Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 02.05.2025 07:05

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 36 postitust ]  Mine lehele 1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Auto hindamine...
PostitusPostitatud: 02.12.2013 19:42 

Tervist,

Selline küsimus siis, et kui palju pakuks keegi VW Jetta II 1985 1.6 55kw hinnaks?

Auto ise on selline:
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt

Omaniku sõnul on auto tiptop korras, kõik vajalikud asjad välja vahetatud alates sidurikettast lõpetades amortide ja piduriketastega, isegi esiklaas on uus. Omanik ütles, et ta ostis selle ühelt joodikult, kellel polnud eriti raha bensu jaoks ja kellel see auto seisis enamus ajast. Ütles, et talvel pole peaaegu üldse sellega sõidetud ning seda võib mõnes mõttes isegi tõdeda, sest roostet pole praktiliselt üldse autol näha. Tema sõnul pole auto üle 350 000 sõitnud, aga odomeeter on viiekohaline, niiet selle järgi ei saaks nii või naa midagi järeldada. Masendav on muidugi see faktor, et jettal pole isegi roolivõimu. Algselt pidavat auto olema toodud Hollandist.

Imelik on küll vasakus esitiivas olev mõlk, mis tekkis väidetavalt sellest, et mingisugune suurem värav tuulega kinni läks ning auto siis värava vahel oli väravaga põntsu saanud. Lubas veel kaasa anda autoga igasugust pudipadi mis sellele mudelile siis sobib. Pidurikettaid, amorte, värvimata vasaku esitiiva, armatuuri juppe ja muid sisedetaile veel lisaks. Autoga muidu proovisõitu sai tehtud ja sõit oli täitsa sujuv, ei ütleks, et midagi korrast ära.

Omanik on suhteliselt selline vanemate autode fanatt, kes hobikorras tundub ostvat vanu mudeleid ja siis neid putitab ja üritab võimalikult originaalilähedasena säilitada. Hiljuti ostsin ise ühe Mercedes Benz E300 w124 kerega, mis võtab kahjuks liiga palju kütust (3L mootor 138 KW) ning mul oleks soov midagi lihtsamat soetada. Tal on vist üle viie auto, endal veel samasugune Mercedes ainult et automaatkastiga. Tema siis pakuks seda jettat vastu. Mersu ostsin ma 700 euriga, jetta ostis see vend omal ajal 8000 krooniga, aga ta ütles, et umbes sama palju raha on ta sinna alla ka pannud.

Missuguseid arvamusi oskab keegi anda?

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: Auto hindamine...
PostitusPostitatud: 03.12.2013 00:41 
Kasutaja avatar

Täiesti uskumatu kui palju sa ühekorraga kirjutada jõuad. Lugesin siin sinu erinevaid arukaid ja asjalikke postitusi. Siht on sul olemas mida soovid, kuid kooner oled ja loodad saada asja niisama???
Mersu diisel on üks parimaid mida omada. Ma ei ütle sugugi, et odavam kui Jetta, kuid kas see vahetus üldse tasub ära?
Mis on auto hind? Auto hind on täpselt niipalju kui omanik küsib või arvad, et nüüd kirjutatakse palju väiksem summa? Lähed siis ütled Jetta omanikule, et on kapitalist ja rahaahne siga?
Esitiivas mõlk? Kui ma viitsiks, siis ma võiks panna siia pilte autodest mille läbisõit on max 10tuh km ja mõlgid sellised, mis annab sulle mõtelmist kogueluks, kuidas selline asi juhtuda sai :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.12.2013 08:58 

Selliste masinatega on see viga, et need on väärtuslikud ainult entusiastide silmis. Suurema osa halli massi jaoks on see mingi vana parsa mille väärtus on ligilähedane metallihinnaga. Kuigi tundub et see on oma ajastu kohta päris ilusas korras,kuid siiski - Muidugi eks sa oma postituses vastad kaudselt küsimusele ka, et miks sa üldse kaalud seda vahetust, aga 2014 aastal igapäevaselt mingi kardi barankat väänata, nii et higimull otsa ees-ulme :D
Vaheta golf 3e vastu, too vähe uuema malli pill ja odav pidada ka. Juppe tonnide kaupa, sellele jettale ilmselt annab juba vaikselt otsida...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.12.2013 09:29 

MDB kirjutas:
Täiesti uskumatu kui palju sa ühekorraga kirjutada jõuad. Lugesin siin sinu erinevaid arukaid ja asjalikke postitusi. Siht on sul olemas mida soovid, kuid kooner oled ja loodad saada asja niisama???
Mersu diisel on üks parimaid mida omada. Ma ei ütle sugugi, et odavam kui Jetta, kuid kas see vahetus üldse tasub ära?
Mis on auto hind? Auto hind on täpselt niipalju kui omanik küsib või arvad, et nüüd kirjutatakse palju väiksem summa? Lähed siis ütled Jetta omanikule, et on kapitalist ja rahaahne siga?
Esitiivas mõlk? Kui ma viitsiks, siis ma võiks panna siia pilte autodest mille läbisõit on max 10tuh km ja mõlgid sellised, mis annab sulle mõtelmist kogueluks, kuidas selline asi juhtuda sai :D

Tegemist ei ole diisliga :D

Ei ole kooner ka, eelarve on eelarve. Igas hinnaklassis peab olema midagi head saada, lihtsalt eesti autoturg on selline nagu ta on... iga kolmas saab mingi risu endale pmts.

Selle mersuga ma sõidaks elulõpuni kui ma suudaks linnas bensu peale raha panna nagu pöörane. Mul on vaja midagi ökonoomsemat ja jetta sobiks selleks. Muidugi etem oleks mõni uuem mudel või golf, aga noh jah... siis ma peaksin kulutama jälle hulga aega, et auto müüki panna, vahetusdiil leida jne.

PS.

Jettal on enamus osad samad mis golfil ju? Mõned jubinad on ilmselt teistsugused ja neid raskem leida küll, aga enamus peaks sama olema ju?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.12.2013 13:23 

Ma olen tomcraftiga nõus. See jetta on enamuse silmis lihtsalt üks parsa.

Võta mingi rahvamasin golf, sierra, japs või midagi taolist. Või pane raha juurde ja osta näiteks 1,9 81kw diisel passat. Ökonoomne, uuem (roolivõimuga ja puha, erinevalt jettast vast :D ) ja sigaöko.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.12.2013 13:50 
Kasutaja avatar

Mina sõitsin aasta W124 300E-ga. Just sellesama 132-138kw mootoriga. Mina nüüd küll ei ütleks, et see mootor niiii hullult janune on. Hummer on janune auto. Tehas lubab Mersul 12,8 L/100km kohta linnas, mille mina ka saavutasin. Maanteel täitsa muhe auto, 7-8 L /100km-le. Väga ilusati käib ja sõidab, perfoormans pole ka paha. Igal juhul jätaks selle vahetuse tegemata. Käiks mersu pritsesüsteemi veel üle, mis on kindlasti veidi kulunud, ning naudiks murevabat ja mõnusat sõitu.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.12.2013 16:54 

No vot asi selle mersuga on see, et tal on nimelt omajagu probleeme, mille likvideerimiseks läheks omajagu raha.

Nimelt siis:

Hetkel on summuti tagumine osa (keskmisest sumpsi paagist alates) alt ära tulnud, peale ebakvaliteetse tee läbimist.

Katuseluuk ei tööta ja on ühest küljest natukene sisse vajunud.

Esiklaas vaja välja vahetada, sest see on täiesti ära kriibitud/kulunud ja midagi sealt eriti läbi ei näe.

Vasak rattalaager kulunud.

Siduriketas vajab vahetamist õige pea.

Plokikaane tihend on läbi ja lekib õli, samuti üks kolv ei saa korralikult süüdet.

Roosteuss on ka mõndadesse kohtadesse end sisse söönud.

Need on siis põhilisemad, siiani esile tulnud vead. Olulisemateks siis kindlasti need, mis sõitu mõjutavad.

Jetta omanik on nõus vahetust tegema vaatamata nendele vigadele, sest tal on endal ligipääs töökodadele ja tuttavate meistrite juures odav seda parandada. Samas oli ta ka nõus raha eest seda mersut ostma, kuigi ta pigem tahab vahetada.

Bensu koha pealt ma ütleks see masin võtab 15L/100-le linnas kohe kindlalt, kuid see võib ka mootorist tingitud vigadest olla. Igatahes väike sõit mustamäelt kesklinna, koplisse ja tagasi mustamäele likvideeris üle veerandi paagist.

Ma teeks hea meelega selle auto korda ja sõidaks sellega edasi, aga kuna mul oleks väga palju väikseid sõite vaja teha, siis nii või naa oleks vaja mõnda 6-7L/100-le linnas võtvat masinat. Ja selle autoga on võimatu seda saavutada.

Niiet jah kas siis müün maha või vahetan. Jettale annab iseenesest roolivõimu paigaldada, mis on küll lisatöö, aga mul pole midagi selle vastu kui ma saan autot tundma õppida lähemalt. Muidu see Jetta tundub lollikindel ja töökindel, olgugi et vana parsa. Sellest annaks midagi aretada täitsa... projektikana vms. Auto omanik ise tundub väga aus mees olevat ja ma arvan, et kui ma selle Jetta võtaks, siis ma saaksin ka suure tõenäosusega auto mis on töökindel ja väga heas korras.

Kui ma müüksin mersu ja asuksin midagi uut ostma, siis oleks jälle vaja veenduda, et mingit saasta endale ei lase pähe määrida. Siinkohal tahaksin veel mainida, et pigem eelistangi just vanemaid masinaid uuematele ja üsna raske on leida hästi hoitud vanu eksemplare.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.12.2013 17:24 
Kasutaja avatar

Kui ma nüüd ei eksi siis eelmises ostuabi teemas rääkisid, et su eelarve auto ostuks on ca 1,5k euri. Kuidas selles hinnaklassis nüüd sellise õnnetuse otsa astusid? 1,5k eest liigub sellist kulda et ei jõua ära imestada ja seda ilma igasuguse irooniata.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.12.2013 18:14 

arnold kirjutas:
Kui ma nüüd ei eksi siis eelmises ostuabi teemas rääkisid, et su eelarve auto ostuks on ca 1,5k euri. Kuidas selles hinnaklassis nüüd sellise õnnetuse otsa astusid? 1,5k eest liigub sellist kulda et ei jõua ära imestada ja seda ilma igasuguse irooniata.

Ei sa ei eksi... selle nn. "õnnetuse" otsa sattusin ma läbi ühe postitaja postitatud lingi selles samas teemas :D

Esimene ost ikkagi... pealtnäha tundus ju kõik täitsa okei ja autol oli niiöelda "hea hõng" küljes. Odav hind ka mõtlesin, et miks mitte? Sai isegi ennem ostmist töökojas käidud ja auto üle vaadatud. Seal juba mainiti ära, et plokikaane tihend läbi, aga et see on tüüpviga sellel mudelil ja otseselt sõitu ei mõjuta (lugesin veel foorumitest selle kohta ning veendusin selles).

Aga kui nüüd aus olla, siis ega selle auto remonditööd palju üle 500 euri ei tohiks minna ja sõiduk ise on ikkagist üsna pommikindel. Kui need eelnevalt nimetatud vead välja jätta, siis ka üldiselt heas korras nii vana auto kohta. Viga on ainult selles, et eelmine omanik kohtles seda kui tanki ja ise ta suht autodest midagi ei jaganud ka. Tema sõnul kuskilt lekkis õli aga teda see ei huvitanud sest seda lekkis nii vähe, pani lihtsalt õli juurde ja andis gaasi.......

Proovisõidu ajal ka... kogesin esimest korda sellise ehitusega gaasipedaali:
http://images.gasbuddy.com/images/blogi ... _pedal.jpg

Oli veits harjumatu ja jäi selline mulje, et jalg jääb kuskile taha kinni kuigi tegelikult oli lihtsalt rõhu asetus pedaalil vale. Küsisin, et mis värk on? Tüüp ütleb, et ei ole midagi anna gaasi ja auto sõidab. :D Tol hetkel tundus see muidugi koomilisem, aga ehtne näide tema lähenemisest asjale.

See selleks...

Kõige suurim viga mis ma selle auto ostu puhul tegin, oli see, et ma ei kujutanud ette kui palju benssu see asi võtma hakkab. Muu on köömes. Ja see on ka peamine põhjus miks ma seda autot endale lubada ei saa. Igapäevase sõidu jaoks on ikkagi mõistlikum minusugusel kooneril midagi ökonoomsemat osta.

Kuid mis puutub Jettasse, siis minu arust oleks see hea valik kui ma tahaksin ise nokitseda, auto ehitust tundma õppida ja vb. midagi asjalikku aretada sellest masinast. Peamine on ju see, et auto ise oleks heas korras. Too mudel on tegelikult üsnagi haruldane Eesti liikluses ja kui sellele natukene isikupära anda, siis ma ei näe põhjust miks see ei võiks pilku püüda.

My 2 cents 8)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.12.2013 18:20 

arnold kirjutas:
1,5k eest liigub sellist kulda et ei jõua ära imestada ja seda ilma igasuguse irooniata.

Või nii!? Mu töökaaslane on selline kes ostab aastat, ja ei oska mina talle küll midagi pakkuda. Sest need mis hea aasta ja hinnaga on enamasti risud. :(

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.12.2013 18:46 
Kasutaja avatar

vinguviiul kirjutas:
arnold kirjutas:
1,5k eest liigub sellist kulda et ei jõua ära imestada ja seda ilma igasuguse irooniata.

Või nii!? Mu töökaaslane on selline kes ostab aastat, ja ei oska mina talle küll midagi pakkuda. Sest need mis hea aasta ja hinnaga on enamasti risud. :(

Pidasin silmas kuni 2000.a mudeleid, uuemaid pole mõtet õhukese rahakotiga niikuinii vaadata.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.12.2013 18:46 
Kasutaja avatar

Kui 124 meeldib, siis ma müüks selle bensuka maha ja võtaks 2.0 diisli asemele. Ülimalt lihtne ja ökonoomne traktor.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.12.2013 20:24 

Tõnn kirjutas:
Kui 124 meeldib, siis ma müüks selle bensuka maha ja võtaks 2.0 diisli asemele. Ülimalt lihtne ja ökonoomne traktor.

Diisel oli kusjuures mu esialgne eelistus üldse auto valimisel... aga diisliga on vähe rohkem jamamist ju?

Kõik need jutud pihustite ja pumpade umbe minemisest ja diiselmootorite kallist remondist, talvel halvasti käivitumisest ning igast väikesest asjast mis võib diiselmootorile saatuslikuks saada pani natuke mõtlema ja pigem otsustama bensuka kasuks esialgu.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.12.2013 20:35 
Kasutaja avatar

http://www.auto24.ee/used/1601494
Kui ma õigesti aru saan ostsid sa selle?
Minu soovitus on, et vaheta muidugi ära.
Selle Jetta hind on suht samasse auku.
10 korda lihtsam pidada.
Piltidelt paistab üli korralik ja siuksega on väga mõnus kulgeda.
Pole see rooli võimu puudumine midagi nii hull.
Täiesti mõttetu on sul seda 500€ sinna MB alla panema hakata.
Sammuti muutub tõenäoliselt selle kütuse kulu sinujaoks kosmiliseks talvel.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.12.2013 20:44 

Soovitan sulle kuskil hea Audi 80 leida, väga pommikindel masin on ja räägin seda omast käest. Muidugi sa ajad oma kütusekulu liiga hullult taga ja sõida siis ühistranspordiga. Auto pidamine on juba selline, mis vajab nii hoolduse kui ka kütte pealt raha ja kui seda pole siis pole ka mõtet autol.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 36 postitust ]  Mine lehele 1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis