seega ...
Ligi pool aastat tagasi oli soov oma Cadillac STS maha müüa ja midagi - selleks hetkeks veel välja mõtlemata – asemele osta. Kuna ühtegi asjaliku ostupakkumist polnud ning üks tuttav just otsis säärast autot ja tema müügis olnud 911-nele ka ostjat polnud, siis ta pakkus mulle seda autot vahetuseks. Kuigi mulle pole 996 kerega 911 kunagi ei välimuselt ega sisult meeldinud ning ka selle vastupidavus jätab soovida, sai ikkagi see vahetus tehtud just tänu sellele, et tuttav oli seda korralikult hooldanud ja paljud murekohad likvideerinud ning vaatamata selle 911 jubedale välimusele (vabandust auto

, ära pikka viha pea) on sellega väga hea sõita. Viimati öeldu puhul võib võrdluseks tuua nt mõne uuema 911-ne (ok antud juhul siiski vaid uue 991 kerega 911-ne, muideks manuaalkastiga, kuna 997-ga mul sõidukogemus puudub), millel minujaoks pole enam seda õiget Porsche-fiilingut, siis 996 (minu oma siis ka manuaalkastiga) suudab seda pakkuda. Samas erinevalt vanematest 911-test (siinkohal just võrdlus 964 põlvkonnaga, millega sõidukogemus olemas), mis on küll toredad sõita, kuid vajavad teatud ümberharjumist – mõeldud just sõiduomadusi ja igapäevast kasutamist - ja soovi nendega nö hästi läbisaada, siis 996-ga on see väga lihtne, lausa nii lihtne, et kasutan seda igapäevaselt.
Samas erinevalt teisest kahest autost – R129 kerega SL Mercedesest ja BMW 850st – mida sai valitud just seetõttu, et need mulle väga meeldivad, siis nagu juba mainitud pole 996/911 mulle kunagi välimuselt meeldinud ja südamelähedane olnud. Vaatamata heale sõiduemotsioonile ei ole see auto ka ajapikku selliseks muutunud. Seega olen seda vahelduva eduga müünud, kuid ühtegi head ostupakkumist pole olnud, on vaid pakutud hulgim igasuguseid vahetusi, sh ka need kolm autot, millest teemas küsitud. Kuigi vahepeal mõtlesin, et jätan 991-ne siiski alles, siis nüüd olen jälle mõelnud, et vaataks midagi muud selle asemele. Ning vaid need kolm ülalmainitud autot tunduvad olevat huvitavad pakkumised, ning kuna sai uuritud, et need pakkumised on veel jõus, siis siit ka selline teema.
Miks Lexus SC 430, Maserati 3200 GT ja Honda Legend?
SC 430 on olnud alati minu maitse nii välimuselt, kui ka sõiduomadustelt. Kuid miks eelistan ma seda
momendil nt R230 kerega SL Mercedesele? Põhjus väga lihtne, kuna praegune 996/991 on neljakohaline või 2+2 või mis iganes, kuid vajadusel on seal neli istekohta koos vajaliku turvavarustusega, seega peab selle asemik ka samadele tingimustele vastama. Erinevalt vanematest (R107 ja R129) SL Mercedestest, millele sai teha poolt esiistmete taha olevalt ruumile tellida istmepadjad koos turvavöödega muutes need autod neljakohalisteks (kuigi väga kitsastes tingimustes, kuid siiski), siis R230-le sellist võimalust pole, see on igal juhul vaid kahekohaline. Kuid SC 430-nel on need istmed olemas, kuigi tuleb sõita suht rool kurgu all, kuid saab vajadusel hakkama. Maserati 3200 GT on samuti nö neljakohaline, lisaks on see bumerang tuledega mudel mulle alati meeldinud. No ja Legend on ka mõnusalt teistsugune, on nii välimuselt, kui ka sisult minu maitse, lisaks veel mõnusalt mugava vedrustusega, ning muidugi nelja istmekoha vajaduse täidab ka ilusti varuga. Lisaks muidugi ka see, et maksavad need kõik ligikaudu 15K eurot, 3200 GT natuke rohkem, Legend natuke vähem.
Olen juba tegelikult suht oma otsuse ära teinud, jääb vahetus SC 430 vastu. Mulle see auto meeldib, millegi pärast vaat, et rohkemgi, kui 3200 GT. Eks viimase puhul mängib rolli ka see, et igapäeva sõiduks vast jääb ikkagi liiga kulukaks, pole mõtet ennast rahaliselt sellega koormata. Mõte tundus algselt põnev, kuid kokkuvõttes siiski mitte.
Niisama mainimiseks, et kuigi
charly poolt lisatud pilt näeb päris huvitav välja, siis nüüdseks piirdub minu tuuning oma autode puhul parimal juhul vaid muude velgede lisamisega.
Ju hakkan vanaks jääma, miks ma muidu SC 430 vastu tõmmet tunnen
Eks tegelikult ole lihtsalt asi maitses.