Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 03.05.2025 23:57

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 41 postitust ]  Mine lehele 1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: K:Sõiduki müümine järelmaksuga?
PostitusPostitatud: 16.03.2009 19:58 

Küsimus selline siis, et kas keegi on müünd autot järelmaksuga ja kuidas seda teha nii et raha kätte ka saaks? Kellegil äkki mingit järelmaksu lepingu planketti?

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: K:Sõiduki müümine järelmaksuga?
PostitusPostitatud: 16.03.2009 20:24 
Kasutaja avatar

Mina olen müünud järelmaksuga autot. Järelmaksu lepingu leidsin siit sammusest SR´i foorumist ja seal ( järelmaksulepingus ) on kõik asjad olemas. Mingit hirmu ma ei tundnud kuna leping oli kenasti täidetud ning nii ostja kui ka müüja allkirjad kenasti all.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.03.2009 20:50 
Kasutaja avatar

Mina olen ikkagi sellisel arusaamal asjast, et laenude andmisega tegelegu pangad. Sa võid ju selle lepingu teha aga inimene, kellel pole plaanis maksta, ei maksa lepinguga ka.
Saan aru, et rahadega võibolla kitsad ajad praegu ja seetõttu ollakse nõus ka järelmaksuga maksma aga arvestage ka seda, et need kes järelmaksuga autot ostavad , pole ka just kõige paremal majanduslikul järjel. Pealegi ega järelmaksuga autot müües ka sama hinda ei küsi ju vaid mingi intressi % tuleb juurde?
Lisaks kui hakkavad müüdaval autol mingid vead välja tulema(mis on võibolla uue omaniku põhjustatud), kiputakse lõpus mitte maksma. Räägin täiesti enda kogemustest, õnneks ei ole summad väga suured olnud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.03.2009 21:20 
Kasutaja avatar

oliver330 kirjutas:
Küsimus selline siis, et kas keegi on müünd autot järelmaksuga ja kuidas seda teha nii et raha kätte ka saaks? Kellegil äkki mingit järelmaksu lepingu planketti?

Võin meilile saata järelmaksuga müügilepingu :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.03.2009 21:46 
Kasutaja avatar

Olen nii myynud kui ostnud, siiamaani pole otsest mure veel tekkinud, kuna kokkulepetest on kinni peetud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.03.2009 21:53 
Kasutaja avatar

üldiselt on nii, et kärab igasugune paberil eksisteeriv sõnastus, kus on mainitud ost ja müük ja ostja pühalik tõotus ,et maksab raha lubatud ajaks. Ja kui allkirjad all, siis on see täiesti aktsepteeritud variant.
Üldiselt - ARKi lehelt võta ostu-müügileping aluseks ja tee ise oma leping, kuhu paned tingimused paika, et näiteks kui kuu aja jooksul pole raha laekunud, siis läheb asi ametlikesse kanalitesse..jnejne.. Samas on alati variant, et kui näiteks ostja tundub kahtlane, ja auto ka just odav ei ole, siis võib mõelda ka võõrandamiskeelu peale, et ta sinu selja taga ei saaks seda ringi vormistada ja siis sul pole enam midagi nõuda kuskilt. :?

või noh, edu sulle. Mina soovitaks siiski kindlat tehingut ja kui inimene on aus, siis võtku see laen pangast. Saad sina oma papi kohe kätte ja temaga tegeleb juba pank probleemide korral. Lihtsalt ise magad öösel paremini. :)

Edu ;)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.03.2009 22:13 
Kasutaja avatar

Laen pangast ja laen pangast, on inimesi kes ei taha pangast laenu võtta. Praegu see pank nii väga ei taha anda kah. Samas kui inimene on eelnevalt pangast laenu võtnud ning nüüd tärkas mõte auto osta. Siis on inimesi kes ei saa rohkem pangast laenu. Kuna pangasilmis ületab tagastatav laenusumma igakuiselt nende piiri mis on panga poolt seatud!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.03.2009 22:24 
Kasutaja avatar

Järelmaksu müügi paber, olgu tal sul trükitud või ise valmis joonistatud, see on täielik jama. Mis juhtub kui kodanik ei jõua maksta.
Lähed politseisse, nemad ütlevad, et ei saa midagi teha, sest see on ostu-müügi leping. Tehing on tehtud, raha aga see probleem ei ole nende oma.
Lahendus on halduskohus, esitad hagi,maksad, siis kohus otsustab. Võimalus on,et kohus otsustab ostja kasuks, esialgu! Näiteks annab aega maksta aasta aega veel seda. See on selline pudru ja kapsad, usu mind.
Kõrgem tase on sõlmida notari juures ostu-müügi leping, odava auto puhul ei tasu see ära.
Teed siiski selle lepingu, ostaja jätab järgmine ja ülejärgmine kuu maksmata. Annad kohtusse, notariaalse lepinguga.
Kohus otsutab, tulemus sama.
Mis vahe on, esimese lepinguga ei olegi otsest kohustust maksta, teisega on!
See tee on läbikäidud ja selgeks tehtud, nii palju kui uurida viitsisin.

Minu järeldus sellest oli,et odavam on mitte müüa ja oodata. Igasugused järelmaksud käigu läbi panga!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.03.2009 23:18 

Järelmaksuga müümine väga suure riskiga. Isegi kui ostja hetkel maksevõimeline, siis homme tal enam tööd pole. Pole enam eriline uudis, kui lugeda lehest, palju töötuid iga päevaga juurde tekib.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.03.2009 23:31 

Tänan kõikki soovituste eest :) Kui mul on korralikult koostatud järelmaksu leping, kus on kirjas kõik punktid mis puudutavad maksmist ja mitte maksmist, siis maksmata jätmise korral politseisse minnes lepinguga ja kui auto on ikka minu nimel siis ei tohiks probleeme olla ju, peaks tagasi saama sõiduki? Kui sõidukit on suuremal või vähemal määral kahjustatud siis selle peaks siiski korvama sissemakse, mis on pool auto hinnas mida siis ei tagastata. Maksmata jätmisel, raha mitte tagastamise panin ka lepingusse.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.03.2009 23:35 

Ise andsid talle sõiduki. Tegemist lepingu punktide rikkumisega ehk pöördu kohtusse. Politsei ei saa sind aidata, kui keegi sulle võlgu jääb ja ei kuuluta ka autot tagaotsitavaks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.03.2009 23:42 

Pole veel midagi andnud aga kui oleks selline stsenaarium, siis oleks mul veel volitus teatud tähtajani kui see lõpeks siis saaks ikkagi sõiduk tagaotsitavaks kuulutad, kui mina olen sõiduki omanik siis ma pean selle tagasi saama iga kell kui tahan.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.03.2009 23:51 
Kasutaja avatar

oliver330 kirjutas:
Tänan kõikki soovituste eest :) Kui mul on korralikult koostatud järelmaksu leping, kus on kirjas kõik punktid mis puudutavad maksmist ja mitte maksmist, siis maksmata jätmise korral politseisse minnes lepinguga ja kui auto on ikka minu nimel siis ei tohiks probleeme olla ju, peaks tagasi saama sõiduki? Kui sõidukit on suuremal või vähemal määral kahjustatud siis selle peaks siiski korvama sissemakse, mis on pool auto hinnas mida siis ei tagastata. Maksmata jätmisel, raha mitte tagastamise panin ka lepingusse.

Loe nüüd järmist lauset väga hoolega ja täie tõsidusega. Unista edasi!

Püüan Sulle veel selgitada, sellelt järelmaksu lepingult võtab politsei ainult vajadusel nime ja uurib, ega ei ole tegu paadunud petisega. Kõik! Esiteks, lepingus peaks olema kõik sinu nõuded seadusekohased. Tunned Sa nii palju seadusi?
Teiseks, mille alusel se dokument üldse kehtiv on????
Ma võin sinu käest selle auto 1 kroonise sissemaksega ära osta. Kui ülejäänud raha hakkad nõudma, siis saad väljapressimise süüdistuse kaela. Vahet ei ole kelle nimele sa auuto jätad/teed. Autost ja rahast jääd ilma ikka.

Mida suurem petis,seda rohkem ta Sulle on nõus enda kohta andmeid andma, alates vanaemast lõpetades spermapanga andmetega.
Alati võib ka õnneks minna, kuid... Kui saad selle tehingu tehtud, petta saad, siis ära tule siia halama. Aitab ainult omakohus. Lepingu paberiks võid väga vabalt kasutada wc paberit, tuleb odavam.

See on puhas heatahtlik soovitus sulle, Sa loodad raha saada aga võid lõpetada sellega,et sul ei ole autot ega raha. Kes Sind aitab. Politsei? Ennem tehingu tegemis helista sinna asutusse ja küsi, kas nad aitavad!

Edu!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.03.2009 23:54 
Kasutaja avatar

oliver330 kirjutas:
Pole veel midagi andnud aga kui oleks selline stsenaarium, siis oleks mul veel volitus teatud tähtajani kui see lõpeks siis saaks ikkagi sõiduk tagaotsitavaks kuulutad, kui mina olen sõiduki omanik siis ma pean selle tagasi saama iga kell kui tahan.

Jällegi ära kujuta ette. Politseisse lähed ostu-müügi lepinguga, tagaotsitavaks ei kuulutata.
Lähed ilma, ei hakata otsima. Annad vihjeid, uurivad. Tuleb ostu-müügi leping välja. Siis vaata ise,et süüdistust kaela ei saa.

Kui küsida tohib,siis mis summadest jutt käib? Huvitav oleks riski suurusest teada.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.03.2009 02:56 

Summad on väiksed ja ma pole midagi halama tulnd siia. Lihtsalt uurisin asja. Ühesõnaga teie jutu järgi ei maksa paber mitte kui midagi absoluutselt null, et sama hästi ma võin pool auto rahast tasku panna ja öelda et jah sa oled ausa näoga küll maksa siis iga kuu mulle pole mõtet paberit määrida. Jutt käib 20kg ümber.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 41 postitust ]  Mine lehele 1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis