Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 04.05.2025 01:52

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 67 postitust ]  Mine lehele 1, 2, 3, 4, 5  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Vana esindusliku auto soetamine
PostitusPostitatud: 09.06.2011 22:19 
Kasutaja avatar

Aeg ja autode hinnad on nii kaugele jõudnud, et praegu saab igaüks oma kunagise unistuse täita ehk osta täieliku luksusauto. 10-15 aastat vanade luksusauto saad keskmiselt 4000€ eest kuid arvatavasti pole seis nii lilleline kui algselt paistab.
10-15 aastase auto ajalugu võib olla üpris värvikas. Pole üldsegi välistatud, et eelmised omanikud vältisid auto hooldamist kuna varuosad on ju ikkagi väga kalli hinnaga. Lõppude lõpuks võid just sina olla see, kes kogu eelmiste omanike pasa endale kaela saab ning tuleb topelt raha veel sisse laduda. Kui suur on tõenäosus, et saad korraliku auto?

Tekib ka küsimus, et kas vana auto "luksuses" saab kahelda. Kas turul on uuemaid autosid, milles on sama lisavarustus mis vanal luksusautol, kuid siiski ei maksta nt üle 4000€. Samas ei tasu unustada, et vanade luksusautode mõnus tunne on ju tegelikult palju erilisem kui tänapäeva tavaautodel.

Mainin ka siinkohal, et mina autot ei osta vaid lihtsalt tahan alustada selleteemalist arutelu.

Suvalised näited:
Audi A8
BMW 750 E38
Lexus LS 400 ?
Mercedes-Benz S klass
Paku ka oma variant!

Kui sind ähvardatakse surmaga (vastasel korral paljud ei valiks üldse), millise vana luksusauto valiks sina?

Mulle endale tundub, et soliidsuse/lisavarustuse/hinna/kvaliteedi suhe oleks parim nagu BMW E38'l.

Aitäh Scorpio Ghia, pealkiri parandatud.

Viimati muutis Priidik199, 15.06.2011 01:56, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: Vana luksusauto soetamine
PostitusPostitatud: 09.06.2011 22:55 
Moderator
Kasutaja avatar

a8 vast köige ilusam ja lexus köige omapärasem

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.06.2011 23:20 
Kasutaja avatar

ise käisime vaatamas mingi aeg 500k läbi sõitnud Lexust GS400 Krt mootor nägi välja nagu uus. Omanik ütles et viimased 200k km suuremad asjad mis ta vahetanud on, on õli ja õõtshoovad ühe korra. Ja kui seda veits tuunida, ja häält kaasa aidata on mõnus V8 masin. Samas seest nagu japs ikka
e32 ja S klassi mesad mulle ei istu, kuna väljast näevad nad välja umbes nagu nende odavamad sõsarad e34 ja w124 siis. Ja sees istudes ka ei tundunud siukest luksusauto tunnet. Mersul üldiselt ei ole seda "särtsu" vms mis autol peab olema. Ehk ainult mingi kupeelux masin. Ala SEC vms E38 on selles suhtes hea valik, et ta näeb välja luksusauto, kui ta kena korras on, seest on luksusauto tunne. Ala telekad jms suht igapäevane juba. Mootorivalik on viisakas. A8 väljanägemine meeldib mulle ka, aga ta pigem tundub siukse luksussportautona. Ja Sisu on kena selles siis kui seal on S-i sisu

Kui ma tahan luksusautot, siis ma tahan et mul oleks nahksisu, televiisor, telefon, elektriline rool ja istmed, ja igasugu muud idiootsused, mida ma tõenäoliselt kunagi ei kasuta, aga kena on sõpradega sees istuda ja igast nuppe näppida. Pimedas hõõguks seal palju tulukes, ma ei pea midagi keerama, ega veeretama, kõik liiguks nuppude jõul. Minu standartitele vastavad sealt aint enamvähem audi ja e38

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.06.2011 23:26 
Kasutaja avatar

Ka minu arvates peab olema luksusautol just nimelt see x-faktor ja mõnus tunnetus. Näiteks mõnusa häälega suunatule tiksumine, lahe kojameeste käik jms väiksed pisidetailid, mida algselt võib-olla ei märkagi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.06.2011 23:32 
Kasutaja avatar

kui valida, siis mõni vana ameeriklane juba.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.06.2011 00:36 
Kasutaja avatar

Kui juba vanakooli luksautot vaadata, siis ehk midagi rariteetsemat kui A8, E38 jne - need pigem rahvaautod.

Audi V8
Pilt

Bmw E23

Pilt

SEC

Pilt

jne

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.06.2011 01:41 
Kasutaja avatar

Lexus väljatoodutest kõige kindlam valik. Need kestavad räigelt, kui margifoorumitest uurida. Lisaks on LS tehniliselt uskumatuid lahendusi täis. Näiteks vibratsioonivastased amordid esiistmetel jne. Kõik ikka selleks, et kliendid S Mersust ümber istuksid. See konkreetne LS oleks olnud mul endal valikus juhul, kui 300-st IS-i poleks leidnudki. Interjör jah, magedavõitu võrreldes sakslatega.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.06.2011 09:26 
Kasutaja avatar

charly kirjutas:
Lexus väljatoodutest kõige kindlam valik. Need kestavad räigelt, kui margifoorumitest uurida. Lisaks on LS tehniliselt uskumatuid lahendusi täis. Näiteks vibratsioonivastased amordid esiistmetel jne. Kõik ikka selleks, et kliendid S Mersust ümber istuksid. See konkreetne LS oleks olnud mul endal valikus juhul, kui 300-st IS-i poleks leidnudki. Interjör jah, magedavõitu võrreldes sakslatega.

sellel LS400-l kindlasti jubhttp://www.streetrace.org/foorum/pos ... &p=719811a õhkvedrustus, mis nendel eriti ei kesta, pluss kui palju sõita siis ei vitsiks V8 peale rihma vahetada pidevalt..

Aga minu jaoks on olemas Jaguar, ja teised autod :) Vana jaagupeid ei saa võrelda mitte ühtegi teise masinaga, samuti ka W140 ta on klass oma ette :)

Jaguariga on selline asi, et kõige pealt alustat istumisega sinna, kõrguselt auto on praktiliselt sama sugune nagu väiksed "sport autod"
Pilt
samas ta on pikkem kui lühike E32

salongis sa istud nii madalal, et sul jääb tunne, et oled sport autos
http://s3.images.drive2.ru/car.journal. ... -large.jpg

igasugused mõnusad vidinad, mida ma pole teistes autodes näinud :)

ütlen ausalt, kui sõidad "kassiga" siis enamus vaatam, mis seal liigub selline "läikiv" (juhul kui kroom on puhas ja ilus, muidugi :))

Viimati muutis Scorpio Ghia, 10.06.2011 09:36, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.06.2011 09:35 
Kasutaja avatar

Minuteada oli teise põlvkonna pre-facelift (1994-1998,5) õhkvedrustus optional ja pärast facelifti (1998,5-2000) standard.
Samas uus ring coile koos amordiga on Arnottis 650 USD ja eluaegse garantiiga.
Pilt

Boonusena saad ka Blisteini õhkpadja komplekti tellida
Pilt

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.06.2011 09:44 
Kasutaja avatar

charly kirjutas:
Minuteada oli teise põlvkonna pre-facelift (1994-1997) õhkvedrustus optional ja pärast facelifti (1998-2000) standard.
Samas uus ring coile koos amordiga on Arnottis 650 USD ja eluaegse garantiiga.
Pilt

Boonusena saad ka Blisteini õhkpadja komplekti tellida
Pilt

Mulle ka LS400 meeldib väg ja olen tema kohta väga palju uurinud vene foorumides, ja kahjuks jaguar foorumi kasutajatel on vähem probleeme, kui LS400 omadel, nendel on olemas samuti Toyota analoogid seal, ma ei mäleta kas oli Celsior?
Lexuses meeldib päris palju asju, aga kui võtta puidu mis on autos, siis see jääb sünteetilise muljet, ütleme nii Jaguaris on ta käsitsi valmistatud, hand made :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.06.2011 09:52 
Kasutaja avatar

selles osas on võimatu vaielda tõesti.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.06.2011 10:28 
Kasutaja avatar

No sec on klass omaette just väljanägemise poolest. ma arvan et enamus on mingil eluetapil sellest unistanud, jaguar on alati olnud minu jaoks luksusauto sünonüüm, aga minu jaoks natuke liiga konservatiivne. Ma ei ole seda tüüpi väga. Samas mulle hirmsasti meeldiks mingi Range rover täislaksuga
http://www.auto24.ee/used/824284
Kurat kus ma kruiisiks :D
Samas luksusauto sünonüümid need igasugu neegrimaasturid ka. Navigator jms Kuigi mulle need suurt ei istu

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.06.2011 10:53 
Kasutaja avatar

Tanel kirjutas:
Näete poisid, siit tulebki välja see fakt, et igaühejaoks tähendab luksusauto erinevaid asju, samamoodi nagu sport autogi :)
Minujaoks on mu lisadeta E32 luks juba :D

E32 oli oma ajal parim luks auto mida toodeti, see siis 86 kuni 1991/92 ütleme nii, siis ilmus juba W140 :)
mul oli 750 ILA, tean millega võrelda, mul 3 kuu jooksul oli: BMW 750 E32, MB W140 500SE, Jaguar XJ40 Sovereign.. et oli mida võrelda, bemm oli enne jaagupi ja mersut, ja viimased kaks ühel ajal, sain võrelda mida odavam pidada, ja seda jätsingi, ja olen truu viimased 5 aastat :) (mudelile truu, mitte ühele ja samale autole)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.06.2011 11:22 
Kasutaja avatar

Omasin ise talvel seda LS400-t:
Pilt

Sigahea auto oli ja kahetsen meeletult müüki.
Kunagi kui pappi on,ostan samasuguse.
Kütet võttis 180kw 4,0 V8 haapsalust laagrisse sõites vähem kui laagrist lasnamäele :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.06.2011 23:05 
Kasutaja avatar

Lex on pommi kindel,
mul igasuguseid lexuseid oli hasti palju,
natuke jagan teemast.

M6tle nyyd nii et kui s6brade seltskonnas,
kle mis auto sul on ?
mers ? bmw ?
ei lux toyota

jaaguar ka vaga hea apparaat, aga varuosadega nendele ja tarne...
mitte eriti vastupidavad ka.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 67 postitust ]  Mine lehele 1, 2, 3, 4, 5  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis