Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 11.05.2025 02:22

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 25 postitust ]  Mine lehele 1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Jaguar x-type
PostitusPostitatud: 16.12.2010 12:20 

Tere,

oleks küsimus siis konkreetse isendi kohta:

http://www.auto24.ee/used/764084

Ja üldiselt Jaguarite ja X-Type´i kohta.

Kas keegi on omanud või oskab öelda auto ülalpidamis kulusid. Ei ole pea peale kukkunud ning tean, et keskklassi autost asi veidi kaugemal.

Kuidas varuosade kättesaadavusega Eestis on ning kas ka tavalisemad autoremondi töökojad on Jaguarite enam-vähem pädevad, et ei peaks esinduses kogu aeg käima.

Ja üleüldine vastupidavus..

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: Jaguar x-type
PostitusPostitatud: 16.12.2010 12:27 
Kasutaja avatar

Tegemist on teiste kereplekkidega Ford Mondeoga (MY 2000). Kõik enamkuluvad jupid samad, isegi mootorid samad enamuses.
Võta seda kui Mondeo kvaliteetses pakendis.
Hea ost üldjuhul, eriti neliveoline.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.12.2010 13:45 
Kasutaja avatar

Selle mondeo jutupeale tuleb rautselt kuskilt sõimu, aga paraku nii ta täpselt ongi. X-type on kindlasti üks odavamte ülalpidamis kuludega jaguar minuarust...esindusest ma loomulikult juppe osta ei soovita ja usun, et sellisega peaks enamus teenindused hakkama ka saama...loomulikult kui pelgalt märgi järgi normaalset kirvest arvele ei lööda.
Ei ole ise eriline x-type austaja ega ei näe ka eriti uuemates jaguarites midagi erilist (minujaoks X Factor puudub) aga antud isend tundub päris põnev olevat isegi. Soovitan kuskil, näiteks westlandis üle lasta piiluda ja kui korras on siis tõesti, usun, et igati asjalik ost.

võin eksida, aga meelde jäänud, et x-type 4wd-l pidi üheks nõrgaks kohaks vist vahekast olema

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.12.2010 13:47 
Kasutaja avatar

Oioi kui kena auto mõistliku hinna eest.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.12.2010 14:05 

Minu endine auto, mille müüsin maha 2009aprillis ca185000km läbisõiduga ja praegune omanik ostis auto vist 124000km läbisõidu juures praeguseks reaalne läbisõit 220-240tuhat.
Eestist uuena ostetud 2006aastal teinud avarii esimesse vasakusse nurka, autol värvitud kogu nina ja juhipoolsed küljeuksed. kapoti peal üahtlis väike pragu kassi koht on kapotil kinni keevitatud ja selle kohal pahtlis pragu. auto katusele kõrvalistuja kohale on kunagi kukkunud jääpurikad vist, seal olid kaks lohku sees, nüüdseks ära värvitud see, minu käes oli autole visatud juhiukse peale katusekivi, millest sinna jäid jäljed, ka see on korda tehtud, kuid suht teraline on see värv seal jäänud...
Westland autokeskus ütles juba ca 150kilo läbisõidu juures, et kardaani otsa leevendid või miskit sellist läbi ja vaja kardaan vahetada, kuid ma arvan, et tegelikult sellega probleeme ei tule...

juhiistme nahk on väga käest ära, vajaks korda tegemist, esimene omanik vist ei olnud kordagi turvavööd kasutanud vöö on olnud selja ja istme vahel, sealt on turvavöö naha suht koledaks hõõrunud ja istme põhjanahk on väga määrdunud nüüdseks ja voltis, kõrvalistuja istmel naha peal kriimud, kuid ytleks, et on ok.
Autol ainult üks võti. on lisatud koodiga immo.
Lähitulevikus tuleks üle käia mootori keti osa ja amortide seisukord selline kehvapoolne...
Auto kapoti alune oli septembris, kui autot vaatamnas käisin väga must.

selle hinna juures on võimalik osta paremas seisukorras x-type, kuid auto näeb tõesti hea välja ja sõita on sellega väga Bueno, kui hind peaks langema 4000eurini siis ostaksin ka ise selle auto ära.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.12.2010 14:08 

sigrblot kirjutas:

võin eksida, aga meelde jäänud, et x-type 4wd-l pidi üheks nõrgaks kohaks vist vahekast olema

Auto on muidu 2001aasta juuli kuu väljalaskega mitte 2002...

Vahekasti nõrkus rohkem automaatkastidega autode mure, küll aga sidurit sööb isuga, kui sihipärasemalt kasutada...
124000 km juures oli autol juba sidur vist teine ja mina vahetasin siduri 135000 km pealt

vanemate juurde minnes proovin arvutist pilte leida auto avariijärgsest olukorrast, mina sõitsion sellega ise peale korda tegemist 60tkm ja olin rahul...

Auto Vin kood :Sajab53m21xc01888

https://vs.lkf.ee/pls/xlk/SYSADM.LK_INF ... PKT.avarii

http://www.auto24.ee/kasutatud/auto.php ... rhash=d3ff

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.12.2010 14:40 

Tänud väga informatiivse info eest! See 235K pauk on küll päris suur.. Kui palju umbkaudselt kardaani vahetus maksma võib minna. Selles hinnaklassis on jah X-Type´e veel, aga just sümboliseerib must värv ja nelikvedu.
Ja kuna suurem osa rahast tuleks vist liisinguga siis vist paneb veidi kahtlema selle isendi ost.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.12.2010 15:16 

spand kirjutas:
Tänud väga informatiivse info eest! See 235K pauk on küll päris suur.. Kui palju umbkaudselt kardaani vahetus maksma võib minna. Selles hinnaklassis on jah X-Type´e veel, aga just sümboliseerib must värv ja nelikvedu.
Ja kuna suurem osa rahast tuleks vist liisinguga siis vist paneb veidi kahtlema selle isendi ost.

Ma proovin leida pilte autost, kui ta oli avariiline, kusjuures see pauk ei olegi tegelikult nii hull, sest keredetailid on kallid, sellel ajal oli auto veel üsna uus ja keredetailid olid eestis vaid esinduse teema kapott oli vist 12000 stange 10000 esitiib 5700 airbab 14700 jne auto mootori korrasolekut ei saanud kontrollida ja nii see kindlustus auto välja maksiski, muidugi on see midagi muud , kui avariivaba auto, kuid korda tehtud vastavalt võimalustele ja üsna korralikult.
puudusteks võib nimetada seda, et esimene radikatala on mitmest kokku keevitatud, kuna tervel kujul ei suutnud seda leida ja autol ei ole ees tõmbekonksu kohta.

ja see kardaani viga on westlandi arvates vist kõigil x-type, kuid mina ja ka paljud teised on seda ignoreerinud...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.12.2010 18:02 
Kasutaja avatar

westlandi võib suht ainult ostueelsese kontrolli või õli vahetust tegema minna :D muidu on haigelt kallis koht ja kui enda jaguarit seal niimuseast kontrollimas käisin siis sain sealt remondi kalkulatsiooniks mingi natuke alla 70k :kill kuigi pärast lähemalt ise uurides ei vajanud neist asjadest mingi julgelt 80% vahetust

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.12.2010 22:02 

sigrblot kirjutas:
westlandi võib suht ainult ostueelsese kontrolli või õli vahetust tegema minna :D muidu on haigelt kallis koht ja kui enda jaguarit seal niimuseast kontrollimas käisin siis sain sealt remondi kalkulatsiooniks mingi natuke alla 70k :kill kuigi pärast lähemalt ise uurides ei vajanud neist asjadest mingi julgelt 80% vahetust

Ega minule tehti kah sillaremondi kalkull 30000 pluss, aga teq ei olnud midagi peale ühe rattalaagri ja stabikakontide

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.12.2010 03:55 
Kasutaja avatar

Ohhoo, väga huvitav leid. Tegemist siis autoga, mis kuulus mul vanamehele. Ise ta ostis selle tutikana Viking Motorsist, aasta oli vist 2001 või äärmisel juhul 2002. Samuti on ka see tõsi, et esimese omanikuna oli ta väga halb turvavöökasutaja, millest omakorda nahksisu sai kannatada :) Seda ma võin kindlalt väita, et aastaks 2004, mil ta selle maha müüs oli tema sellega sõitnud 110k+ km. Müüs ta selle siis sõbrale, kes hiljem selle auto täielikult kooki keeras. Tema sõnul oli sealt võtta ainult ilusad nahkistmed, ülejäänud tehnika pidi olema kasutuskõlbmatu, aga näe imet, aastaid hiljem ikkagi sõidab :D Paar vanemat pilti ka.
Pilt

Uploaded with ImageShack.us
Pilt

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.01.2011 13:41 

kasutaja. kirjutas:
Ohhoo, väga huvitav leid. Tegemist siis autoga, mis kuulus mul vanamehele. Ise ta ostis selle tutikana Viking Motorsist, aasta oli vist 2001 või äärmisel juhul 2002. Samuti on ka see tõsi, et esimese omanikuna oli ta väga halb turvavöökasutaja, millest omakorda nahksisu sai kannatada :) Seda ma võin kindlalt väita, et aastaks 2004, mil ta selle maha müüs oli tema sellega sõitnud 110k+ km. Müüs ta selle siis sõbrale, kes hiljem selle auto täielikult kooki keeras. Tema sõnul oli sealt võtta ainult ilusad nahkistmed, ülejäänud tehnika pidi olema kasutuskõlbmatu, aga näe imet, aastaid hiljem ikkagi sõidab :D Paar vanemat pilti ka.
Pilt

Pilt

kas sõber ostis auto nii, et liisingut ymber ei vormistatud, sest mina sain kellegi käest viimsi stati juures selle auto dokumendid ja dokkide väljastamine oli 07,2001 ja inchcapes kah oli ainult yhest omanikust jälg maha jäänud ja viimane hooldus oli tehtud 116000km pealt, minu kätte jõudis auto 123000km läbisõidul ja tehnikas kohta ytleks kyll, et ei olnud midagi väga hullu, lihtsalt remontima ei hakatud sellepärast, et tehnika korrasolekut ei saanud kontrollida ja kliima blokis oli miski asi läbi, mille sain korda 50krooniga..esinduse remont oli uus blokk 14000eeki

Ps teil peaks olema veel selle auto yks võtmetest alles ja raamatud...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.12.2013 23:35 

Mida arvata x-type diiselmootorist?
Nt see auto? http://www.auto24.ee/used/1524941

Eelnevat lugesin, siis ülapidamiskuludelt muidu tundub täitsa mõistlik.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.12.2013 10:46 
Kasutaja avatar

ghozt kirjutas:

Fordi mootor jaguari mootorikattega lihtsalt.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.12.2013 12:00 

mj6u kirjutas:
ghozt kirjutas:

Fordi mootor jaguari mootorikattega lihtsalt.

Seljuhul mida sellest fordi mootorist arvata? Ei ole väga kursis fordidega. Kestab kenasti ja kütet võtab mõistlikult?

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 25 postitust ]  Mine lehele 1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis