charly kirjutas:
Päris nii ei ole. Kui ostad poest uue auto, sis määrad endale ka läbisõidu. Selest sõltub autole pakutav nn jääkväärtus.
USAs on olemas näiteks kasutusrent (õige asi, mitte nagu meil). See tähendab seda, et kui ühel äeval saab autost kopp ette või ei jõua maksta, viid tagasi, ulatad võtmed ja kergitad mütsi. Sentigi trahvi vms maksma ei pea.
USAs kui ei suuda korteri eest maksta, tagastad liisingu firmale korterit ja kõik, oled vaba inimene, alusta oma elu uuest lehest. Meil aga jääd korterist ilma, ja veel jääd võlgu, et ei näe mõttet võrelda meie riiki ja U.S.
Mis puudub liisingule tagastamisega, mul oli ainult 1 auto mis oli liisingus, ja selle auto ma müüsin ise endale, et raha liiguks äri kasuks. Mitme aasta pärast olin väsinud Mitsust, ja sisuliselt seda autot mul enam polnud vaja. Helistasin Swedpank esindajale, kes oli mulle tuttav. Seletasin ära kõik. Ta ütles, kui tagastan auto, siis panevad nad väga soodsa hinnaga auto müüki, ehk siis pärast arutavad palju pean juurde maksma, ja 5ks aastaks olen siis mustas nimekirjas, ehk siis laenu enam ei saa, kui läheb tarvis. Nii panin sõiduki jääkväärtusega müüki, ja müüsin 2-3 päevaga. Kuna hind oli 10-15k eeki soodsam kui turuväärtus. Sai lõpetada liisingut ja enam ausalt öeldes ei taha sellest kuulda kah