Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 08.05.2025 00:04

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 12 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Abi vaja liisinguautoga -kiire!
PostitusPostitatud: 19.04.2012 17:46 

Mure selles, et sai ostetud firmale kaubik läbi liisngu teise firma käest. Ostuhetkel mingeid anomaaliaid ei täheldanud. Tänaseks on ostust mõõdas 7 päeva ja seis selline, et kohalikus margiesinduses tunnistati masin vigaseks ja remont maksab pea 1800€. Nimelt lõõb jahutussüsteemi suure surve sisse ja plokikaan arvatavasti kuuma saanud. Ostuhetkel oli paisupaagi kork poolenisti lahti, viga ilmneski alles kodus, kui kork sai kinni keeratud. Lisaks lõõb mootorisse aeg-ajalt värin sisse. Eelmine omanik raiub nagu rauda, et tema ei tea midagi ja ennem oli korras, pidi ainult aegajalt tosooli juurde kallama. Kuna summa suur , siis ei taha seda niisama jätta ja asusin oma õigusi uurima. Tarbijakaitse sellega ei tegele, kuna tegu juriidilise isikuga, pank hakkas ajama, et nii jääbki ja ise olen loll. Kuna täna seitsmes päev, siis sai panka taganemisotsusega kiri saadetud. Kas keegi targem saaks mulle siia või PS panna konkreetsemaid juhiseid või viiteid, millega oma õiguste eest seista. Ise sain aru, et 7 päeva jooksul saab taganeda ja kuna tegemist on suures summas maksma mineva varjatud veaga, siis taganeda ma tahan või kokkulepet remondi osas. Tänud abi eest ette!

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: Abi vaja liisinguautoga -kiire!
PostitusPostitatud: 19.04.2012 18:09 
Kasutaja avatar

Ilmselt siin oleks nüansirikkamat seletust tarvis, aga taganemise õigus tekib juhul kui müüja viga teadis või pidi teadma. Eks selle tõestamine on mõnevõrra keeruline. Ilmselt mitte võimatu.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.04.2012 18:17 

Kõige tähtsam on kindlaks teha, et see viga oli enne auto ostu, ning selline viga ei saa tekkida 7 päevaga ja selle kohta ametlik tõendusmaterjal saada(diagnostika firmast näiteks). Selline lahendus tundub kõige loogilisem minu jaoks. Sealt, kui tõendus materjal olemas lähed auto müüja juurde ja ütled, mis käo jaani sa ajad mulle, ning hakkata sealt edasi vaatama.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.04.2012 18:37 

Täna sai käidud margiesinduses ja mootori töö vaadati üle põhjalikult. Põhimõtteliselt mootori kap. remont on asja lahendus. Surve lõõb kinnise paisupaagikorgiga sellise sisse, et lõdvikud kivikõvad. pooleldi lahtise korgiga seda viga pole. Esinduses prooviti ka teist, kindlalt korraliku korki, aga viga püsis. Ei usu iial, et eelmine omanik ei teadnud seda ja kork oli pooleldi lahti juhuslikult. Ta mainis enne ärasõitu ainult, et tosooli vaja mõnikord juurde kallata. Saigi koju jõudes alustatud sellest,miks sooja eriti ei puhu, kallasin tosooli normi ja korgi kenasti kinni, järgmisel päeval hakkas jama pihta, lõi hoiatustule põlema, et üle kuumenenud. Kuna sõidetud sellega praktiliselt minu käes olles ei ole, siis enda viga siin kahtlustada ei saa. Näis mis pank arvab, lubati oma juristidega konsulteerida. Pangatöötaja ütles, et paberite järgi on jah pank auto omanik...aga samas ei tahtnud asjast midagi teada eriti.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.04.2012 19:04 
Kasutaja avatar

Sul on ÕIGUS tehingust 14 päeva jooksul taganeda.
Kasuta oma õigusi ja don't be a pussy.....

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.04.2012 19:14 

charly kirjutas:

See kehtib ainult eraisiku puhul! kui firma ostab liisingusse, siis raha kantakse 2 päeval ja jur.isikul taganemisõigust ei ole!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.04.2012 19:59 

Kloun kirjutas:
charly kirjutas:

See kehtib ainult eraisiku puhul! kui firma ostab liisingusse, siis raha kantakse 2 päeval ja jur.isikul taganemisõigust ei ole!

Otsisin netist infot ja ühed ütlevad, et juriidiline isik ei saa ja teised ,et saab. Oskab keegi mingeid viiteid anda seadustele konkreetselt. Kas varjatud vea ilmnemine tõestatult ei anna mingit alust pretensiooni esitada? Masin on muus osas täpselt selline nagu vaja oli ja töö tegemiseks seda väga vaja. Kas praktikas on olnud mingeid juhuseid vähemalt mingisuguse kokkuleppe saavutamiseks remondikulude jagamise osas? Oleks tarvis ennast homseks kurssi viia seadusepügalatega, et kui panga jurist ütleb ei ole mul mingeid õigusi, siis oskaks viidata millelegi või vaielda.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.04.2012 20:59 
Kasutaja avatar

On veel kaks võimalust.

Keerata kork lõdvaks ja leida uus loll , kes auto ära ostab või siis keerata kork lõdvaks ja mõni kuu kulgeda ja esimesel v6imalusel kuhugi avariisse keerata. Kasko maksab raha tagasi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.04.2012 21:34 

killer666 kirjutas:
On veel kaks võimalust.

Keerata kork lõdvaks ja leida uus loll , kes auto ära ostab või siis keerata kork lõdvaks ja mõni kuu kulgeda ja esimesel v6imalusel kuhugi avariisse keerata. Kasko maksab raha tagasi.

See läheb kelmuse alla, mis on karistatav. Kuna auto käis esindusest ja sellest veast jäi esinduses jälg maha. Ja seda autot edasi müües ja veast teadlik mitte teatamine, klassifitseeritakse kelmusena!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.04.2012 23:23 

AntiL kirjutas:
No see 1800€ esindushind on ka selline kahtlase väärtusega asi. Soovitan mõne mitte-esindusega ka konsulteerida.

Kindlasti on võimalik odavamalt saada, ei vaidle vastu. See oli kohaliku margiesinduse remondikalkulatsioon lihtsalt originaalvaruosadega. Aga selles ei olegi point vaid hoopis selles, et minu arust oli tegemist pettusega ja seda niisama j'tta ei tahaks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.04.2012 15:46 
Kasutaja avatar

Loe mu Audi teemat, oli sama asi. Plokikaaned kõverad jne, ma ei hakanud vana omanikku tüütama. Vaid ladusin mõned kilod lihtsalt alla. Lihtsalt tuleb tunnistada et olin ise loll ja ei vaadanud korralikult.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.04.2012 19:41 

mulk5 kirjutas:
Täna sai käidud margiesinduses ja mootori töö vaadati üle põhjalikult. Põhimõtteliselt mootori kap. remont on asja lahendus. Surve lõõb kinnise paisupaagikorgiga sellise sisse, et lõdvikud kivikõvad. pooleldi lahtise korgiga seda viga pole. Esinduses prooviti ka teist, kindlalt korraliku korki, aga viga püsis. .

Plokikaane lihvimine nüüd küll kap remont pole. Aga mis masinaga siis tegu on?

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 12 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis