Mondeo puhul kumba 85kW mootorit sa vaatad kas tddi või tdci? Mõlemal on sama võimsus ja kubatuur aga suhteliselt erinevad mootorid. tddi mootor on vanematüübi oma ja tiba lärmakam ja natuke vähem ökonoomsem. tdci on uuema tüübi mootor mis on juba commonrail diisel ja on tunduvalt vaiksem ja ka ökonoomsem. Hooratta probleemid on neil mõlemal nagu enamustel uuematel diislitel ja solk kütus võib neil mõlemal pihustud ja pumba rikkuda, tdci on selles suhtes natuke tundlikum.
Ma oman ja olen omanud mõlema mootoriga Mondeot, esimene auto oli 2001 aasta 2.0 tddi diisel ja praegune on 2004 aasta 2.0 tdci. Mõlemad on olnud ülimalt ökonoomsed aga vanem tddi võttis keskmiselt pea liitri rohkem kütet minul, muidugi seda vahet suurendab ka see, et uuem auto on 6 käigulise manuaal kastiga ja vanal oli 5 käiku.
Mondeo on muidu väga mugav, seest väga suur auto(A6, bemmi 5.seeria jne jäävad kindlasti alla) ja veermik on kah väga hea, isegi 18" veljega ei lagune veermik praktiliselt üldse.
Mondeot ostes tuleks auto põhjalikult üle vaadata, sest paljud ei taha eriti raha välja käia kui pihustid või hooratas minema hakkab ja vigaseid autosid on kindlasti palju müügis. Tean isegi ühte Mondeot mis hiljuti müügis oli ja millel oli hooratas nii läbi, et mitmes starter juba vahetatud(hooratta tükid rikuvad starteri) aga mingit kolinat või vibra kuulda ei olnud ja ükski inimene ei oleks seda viga avastanud.
Enda autol olen praktiliselt kõik tüüpvead läbi elanud ja uusi juppe olen pidanud päris palju ostma aga vähemalt on nüüd pikaks ajaks nendega mureta. Mondeo ei ole kohe kindlasti halb auto ja nende mõningate vigade juures on tal ka väga palju plusse. Minul sattus lihtsalt natuke õnnetu auto, millel olid juba ostes pihustid ja hooratas vigased aga lihtsalt tollel ajal ei osanud vaadata neid vigu, eks eelmine omanik sõitis vast tiba kehva küttega ja lõbisõit oli selline, et originaal osad hakkasid vaikselt väsima.
Mul on auto muidu hetkel müügis kah, et kui Mondeo kasuks valik langeb siis äkki pakub huvi. Mul on kõik see jama läbi käidud ja on korralikult hooldatud auto, mida ei saa öelda muidugi enamuste "Otse Saksast, ideaalses korras" masinate kohta mis müügis on.
Kuulutuse leiad siit:
http://www.streetrace.org/foorum/viewtopic.php?f=13&t=60371Ausalt öeldes hakkan iga päevaga järjest rohkem mõtlema, et ei olegi vist mõtet autot maha müüa, kuna kõik vead mis saavad tekkida on juba likvideeritud ja suured summad kulutatud. Auto on tegelt aus ja otsest põhjust müümiseks ei ole, lihtsalt tahaks midagi uut.
Focuse kohta ei oska kahjuks midagi öelda.