Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 08.05.2025 00:03

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 18 postitust ]  Mine lehele 1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Liisinguauto tagastamine
PostitusPostitatud: 04.08.2009 11:31 

Tere,
ma kirjutan artiklit seoses liisingautode tagastamisega ja tahaks teada, kas kellegil on sellega probleeme olnud.
Mida suurem tähenärija on firma olnud, seda paremini asi lehes paistab:)
Ühesõnaga, andke märku kas liisingufirmad on olnud eriti vastikud ja ihnsad kui olete läinud liisinguautot tagastama või vahetama.

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: Liisinguauto tagastamine
PostitusPostitatud: 04.08.2009 11:44 
Kasutaja avatar

http://www.ap3.ee/Default2.aspx?Article ... 6&open=sec
Just oli ju selleteemaline artikkel. Lugedes sealseid kommentaare, siis jääb mulje, et enamuse jaoks on liisingu auto mingi tarbeese mida võib 5 aastat tarbida ilma korras hoidmata (hooldamata) ja siis lihtsalt tagasi anda. Eriti huvitavad olid kommentaarid stiilis, et see standard võeti vastu peale minu lepingut, järelikult minule see ei kehti, justkui lepingust ei tuleks üldse autot hoida/hooldada ja tagastada samas seisus. Minu arust on vägagi õige, et liising tahab oma vara samas seisus tagasi saada, ma ei saa aru mida siin viriseda on. Keegi ei keela ju enne liisingperioodi lõppu autole ostja otsida ja see maha müüa. Siis saad auto täpselt selles seisus müüa mis kujul ta sul täna on. Aga muidugi on selge, et ega romu ei taha ju keegi osta ja ise ei raatsita korda teha.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.08.2009 11:53 

Muidugi on loogiline, aga oleks ju tore kui keegi räägib enda isiklikust kogemusest loo, mitte ei pea vaid liisingufirmade juttu uskuma jääma.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.08.2009 15:11 
Kasutaja avatar

Hr. kopra võiks mainida, et ka käesolev uuring saab avaldatud ühes Eesti ajalehes, ehk siis muljetajaid rohkem.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.08.2009 17:02 
Moderator

Dellu, siinkohal paned küll oma arvamusega natuke mööda. Liisingufirmad peavadki arvestama oma ärimudelisse amortisatsiooni, mida sageli tahetakse aga kliendi kaela kirjutada. Mõtle ka asja teist poolt natuke.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.08.2009 21:42 
Kasutaja avatar

No ma ei tea, mul on ka liisinguautosid juba pikalt olnud, aga kõik on ise enne maha müüdud kui aeg peaks tagastamiseni jõudma. Ei oska nagu mõelda, miks peaks mingi firma arvestama enda kuludesse auto risustamise.
Minu arust on meie liisingusüsteem üldse väga liberaalne. Näitkeks hiljuti tagastas saksa tuttav oma liisinguautot ja seal kirjutatakse juba lepingusse sisse, palju sul läbisõit võib/peab olema. Ka see on üks oluline maksete arvutamise tegur. Meil võid ju sisuliselt 5 aastaga miljon kilomeetrit ka ette sõita, aga see ei mõjuta mingil määral makset/auto jääkväärtust (teisalt ju autot müües saab liising oluliselt vähem raha). Usun, et mingil hetkel jõuab see asi ka meie maale (hiljuti nägin kuskil lähiriigis saarnast autofirma reklaami, kus oli kohe sees kilometraazile vastav liisingmakse).
Kasutaja seisukohalt vaadates on loomulikult ju kihvt 5a kulutada asja absoluutselt hooldamata ja siis see räim tagastada. Liisingfirma seisukohalt aga ei oska ma küll kuidagi ette näha, et 5a peaks selle auto maha kandma. Siis muidugi peakski arvutama põhimõtteliselt auto jääkväärtuseks 0 eek ja selle kulu kohe lepingusse sisse panema. Samas ma kardan et siis ei tahaks keegi autot liisida, kuna see on hetkelgi siiski suhteliselt suur kulu. Seda enam, et siis peaks nn üldise keskmise järgi ka autot vähe kasutavad isikud sisuliselt sama "kirve" meetodi järgi palju maksma, kuigi sellised autod antakse enamasti ka tagasi väga heas korras.
Millisel alusel sa Antsa pead õigustatuks, et auto võib olla mõlke täis, kriibitud jne? Kui sa ise vaataksid firma poolelt, kas sa tahaks selliseid autosid tagasi võtta? Peaks nagu üliloogiline olema, et auto annad tagasi ikka täpselt samas konditsioonis kui said. Tegelikult on isegi küsimus, et kas autole pandud "kadaka turu" toonklaas, mis on sama kehvalt paigaldatud, annab autole üldse väärtust juurde või vähendab seda hoopis? Ma olen pidanud ühel autol sellist jama eemaldama (eraisiku järelmaksuga müüdud ja siis tagasi saadud). Rehvi jääki jne jah lepingusse kirja ei panda vist (rekkate hindamisaktis vähemalt oli muidugi need asjad ka kirjas, ei kujuta ette kuidas seal tagastades oleks). Kuna endal puudub igasugune tagastamise kogemus, siis äkki ma ei oska siin ka probleemi näa, aga seda standardit lugedes tundus küll täisa mõistlik (a la suitsuaugud salongis jne).

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.08.2009 22:27 
Kasutaja avatar

No kui mõned ajad tagasi ei olnud inimestel porbleeme ka auto korda teha peale liisingu lõppemist, siis täna närivad nii automüüjad kui ka kliendid ise igasuguste pisiasjade kallal. Just lõpetasin suurema kakluse ühe firmaga, kus vaidlesime mõlgi üle, lõpuks võtsime mõõdulindi appi ja siis sai selgeks, et see on vaja ikkagi korda teha. Kõik plekid, mõlgid, kriimustused käisime üle. Tema ei soovinud suurt midagi teha, arvates, et parklas saadud mõlgid ja kriimustused lähevad normaalse kulumise alla...üldiselt lähevadki aga mitte kõik. Ja just selle pärast võtsimegi asja põhjalikult ette. Kui mina seda müüma hakkan istub ostja minu kukil ja tingib nende arvelt hinda alla. Kusjuures mul on tunne, et eestlased on oma autostumisega hulluks läinud. Ja millegi pärast on mul tunne, et see mõõdulindiga mõõtmine saab mul suht tavapäraseks.

Üldiselt soovitaks asja mõistusega võtta, kui autot tagastate, mõelge sellele, et kas Teie ostaksite sellises korras autot.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.08.2009 23:54 
Kasutaja avatar

dellu kirjutas:
Meil võid ju sisuliselt 5 aastaga miljon kilomeetrit ka ette sõita, aga see ei mõjuta mingil määral makset/auto jääkväärtust (teisalt ju autot müües saab liising oluliselt vähem raha).

Päris nii ei ole. Kui ostad poest uue auto, sis määrad endale ka läbisõidu. Selest sõltub autole pakutav nn jääkväärtus.

USAs on olemas näiteks kasutusrent (õige asi, mitte nagu meil). See tähendab seda, et kui ühel äeval saab autost kopp ette või ei jõua maksta, viid tagasi, ulatad võtmed ja kergitad mütsi. Sentigi trahvi vms maksma ei pea.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.08.2009 09:53 
Kasutaja avatar

charly kirjutas:
dellu kirjutas:
Meil võid ju sisuliselt 5 aastaga miljon kilomeetrit ka ette sõita, aga see ei mõjuta mingil määral makset/auto jääkväärtust (teisalt ju autot müües saab liising oluliselt vähem raha).

Päris nii ei ole. Kui ostad poest uue auto, sis määrad endale ka läbisõidu. Selest sõltub autole pakutav nn jääkväärtus.

USAs on olemas näiteks kasutusrent (õige asi, mitte nagu meil). See tähendab seda, et kui ühel äeval saab autost kopp ette või ei jõua maksta, viid tagasi, ulatad võtmed ja kergitad mütsi. Sentigi trahvi vms maksma ei pea.

Siis on see mingi uuem asi, mina ostsin viimati esindusest uue auto 2007a esimestel päevadel liisingusse ja läbisõidust polnud sõnagi juttu. Siin üks kolleeg oli ka sama asja kuulnud, et läbisõidu piirangud pidid sees olema. Ju siis hakatakse ka siin maal seda rakendama. Sest minul on alates 2004 aastast kuskil 4-5 autot liisingus olnud ja pole küll ühelgi läbisõidust juttu olnud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.08.2009 11:03 
Moderator
Kasutaja avatar

dellu kirjutas:
charly kirjutas:
dellu kirjutas:

Siis on see mingi uuem asi, mina ostsin viimati esindusest uue auto 2007a esimestel päevadel liisingusse ja läbisõidust polnud sõnagi juttu. Siin üks kolleeg oli ka sama asja kuulnud, et läbisõidu piirangud pidid sees olema. Ju siis hakatakse ka siin maal seda rakendama. Sest minul on alates 2004 aastast kuskil 4-5 autot liisingus olnud ja pole küll ühelgi läbisõidust juttu olnud.

Läbisõidupiirangud on minu arust kirjas auto tagasiostuväärtuse juures. Ehk siis automüüja garanteerib (liisingfirmale) auto tagasiostu teatud väärtusega ning see väärtus sõltubki sellest, mis läbisõit on (a la liisingperioodil 3 aastat läbisõiduga 100k km tagasiostuväärtus 35%, läbisõidu 150k km juures 25% vms.).

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.02.2012 21:07 
Kasutaja avatar

ei hakanud uut teemat tegema...küsimus selles, et ostsin esindusest kasutatud auto liisingusse. Järgmisel päeval kodus avastasin et eitööta kaks asja: esitulede pesurid ja autol peal olev mutlimeedil ei avane paneel(ilma selleta saab ainult raadiot kuulata).
Kas mul on õigus nõuda neil nende vigade parandamist või kui korda ei teha siis auto tagastamist?
Auto tagastamisõigus peaks olema 14 päeva.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.02.2012 22:23 
Kasutaja avatar

dasiil kirjutas:
ei hakanud uut teemat tegema...küsimus selles, et ostsin esindusest kasutatud auto liisingusse. Järgmisel päeval kodus avastasin et eitööta kaks asja: esitulede pesurid ja autol peal olev mutlimeedil ei avane paneel(ilma selleta saab ainult raadiot kuulata).
Kas mul on õigus nõuda neil nende vigade parandamist või kui korda ei teha siis auto tagastamist?
Auto tagastamisõigus peaks olema 14 päeva.

Kas sa neid asju ostes ei kontrollinud? Eriti veel multimeediat.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.02.2012 22:26 

Kui sa eraisikuna ostsid siis on sul 14 päeva jooksul võimalik auto tagasi anda. Samas kui ostsid korralikust esindusest siis nad võiksid siiski auto omade kuludega korda teha.
Ise ostsin samamoodi esindusest nende oma auto ning mulle anti 3 kuud või 5k km`i garantiid. Lisaks avastasin peale kätte saamist, et tagatuli oli siiski katki. Lihtsalt ise ei pannud pimedas autole järgi minnes tähele. Kuigi see garantii alla otseselt ei kuulu aga siiski vahetati tagatuli ära.
Lisaks juhtum sellest nädalast, kus klient ostis ühest esindusest auto, millel käigukast ei töötanud korralikult. Peale vea tuvastamist võttis esindus auto tagasi ning ilmselt teeb oma kulude ja kirjadega auto korda. Lisaks antakse vist remondi ajaks asendus auto.
Eks kõik oleneb muidugi firmast ning müügimehest aga usun, et vähemasti esindused ja maaletoojad tahavad oma nime võimalikult puhtana hoida. Kadaka autoärikad ilmselt saadaks sekundiga kuu peale, kui mingit muret kurtma lähed.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.02.2012 22:44 
Kasutaja avatar

Vehost sai 6 kuud kasutatud autole garantii näit.
Seni on tehtud tasuta 2 korda sillastendi ja aku vahetus kuna eelmine oli väsinud originaal.
+ veepump pidi kergelt lekkima ja see vahetatakse ka veel ära.
(tegemist pole hondaga)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.02.2012 10:33 
Kasutaja avatar

charly kirjutas:

USAs kui ei suuda korteri eest maksta, tagastad liisingu firmale korterit ja kõik, oled vaba inimene, alusta oma elu uuest lehest. Meil aga jääd korterist ilma, ja veel jääd võlgu, et ei näe mõttet võrelda meie riiki ja U.S.

Mis puudub liisingule tagastamisega, mul oli ainult 1 auto mis oli liisingus, ja selle auto ma müüsin ise endale, et raha liiguks äri kasuks. Mitme aasta pärast olin väsinud Mitsust, ja sisuliselt seda autot mul enam polnud vaja. Helistasin Swedpank esindajale, kes oli mulle tuttav. Seletasin ära kõik. Ta ütles, kui tagastan auto, siis panevad nad väga soodsa hinnaga auto müüki, ehk siis pärast arutavad palju pean juurde maksma, ja 5ks aastaks olen siis mustas nimekirjas, ehk siis laenu enam ei saa, kui läheb tarvis. Nii panin sõiduki jääkväärtusega müüki, ja müüsin 2-3 päevaga. Kuna hind oli 10-15k eeki soodsam kui turuväärtus. Sai lõpetada liisingut ja enam ausalt öeldes ei taha sellest kuulda kah :)

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 18 postitust ]  Mine lehele 1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis